Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hodaka
25.2.12 00:04
peggy.sl píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
používám papírový plenky :oops: :oops: :oops:
To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
P.S. Já taky!!! :mrgreen:
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:
Olmíci jsou ješt ěOk ale kdyby to byly Kostící, tý éčenka těch je tam hodně :mrgreen:
Jsi zase mimo!! Éčka jsou přece vitamíny, takže tady nelekej vyjukaný prvorodičky. :mrgreen:

já bych byla pro, udělat seznam vhodných potravin.
Aby i my neznalé, věděli kde začít :lol: jenže přes stravování jsem tu já, a už jsem unavená :oops:

• Citovat
  • Upravit
20557
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:
Olmíci jsou ješt ěOk ale kdyby to byly Kostící, tý éčenka těch je tam hodně :mrgreen:
Jsi zase mimo!! Éčka jsou přece vitamíny, takže tady nelekej vyjukaný prvorodičky. :mrgreen:
promiň :oops: :mrgreen:

To bylo naposledy. Jako včera v tý kuřácký diskuzi. Ještě si to tady nějaká plánovačka přečte a zjistí, že jsou jogurtíky s lentilkama zdravý a co potom?! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

tak to balím, přeci jen za 4,5 hodiny vstávám :roll: Pěší tůra se odkládá na neurčito 8)

Ráno tu budu první :P

Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 00:05

Se omlouvám, že vám tu rušim váš sranda-pokec, ale Poučená by se měla přejmenovat na Zmagořená, mě nad tímto fakt zůstává rozum stát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
Gladys píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Ty jo, mám dvě děti, obě byly kojené, jedno do 9m, jedno do necelých 7m, o kojení si myslím, že je to pro dítě většinou to nejvhodnější a nejstravitelnější, o imunitě a jiných pozitivních dopadech si iluze nedělám.
Ale lásku? Proboha, vždyť je to žrádlo! :roll: Jídlo, potrava, způsob, jak do těla vpravit stavební prvky na kosti, svaly a energii na pohyb, ale to je všechno :zed:
Asi někde existují maminky, které zaznívali při kojení souznění s dítětem, měli pocit, že jejich duše je propojena, ale teda u mě proudí mateřská láska srdcem a ne přes kozu. To jako když odstavím, tak už dítě nemiluju? Bože… Smrsknout vzájemnou lásku na kus žvance to je fakt ubohé.

to je názor :palec: :potlesk: ne zkopírovaná kravina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

zakladatelka

poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.

Aháá, tak jakože když dítě nekojím, tak to znamená, že se mu plně nevěnuji a zřejmě ho ani nemiluji? Jsi asi trochu mimo, né?
A jaký je rozdíl mezi někým, kdo kojit nemůže a dá UM a někým, kdo by to třeba i zvládl a chtěl (kojit) a přesto dá UM?

• Citovat
  • Upravit
20557
25.2.12 00:06
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
No to právě musíš!
Aby i my neznalé, věděli kde začít :lol: jenže přes stravování jsem tu já, a už jsem unavená :oops:

Tak si omyj obličejíček v chladné vodě, z okna si lokni čerstvého vzduchu, zbašti marťánka a začni sepisovat.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 00:07

peggy- jasně, promineš mi to? myslíš, jako jsem včera ponoukala matičky nekuřačky k fajčení, že jejich dětičky milovaný budou zdravější? Už se to nestane, slibuji.

Beru funkci nástěnkářky, ty úroky jsem fakt zblbla.Ještě že tam byla uvědomělá maminka K. a napomenula mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 00:07
Gladys píše:
Se omlouvám, že vám tu rušim váš sranda-pokec, ale Poučená by se měla přejmenovat na Zmagořená, mě nad tímto fakt zůstává rozum stát :roll:

Jen vítej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
25.2.12 00:08
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
No to právě musíš!
Aby i my neznalé, věděli kde začít :lol: jenže přes stravování jsem tu já, a už jsem unavená :oops:
Tak si omyj obličejíček v chladné vodě, z okna si lokni čerstvého vzduchu, zbašti marťánka a začni sepisovat.. :mrgreen:

A musíš najít horský pramen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka

Holčičinky, přejínkuju vám překrásňoučkou nocičku, plnou krásných sníčků, a brzičko ráno až nás ty capartíci roztomilý vytáhnou v 6 hodin z pelíšků, tak aby jsme měli úsměv na rtech :hug:

• Citovat
  • Upravit
20557
verenika píše:
peggy- jasně, promineš mi to? myslíš, jako jsem včera ponoukala matičky nekuřačky k fajčení, že jejich dětičky milovaný budou zdravější? Už se to nestane, slibuji.Beru funkci nástěnkářky, ty úroky jsem fakt zblbla.Ještě že tam byla uvědomělá maminka K. a napomenula mě :mrgreen:

Přesně to myslím! Ale úspěch to mělo, když jsi za to dostala titul roku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 00:09

ještě si jdu vyčistit zoubečky elmex pastičkou a elmex kartáčkem :twisted:

hodako- ať tě blešky štípou celou nocičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
Hodaka píše:
Holčičinky, přejínkuju vám překrásňoučkou nocičku, plnou krásných sníčků, a brzičko ráno až nás ty capartíci roztomilý vytáhnou v 6 hodin z pelíšků, tak aby jsme měli úsměv na rtech :hug:

No vidíš jak ti to jde!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
verenika píše:
Gladys píše:
Se omlouvám, že vám tu rušim váš sranda-pokec, ale Poučená by se měla přejmenovat na Zmagořená, mě nad tímto fakt zůstává rozum stát :roll:
Jen vítej :hug:

A to já zase jdu, já prolítla pár stránek zpátky a vy byste se mnou nekamarádili, když mám látkovanýho nošence :P A peru v ekologickým froschi :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová