Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
25.2.12 00:58

https://www.emimino.cz/…kuse/pridat/

A máme to, takže pojďte ,,pokecat,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
25.2.12 01:05

Koukám že tady už se spí tak ještě jednou dobrou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.2.12 01:08

Já už taky pomalu pojedu.
Dobrou noc… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 06:07

Peggy- nikdo takový tady není :roll: Musíš mi víc napovědět :mrgreen:

Jinak mám teda pocit, že jsem nespala vůbec :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 06:17

Já myslela, že bude diskuze uzavřená 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.2.12 06:31

Dobré ráno matky :mavam: nějak mi tahle diskuze včera unikla, tak taky přihodim svůj plodný názor :lol: Rodím za měsíc a vím, že kojit nemůžu a ani nechci. To, že nemůžu většina lidí pochopí (ale taky ne všichni, což zase nechápu já), ale že nechci, to je problém, někdy mám pocit, že na mě koukají, jako kdybych chtěla dítě hned po porodu zamordovat. Všechno má svý pro a proti, tak si to zakladatelko zařiď tak, jak to tobě vyhovuje a víc neřeš. Kdo chce (a může) kojit, ať si kojí, ale to, že někdo nekojí, neznamená, že má svý dítě míň rád, na tom se snad všechny shodneme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
25.2.12 07:49
martulkasloník píše:
peggy.sl píše:
martulkasloník píše:
ajaj tady bude zase boj :lol: :lol: každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou :mrgreen: :mrgreen:takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí :cert: :cert: často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru :mrgreen:
martulko,
ty jsi velice odvážná!! :palec: :mrgreen:
Ale souhlasím s každým tvým slovem… :potlesk:
dík, mě už totiž nemůže vůbec nic překvapit, kvůli názoru na umělko a kojo mě vyhodili z modrého koníka, i tady jsem byla milionkrát označena za případ pro sociálku protože jsem malou nekojila a veřejně odsuzuji kojofanatismus :jazyk:

To se ani nedivím, když kojícím matkám říkáš fanatičky a ještě si je po svým označíš. Aby tě nevyhodili i odtud :D

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
25.2.12 07:53
verenika píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Ale prosím tě, takže my nekojící jsme dítě nemazlily? Já neříkám, že ten vztah tam není, ale ten se dá vytvořit i bez kojení ;)

Ten vztah tam je, ale určitě ne tak silný. Nevěřím tomu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.12 07:55

zakladatelka

softvelvet píše:
verenika píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Ale prosím tě, takže my nekojící jsme dítě nemazlily? Já neříkám, že ten vztah tam není, ale ten se dá vytvořit i bez kojení ;)
Ten vztah tam je, ale určitě ne tak silný. Nevěřím tomu.

Tak tomu teda věř! :mrgreen: Já zase nevěřím tomu, že je tam ten vztah nějak ochuzen, to snad ani nejde.
Každá matka, ať kojící či nekojící, své dítě miluje nejvíc na světě a je schopná pro to dítě udělat cokoliv. Rozhodně to nevisí všechno jen na „koze“. :roll:

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
25.2.12 08:05
Anonymní píše:
softvelvet píše:
verenika píše:
poučená píše:
Tak tomu teda věř! :mrgreen: Já zase nevěřím tomu, že je tam ten vztah nějak ochuzen, to snad ani nejde.
Každá matka, ať kojící či nekojící, své dítě miluje nejvíc na světě a je schopná pro to dítě udělat cokoliv. Rozhodně to nevisí všechno jen na „koze“. :roll: [/citac
Anonymní píše:
softvelvet píše:
verenika píše:
poučená píše:
Každá matka, ať kojící či nekojící, své dítě miluje nejvíc na světě a je schopná pro to dítě udělat cokoliv. Rozhodně to nevisí všechno jen na „koze“. :roll:

Flaška kozu nenahradí. Je to jen náhražka ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.12 08:21

zakladatelka

A koza nenahradí lásku! ;)

• Citovat
  • Upravit
6868
25.2.12 08:26

Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 08:28
Anonymní píše:
A koza nenahradí lásku! ;)

jj, přesně tak. To už jsou přesně ty fanatičky o kterých tu bylo psáno :roll:

Určitě nejsi o nic víc máma než jsem já nebo která koliv nekojící máma. Stejně jako ty bych za dítě dýchala. To prostě s kojením nemá co dělat :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
25.2.12 08:36

Myslím, že každé má své pro a proti. Já ještě kojím, Ondrovi je pět měsíců. Ale kdyby kojení nešlo vůbec bych se UM nebránila. Mimčo jíst musí. A záleží na každé mamince jak se rozhodne. Proč se zbytečně trápit. Láska určitě není o tom čím dítě krmím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 08:36

tady je ten čláenk o tom dlouhodobém kojení ;)

http://www.novinky.cz/…ublizit.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna