Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Brumbinka: víš co mě zase příjde divný, když matka ( a mám takovou známou) své dítě kojí ještě ve třech letech a když se malá vztekala, tak jí dala kozu na uklidnění…Ve třech letech?
Jako sorry, ale dítě, které už ve třech letech chodí do školky, je „samostatné“ (myslím, jako bez maminky, když je zrovna v práci), hraje si s dětma a učí se ve školce novým věcem, zapadat do kolektivu atd, mě to teda příjde hodně divný…
orchidejka - já sem taky psala at´si každej kojí nebo nekojí jak chce, ale at´do toho nekecá ostatním, takže takové to co tu píšeš o té nemocnosti je absolutně mimo mísu a promiň, ale zas tohle je „maséřina“ nekojiček .......................co takhle už se v tom nevrtat a nechat to na svobodném rozhodnutí každé ženy ![]()
orchid .jako sorry mě to sice taky přijde divný, ale co trochu tolerance, kdyby jí dávala kozu třeba ve 20-ti tak mě osobně je to uplně šumák, jelikož to jen jejich osobní věc, né moje ............
renč píše:verenika píše:zvláštní studie neb moje nejstarší dcera byla kojena plně jen asi 2 měsíce, pak ještě chvíli s dokrmem, celkově asi 3 měsíce a atopák měla kolem 3 roku, nejmladší je kojená dosud a atopák má asi od 3 měsíců.
tady je ten čláenk o tom dlouhodobém kojeníhttp://www.novinky.cz/…ublizit.html
Ale já přece neřekla, že ta studie je pravdivá
Jen jsem sem dala odkaz, že ta studie proběhla ![]()
Tak to teda není rozhodně mimo mísu, ale to je realita, víš
kdybych to neměla ve svým okolí, tak o tom nepíšu…
S čím s tebou souhlasím, je to že je to každýho věc, ať si dělá každý dělá co chce, ale potom ať nerýpe kojička-do nekojičky a obráceně…
Pak si myslím, že bude klid na obou stranách ![]()
Jinak na odlehčení…dovedeš si předstvit dávat u dcery kozu ve 20-ti, třeba někde v supermarketu?????
![]()
brumdinka píše:
orchidejka - já sem taky psala at´si každej kojí nebo nekojí jak chce, ale at´do toho nekecá ostatním, takže takové to co tu píšeš o té nemocnosti je absolutně mimo mísu a promiň, ale zas tohle je „maséřina“ nekojiček .......................co takhle už se v tom nevrtat a nechat to na svobodném rozhodnutí každé ženy
orchidejka - no byla by to sranda, né ![]()
jinak ta tvá realita je nějaká pokřivená
jenom proto, že se v tvém okolí vyskytuje víc alergii či nemocí u kojených dětí než u nekojených nemůžeš tvrdit, že je to pravidlo a naopak takhle to prostě nefunguje a je to prostě blbost ........na nemocnost dětí má vliv mnohem víc faktorů - od genetických, vliv jídla, prostředí, hygieny, kolektivu atd.......... a nelze o ní tedy dělat závěry jen z pouhého jednoho (tj.na základě pouhého kojení či nekojení)
Příspěvek upraven 25.02.12 v 10:19
Ty studie se asi musí brát s nadhledem jako vše. Generace našich maminek kojení vůbec neřešily, ba naopak prosazovala se UM, maminky si nechvaly zastavovat laktaci, protože UM bylo podle tehdnejších studií zdravější, než MM. Dnes je to zase jinak a kdoví co zase bude za studie až naše děti budou mít děti.
Podle mě to je o tom, že je to opravdu každého věc. Jak už jsem psala, při své práci jsem se často setkala s vystresovanou maminkou, co jako prvorodička hystericky držela v náručí své dítě a brečela, že jí umře hlady, protože nemá mléko. Prostě kojení je fajn, je moc fajn, ale rozhodně ne, ža každou cenu. To, co miminko nejvíc potřebuje je maminka, která je v pohodě, na dítě se usmívá a vše si tak celkově užívá. A to, jestli přitom kojí nebo dává UM je vedlejší. Myslím, že láska k dítěti se nepočítá na to kolik litrů vypije MM, i proto jsem se samotné diskuze vložila.
Já nevím, já jsem ujetá na kojení, miluju ten pocit nádherné blízkosti se svým děťátkem. Cítím, že když kojím, dělám pro své dítě to nejlepší a jestli to tak není, je mi úplně jedno, ale já cítím, že ano. Proto kojím. První mimi jsem kojila do 9 měsíců, když jsem mu zkoušela dávat flašku, tak se mu s toho akorát chudákovi zvedal žaludek a teď druhému mimi jsou 2 a půl měsíce a kojit bych chtěla, když to půjde třeba do roka. Pro mě má jednoznačně výhody kojení před flaškou, flaška má jedinou výhodu, že se můžu vdálit od dítěte na delší dobu. Ale já šla do toho, že budu mamina na plno, takže nemám tu potřebu se od dětí někam vzdalovat, naopak, chci jim být co nejblíže, protože dokud jsou malý, tak mě potřebujou.
Jinak za to, že někdo kojit nechce, neodsuzuji, je to čistě jeho věc a rozhodnutí ![]()
Já ale nepsala, že je to pravidlo, a že to tak je, to jsi tak vyložila ty
přečti si pořádně, co jsem psala…Já psala, že s tou imunitou no nevím…a dala jsem příklad z mýho okolí…
ale v čem s tebou budu souhlasit, je pravda, kde se pohybuješ, genetika atd to nato má vliv také…
brumdinka píše:
orchidejka - no byla by to sranda, né![]()
jinak ta tvá realita je nějaká pokřivená
Příspěvek upraven 25.02.12 v 10:19jenom proto, že se v tvém okolí vyskytuje víc alergii či nemocí u kojených dětí než u nekojených nemůžeš tvrdit, že je to pravidlo a naopak takhle to prostě nefunguje a je to prostě blbost ........na nemocnost dětí má vliv mnohem víc faktorů - od genetických, vliv jídla, prostředí, hygieny, kolektivu atd.......... a nelze o ní tedy dělat závěry jen z pouhého jednoho (tj.na základě pouhého kojení či nekojení)
Tak tak souhlasím, důl.je pohoda maminky a pak je vpohodě i dítě…
![]()
Violet83 píše:
Ty studie se asi musí brát s nadhledem jako vše. Generace našich maminek kojení vůbec neřešily, ba naopak prosazovala se UM, maminky si nechvaly zastavovat laktaci, protože UM bylo podle tehdnejších studií zdravější, než MM. Dnes je to zase jinak a kdoví co zase bude za studie až naše děti budou mít děti.Podle mě to je o tom, že je to opravdu každého věc. Jak už jsem psala, při své práci jsem se často setkala s vystresovanou maminkou, co jako prvorodička hystericky držela v náručí své dítě a brečela, že jí umře hlady, protože nemá mléko. Prostě kojení je fajn, je moc fajn, ale rozhodně ne, ža každou cenu. To, co miminko nejvíc potřebuje je maminka, která je v pohodě, na dítě se usmívá a vše si tak celkově užívá. A to, jestli přitom kojí nebo dává UM je vedlejší. Myslím, že láska k dítěti se nepočítá na to kolik litrů vypije MM, i proto jsem se samotné diskuze vložila.
Violet83 píše:
Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…
Já jsem nikdy nekojila, protože jsem nechtěla a je mi skvěle… ![]()
Anonymní píše:evakra píše:Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
A jen tak mimo - spí skoro celou noc…
No jestli je pravda, co se píše tady v tom článku, tak bych se nad výhodami UM zas tak moc nerozplývala… ![]()
Jinak diskuzi jsem celou nečetla a asi ani nebudu… ![]()
rébi píše:Anonymní píše:evakra píše:Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
A jen tak mimo - spí skoro celou noc…No jestli je pravda, co se píše tady v tom článku, tak bych se nad výhodami UM zas tak moc nerozplývala…
Jinak diskuzi jsem celou nečetla a asi ani nebudu…
2 roky starý článek, bravo ![]()
rébi píše:Anonymní píše:evakra píše:Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda?
A jen tak mimo - spí skoro celou noc…No jestli je pravda, co se píše tady v tom článku, tak bych se nad výhodami UM zas tak moc nerozplývala…
Jinak diskuzi jsem celou nečetla a asi ani nebudu…
Já jsem zase četla, že za Crohnovu chorobu může očkování.. ![]()