Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
softvelvet píše:Violet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…
Kdyby nebylo UM, bylo by kravský
A proč Ti vadí, že někdo nechce kojit, aby mu nevisela prsa? Dyť je to každé věc
A ¨jen tak naokraj - Ty bys dělala něco, co se Ti hnusí? Já teda ne ![]()
atominnka píše:softvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…A proč Ti vadí, že někdo nechce kojit, aby mu nevisela prsa? Dyť je to každé věc
A ¨jen tak naokraj - Ty bys dělala něco, co se Ti hnusí? Já teda ne
tak taky nechapu duvod nekojeni povysla prsa, ale kazda ma svuj rozum a musi se s tim vyporadat sama
ivana-domca píše:atominnka píše:tak taky nechapu duvod nekojeni povysla prsa, ale kazda ma svuj rozum a musi se s tim vyporadat samasoftvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…A proč Ti vadí, že někdo nechce kojit, aby mu nevisela prsa? Dyť je to každé věc
Taky to pro mě není důvod, ale proč to řešit? já kojila a prsa třeba povislá nějak extrémně nemám ![]()
atominnka píše:ivana-domca píše:Taky to pro mě není důvod, ale proč to řešit? já kojila a prsa třeba povislá nějak extrémně nemámatominnka píše:tak taky nechapu duvod nekojeni povysla prsa, ale kazda ma svuj rozum a musi se s tim vyporadat samasoftvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
tak to zavidim
ja tam pred tehotenstvi nemela nic a po kojeni tam budu mit uplny prd ![]()
ivana-domca píše:Hodaka píše:myslela jsem to tak, ze ja jsem byla vychovavana prarodici, takze za tohle bych vystartovala po klukoviivana-domca píše:jaká výchova prarodičů?Hodaka píše:tak takhle mi to kluk rict, tak mu jednu strelimpoučená píše:mě to teda syn neříká, minulý týden sme spolu nemluvili, a řekl mi zmizni(z jeho pokoje)
Vy - nekojičky z přesvědčení - jste pěkně agresivníČím to asi bude?
„Mám 16ti letou dceru a ta mi obden říká ,,mami, mám tě ráda,,“ - Hm, když se lidé mají opravdu rádi, nepotřebují si to říkat, ujišťovat se o své lásce. K milencům to patří, to jó. Ale k 16ti letým dcerám, když je doma všecko v pořádku? Nepotřebuje náhodou vaše dcera právě to ujištění o vaší lásce, které jí patrně dáváte na oplátku? Ale to je v pořádku, dohnat jde cokoli.
no jo no, vychova prarodicu se nezapre
já po něm taky vyjela, ale už je to dospělý chlap takže nějaký fackování nefunguje
jinak je v pohodě, občas úlet, normálka ![]()
atominnka píše:softvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
No já bych třeba pro své dítě udělala cokoliv a kdyby se mi to sebevíc hnusilo, tomu se říká mateřská láska víš ( aby si to zas někdo špatně nepřebral, opravdu jsem tím nechtěla říct nekojící = špatná
)
ivana-domca píše:atominnka píše:tak to zavidimivana-domca píše:Taky to pro mě není důvod, ale proč to řešit? já kojila a prsa třeba povislá nějak extrémně nemámatominnka píše:tak taky nechapu duvod nekojeni povysla prsa, ale kazda ma svuj rozum a musi se s tim vyporadat samasoftvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
ja tam pred tehotenstvi nemela nic a po kojeni tam budu mit uplny prd
Já měla před těhu pevný dvojky, při kojená hezký trojky a teď mám jedničky, tudíž mi tam NEMÁ co viset ![]()
softvelvet píše:verenika píše:Ten vztah tam je, ale určitě ne tak silný. Nevěřím tomu.poučená píše:Ale prosím tě, takže my nekojící jsme dítě nemazlily? Já neříkám, že ten vztah tam není, ale ten se dá vytvořit i bez kojení
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Mě tenhle názor přijde stejně stupidní jako ten, že když ženská rodí císařem, nemá k dítěti takový vztah, jako když si všechno odtrpí. Ano, čtete dobře, i takový názory některý ženský mají. Proboha láska k dítěti přece není o kojení nebo o způsobu porodu.
moje tchýně kojila a kozy má pěkný, já taky kojila a mám je hnusný, to je jako strie, někdo má a někdo ne, vše je o stavbě těla.
evakra píše:atominnka píše:No já bych třeba pro své dítě udělala cokoliv a kdyby se mi to sebevíc hnusilo, tomu se říká mateřská láska víš ( aby si to zas někdo špatně nepřebral, opravdu jsem tím nechtěla říct nekojící = špatnásoftvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
)
Vím, co je mateřská láska. Taky bych udělala cokoli i kdyby se mi to hnusilo, ovšem pokud se mi něco hnusí, ale dá se to vyřešit i jinak, tak proč to neudělat teda jinak? ![]()
Hodaka píše:
moje tchýně kojila a kozy má pěkný, já taky kojila a mám je hnusný, to je jako strie, někdo má a někdo ne, vše je o stavbě těla.
Strie mám taky, skoro všude a to jsem mazala a mazala a mazala… ![]()
atominnka píše:evakra píše:Vím, co je mateřská láska. Taky bych udělala cokoli i kdyby se mi to hnusilo, ovšem pokud se mi něco hnusí, ale dá se to vyřešit i jinak, tak proč to neudělat teda jinak?atominnka píše:No já bych třeba pro své dítě udělala cokoliv a kdyby se mi to sebevíc hnusilo, tomu se říká mateřská láska víš ( aby si to zas někdo špatně nepřebral, opravdu jsem tím nechtěla říct nekojící = špatnásoftvelvet píše:Kdyby nebylo UM, bylo by kravskýViolet83 píše:Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.
)
atominnka píše:Hodaka píše:Strie mám taky, skoro všude a to jsem mazala a mazala a mazala…
Strie nemám, nemazala jsem. Kozy už není co to bývalo a to jsem nekojila. Někde bude chyba
![]()
verenika píše:atominnka píše:Strie nemám, nemazala jsem. Kozy už není co to bývalo a to jsem nekojila. Někde bude chybaHodaka píše:Strie mám taky, skoro všude a to jsem mazala a mazala a mazala…
moje tchýně kojila a kozy má pěkný, já taky kojila a mám je hnusný, to je jako strie, někdo má a někdo ne, vše je o stavbě těla.![]()
Možná v genech??? ![]()
atominnka píše:verenika píše:Možná v genech???atominnka píše:Strie nemám, nemazala jsem. Kozy už není co to bývalo a to jsem nekojila. Někde bude chybaHodaka píše:Strie mám taky, skoro všude a to jsem mazala a mazala a mazala…
moje tchýně kojila a kozy má pěkný, já taky kojila a mám je hnusný, to je jako strie, někdo má a někdo ne, vše je o stavbě těla.![]()
To určitě
genetickou výbavu nemám zrovna dobrou…