Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
776
25.2.12 08:58

„čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?“

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
si snad děláš prču nééé :D To snad nemyslíš vážně…Kolik ti je prosím tě?

poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.12 09:03

zakladatelka

orchideika píše:
„čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?“

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
si snad děláš prču nééé :D To snad nemyslíš vážně…Kolik ti je prosím tě?

poučená píše: Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.

Tahle věta mě normálně dostala! :lol: To si jako myslíš, že tomu miminku strčím tu flašku a jdu pryč? Že se mu plně nevěnuju? :roll: Normálně mi nad některýma názorama zůstává rozum stát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.12 09:04

zakladatelka

Myslím tuhle větu: : Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

• Citovat
  • Upravit
776
25.2.12 09:06

souhlas :palec: :palec:

Violet83 píše:
poučená píše:
Vy - nekojičky z přesvědčení - jste pěkně agresivní :P Čím to asi bude? :mrgreen:„Mám 16ti letou dceru a ta mi obden říká ,,mami, mám tě ráda,,“ - Hm, když se lidé mají opravdu rádi, nepotřebují si to říkat, ujišťovat se o své lásce. K milencům to patří, to jó. Ale k 16ti letým dcerám, když je doma všecko v pořádku? Nepotřebuje náhodou vaše dcera právě to ujištění o vaší lásce, které jí patrně dáváte na oplátku? Ale to je v pořádku, dohnat jde cokoli.
Nezlob se, ale Tvoje názory jsou vážně přehnané. Holky, mě tu asi ukamenují, protože jsem malého kojila do jeho 14 měsíců a co víc jsem laktační poradkyně. Přesto s Tvými názory vážně nesouhlasím. Kojení je kojení a láska je láska. To přeci nemůžeš míchat. I když jsem LP, tak nechápu tu mediální masáž, která chudákům těhulím akorát valí díry do hlavy, že kojit může KAŽDÁ žena a která nekojí je ŠPATNÁ matka. Tak to nebylo, není a nikdy nebude. Špatnou mámou není ta, co nekojí a ani každou kojící matku to nedělá automaticky správnou!!! Být máma a být dobrá máma je přeci o něčem jiným a ne, že „jasně, já kojím, já miluji, já mám splněno.“ Co je to za blbost… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.12 09:08

zakladatelka

orchideika píše:
Violet83 píše:
poučená píše:
Vy - nekojičky z přesvědčení - jste pěkně agresivní :P Čím to asi bude? :mrgreen:„Mám 16ti letou dceru a ta mi obden říká ,,mami, mám tě ráda,,“ - Hm, když se lidé mají opravdu rádi, nepotřebují si to říkat, ujišťovat se o své lásce. K milencům to patří, to jó. Ale k 16ti letým dcerám, když je doma všecko v pořádku? Nepotřebuje náhodou vaše dcera právě to ujištění o vaší lásce, které jí patrně dáváte na oplátku? Ale to je v pořádku, dohnat jde cokoli.
Nezlob se, ale Tvoje názory jsou vážně přehnané. Holky, mě tu asi ukamenují, protože jsem malého kojila do jeho 14 měsíců a co víc jsem laktační poradkyně. Přesto s Tvými názory vážně nesouhlasím. Kojení je kojení a láska je láska. To přeci nemůžeš míchat. I když jsem LP, tak nechápu tu mediální masáž, která chudákům těhulím akorát valí díry do hlavy, že kojit může KAŽDÁ žena a která nekojí je ŠPATNÁ matka. Tak to nebylo, není a nikdy nebude. Špatnou mámou není ta, co nekojí a ani každou kojící matku to nedělá automaticky správnou!!! Být máma a být dobrá máma je přeci o něčem jiným a ne, že „jasně, já kojím, já miluji, já mám splněno.“ Co je to za blbost… :roll:

Taky souhlasím! :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
25123
25.2.12 09:12
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
martulkasloník píše:

to jsem taky někde četla, že to není zas až tak zdravé, ale nepamatuju si to.

ukázali to že kojení je dobré ale pouze v začátcích, dělali totiž výzkum u dětí kojených více jak 18 měs. a ukázalo se že děti rodičů kteří nejsou alergici a jsou naprosto zdraví a ani v rodině nejsou alergie tak ty dlouhodobě kojené děcka tu alergii měli, prý když kojí zdravá matka dlouho je šance větší že to dítě alergii díky kojení dostane!!

děvčata já teda nemám ráda extrémy at´pro nebo proti kojení, jelikož at´si to každej udělá jak mu to vyhovuje a nikdo mi nebude kecat do toho jak si to udělám já :pankac: , ale tohleto je pěkná krávovina 8o

Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24
hele nevím ale řeknu ti to tak, jsme 3 kámošky teda spíš naši chlapi jsou kámoši už roky, nikdo z nás nemá v rodině alergii a výsledek? dvě kojené děcka jsou alergici, to jedno tak šílený alergik že má nějakou makrobio dietu, nesmí maso, mléčné výrobky, ovoce atd. , ten druhý kojený je alergik taky a snad 10× do roka na antibiotikách(podotýkám obě děcka byli kojené dlouho skoro do 2 let) a moje nekojené dítko bylo jednou nachlazené a alergii nemá :cert: :cert: tak jo není důkaz že je to z toho koja ale náhoda to je podivná a pak se teda ptám k čemu to kojo bylo když ty děcka jsou teď nemocné?? nemá být kojo tak super zdravé jak všude čtu že je to lék snad i na rakovinu?? :pocitac:
:roll: sorry ale to vůbec nic nedokazuje a nikdo netvrdí, že je to lék na rakovinu :lol: takže laskavě tu nepiš takovýhle bludy ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
25.2.12 09:15
Anonymní píše:
orchideika píše:
Violet83 píše:
poučená píše:
Taky souhlasím! :potlesk: :palec:

no konečně je tu v diskuzi taky rozumnej názor :potlesk: .........špatně není přece ani to zda kojím do 20.či více měsíců (a upřímně nějakej článek někde o tom, že je to údajně nezdravé je mi uplně putna), ani to že nekojím vůbec (a články že tim ubližuji dítěti jsou taky mimo mísu) a už vůbec nic to nemá společnýho s láskou ..........takže jak už sem psala at´si to udělá každej jak chce, a at´do toho nekecá těm ostatním :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
25.2.12 09:15

No holky tak jsem vás teď dočetla a fakt jsem se pobavila, zvedlo mě to náladu tak o 200 st. :D :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.2.12 09:19
brumdinka píše:
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
martulkasloník píše:

to jsem taky někde četla, že to není zas až tak zdravé, ale nepamatuju si to.

ukázali to že kojení je dobré ale pouze v začátcích, dělali totiž výzkum u dětí kojených více jak 18 měs. a ukázalo se že děti rodičů kteří nejsou alergici a jsou naprosto zdraví a ani v rodině nejsou alergie tak ty dlouhodobě kojené děcka tu alergii měli, prý když kojí zdravá matka dlouho je šance větší že to dítě alergii díky kojení dostane!!

děvčata já teda nemám ráda extrémy at´pro nebo proti kojení, jelikož at´si to každej udělá jak mu to vyhovuje a nikdo mi nebude kecat do toho jak si to udělám já :pankac: , ale tohleto je pěkná krávovina 8o

Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24
hele nevím ale řeknu ti to tak, jsme 3 kámošky teda spíš naši chlapi jsou kámoši už roky, nikdo z nás nemá v rodině alergii a výsledek? dvě kojené děcka jsou alergici, to jedno tak šílený alergik že má nějakou makrobio dietu, nesmí maso, mléčné výrobky, ovoce atd. , ten druhý kojený je alergik taky a snad 10× do roka na antibiotikách(podotýkám obě děcka byli kojené dlouho skoro do 2 let) a moje nekojené dítko bylo jednou nachlazené a alergii nemá :cert: :cert: tak jo není důkaz že je to z toho koja ale náhoda to je podivná a pak se teda ptám k čemu to kojo bylo když ty děcka jsou teď nemocné?? nemá být kojo tak super zdravé jak všude čtu že je to lék snad i na rakovinu?? :pocitac:
:roll: sorry ale to vůbec nic nedokazuje a nikdo netvrdí, že je to lék na rakovinu :lol: takže laskavě tu nepiš takovýhle bludy ;)
:D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Or
127
25.2.12 09:27

Ten souboj tu nebyl proto, že zastánkyně jiných názorů celkem rozumně vycouvaly, tady není možná slušná diskuse, od začátku je nastaveno, kdo je fanatik ;) Nesoudím nekojení - proč? - ale způsob jednání a ten bohužel máte nevhodný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 09:32
Or píše:
Ten souboj tu nebyl proto, že zastánkyně jiných názorů celkem rozumně vycouvaly, tady není možná slušná diskuse, od začátku je nastaveno, kdo je fanatik ;) Nesoudím nekojení - proč? - ale způsob jednání a ten bohužel máte nevhodný :nevim:

A proč? Rozumíš vtipu? Asi ne co?

Kdyť ut jsou holky co kojí 8o A víš co nemám ráda, když mě někdo odsuzuje kvůli tomu, že jsem nekojila. A tvrdí tady, že mám tím pádem míň ráda své dítě. že vlastně citově straádá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
25.2.12 09:39
verenika píše:
Or píše:
Ten souboj tu nebyl proto, že zastánkyně jiných názorů celkem rozumně vycouvaly, tady není možná slušná diskuse, od začátku je nastaveno, kdo je fanatik ;) Nesoudím nekojení - proč? - ale způsob jednání a ten bohužel máte nevhodný :nevim:

Kdyť ut jsou holky co kojí 8o A víš co nemám ráda, když mě někdo odsuzuje kvůli tomu, že jsem nekojila. A tvrdí tady, že mám tím pádem míň ráda své dítě. že vlastně citově straádá :roll:

já zas nemám ráda, když mě někdo odsuzuje za to, že sem prvního syna kojila 20.měsíců, druhého zatím kojim (je mu 11 měsíců) a uvidíme jak to půjde dlouho :-) a ještě mi tu bude někdo předhazovat nějaký rádoby studie o tom, jak je to nezdravé a jak mu kdovíjak ubližuju :zed: nehledě na to, že OR má pravdu úroveň prezentace názorů na této diskuzi je vážně ubohá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
25.2.12 09:41

JJ přesně, souhlasím s Verenikou.
Ať si každý kojí-nekojí jak chce…Je to každýho věc..A můj názor na toto téma jsem psala někde na začátku diskuze.
Ale co nesnáším, jsou ty kecy o tom, že když nekojíš, tak jsi špatná matka, a co mě tady opravdu dostalo, že tím pádem i nemiluješ tolik své dítě…Proboha co je ta za blbost??? 8o 8o 8o 8o :roll: :roll: :roll:
To je fakt „maséřina“ kojiček…
A dAlší věc o imunitě, jak kojené děti nejsou nemocné…HahA
No moje kojené dítě do 3.měs. a pak už na neocatu, bylo nemocné pouze jednou a kamarádek kojené děti jsou nemocné skoro furt…
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 09:46
brumdinka píše:
verenika píše:
Or píše:

Kdyť ut jsou holky co kojí 8o A víš co nemám ráda, když mě někdo odsuzuje kvůli tomu, že jsem nekojila. A tvrdí tady, že mám tím pádem míň ráda své dítě. že vlastně citově straádá :roll:
já zas nemám ráda, když mě někdo odsuzuje za to, že sem prvního syna kojila 20.měsíců, druhého zatím kojim (je mu 11 měsíců) a uvidíme jak to půjde dlouho :-) a ještě mi tu bude někdo předhazovat nějaký rádoby studie o tom, jak je to nezdravé a jak mu kdovíjak ubližuju :zed: nehledě na to, že OR má pravdu úroveň prezentace názorů na této diskuzi je vážně ubohá :?

tady je to jasně proti kojofanatikům ( kojit,kojit za každou cenu), když se mezi ně počítáš, je to tvoje věc ;) Děláme si tady z toho srandu, nemůžeme? Nelíbí se ti to? Tak to nečti a založ si nějakou vlastní diksuzi 8)

Všechny jsme se tady večer bavily a normální lidi poznaly že si z toho děláme srandu :lol: Ono nesmíš brát všechno tak vážně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 09:48

A nepřijde mi že ta sudie je nějaká závadná…Kdyť tam jasně kejení doporučují :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová