Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
25.2.12 11:00
verenika píše:
Peggy- :lol:

No faaakt!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
25.2.12 11:21
peggy.sl píše:
rébi píše:
Anonymní píše:
evakra píše:
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda? :roll: Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
A jen tak mimo - spí skoro celou noc…

No jestli je pravda, co se píše tady v tom článku, tak bych se nad výhodami UM zas tak moc nerozplývala… :think:

Jinak diskuzi jsem celou nečetla a asi ani nebudu… :P
Já jsem zase četla, že za Crohnovu chorobu může očkování.. :mrgreen:

Jo, to je taky možný… Pro jistotu kojím a očkuju co nejmíň… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
25.2.12 11:23
Violet83 píše:
Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…

Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.

• Citovat
  • Upravit
1874
25.2.12 11:25
verenika píše:
rébi píše:
Anonymní píše:
evakra píše:
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
Jak už tady v diskusi bylo řečeno, UM má vlastně vše, co dítě potřebuje. To spíš u MM se může vyskytnout problém a nějaké látky či vitamínu může být méně. Myslíš,že to, co píšeš, je zas až taková pravda? :roll: Já si nemyslím, že své dítě o něco šidím. Spíš si myslím, že má vše co potřebuje a prospívá velice dobře. Teď ve 4,5 m má 7 kg a je neplačící dítě. Vlastně jo, pláče, když je unavený, ale to ho uspím a pak se na mě opět směje…
A jen tak mimo - spí skoro celou noc…

No jestli je pravda, co se píše tady v tom článku, tak bych se nad výhodami UM zas tak moc nerozplývala… :think:

Jinak diskuzi jsem celou nečetla a asi ani nebudu… :P
2 roky starý článek, bravo :potlesk:

Možná jsem to četla před těma 2 lety a furt to mám v hlavě… :think: Docela se divím, že tovůbec uveřejnili.

Tu Crohnovu nemoc měl jeden můj kolega a fakt dost humus, to bych nikomu nepřála. Proto mě to tenkrát tak zaujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.2.12 11:37
softvelvet píše:
Violet83 píše:
Softvelvet, proboha co je to teď za „módu“ povyšovat kojení na něco co není a nikdy nebylo. Promiň, ale když tohle čtou holky, co nikdy nekojily ať už z jakéhokoliv důvodu, jak myslíš, že jim je? Myslíš, opravdu si myslíš, že svoje dítě milují kdyby jen o krapet méně než-li Ty, coby kojící matka??? A Ty si přijdeš jako něco víc? Nerýpu, jen se ptám, protože jak už jsem psala kojení je kojení a láska je láska. Jsou to dvě věci, jedna je, jak už napsala Gladys čistě o jídle a druhé je čistě o emocích. Nechápu to míchání dohromady a povyšování kojení na cosi svatého a nedotknutelného…
Ale prdlajs. Náhodou já jsem pro kojení i UM. Co kdyby nebylo UM? Tak by mnoho dětí nepřežilo. Chápu, že když to nejde, nejde, je to příroda. Jen mi vadí ženský, který odmítají kojení, protože se jim to hnusí nebo prostě nechtějí, aby jim visely prsa dolů atp.

Softvelvet v tomhle s tebou naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 11:46

Jí je vídám dnes a denně, lidi s Crohnem. Je to hrozné onemocnění, ale stejně je to divné spojovat to s Um 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.2.12 12:12

Děvčata, jsem fakt už hooooodně životem poučená, a tak vím i to, že je to jen o každé z vás, co jste si z mého příspěvku vybraly, je to jen o vás, jak, kdo a proč se mnou bojujete.

A protože jsem ve svém životě i velmi bolestně pocítila, jak všechno souvisí se vším, chci vám dát jen informaci, s nikým se neperu. Láska/lhostejnost - mít se rád/nemít se rád - nemoc/zdraví: tady hledejte souvislosti.

A co se týče těla a nemocí - hodně toho souvisí s páteří, se stresy, které nejsou doslova rozdýchány a s nedostatkem radosti. A např. atopický exém s nedostatečnou činností jater. A pak není divu, že kojené miminko má problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.2.12 12:31
poučená píše:
Děvčata, jsem fakt už hooooodně životem poučená, a tak vím i to, že je to jen o každé z vás, co jste si z mého příspěvku vybraly, je to jen o vás, jak, kdo a proč se mnou bojujete.

A protože jsem ve svém životě i velmi bolestně pocítila, jak všechno souvisí se vším, chci vám dát jen informaci, s nikým se neperu. Láska/lhostejnost - mít se rád/nemít se rád - nemoc/zdraví: tady hledejte souvislosti.

A co se týče těla a nemocí - hodně toho souvisí s páteří, se stresy, které nejsou doslova rozdýchány a s nedostatkem radosti. A např. atopický exém s nedostatečnou činností jater. A pak není divu, že kojené miminko má problémy.

No konečně něco rozumného! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.2.12 12:48
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
ještě si jdu vyčistit zoubečky elmex pastičkou a elmex kartáčkem :twisted:hodako- ať tě blešky štípou celou nocičku :mrgreen:
Já tady budu ještě dvě hodinky dřepánkovat, protože musím mojí roztomilounkou dcerušku vyzvednout z hospůdky.
Půjdu si změřit bazalku, zkontrolovat hleník a možná v mezičásku skočím na taťku a uděláme si ještě jednoho mimísenka, abych mohla být lepší maminečka než jsem byla teďky a slibuji vám holčinky moje, že budu kojánkovat až do důchodíku.. :mrgreen: :mrgreen:
To mi nemůžeš dělat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jsem se málem udusila zubní pastou :zed: :twisted: Se z tebe vážně poseru :potlesk:

mě zaskočil čaj :pankac: :pankac: peggy ty mě fakt bavíš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
25.2.12 13:09
poučená píše:
Vy - nekojičky z přesvědčení - jste pěkně agresivní :P Čím to asi bude? :mrgreen:„Mám 16ti letou dceru a ta mi obden říká ,,mami, mám tě ráda,,“ - Hm, když se lidé mají opravdu rádi, nepotřebují si to říkat, ujišťovat se o své lásce. K milencům to patří, to jó. Ale k 16ti letým dcerám, když je doma všecko v pořádku? Nepotřebuje náhodou vaše dcera právě to ujištění o vaší lásce, které jí patrně dáváte na oplátku? Ale to je v pořádku, dohnat jde cokoli.

mě to teda syn neříká, minulý týden sme spolu nemluvili, a řekl mi zmizni(z jeho pokoje) :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
25.2.12 13:16

Jinak dobré raníčko, venku svítí sluníčko, máme krásnou sobotěnku proběhnemse venku.

Mám dočítat nebo ne? :think:

Příspěvek upraven 25.02.12 v 13:25

• Citovat
  • Upravit
47759
25.2.12 13:18
Hodaka píše:
poučená píše:
Vy - nekojičky z přesvědčení - jste pěkně agresivní :P Čím to asi bude? :mrgreen:„Mám 16ti letou dceru a ta mi obden říká ,,mami, mám tě ráda,,“ - Hm, když se lidé mají opravdu rádi, nepotřebují si to říkat, ujišťovat se o své lásce. K milencům to patří, to jó. Ale k 16ti letým dcerám, když je doma všecko v pořádku? Nepotřebuje náhodou vaše dcera právě to ujištění o vaší lásce, které jí patrně dáváte na oplátku? Ale to je v pořádku, dohnat jde cokoli.
mě to teda syn neříká, minulý týden sme spolu nemluvili, a řekl mi zmizni(z jeho pokoje) :lol:

tak takhle mi to kluk rict, tak mu jednu strelim :O no jo no, vychova prarodicu se nezapre :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
25.2.12 13:25
ivana-domca píše:
Hodaka píše:
poučená píše:
mě to teda syn neříká, minulý týden sme spolu nemluvili, a řekl mi zmizni(z jeho pokoje) :lol:
tak takhle mi to kluk rict, tak mu jednu strelim :O no jo no, vychova prarodicu se nezapre :-(

jaká výchova prarodičů? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
47759
25.2.12 13:31
Hodaka píše:
ivana-domca píše:
Hodaka píše:
poučená píše:
tak takhle mi to kluk rict, tak mu jednu strelim :O no jo no, vychova prarodicu se nezapre :-(
jaká výchova prarodičů? :nevim:

myslela jsem to tak, ze ja jsem byla vychovavana prarodici, takze za tohle bych vystartovala po klukovi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Or
127
25.2.12 13:34
verenika píše:
Or píše:
Ten souboj tu nebyl proto, že zastánkyně jiných názorů celkem rozumně vycouvaly, tady není možná slušná diskuse, od začátku je nastaveno, kdo je fanatik ;) Nesoudím nekojení - proč? - ale způsob jednání a ten bohužel máte nevhodný :nevim:

A proč? Rozumíš vtipu? Asi ne co?

Kdyť ut jsou holky co kojí 8o A víš co nemám ráda, když mě někdo odsuzuje kvůli tomu, že jsem nekojila. A tvrdí tady, že mám tím pádem míň ráda své dítě. že vlastně citově straádá :roll:

Vtipu rozumím, ale o vtip tu nejde. Jde tu o ironii, ale respektuju to, že to tak máte, potřebujete nějak ventilovat svůj názor. Ale o diskusi jako výměnu názorů s argumenty tu taky nešlo. Já naprosto chápu ten pocit maminky, které se kojení nezdařilo tak, jak by si představovala. I to, že má třeba špatné zkušenosti s některými kojícími. Ale je mi nepříjemné zaškatulkování kojofanatiček. Já jsem bohužel mnohem víc primárně útočných příspěvků zaznamenala od nekojících.
Chápu, že nemáš ráda, když tě někdo odsuzuje za takovou věc. Já tě neodsuzuju, to jsem ostatně psala. Tu a tam tady zazněl názor v tom smyslu, některé tak ale napsány nebyly a jen jste si to tak vyložily.

A pak je minimálně krátkozraké prezentovat kojení jako jednoznačně nepřínosné. Ono to přece neplatí ani na jednu stranu a zakladatelka to také napsala, jsou výhody i nevýhody na obou stranách. Zvážit je musí každá maminka za sebe. Je to rozhodnutí (někdy ne úplně dobrovolné), za kterým by si měla stát a vnitřně se s ním smířit. To není snadné. Ale pokud jsme s ním vnitřně identifikovaná, nebudu mít přece důvod útočit na ostatní - mám přece svou pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová