Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
peggy.sl píše:verenika píše:Doufám, že si ten slízek doma vyrábíš sama?
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinka
Jedině ![]()
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.
K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?
Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.
Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.
Hodaka píše:verenika píše:taky máš co dohánět
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinkatřeba jízda autem, proč nekoupíš bycikel?
Jooo to je taky fakt!!
Veru,
už ani nechoď spát a za hoďku vyraz do rachoty pěšmo..ať nekazíš těm nebohým kojencům vzduch.. ![]()
Hodaka píše:verenika píše:taky máš co dohánět
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinkatřeba jízda autem, proč nekoupíš bycikel?
to je to finanční negramotností, přeci jen ho mám na splátky tak ho musím využít. Až ho doplatím tak vytáhnu bycikl ![]()
peggy.sl píše:Hodaka píše:To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
používám papírový plenky![]()
![]()
P.S. Já taky!!!
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?
Hodaka píše:
Jak tak koukám mám co dohánětjak výživu, tak praní, styl mluvení, je toho moc bojím se že to nezvládnu
tak mám co pilovat
no nwm jak udělat poraďte mi prosíííííííííííím
poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?
Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.
Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.
Kolik, že to máš těch odkojených dětí? ![]()
Hodaka píše:peggy.sl píše:hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?Hodaka píše:To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
![]()
P.S. Já taky!!!
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!!
![]()
poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?
to je taková blbost
já jsem doma skoro 19 let, nenudím se, jen když chci
a jestli dojím nebo nedojím, nemá vliv na to jestli půjdu s kámoškama na kafe.
verenika píše:Hodaka píše:to je to finanční negramotností, přeci jen ho mám na splátky tak ho musím využít. Až ho doplatím tak vytáhnu byciklverenika píše:taky máš co dohánět
no, to byla taky výživná diskuse ![]()
verenika píše:
Co to![]()
někdo tu narušuje naší rebélii
Je to Rebel,tři vojáky zranil..............
peggy.sl píše:Hodaka píše:No to právě musíš!peggy.sl píše:hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?Hodaka píše:To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
![]()
P.S. Já taky!!!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!!![]()
![]()
Olmíci jsou ješt ěOk ale kdyby to byly Kostící, tý éčenka těch je tam hodně ![]()
peggy.sl píše:Hodaka píše:No to právě musíš!peggy.sl píše:hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?Hodaka píše:To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
![]()
P.S. Já taky!!!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!!![]()
![]()
děkuju ![]()
Verenika by mohla být pokladník ![]()