Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Blbá otázka asi…ale jak se řeší když se odstěhuje otec ![]()
Známá teď řeší podobnou situaci. Mají v rozsudku, že otec si vyzvedavá dítě v pátek a matka si pro něj v neděli přijede. Dokud byly stejné město ok. Jenže otec se teď odstěhoval cca 120km daleko a požaduje to stejné jako doteď.
Známá s tím nesouhlasí ma mimino nemá auto a cesta je to pro ní napůl dne.
Otec platí na 8leteho 1500 a víc ani ťuk.
Dala to k soudu a otec si kluka přestal brát s tím, že porušila dohodu.
Takže matka s dítětem nemůže, ale otec může? ![]()
@venulka1 píše:Pokud se nedohodnou, platí rozsudektakze to musí podat na soud. Předpokládám, že jí neulozi povinnost odvazet děti do nového bydliště. Stávající rozsudek je prostě blbě napsané, ale furt platnej
Blbá otázka asi…ale jak se řeší když se odstěhuje otec![]()
Známá teď řeší podobnou situaci. Mají v rozsudku, že otec si vyzvedavá dítě v pátek a matka si pro něj v neděli přijede. Dokud byly stejné město ok. Jenže otec se teď odstěhoval cca 120km daleko a požaduje to stejné jako doteď.
Takže matka s dítětem nemůže, ale otec může?
Známá s tím nesouhlasí ma mimino nemá auto a cesta je to pro ní napůl dne.
Otec platí na 8leteho 1500 a víc ani ťuk.
Dala to k soudu a otec si kluka přestal brát s tím, že porušila dohodu.
@Lama Lama píše:
To. Pokud je četnost chaba, tím snazší je zajistit dopravu dítěte do původního místa matkou. Alimenty jsou samotné kapitola, to si může nechat zvýšit nezavisle na stěhování, dle jeho příjmu. A ano 1500 je tragické.
Vím jak to myslíš…
Mě ale strašně vadí to nastavení, které u nás je. Že matka věnuje dětem x krát více času a péče než otec o financích nemluvě / v případech jako je zakladatelka/ a přesto se od ní očekává, že k tomu všemu bude na otce věčně brát ohledy, všechno mu usnadňovat a dítě mu cpát až pod nos.
A pokud ne je špatná matka, protože dostatečně nepodporuje vztah otce s dítětem.
Jinými slovy matky jenom samé povinnosti, otcové jenom samá práva.
To je strašně nefér…
A jo…jsem dost stará na to, abych věděla, že život fér není
a omlouvám se všem fungujícím tatínkům i tací samozřejmě jsou
+omluva za plevelení toto je na jinou diskuzi ![]()
@prokr píše:
Vím jak to myslíš…
Mě ale strašně vadí to nastavení, které u nás je. Že matka věnuje dětem x krát více času a péče než otec o financích nemluvě / v případech jako je zakladatelka/ a přesto se od ní očekává, že k tomu všemu bude na otce věčně brát ohledy, všechno mu usnadňovat a dítě mu cpát až pod nos.
A pokud ne je špatná matka, protože dostatečně nepodporuje vztah otce s dítětem.
To je strašně nefér…
A jo…jsem dost stará na to, abych věděla, že život fér nenía omlouvám se všem fungujícím tatínkům i tací samozřejmě jsou
+omluva za plevelení toto je na jinou diskuzi
Ano, je to nefér. Fér je rozdělení na stridavku nebo cokoli po dohodě rodicu
@prokr píše:
Vím jak to myslíš…
To je strašně nefér…
A jo…jsem dost stará na to, abych věděla, že život fér nenía omlouvám se všem fungujícím tatínkům i tací samozřejmě jsou
Uplne s tebou souhlasim, je to tak.
Necetla jsem cele, ale pokud otec nejak vyrazne o dite nepecuje a prispiva malo, tak bych se proste prestehovala tam, kde je to financne unosne, pripadne tam mam pomoc. Jednoznacne.
Ono cloveku leckdy ani nic jineho nezbyde.
@Fiveone píše:
Tak záleží kolik mu zbyde po zaplacení všeho. Ale dítě by nemělo trpět stěhováním a druhý rodič nemůže za to, že se jeden přestěhuje. Dle mého by to měl vždy řešit ten, který se odstěhuje. Pokud by se odstěhoval otec, řešil by to otec. Výživné 1500 Kč není moc, ale to je na jinou debatu.
Ja myslim, ze to neni na jinou debatu.
Pokud on plati smesnych 1500 a ona by fakt nemela treba na najem, tak se proste sebere a odstehuje k rodicum nebo do levneho regionu, proste musi.
S 1500 alimenty ma otec drzet pusu a krok.
@prokr píše:
Vím jak to myslíš…
To je strašně nefér…
No a pak tu jsou otcove, co fungují a podílí se úplně na všem, pro rodinu by se rozkrájeli a matka si najde jiného, a odstěhuje se x km protože musí přece, a otec okrouhá.
Nevím co je špatně nastavené, když většinu práv má v našem státě matka a otcové kolikrát musí bojovat jen o píď, když se rozjedou ve zlem.
Zkus říct matce, ročního dítěte ať souhlasí se střídavou péči, protože otec má na dítě stejné právo. To uvidíš co se semele
.
@prokr píše:
Vím jak to myslíš…
To je strašně nefér…
A proto by měla být více střídavá péče a otcovstvé by měli taky být alespoň na části rodičovské za 10.000…ale oni kolikrát nenastoupí ani na tu otcovskou co je dva týdny.
Myslím, že podstatná část by ke vztahu/rodině přistupovala jinak..
Než mít dítě na splátky za 1.500 a sppradickým stykem podle nálady. ![]()
@Arianna007 píše:
A proto by měla být více střídavá péče a otcovstvé by měli taky být alespoň na části rodičovské za 10.000…ale oni kolikrát nenastoupí ani na tu otcovskou co je dva týdny.Myslím, že podstatná část by ke vztahu/rodině přistupovala jinak..
Než mít dítě na splátky za 1.500 a sppradickým stykem podle nálady.
Nic Ti nebrání mít dobrou kvalifikaci a těch usmrkaných 1 500 jako kapesné. Nebo mít dítě s lépe situovaným partnerem. Problém bych nehledala jen na straně otců.
@Fiveone píše:
Tak záleží kolik mu zbyde po zaplacení všeho. Ale dítě by nemělo trpět stěhováním a druhý rodič nemůže za to, že se jeden přestěhuje. Dle mého by to měl vždy řešit ten, který se odstěhuje. Pokud by se odstěhoval otec, řešil by to otec. Výživné 1500 Kč není moc, ale to je na jinou debatu.
I tak. V dnešní době je to na chlapa málo. A co jsem zahlédla, žije s maminkou. Je také možné, že má bydlení zadarmo. Jenom za stravu. ![]()
A hele, co když dítě trpí naopak neodstěhováním? ![]()
@Arianna007 píše:
A proto by měla být více střídavá péče a otcovstvé by měli taky být alespoň na části rodičovské za 10.000…ale oni kolikrát nenastoupí ani na tu otcovskou co je dva týdny.Myslím, že podstatná část by ke vztahu/rodině přistupovala jinak..
Než mít dítě na splátky za 1.500 a sppradickým stykem podle nálady.
Moje slova!
@Alexandria Nixia píše:
I tak. V dnešní době je to na chlapa málo. A co jsem zahlédla, žije s maminkou. Je také možné, že má bydlení zadarmo. Jenom za stravu.A hele, co když dítě trpí naopak neodstěhováním?
Od toho je tu ten soud, aby to rozhodl, zda je to ve prospěch dítěte. Ne, že bych měla v jeho rozhodnutí valnou důvěru. Ale furt je to jakási korekce libovule jednoho z rodiCu, alespoň nekde
@Alexandria Nixia píše:
I tak. V dnešní době je to na chlapa málo. A co jsem zahlédla, žije s maminkou. Je také možné, že má bydlení zadarmo. Jenom za stravu.A hele, co když dítě trpí naopak neodstěhováním?
Výživné je podle jeho výdělku. Takže asi žádná sláva, ale ty víš, proč to tak je? jestli není třeba nějak zdravotně omezen? na lepší práci prostě nemá? nebo je v regionu, kde je to s prací horší?
nicméně takového si ho zakladatelka před 3roky vybrala za partnera a otce dítěte, teď už má nového i nové dítko…jak že by dítko trpělo neodstěhováním?
jako že by trpělo tím, že se stýká s bio otcem?
o tom tu nebyla ale vůbec řeč…
O jak stare dite slo, ze si ho predavali?