Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Píšeš „jedna rodina, jedna hromádka“,,, z toho pro mě plyne společnej účet. A najednou máte každý svůj účet. Tak já ti asi nerozumím.
No tak na ten účet se bude posílat částka, a ta se za ten měsíc nespotřebuje, přeci neutratíme každej měsíc úplně stejně, že, a nebudeme tam posílat přesně na korunu. Tak tam zbydou peníze na měsíc, kdy jsou výdaje vyšší, nevidim v tom problém ![]()
@pepa_z_depa123 píše:
@Anik
mame kazdy svuj ucet.
ja zas nechapu jak lze posilat pomernou cast platu. Nektery mesic je treba zaplatit vice veci (nove auto, pracku, kolo…) a nebude to stacit. Co pak? zase se bude koeficientem preocitavat kdo kolik posle? Tohle proste do vztahu nepatri (z meho pohledu). Ale kazdemu vyhovuje neco jineho, to je jasne
@Anonymní píše:
Ahoj! Chtela bych Vas poprosit o nazor? Kolik myslite, ze by mi mel partner davat na domacnost? My dva plus dite (2 roky) a mimi (2 mesice). Vse do domacnosti kupuji ja, bydlime u mych rodicu ( najem a energie neplatime, jelikoz pracuji u nich ve firme a strhavaji si to sami z meho platu ) partner tedy plati pouze benzin do sveho auta.. do ted jsme meli spolecny ucet, ale nevyhovuje mi to, radeji bych mela sve a jeho penize… a ted nevim o kolik si mu mam vlastne rict, abych byla spravedliva k nemu I k sobe…diky za nazory!
A ty jako nevis kolik te stoji mesicni provoz domacnosti a ani nevis kolik ti vasi strhavaji? A on na ten spolecny ucet nic neposila? A kolik vydelava vubec vis?
To je fakt zajimave. Tak kdyz plati jen benzin do vaseho auta, tak to je dost malo. Mate to hodne divne nastavene. Kolik ti ma platit to je dost blba otazka, kdyz zije s tebou a nejste snad jen spolubydlici s deckem. Tak asi aspon pulku vsech nakladu co mate, ne? ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah nevyhovuje mi to, protoze proste muze se stat cokoliv,prestane nam to klapat, bude chtit odejit, a jak budem resit uspory? Ze mu dam pulku ? To by se mi nechtelo-pri dvou detech mam jeste dve prace,snazim se setrit… to on moc ne,vlastne vubec a ja sem pak vytocena.. mate pravdu,ze by to asi chtelo proste spocitat,jen to bude asi vysoka matematika-treba sunar,pleny,konzervy a granule pro zvirata a drogerii do domacnosti kupuju pres net na nekolik mesicu dopredu ???? (setrim tim postovne????????)
Na chvili ty ucty rozdel a nech ho kupovat a platit VSECHNO, treba se nauci setrit ![]()
@Anik
no proste mame v rodinnych financich binec, kde nikdo neresi co plati, jak to plati a taky nam diky tomu nikdy nic nezbyde
Ted jsem mozna odhalil duvod neustale
prazdneho uctu
@Anonymní píše:
@Keyllah nevyhovuje mi to, protoze proste muze se stat cokoliv,prestane nam to klapat, bude chtit odejit, a jak budem resit uspory? Ze mu dam pulku ? To by se mi nechtelo-pri dvou detech mam jeste dve prace,snazim se setrit… to on moc ne,vlastne vubec a ja sem pak vytocena.. mate pravdu,ze by to asi chtelo proste spocitat,jen to bude asi vysoka matematika-treba sunar,pleny,konzervy a granule pro zvirata a drogerii do domacnosti kupuju pres net na nekolik mesicu dopredu ???? (setrim tim postovne????????)
Docitam zpetne…tak spocitat mesicni naklady domacnosti neni zadna vysoka matematika (pokud mas ukoncenou ZS), ale spis jen mate v uctech bordel a nikdo se v tom nevyzna.
Tak jsou prece naklady ktere platite kazdy mesic jidlo, domacnost, decka, barak, energie atd. a pak naklady nepravidelne co se kupuji jednou za cas. Tak si to sleduj a na konci mesice secti a pak vydel 2. Samo pokud ma prijem vyrazne vetsi nez ty, tak by mel hradit vic nez jen pulku. To co nakupujes dopredu treba na 3mesice proste rozdelis podle poctu mesicu deleno 3 a mas v tom i ty nakupy dopredu. Neni to nic sloziteho, staci to jen sledovat a pak secist. Dokonce v nekterem IB mas na to kalkulacky.
@pepa_z_depa123 píše:
@Anikno proste mame v rodinnych financich binec, kde nikdo neresi co plati, jak to plati a taky nam diky tomu nikdy nic nezbyde
Ted jsem mozna odhalil duvod neustale
prazdneho uctu
peníze jsou oběživo, ne? ![]()
@Chytrak samozrejme vim kolik vydelava, vim kolik mi nasi strhavaji. Kolik utratim mesicne za domacnost nevim,kazdy mesic je to jinak,divne ze? Ok,napsala sem to spatne-o veskere naklady se staram ja,on se stara pouze o to,aby bylo v autu natankovano. Ma otazka tedy mela znit asi jinak.. kolik prispiva partner na deti v jinych domacnostech.
Vau! Ta myslenka s tim tretim uctem,kam kazdy posila podil platu je velmi zajimava a zda se mi fakt fer.. ma s tim jeste nekdo zkusenosti?
Mame s manzelem spolecny ucet, ale spocutala jsem si koli za co cca utratime a mam ty penize rozdeleny v kaslickach (jako v pikladne) vzdy presne urcenou castku. Co zbyde bud sporime navic nebo jedeme nekam na vikend… co to zkusit takhle? budete mit prehled kolik utratite a budete mit i svoje „kapesne“…
@Chytrak píše: Docitam zpetne…tak spocitat mesicni naklady domacnosti neni zadna vysoka matematika (pokud mas ukoncenou ZS), ale spis jen mate v uctech bordel a nikdo se v tom nevyzna.
Tak jsou prece naklady ktere platite kazdy mesic jidlo, domacnost, decka, barak, energie atd. a pak naklady nepravidelne co se kupuji jednou za cas. Tak si to sleduj a na konci mesice secti a pak vydel 2. Samo pokud ma prijem vyrazne vetsi nez ty, tak by mel hradit vic nez jen pulku. To co nakupujes dopredu treba na 3mesice proste rozdelis podle poctu mesicu deleno 3 a mas v tom i ty nakupy dopredu. Neni to nic sloziteho, staci to jen sledovat a pak secist. Dokonce v nekterem IB mas na to kalkulacky.
No tak já bych to dával dohromady taky horko těžko. Prostě jsou věci co ti prolínají. ![]()
@Pidulka1991 Společný účet vám v případě úmrtí majitele bloknou, opět upozorňuji. Doporučuji video na DVTV s ženou, která se věnuje vdovám, hezky popisuje, jak z toho bankrotují, když dědické řízení trvá.
@rozand píše:
@Pidulka1991 Společný účet vám v případě úmrtí majitele bloknou, opět upozorňuji. Doporučuji video na DVTV s ženou, která se věnuje vdovám, hezky popisuje, jak z toho bankrotují, když dědické řízení trvá.
ten kult společného účtu vůbec nechápu
jako kdyby za každým prosperujícím vztahem stál právě společný účet…
![]()
@neila hele kdyz jdes oak s jinyn parem na nakup a oni resi kdo to z nichzaplati. Nebo vecere, placeni napul. Diskuze tady manzel mi nechce prispet na domacnost atd. Pro nas je jednodussi zit takhle. Ne kazdy chlap je takovy bourak, aby zensky daval dost na domacnost.
@Pidulka1991 ale na společný účet přeci tihle šmejdi stejně nepřistoupí. Dovolím si tvrdit, že 99% mužů, kteří vedou s partnerkou společný účet by s financováním domácnosti neměli problém ani kdyby peníze nedávali na jednu hromadu. Ono to totiž opravdu není o jednom účtu, ale o povaze a celkovém přístupu k rodině.
@neila píše:
ten kult společného účtu vůbec nechápujako kdyby za každým prosperujícím vztahem stál právě společný účet…
![]()
je to pohodlnější a přehlednější -) jeden účet, dvě karty, trvalé platby nastaveny a každý platí co potřebuje.