Kolik peněz na domácnost??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
25.9.18 10:34

@Keyllah princip chápu. Nechápu, že se někdo domnívá, že to vyřeší trable s partnerem, který nemá zájem financovat potřeby rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.9.18 10:37
@neila píše:
ten kult společného účtu vůbec nechápu 8o jako kdyby za každým prosperujícím vztahem stál právě společný účet… :roll: :zed:
:pankac:
Máme účty každý svůj. Svoji výplatu a úspory netajíme a známe. Ověřeno při žádosti o hypo. Před svatbou jsem měla dost peněz, fakt nepotřebuju kvůli tisícovce skemrat u manžela. Po svatbě jsem přestala platit „nájem“, při neschopence chodil na nákupy se mnou a tu kartu vyndaval v 99 procentech on, na mateřské tomu nebude jinak. Chci sušičku, tu zaplatím „ze svého“,koupím si co chci a ze společného účtu by mi to přišlo divné a celkové mi přijde netransparentni-díky komu se naspořilo nebo kde utíkají peníze. Pravidelné měsíční sezení a kontroly nad společným účtem, to není nic pro mě. Nikdy jsme o financích nějak zvlášť nemluvili, nerada za sebe nechám vše platit a neutracim za blbosti, tak manžel poznal, že nejsem žádná zlatokopka a po moji nemoci a mateřství automaticky převzal tu roli platitele. O penězích na těch 2 účtech mluvíme jako o našich penězích. Inkasa platí on, internet a můj mobil mám napsán na sebe. Z rodičáku 7000 (od července 2019 snad 8500) v pohodě poplatim běžné nákupy potravin, kavicky, plínky, natankuju si benzin a koupím si nové boty. Když bude potřeba zaplatit kurz plavání 3500 třeba možná řeknu manželovi, ať to pošle, ale spíš to zaplatím sama. Jestli nám odejde pračka, zaplatí ji v Datartu manžel. Opět mi to přijde automatické a rozhovor jsme na to nevedli. Chápu, že při platu 2× 10.000 je asi nějaký režim potřeba, ale osobně mi schéma :manžel mi pošle výplatu, já vše poplatim, pošlu část na spořák a co zbyde vrátím jemu jako kapesné.. Přijde lehce úsměvné, práce jak na kostele, zbytečné…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
25.9.18 10:41
@neila píše:
@Keyllah princip chápu. Nechápu, že se někdo domnívá, že to vyřeší trable s partnerem, který nemá zájem financovat potřeby rodiny.

aha, takto…tak pokud nemá zájem, tak ho nedonutí nikdy nikdo a nic to nezachrání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
25.9.18 11:07
@neila píše:
@Pidulka1991 ale na společný účet přeci tihle šmejdi stejně nepřistoupí. Dovolím si tvrdit, že 99% mužů, kteří vedou s partnerkou společný účet by s financováním domácnosti neměli problém ani kdyby peníze nedávali na jednu hromadu. Ono to totiž opravdu není o jednom účtu, ale o povaze a celkovém přístupu k rodině.

Když mají bokem nějakou tajnou milenku, tak samozřejmě i ta milenka stojí prachy. Těžko bude milenka vztah s ženáčem, aby na to doplácela sama ze svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
25.9.18 11:54
@Pidulka1991 píše:
@neila hele kdyz jdes oak s jinyn parem na nakup a oni resi kdo to z nichzaplati. Nebo vecere, placeni napul. Diskuze tady manzel mi nechce prispet na domacnost atd. Pro nas je jednodussi zit takhle. Ne kazdy chlap je takovy bourak, aby zensky daval dost na domacnost.

U nás řešíme „kdo to zaplatí“, ale jen technicky, čí kartu a účet zrovna použijeme. Peníze spravujeme společně a přeléváme podle potřeby, to ale jako nakupující za námi např. nemůžeš vědět.

A jsem ráda, že můžu manželovi koupit dárek přes net nebo kartou a on nevidí, co jsem kde platila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
25.9.18 11:57
@Keyllah píše:
je to pohodlnější a přehlednější -) jeden účet, dvě karty, trvalé platby nastaveny a každý platí co potřebuje.

Máme 2 účty, trvalé platby nastaveny (on všechno ostatní, já svůj telefon) na spoření (kolik a na co) jsme domluvení… (Na mém sp. účtu se dělá rezerva, na jeho se střádá na celoroční MHD ap. věci, abychom je nepociťovali jako periodickou zátěž peněženek). Když má jeden málo, řekne si a druhý pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.9.18 12:41
@Božislava píše:
Když mají bokem nějakou tajnou milenku, tak samozřejmě i ta milenka stojí prachy. Těžko bude milenka vztah s ženáčem, aby na to doplácela sama ze svého.

milenka může být jeden z důvodů. Třeba jo. Ale pořád se vracíme k tomu, co jsem psala, že je to o povaze a přístupu k rodině. Se obávám, že většina má k takovému chování mnohem primitivnější důvody než milenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí