Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@impossible píše:
@jahuhudka Dostal peníze hlavně od babiček a své kmotry. My mu dali dárek plus odpuštění části dluhu. Dále už to není podstatné. Odpovědi na otázky jsem dostala, dál se tu zpovídat nebudu.
Takže vlastně vůbec neví, co to je hodnota peněz. Nalej - vylej, ví, že babička, kmotra a rodiče zadotuji. Ale pro okolí to zabalis do falešného závoje, že to splácel a doplatil. Ani nevím jestli je to víc trapné, nebo smutné. Nicméně ani jedno kluka k odpovědnosti nedovede.
@Trojlístek když on je chudák
prvně intr, pak mrcha, neúspěch který neustal. Co kdyby se psychicky složil, ze nemá motorku nebo auto ![]()
@jahuhudka píše:
@Trojlístek když on je chudákprvně intr, pak mrcha, neúspěch který neustal. Co kdyby se psychicky složil, ze nemá motorku nebo auto
Tak víš co… „doba je pitomá“ ![]()
@jahuhudka píše:
A holky fakt mrchy
A požadavky na VŠ nemalé.
@Trojlístek píše:
A požadavky na VŠ nemalé.
A nároky rodičů nepřiměřeně vysoké
![]()
@ZustanSeMnou píše:
Ja jsem šetřila hned. A taky proto koupila první být v hotovosti ještě před 30.
Což je již 20 letPříspěvek upraven 15.03.22 v 17:17
A kdyby začala šetřit až od 3.-4. výplaty, něco si užila, tak by se stalo co? Zhroutil by se svět a už by se ti nepovedlo si žádný byt koupit?
@jahuhudka píše:
A nároky rodičů nepřiměřeně vysoké![]()
No, já bych zakladatelce přála, aby si tedy sedli a vše vyřešili. Už se asi nedozvíme jak, ale ta nejistota, jak s vlastním dítětem ve světě financí, stresu a vztahů jednat je hmatatelná.
@Trojlístek manžel dlouhé roky dětem rikal, ze až budou vydělávat, chce poradny auto
deti byly od mala obeznameny, ze budou platit jako mourovaty
( raději upozorním, přece jenom, je tu Lucka, ze jde o vtip)
@Snorlaxik píše:
A kdyby začala šetřit až od 3.-4. výplaty, něco si užila, tak by se stalo co? Zhroutil by se svět a už by se ti nepovedlo si žádný byt koupit?
O to vůbec nejde.
Samozřejmě jsem i cestovala atd, ale šetřit jsem začala hned.
Rozfofrovat několik výplat jen tak by mě opravdu nenapadlo.
@Sisika9 píše:
Za mě zadarmo. Několik měsíců bych ho nechala se v klidu rozkoukat a pokud v říjnu zase na vysokou nenastoupí, tak 1000-2000 spíš symbolicky. Ty částky co tady lítají jsou šílený, to už může jít bydlet sám do sdíleného bytu. Takže ano, pokud se ho chceš zbavit…
Taky zíram, jak by tu všichni potomka zkasírovali mnohem tvrděj než přistěhujícího se novýho partnera
Když tu někdo řeší, kolik má chtít po partnerovi, který se k němu přistěhuje, je za zlatokopa/zlatokopku, když po něm chce příspěvek na něco, co by přece stejně platil. A tady chudák kluk by měl skládat zálohu na každou jízdu autem jak v půjčovně
Přitom žádnej vyžírka to očividně neni, když občas natankuje. Takže platil by si mobil a nějakej spíš symbolickej příspěvek na jídlo (tak ty 2 tis.).
@jahuhudka píše:
@Trojlístek manžel dlouhé roky dětem rikal, ze až budou vydělávat, chce poradny autodeti byly od mala obeznameny, ze budou platit jako mourovaty
( raději upozorním, přece jenom, je tu Lucka, ze jde o vtip)
Mně můj otec od mala říkal, že očekává, že se odstehuji alespoň 250 km daleko, často mu to pri setkáních připomínám, že se to sice úplně nepovedlo, ale nezávislá jsem.
Já se omlouvám, mám mezery. Kdo je Lucka?
@e-Surfařka no, ono to spíš vzniklo na základě příspěvku zakladatelky, nevím, zda jsou četla diskusi celou.
@Trojlístek píše:
@e-Surfařka no, ono to spíš vzniklo na základě příspěvku zakladatelky, nevím, zda jsou četla diskusi celou.
Ještě ne, mne tohle zarazilo hned na první stránce, jak by tady několik prvních přispěvatelek potomky tvrdě zkáslo.
@Snorlaxik píše:
Možná nic, možná hodně. Jen někdo je k zodpovědnému chování vychován, někdo k tomu má předpoklady, jiní vlastní zkušenosti. Někteří lidé měli brigády už na SŠ, tudíž rzfofrovat první, poslední už si vyzkoušeli a zjistili, že žádný extra pocit to přinést nemusí. Tudíž další peníze již investují s rozmyslem.