Konečně přínosná diskuze o tchyni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
25.11.16 13:38
@radúna píše:
@nostress :kytka:. Jako o blondýnkách ;) :lol: :kytka:.
Ostatně, ty zase nemusí i moje dcera, je taky blondýna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:.

Mě vtipy o blondýnách nevadí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
25.11.16 13:40
@jaelisa píše:
A my co mame holky snad ne?? :nevim: :jazyk:

Tchyně ano, hrozný nikoli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
25.11.16 13:41
@inkakřivák píše:
No však jo, u nás se bonboniera rozdává všem kolem, a kolikrát na dárce zbyde jen nějaký bonbon, co nikdo nechce.

nene bomboška pro tchyni je jen pro ní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: vrže mezi zubama :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.16 13:52
@jaelisa píše:
A my co mame holky snad ne?? :nevim: :jazyk:

zeťové jsou chlapi, ty jsou tak nějak od přírody splachovací, narozdíl od snach, ty povětšinou nepochopitelně startují na první našlápnutí. A když se jim pak ještě narodí dítě, tak jsou najednou hvězdy a je to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
25.11.16 14:05
@terinka4444 píše:
Mé básnické střevo tedy okamžitě spojilo to krátké tchyně nikoliv ve spojení tchyně-bohyně, ale tchyně-sv. ně :mrgreen: pardon pardon všem tchyním ( bože ten rým tam naskakuje sám v té hlavě :mrgreen: )

To mi připomnělo manželovu oblíbenou „básničku“: Tchyně sedí v kině…svině! :mrgreen: ale ani u jednoho z nás to neplatí, nemůžeme si stěžovat :palec:

Jinak k tématu, nevěděla jsem a obohatilo mě to, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
25.11.16 14:12

Nevěděla jsem, děkuji a budu si pamatovat. Jinak já tchyni ani tchána už nemám. Tchána jsem ani nepoznala, tchyni jsem respektovala jako maminku mého muže, ale vztah jsem k ní měla neutrální.
Máme dům s mými rodiči, každý mame svuj vchod. A rovnou říkám, že kdyby moje mati byla mou tchyní, tak tu neziju ani omylem :mrgreen: naštěstí je můj muž opravdu splachovací.
Co se jazykových perel týče, už několikrát mě tady na emiminu překvapilo, že někdo používá slovo prudérní ve smyslu, že ho někdo prudi 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.11.16 14:37

Tchýni mi to pořád opravovalo, až jsem zjistila, že tchyni ne a bude to tak zřejmě spávně. Nicméně oku mi to nelahodí a to ý se mi líbí nějak víc :mrgreen: Trochu morbidní je také slovní hříčka tchyně a uzený jsou nejlepší studený :mrgreen:
S tchyní máme vztahy víceméně dobré. Vídáme se málo, nic po sobě nechceme, tak není důvod mít spory. Nepeče a moc nevaří, takže o recepty žádat nemusím. Porovnání se dočkám s manželovou babičkou, ta je dobrá kuchařka. Umí suché bábovky, ty má manžel rád a já umím jen „mokré“ :mrgreen: Tchyně nijak nezasahuje ani do výchovy dítěte, moc se o vnouče nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80240
25.11.16 14:52
@nostress píše:
Inko, ale tady byla myšlena „bonboniéra pro tchyni“, což je dle jednoho vtipu
kostkový cukr. :mrgreen: :kytka:

Já vím, právě proto - každý si osladí a je bonboniera pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80240
25.11.16 14:53

@ejhle Jen jsem si říkala, že to musí být hrozně pracné to takto psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80240
25.11.16 14:59

@terinka4444 Já si totiž myslím, že v tomhle se právě projevuje to, že ženská řekne ne a myslí tím možná ano. A pak má sklony hledat za vším něco špatného, prostě když řekne tchyně je venku zima, ona slyší - jsi blbá, ani to děcko pořádně neoblečeš. Chlap prostě slyší - dneska je venku zima a hotovo. Proto nemají potíže, tedy většinou. A navíc, jak jsem se dopátrala, muži nejdou po dokonalosti, na rozdíl od žen. Vůbec jim nevadí, že jejich nejlepší kamarád senzační rybář, má slovník o pěti slovech, z nichž tři jsou vulgární a manikůru si dělá nožem. No a? je boží rybář, je. A že druhý má zuby jak noty na buben, příbor neví co to je a snídá pivo. Co má být, hlavně když je spartan jako on. Kdežto žena chce, aby její přítelkyně byly stejné jako ona - tedy dokonalé. A když nejsou a nedají se změnit, neumí se s tím srovnat. A je bitva, neb pro tchyni je dokonalá snacha ta, co se stará o jejího drobečka jako ona. Kdežto pro snachu je dokonalá tchyně tak, která umřela před deseti lety, tedy většinou. No ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.16 18:10

@inkakřivák naprosto přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie