Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radúna píše:
@nostress. Jako o blondýnkách
![]()
![]()
.
Ostatně, ty zase nemusí i moje dcera, je taky blondýna![]()
![]()
![]()
![]()
.
Mě vtipy o blondýnách nevadí. ![]()
@jaelisa píše:
A my co mame holky snad ne??![]()
Tchyně ano, hrozný nikoli. ![]()
@inkakřivák píše:
No však jo, u nás se bonboniera rozdává všem kolem, a kolikrát na dárce zbyde jen nějaký bonbon, co nikdo nechce.
nene bomboška pro tchyni je jen pro ní
vrže mezi zubama
![]()
@jaelisa píše:
A my co mame holky snad ne??![]()
zeťové jsou chlapi, ty jsou tak nějak od přírody splachovací, narozdíl od snach, ty povětšinou nepochopitelně startují na první našlápnutí. A když se jim pak ještě narodí dítě, tak jsou najednou hvězdy a je to ještě horší.
@terinka4444 píše:
Mé básnické střevo tedy okamžitě spojilo to krátké tchyně nikoliv ve spojení tchyně-bohyně, ale tchyně-sv. něpardon pardon všem tchyním ( bože ten rým tam naskakuje sám v té hlavě
)
To mi připomnělo manželovu oblíbenou „básničku“: Tchyně sedí v kině…svině!
ale ani u jednoho z nás to neplatí, nemůžeme si stěžovat ![]()
Jinak k tématu, nevěděla jsem a obohatilo mě to, děkuji ![]()
Nevěděla jsem, děkuji a budu si pamatovat. Jinak já tchyni ani tchána už nemám. Tchána jsem ani nepoznala, tchyni jsem respektovala jako maminku mého muže, ale vztah jsem k ní měla neutrální.
Máme dům s mými rodiči, každý mame svuj vchod. A rovnou říkám, že kdyby moje mati byla mou tchyní, tak tu neziju ani omylem
naštěstí je můj muž opravdu splachovací.
Co se jazykových perel týče, už několikrát mě tady na emiminu překvapilo, že někdo používá slovo prudérní ve smyslu, že ho někdo prudi
![]()
Tchýni mi to pořád opravovalo, až jsem zjistila, že tchyni ne a bude to tak zřejmě spávně. Nicméně oku mi to nelahodí a to ý se mi líbí nějak víc
Trochu morbidní je také slovní hříčka tchyně a uzený jsou nejlepší studený ![]()
S tchyní máme vztahy víceméně dobré. Vídáme se málo, nic po sobě nechceme, tak není důvod mít spory. Nepeče a moc nevaří, takže o recepty žádat nemusím. Porovnání se dočkám s manželovou babičkou, ta je dobrá kuchařka. Umí suché bábovky, ty má manžel rád a já umím jen „mokré“
Tchyně nijak nezasahuje ani do výchovy dítěte, moc se o vnouče nezajímá.
@nostress píše:
Inko, ale tady byla myšlena „bonboniéra pro tchyni“, což je dle jednoho vtipu
kostkový cukr.![]()
Já vím, právě proto - každý si osladí a je bonboniera pryč.
@ejhle Jen jsem si říkala, že to musí být hrozně pracné to takto psát.
@terinka4444 Já si totiž myslím, že v tomhle se právě projevuje to, že ženská řekne ne a myslí tím možná ano. A pak má sklony hledat za vším něco špatného, prostě když řekne tchyně je venku zima, ona slyší - jsi blbá, ani to děcko pořádně neoblečeš. Chlap prostě slyší - dneska je venku zima a hotovo. Proto nemají potíže, tedy většinou. A navíc, jak jsem se dopátrala, muži nejdou po dokonalosti, na rozdíl od žen. Vůbec jim nevadí, že jejich nejlepší kamarád senzační rybář, má slovník o pěti slovech, z nichž tři jsou vulgární a manikůru si dělá nožem. No a? je boží rybář, je. A že druhý má zuby jak noty na buben, příbor neví co to je a snídá pivo. Co má být, hlavně když je spartan jako on. Kdežto žena chce, aby její přítelkyně byly stejné jako ona - tedy dokonalé. A když nejsou a nedají se změnit, neumí se s tím srovnat. A je bitva, neb pro tchyni je dokonalá snacha ta, co se stará o jejího drobečka jako ona. Kdežto pro snachu je dokonalá tchyně tak, která umřela před deseti lety, tedy většinou. No ne?