Kontrolujte svým dětem Facebook?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
1.10.15 17:19

@Tiburon takovejch videí a webovek je tak třeba
http://e-bezpeci.cz/…a/kyberikana anebo písnička..to je dost populární mezi mládeží https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
1.10.15 17:21

@me56h ted´mi došlo, že ses ptala v jiné diskuzi zda máš pustit dceru nakoncert…tak opravdu mladou resp. obě nešpehuj, ani na Fb ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
1.10.15 17:30
@mojmira píše:
Ne, když byly v pubertě FB ještě neexistoval :mrgreen: :mrgreen:
šťastná to žena :lol: :palec:

ta starší mi taky říkala, že i ti někteří bloggeři to pubošům vysvětlují. to, co tu zaznělo, chránění profilu, přidávání si jen známých lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
1.10.15 17:33
@21.6.2014 píše: šťastná to žena :lol: :palec:ta starší mi taky říkala, že i ti někteří bloggeři to pubošům vysvětlují. to, co tu zaznělo, chránění profilu, přidávání si jen známých lidí…
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
1.10.15 17:40

Já když si vzpomenu, co jsem vyvadela ve virtuálním světě, tak se červeným az na zadku. A jsem normální, troufam si tvrdit. Dokonce učitelka. K tomuhle blbymu věku to patří. Ale v dnešní době je potřeba byt asi ostrazitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
1.10.15 17:43

@Izzz Důvěřuj,ale prověřuj. Člověk by měl být aspon minimálně v obraze. Pořád máš do osmnácti za ně zodpovědnost a hlavně strach. ú

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
1.10.15 17:58

Pokud nemáš podezření, že má nějaké problémy, tak to nedělej. Já jsem si dřív s klukama psala hrozný věci a to jsem to ani nemyslela vážně, kdyby si to tenkrát naši přečetli, asi by se zhroutili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.10.15 18:08
@me56h píše:
Ahoj, připadá vám správné číst si soukromé zprávy? Obě dcery mají facebook, přiznám se, že to občas omrknu, když se zapomenou odhlásit. Připadám si docela trapně, ale stejně to nakonec udělám… Obzvlášť u té mladší.
Co vy?

dceři je 13 a mám pocit, že není zrovna nejchytřejší a dost naivní-takže ano, kontrolovala jsem ji FB. Ne nijak pravidelně, ale občas jsem nahlídla. Jen teď se přeinstalovával PC a už ji tam nezůstalo heslo, takže mám s lustrací konec. švagrovka dělá na dětské kriminálce a FB uvádí jako hrozný zlo s tím, že má velký podíl na dětské kriminalitě. Ta by ho naši Adině nejraději zrušila úplně. Takže myslím, že nakouknout neuškodí. Jinak s Adinou jsem dohodnutá, že tam nebude dávat svoje foto, to myslím dodržuje a zbytek ji holt musíme věřit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
me56h
1.10.15 18:11

Tak jo, vzpomněla jsem si, že můžu napsat ještě jeden příspěvek :)

Dcera je pryč, ale až se vrátím, udělám jí ze života peklo :D Našla jsem na jejím fb dost neslušné zprávy typu „uprchlická krize je rakovinou Evropy“ a „přijetí uprchlíků znamená ekonomickou sebevraždu“.
Mně to teda připadá dost ujeté, takový slovník na patnáctiletou holku a navíc tyhle výroky jsou už trestně postižitelné. Zprávy jsem okamžitě smazala a dcera si zruší fb. Jsem ráda, že jsem to nakonec projela.

• Citovat
  • Upravit
10055
1.10.15 18:16

@me56h neruš jí ho! jak tu někdo psal, založí si nový pod cizím jménem a stejně nic neuděláš. spíš bych s ní promluvila právě o tom, že jestli má 15, je trestně odpovědná, může se to obrátit proti ní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
1.10.15 18:17

Já bych asi nekontroval, daleko lepší mi přijde s dětmi mluvit o tom, co na net dávat. Vzpomínám na kauzu Libimseti.cz, kdy hacker prolomil účty holek, a najednou se dostaly na veřejnost fotky neplnoletých v ne úplně věku odpovídajících pózách. A vím, jak se nadávalo na ty internety, seznamky a facebooky. Ovšem jaksi se zapomnělo, že je primárně problém v hlavách těch slečen. Hezky v pokojíčku, s webkou, a pak se rodiče nestačí divit. To není jen o svlíkání jako takovým, to je o tom, že se některý věci nedělají. A nebo dělají, ale až v 18 a už bych asi neměl bydlet s rodiči. Mně je 32, a svýho člóbrdu bych teda nikomu neposlal :mrgreen:

Na druhou stranu, dnes tyhle výdobytky k tomu vybízí. Každopádně je potřeba děti chránit, upozorňovat je a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
1.10.15 18:21
@me56h píše:
Tak jo, vzpomněla jsem si, že můžu napsat ještě jeden příspěvek :)Dcera je pryč, ale až se vrátím, udělám jí ze života peklo :D Našla jsem na jejím fb dost neslušné zprávy typu „uprchlická krize je rakovinou Evropy“ a „přijetí uprchlíků znamená ekonomickou sebevraždu“.
Mně to teda připadá dost ujeté, takový slovník na patnáctiletou holku a navíc tyhle výroky jsou už trestně postižitelné. Zprávy jsem okamžitě smazala a dcera si zruší fb. Jsem ráda, že jsem to nakonec projela.

Nejsem právník, ale tohle rozhodně trestné není, takové příspěvky v diskuzích na Novinkách jsou úplně běžné a nezdá se mi, že by za ně byli přispivatelé popotahováni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.10.15 18:26

Dokazu pochopit kontrolu tak nejak… Ale proboha 15 leta holka muze delat veci o kterych se ti ani nechce zdat. Nevim
No ja mela velkou duveru s mamkou a tak vedela, ze vzdycky prijdu v cas domu, ze nikdy nevezmu drogy atd. Ale sex od 15 maprosto normalni, rande naprosto normalni, jit na disko treba do 11-12hod taky v pohode. Btw v tech 15 jsem poznala sveho nynejsiho partnera se kterym mame dite. A uz tenkrat rozhodne nemyslel na to, ze me bude jen drzet za rucicku.

Příspěvek upraven 01.10.15 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
1.10.15 18:27
@me56h píše:
Tak jo, vzpomněla jsem si, že můžu napsat ještě jeden příspěvek :)Dcera je pryč, ale až se vrátím, udělám jí ze života peklo :D Našla jsem na jejím fb dost neslušné zprávy typu „uprchlická krize je rakovinou Evropy“ a „přijetí uprchlíků znamená ekonomickou sebevraždu“.

Nemyslím si, že výroky jsou trestně postižitelné :think: prostě se nad určitým tématem zamyslela nebo má nějaký názor, porpřípadě se ho snaží získat (třeba i diskuzí pod těmito výroky) :think:
co se týče fotek… já sama (18), bych intimní fotky neposlala, takže jak tady někdo předemnou psal, není to o fb, ale o slečně, zrušíte facebook, může si založit snapchat, instagraf, whats up, hang out a mnoho dalších aplikací… Zrušením jednoho účtu nevyřešíte nic, nejlepším řešením je mluvit a mluvit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26336
1.10.15 18:31
@me56h píše:

ale ty jsi mi nějak povědomá… už dceru pustilo to Finsko? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí