Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Galitea píše:
Tam je psáno, že nouzový stav nelze prodloužit? Nebo zavést opakovaně? To já jen tak, když to chceš zkoušet brát podle listiny…
Tak třeba demokrad Pinochet si ten vyjímečný stav nechával „demokraticky“ prodlužovat skoro 15 let. ![]()
A ten pán s knírkem u sousedů v r. 1933 byl taky zvolen „demokraticky“, ne?
Tak, proč bychom nemohli mít „demokratický“ zákaz vycházení?
@cecetka píše:
@kacz V pohybu me nikdo neomezuje (nejsem zavrena), synovi nikdo vzdelavat se nezakazal (ucitele jsou kontaktni, ucebni pomucky dostupne, vysokoskolaci se svou inteligenci online vyuku taky zvladaji), na nucene prace nikdo nikoho neposlal (praxe pri studiu je prospesna).
Mas tam neco dalsiho?
Vsechno je totiz vec pohledu a vykladu
Zákaz vycházení podle tebe není omezení svobody pohybu? Tak dobře, pak si nemůžeme rozumět.
Praxe při studiu není absolutně to, co se tady dělo. Ale chápu, raději se tvařme, že je vše v pořádku. Je to pohodlnější. Bohužel to není pravda.
Příspěvek upraven 31.12.20 v 22:21
@Paola21 píše:
A o čem mě chceš přesvědčovat? Já věřím, že korona existuje a že to může určitou skupinu lidí zabít.. Na druhou stranu se mi opravdu nelíbí odkládání plánovaných zákroků a preventivek.
A jak co bys tedy navrhovala? Mně se to taky nelíbí, jenže to jinak nejde. Naše FN (Praha) je z poloviny Covidová. Lůžka se pro nemocné s covidem musela vyčlenit a stále sotva stačí. Tudíž o covidové pacienty se starají i ti, co dělají jinak prevence, operují atd. Víc nás prostě není a radost z toho nemáme. Nebo by jsi chtěla mít plánovaný chirurgický výkon na oddělení chirurgie, kde leží covidi? Naše běžná oddělení nemocnic nejsou stavěná na boxový systém pacientů, aby se dal bezpečně oddělit covidový a necovidový prostor. Máš tedy řešení, aby bylo dobře posatráno o všechny s covidem, co to potřebují a zároven běžela normální zdravotní péče? Víš kolik už nyní máme všichni přesčasů?
@kacz A proto vlada ppakovane zadala snemovnu o prodlouzeni ns. Nebo sis toho nevsimla? ![]()
@kacz píše:
Zákaz vycházení podle tebe není omezení svobody pohybu? Tak dobře, pak si nemůžeme rozumět.Praxe při studiu není absolutně to, co se tady dělo. Ale chápu, raději se tvařme, že je vše v pořádku. Je to pohodlnější. Bohužel to není pravda.
V Italii nebo Spanelsku byl skutecne zakaz vychazeni (vyplnovali tiskopisy, proc vychazeji z domu 24 hodin denne a predkladali je ke kontrole), u nas je to fraska. Vsichni si couraji jak chteji, nikdo nikoho nekontroluje
V podstate nikdo z nas omezeny fakt neni.
@kacz píše:
Zákaz vycházení podle tebe není omezení svobody pohybu? Tak dobře, pak si nemůžeme rozumět.Praxe při studiu není absolutně to, co se tady dělo. Ale chápu, raději se tvařme, že je vše v pořádku. Je to pohodlnější. Bohužel to není pravda.
Proboha je pandemie, umiraji lidi, vzpamatuj se a svoje prava si ted strc za klobouk.
Jde o zivoty a ne o producirovani se venku. Mas divny zebricek hodnot.
@kacz píše:
Zákaz vycházení v době pandemie je uplne logicky, ne? Co se ti na tom nezdá. Pustit se to nedá, nevím, co by měla vláda dělat jiného. Řeší se to všude velmi podobně.
@belladonna píše:
Zákaz vycházení v době pandemie je uplne logicky, ne? Co se ti na tom nezdá. Pustit se to nedá, nevím, co by měla vláda dělat jiného. Řeší se to všude velmi podobně.
Přesně, až někdo začne zakazovat vycházení bez důvodu, moc ráda se půjdu taky bouřit
Ale tohle nikdo nedělá.
@cecetka píše:
@kacz A proto vlada ppakovane zadala snemovnu o prodlouzeni ns. Nebo sis toho nevsimla?
Všimla. Ale žádná diskuze o trvalejším řešení neproběhla. Prodloužit něco x-krát o dalších 30 dnů přece nedává smysl. Proč je to pak max. 30 dní, když reálně to může být 200, 300 dní? Takhle to přece není zamyšleno. Už jsme ve stavu, kdy tomu musí pomoct KSČM. Smutné.
@belladonna píše:
Nezdá se mi na tom třeba to, že nikdo nevysvětlil, proč je to potřeba. Prostě se to zavedlo a nazdar. Je za tím nějaký důvod? Jaký konkrétní dopad to má na zlepšení stavu? Z jakých dat vycházíme? Kdy tedy dojde ke zlepšení stavu, když nouzový stav je už několik měsíců a situace se stále zhoršuje? Že se to dělá všude - no a co, to je nějaký důvod?
@kacz A nejakou relevantni predstavu, jak by se to resit melo, mas?
@kacz píše:
Nezdá se mi na tom třeba to, že nikdo nevysvětlil, proč je to potřeba. Prostě se to zavedlo a nazdar. Je za tím nějaký důvod? Jaký konkrétní dopad to má na zlepšení stavu? Z jakých dat vycházíme? Kdy tedy dojde ke zlepšení stavu, když nouzový stav je už několik měsíců a situace se stále zhoršuje? Že se to dělá všude - no a co, to je nějaký důvod?
No ja nevim, duvod “omezit kontakty kvuli prenosu” mi neprijde tak slozity
Ty v tom tak hroozne chces neco najit, ze nechapu proc. Bud rada, ze zijes ve svete, v jakem zijes. Nebo se jednou zajed podivat o kus vic na jih nebo vychod a poznej, v cem lide ziji
Stavet sva prava pred zdravi a zivoty ostatnich je hodne sobecke. ![]()
@Galitea píše:
Proboha je pandemie, umiraji lidi, vzpamatuj se a svoje prava si ted strc za klobouk.Jde o zivoty a ne o producirovani se venku. Mas divny zebricek hodnot.
No právě. Už je tady x měsíců nouzový stav, omezována práva lidí a přitom se situace stále zhoršuje. To snad musí vidět i úplný tupec, že něco není v pořádku. A ještě si lidi nechají nakecat, že si za to mohou SAMI. V tom případě, jestli jsme sami strůjci svého štěstí, může jít celá vláda do pryč i se svým nouzovým stavem. Evidentně jejich kroky stejně nemají žádný efekt.
Nebo jak to teda je?
@kacz píše:
@Galitea píše:
Proboha je pandemie, umiraji lidi, vzpamatuj se a svoje prava si ted strc za klobouk.Jde o zivoty a ne o producirovani se venku. Mas divny zebricek hodnot.
No právě. Už je tady x měsíců nouzový stav, omezována práva lidí a přitom se situace stále zhoršuje. To snad musí vidět i úplný tupec, že něco není v pořádku. A ještě si lidi nechají nakecat, že si za to mohou SAMI. V tom případě, jestli jsme sami strůjci svého štěstí, může jít celá vláda do pryč i se svým nouzovým stavem. Evidentně jejich kroky stejně nemají žádný efekt.
Nebo jak to teda je?
@kacz
Je to tak, ze bez opatreni si muzes x krat znasobit dopady. Ac se to nezda, toto je jeste zbrzdovani pandemie. Tak to opravdu vypada. Realita bez opatreni by te asi vydesila, to bys koukala ![]()
@Galitea píše:
No ja nevim, duvod “omezit kontakty kvuli prenosu” mi neprijde tak slozityTy v tom tak hroozne chces neco najit, ze nechapu proc. Bud rada, ze zijes ve svete, v jakem zijes. Nebo se jednou zajed podivat o kus vic na jih nebo vychod a poznej, v cem lide ziji
Stavet sva prava pred zdravi a zivoty ostatnich je hodne sobecke.
Mě ale zajímá naše země, náš stát a trápí mě, že naši političtí zástupci pracují velmi špatně.
Vážně není těžké v tom „něco najít“, naopak je to zřejmé na první pohled.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat