Koupání miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.5.15 10:58

My koupeme denně od narození, teď je nám 10,5 měsíce a žádný problém s vysušováním nebo něčím podobným, používáme doteď Weledu měsíčkovou kojeneckou koupel, občas když jsme nachlazený tak to vystřídám s měsíčkovou koupelí s bylinami, vodu milujeme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
16.11.15 08:13
@Conny píše:
My přesně tak :palec: !
První 2 měsíce 1-2× týdně,tedˇ koupání denně v čisté vodě a 1× týdně dám olejík do vody + umyju vlásky šamponkem,denně po koupání ovšem mazání/masážička,nakojím a šup do pelíšku :srdce: !Malá od té doby neuvěřitelně krásně spinká,ikdyž jsem chtěla s denním koupáním ještě počkat,dobře jsem udělala,že jsem nečekala :potlesk: !Rituálek je prostě dokonalý,funguje to prakticky od prvního dne 8o ,je to prostě LUXUS!!!:

Je, takhle to budu taky delat..zatim koupu dvakrat tydne mydlem…pres tyden jen otirani vlhkym hadrikem, ale po tom druhem, tretim mesici zacnu denne…jen jsem nechtela s mydlem, ale to je pravda, ze jako rittual staci obycejna voda :)

Ale chtela jsem se zeptat jak u miminka resite spatne dostupna mist jako je podpazi, zahyby kolem kuze na krku a za krkem, zahyby za usima a spatne pristupone mezery mezi prsty?

Ja ho totiz tak malyho nechci nechavat ve vode vic jak nekolik malo minut, aby se nenachladl. Jenze to stihnu vetsinou jen lehce omyt zadek, brisko a tak.
Delam to tak, ze po koupani nebo i kdykoli jindy, kazdy den treba, vlhkym hadrikem ta mista otiram, ale to nevim jestli staci. Kdyz koupeme s muzem, tak to jde - jeden drzi mmiminu ruku a druhy to podpazi omyje..ale sama to nedam a nechci ho dlouho machat…

Jo a jak myjete zada? Ja ho mam na te podlozce do vany a na tom vlastne lezi…a bojim se s nim moc manipulovat, aby mi nevyklouzl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
16.11.15 08:21

Do třetice jsem pořídila kyblík na koupání. Prďolka tam byla ponořená celá. Nejdřív jsem na přebalováku pořádně omyla zadeček a pak už si jen plula ponořená až po krk takže záhyby jsem považovala za umyté ;) Do vody jsem občas kápla mycí olej, po každém koupání jsem mazala olejíčkem nebo indulonou (naše děti mají sušší kůži). Dokud se vyloženě nebatolí napůl svlečené na zemi, není myslím potřeba nějak extrémně čistit. I ve vaničce může být prcek myslím déle než pár minut pokud se mu tam líbí, v koupelně je teplo a voda má správnou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
16.11.15 08:27

@Niemeyer Já koupala všechny děti do roka 2× týdně jen vodou. Vyjímečně víc - velká vedra, nebo když byly namazaný opalovákem (starší kolem 9 měsíců) a tak. Záda nijak extra nemyju. JE ve vaně na podložce, tak je má namočený. Až líp udrží hlavičku dávám ve na chvilku na bříško. Tak pak je opláchnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
16.11.15 15:42

@Niemeyer Tak to ja maleho koupu od narozeni denne, vodu miluje a rozhodne tam nebyl jen par minut, urcite i vic, abych ho poradne umyla. Myju jen vodou, jednou tydne myci emulzi od sebamedu. Miminkum se tvori v zahybech takovy bily mazek a maly ho mel i po jednom dnu, kdy se nekoupal ( nemoc), zinku jsem nikdy nepouzivala, slo mi vse krasne umyt rukou a prsty. Zada jsem vzdy umyla tak, ze jsem ho chytla za jedno rameno, trosku natocila, oplachla pulku zad, pak za druhe rameno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.11.15 15:49

@Niemeyer Koupu ve vodě, sedmimesicni mydlo zažila asi 3× a 3× sampon kvuli naolejovane hlave. :mrgreen: Myju co jde, ale extra to neresim- neukaze krk, smula, osmudla co jde, zitra dalsi pokus. Koupu tedy denne - strcim do vanicky, omeju perlanem a zase ven. Takováto hygiena stačí, náběh na opruzeninu měla (v lete) parkrat, to vyresilo jedno máznutí sudokremem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
16.11.15 16:28

Já koupu denně, když stíhám, ve vaničce, a můžu doporučit olej do koupele Linola fett. Mýdlo nepoužívám vůbec. Kůže je krásně vláčná, takže někdy třeba ani nemažu celé tělo. Už jsem tak byla zvyklá u dcery, která má bohužel atopický ekzém, tak jsem automaticky pokračovala u syna od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
21.2.17 16:41

Holky, kam si pokládáte miminko před - a po koupeli? rozvinete si na zem v koupelně ručník? Dělám to tak, ale dospěla jsem k tomu až cca po půl roce, kdy jsme ji tahala z vaničky a mokrou ji n sobě balila do ručníku (takže jsem byla mokrá i já). Prostě mně nenapadlo dát ji na zem, přišlo mi, že by byla na tvrdým a špinavým… ale už to tak děláme.
(přebalovák v koupelně nemáme, nevejde se, ačkoliv právě tam by byl daleko, daleko nejpraktičtější, že?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.2.17 16:47

Mám vaničku na 2 židlích v kuchyni vedle přebalováku. U nás na zemi v koupelně táhne a je tam tvrdá studená dlažba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 16:50

@Jorik81 Já koupu v kuchyni vaničku dám na 2 židle a přebalovák si udělám na jídelním stole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
21.2.17 16:50

Dokud mi syn nezacákal mne i okolí a sám neseděl, přenášela jsem si vaničku do obyváku a koupala tam. Měla jsem tam i přebalovací pult, na který jsem pokládala. Teď už zabaluju do županu a dooblíkám v obyváku nebo u něj v pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
21.2.17 16:53

Já si položila přebalovák na zem v koupelně a vedle dala vaničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
21.2.17 16:53

U prvniho mimca se nam v byte take do koupelny nevesel prebalovak. mela jsem prebalovaci podlozku s pevnym spodkem polozenou pres vanu. na tom jsem svlekala i oblekala. nevadila mi tam ani pri koupani nebo muze byt oprena bokem a pak ji tam jen polozit. nebo ji mit i na te zemi, na to pak osusku. prece jenom je to mekci a teplejsi nez dlazba v koupelne.
 https://www.slune-cz.cz/…ou-70x50-cm/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.2.17 16:58

@sedmikráska70 Dělala jsem to tak u obou dětí. Sice nošení plné vaničky z koupelny každý den je opruz, ale už to bude jen měsíc dva a dcera mi z vaničky vyroste. Tak si to užívám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.17 17:10

@peta81 tu máme, mně to ale nikdy nenapadlo z toho přebalováku sundavat :oops: :lol:

já tam prostřu dečku, ta je měkká a teplá, na ní ručník a na něj ještě plínku. po vyndání z vany položím, osuším, plínku sundám a zabalím do ručníku:) nikam vysoko bych vaničku asi nedávala, bála bych se, že mi spadne :think: v té koupelně je to fajn a rovnou mám přístup i ke sprchové hlavici, mohu připustit/ upustit vodu a tak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure