Poradna duly
Jana Čurdová
Mě taková formulace nenapadla.
Vítek po dlouhé době usnul po obědě. Asi toho má poslední dobou plné kecky. Já bych taky tak spala. Ale nechci ho budit a v obýváku má Honza návštěvu. Neodbytnou:-( Už abysme jeli pro kočár a já zavřu oči v autě.
Ale za oknem máme parádní duhu. Ale taky vítr a déšť hroznej celej den.
Tak to nebyla ironie? Protože já jsem přesně to, co se tu na severu vyjadřuje jadrným slovem „trapasnica“
, tak mě berte s rezervou.
Něco jsem vám chtěla a už zas nevím co
. Jo… už vím. Obdivuju to vaše uklízení a vyvařování a vypíkání, sama se opravdu neozvu, že to dělám taky. Vařím jenom z musu, pekla jsem sice minulý víkend, ale taky po dlouhé době. Jsem shniloň
(resp. peču strašně ráda, ale ne takové ty buchty typu „uplácat a šup do trouby“, jenže ty komplikované zas nestíhám…).
Tady je počasí úplně na houby. Asi hupsnem do auta a zajedem do Obi (když nevíme o něděli co by, že… ale stydím se, stydím, to je tedy konzum, nakupovat o víkendu
) koupit nějaké barvy na stěnu, chtěla bych trochu pomalovat dětský pokojík. Chystám se k tomu teprve přes rok
.
Čestný pionýrský, že nebyla.
Já mám ráda jakoukoliv žmolenkovou buchtu a i ráda peču, ale teď nemůžu překonat lenost. Vítek skuhrá, že chce něco péct, tak zas jemu pro zábavu. Stejně se nedá jít pořádně ven.
Ahoj holky! Tak jsem se dostala k počítači až teď..za to už asi nevstanu,chytla mě zase křížová páteř. Začínám se toho dost bát, ještě zbývá dlouho a fakt to bolí čím dál víc
.
Tak hlásím, že výlet do Prahy se zdařil a Angelika byla moc pěkná. První polovina trochu slabší, to už Luboš zíval a pokukoval po hodinkách, ale ta druhá mnohem lepší. na to, že to bylo odpolední představení, tak to mělo dobré obsazení. A taky jsem omrkla výbavu na mimi u příbuzenstva a posbírala pár rad. A objednala si šátek jako dáreček k narození mimča
. Takže fakt úspěšný výlet
!
Teďka jsem docela vzpomínala na chudáka Amazonku, snad je všechno v pořádku. Už je opravdu pryč nějak dlouho…
Lentilko - já to přemýšlení a plánování beru fakt jako psychoterapii a protože už většinu základních věcí mám, tak začínám vymýšlet blbiny a tak řeším šátky a plinky a počkej, co ještě vymyslím do toho slavného května! A ty plinky jsou fakt věda. Už jsem víceméně rozhodnutá, že do toho půjdu. A ve většině to budou čtvercovky plus kalhotky. Ale koukala jsem i na ty 2 v 1, že bych třeba dvoje zkusila. A jak často pereš? Stačí tak jednou za 2 dny? A nesmrdí to pak?
Luci - kočárek je fakt super a když je sponzor, tak proč ne?! A držím pěsti na utrazvuku!
Jinak k tomu vaření a pečení…mě občas chytne mánie a pak se strhnu, ale poslední dobou moc ne, protože Luboš drží dietu - přibral totiž za moje těhotenství tolik co já
= asi 8kg. To je snad nějakej syndrom. Přijde mi, že nějak kynou všichni nastávající otcové. No a mě nebaví péct buchtu sama pro sebe. Na druhou stranu jsem schopná ji klidně sama celou spořádat. Akorát nevím, jestli je to pro mimi až tak dobře
.
nevímko - mrkni do seznámku a napiš nám taky tyhle údaje. Každopádně gratuluji k milému a nečekanému přírůstku!
Lentilko - tak jsem teď poctivě pročítala ty stránky, cos doporučovala a už tě tak zpovídat nebudu. Už i vím, jak je to s tím praním a zapácháním
. Jen ještě fakt nevím, kolik toho je potřeba - zejména těch kalhotek. Ale na to přijdu. Dkonce jsem zjistila, že kousek od nás v Šumperku je na to specializovaný nepředražený obchod s hodně zapálenou majitelkou, tak si to tam asi půjdu „ošahat“
. Mrzí mě, že se u nás nedochovaly klasické čtvercovky. Co zbylo po neteřích teď úspěšně používají pánové na leštění auta a je to samá díra. A v obchodě se žádná kvalitní fakt nedá sehnat ![]()
Perulko - dá, holky si moc chváliliy Imse Vimse čtverce, ale ty jsou 80×80, což je pro novorozence hodně
(navíc já nemám čtverce, anóbrž šišoidy, takže se mi to vůbec těžko hodnotí).
Plínky vrznu do kýble od Primalexu, takže mi to tu nesmrdí. A ano, peru co dva nebo tři dny. Se dvěma to asi bude každý den
.
Počty ti nikdo přesně neřekne, záleží, jak bude tvoje dítě vyměšovat. Některé kajdí co deset dní, některé každé kojo, včetně těch nočních (anebo se to střídá).
Mmch třeba to vůbec nebude květen, ale jiný měsíc
.
S děckama se fakt nedá nic dělat, ale Obi silně zaujalo. Lepší než dětský koutek v IKEA
. Ale péct s dítětem teda nebudu, to bych se taky mohla okotit
(chlap mi navíc taky nějak dietí…).
A my už máme kočárek. Možná docela brzy, ale byl to dobrý kauf. Tak jsme si udělali výlet a radost a tatínek řídil, a byl nadšený vymoženostma:-) Je to Jané bezadaptérový modrý po jednom dítěti, co mu ještě ani není rok a vypadá jak nový. Vlžím fotku, až bude čas. Je krásný.
Ještě probrat věci po Vítkovi, obejít dětné kamarádky + vymámit naše věci zpět - třeba šátek:-). Nějaký ten dudlík a hotovo:-) Tak jsem si asi po zkouškách nadělila taky dárek.
Perulko, fajn, že se Vám v Praze líbilo. My pojedeme příští pátek za kamarádama. Slavit hromadné narozky. Nějak jsem počítala, že budeme u někoho spát a Honza pro změnu počítal, že v noci budu řídit domů. Tak snad nebudu unavená a tatínek schopný navigace.
Co se plínek týče.......... Vítek kadil za den 10× nevím do kterého měsíce a většinou do čisté přebalené plíny. Mít ho v papírovkách, to by asi byla hromada. Čtvercové měl obyč a neprotékaly o nic častěji než papírové. Prala jsem taky tak po dvou dnech a plen jsem měla něco přes padesát.
Ali - gratuluju ke kočárku. My máme vybraný, ale koupi zatím neřeším. pokukuju po různých akcích a až se něco namane…
Lentilko - od Imse Vimse myslíš ty flanelové? To je 75×75. A stojí jedna asi 80 Kč. Mám jich 6 a jsou fakt skvělé. Ale kdybych těchhle měla kupovat 50 - no nevim. A jiné jsem od nich neobjevila. Pokud existují tak sem s nima! ![]()
Kybl od primalexu je slušná varianta:-). Jeden máme, ale pidi a je už uvnitř asi 4barevný, tak to asi budu muset vymyslet jinou alternativu. možná dojde dokonce i na ten origoškybl. No uvidíme. Před chvílí jsem telefonovala se švagrovkou a ta mi řekla, že látkovky jsou super (ona je teda nepoužívá
), ale tak max do 6 měsíců, že pak ty děti jak začnou lízt, tak už se do toho nedají balit. Že je ráda když kluka zabalí do té papírovky a i tak je to vždycky mord… Tomu se mi ale nechce věřit…
Aladino - tak to je maso. Š. kadil někdy co pět dní, někdy pětkrát denně (tj. 25× častěji, třeba ze dne na den
). Ale v noci za celou svou plenkovou kariéru snad dvakrát.
Perulko - tak teď jsi mě dostala
. Imse Vimse… že by mušelínové? Třeba tyhle jsou 80×80 http://mamaja.cz/…robnosti.php?… .
Anebo se mrkni na pišišvora, ten má jen IV plínky (… už jsem mrkla já a jo, mušelínové).
Přebaluji zcela bez potíží i do zavazovacích plen
. Moje dítě je ale v některých ohledech vskutku kuriózní, zřejmě s druhorozeným dostanu přes čumák
.
Nedávno se mi ozvaly dvě známé, že jsou cca ve 26. týdnu a obě už teď mají dvouměsíční mimi, ve 26. týdnu jsem já. Tak nevím, jak je možné, že to tak rychle letí… a hlavně jak je možné, že mi to ještě ani nedošlo (a to jsem si o nich tehdy pomyslela, že už to mají za pár
).
Teda, ale vy si těch nákupů užíváte, ke kočárkům gratuluju
.
A už mlčím, na to, že jsem myslela, že tu budu sporadicky, tu zabírám moc místa.
Ale jen Lentilko pškně piš, ať je co číst.
Nevíte, co se může na kašel?
Ahojky, jak se dnes máte?
Nevímko.. pokud na nás nezanevřeš, napiš o sobě info do seznámku!
Alčo.. hoď foto kočárku, ať se pokocháme..
Luci.. teda, to je pálka za ten kočárek! Ale hlavně, když budete spokojení!
Včera jsme byli v Tescu.. mají tam super věci na prcky, tak jsem si zaslintala, ale odolala.. V sobotu jsme totiž byli u jedné paní na soukromém přehrabování se ve věcičkách ze sekáče.. tak jsme něco nakoupili! ![]()
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 26+2 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 26+0 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 25+6 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 25+5 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 25+3 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 24+5 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 24+4 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 24+1 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 24+0 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 23+6 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 23+5 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 23+2 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 23+1 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 23+0 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 22+4 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 22+3 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 20+6 tt
Jak to zatím vypadá: 4 holčičky:5 chlapečků:2 překvapení
Já myslela, že stodal je pro děti:-)
A co jste nakoupili Eviško? Oblečení?
My pojedeme v pátek do Prahy a chhci tam sobě koupit kalhoty do pasu v CaA a třeba i něco jiného:-)