Poradna duly
Jana Čurdová
Stodal je sirup proti kašli.. a když ho můžou děti, můžou ho i těhulky, vždyť je to homeo..
No jo, nakoupili jsme nějaký pidi věcičky.. Měla jsem z nich radost.. Budu si na to už muset udělat nějaký prostor doma.. už to nemám kam dávat! ![]()
Taky bych potřebovala nějaké kalhoty.. Snad někde něco objevím..
Ahoj holky!
To máme dneska krásně, co? V noci nám vichr málem odnesl střechu. Jak je manža pryč, tak jsem se málem po… strachy. Místo toho se mi ale na chodbě po… pejsek, mrcha jedna. Pomsta za to, že jsem si ji nevzala do pelíšku. Když chce boj, má ho mít. Dneska bude spát v boudě…
Holky,já už si oblečky zakázala. Teďka to všechno peru a nemám to kde dát! Čekám na nábytek jak na smilování.
Lentilko - tak už jsem ty čtvercovky imse vimse viděla na vlastní oči a jsou fakt lepší! Byla jsem v tom obchůdku - svět plen - a majitelka je hooodně zalálená, tak jsem podstoupila hodinové školení. má tam obrovský výběr i dobré ceny. Vůbec mě nenapadlo, že se něco takového může u nás v zapadákově uživit. No ale asi jo. Tak jsem si na zkoušku vzala 4 plinky, které nejsou na internetu - aspoň jsem je nenašla a paní je moc chválila. Tak já si teď místo oblečení dělám radost plinkama
. Má i šátky a učí vázat, fakt super.
Musím dneska makat a chce se mi čím dál míň. Navíc nesnáším na začátku roku ty pitomý daně!!! Silniční daň, daň z nemovitosti…mně už se o těch přiznáních i zdá. A standartně nemůžu najít nikde asi půlku podkladů a to si vždycky říkám, jakej v tom mám systém…jenom si ten úžasnej systém moc dlouho nepamatuju
..
Jo a těhulkám ani na kašel ani na teplotu vůbec nic! jen kopy ovoce a vitamínů a med!
Ahoj Perulko, jak jde práce? Daně, uff:-) Taky se tu Honza vždycky vzteká.
Co se paralenu týče. Kdyby nebyl, asi bych posledních pár dní nepřežila. V těhotenství v rozumné míře navadí a myslím, že to trápení a bezmocnost je mnohem horší. A třeba horečka je nebezpečná, tak je lepší vzít paralen.
S kašlem je to horší, no mám Stodal, ale je to spíš na vykašlávání. Chápu, že na tlumení kašle už by byl driák.
Vítek je teď k neudržení. Je nevyběhaný, oči ho už nezlobí. Tak zlobí sám. Těším se na středu a snad ho nenakazím a pomastí do školky.
Doma nám snad bouchla bomba. Ani bych Vám to nepřála vidět. Nevím, kde začít. Tak dneska radši ani zqčínat nebudu:-) Snad zítra:-)
A jéje, daň z nemovitosti. Zapomněla bych jak na smrt
.
Na kašel - cibuli s cukrem
? Osobně jsem velmi antimedikamentózní typ, takže pro mě těhotenství extra omezení není. Ale Paralen už jsem taky musela vzít, Vánoce byly kritické. Tak ať je líp!
Paralen prý je dokonce toxický v prvním trimestru. Pak už to sem tam může být. Já ho taky brala, když jsem měla pocit, že umřu
.
Holkyyyyy!!!! Já tak nesnáším daně a účto!!! Je to částečně můj obor, ale tímhle se živit teda nemůžu. Su úplně na mrtvici. Takže následuje psychoterapie = výbavička na mimi, momentálně látkovky
![]()
Před chvilkou volal Luboš z německa. Teda na mě brblá, že už nemám na mimi nic kupovat, že to ani nevynosí, ale sám mi hlásil, že po prvním dnu má dvě soupravičky, roztomilý držáček na dudlík asi s hrošíkem a ponožečky. No jo, chlap může, já ne… ale je to prča
. Tak když nemá vůli on, jak ju mám mít já oblblá hormonama?!?
Perulko, vy jste dvojka. Taťka se musí pořádně těšit. No ale kdybys viděla, jak tu včera Honza vozil kočár a jak mu zářily oči:-) Jen si to těšení pořádně užijte. A třeba něco vyfoť, ať se můžeme kochat a inspirovat taky.
Jen počítej s tím, že budeš dostávat spoustu dárků od návštěv a příbuzných a oni zpravidla kupují malé věcičky.
Na mě to začíná přicházet až teď. Teprve vylézá břicho a mám trochu víc klid. Ale mě se nechce na půdu štrachat věci po Vítkovi. Tam je toho moc a není to moc oddělené. Budu se muset jednou překonat. Ale kdy, nevím. Už tam nejdu ani s prádlem a věším ho doma.
Ahoj všichni. Hlásím návrat ztracené duše. Včera mě propustili z nemocnice, skoro po měsíci. No hrůza, doufám že už nikdy víc.Teda až do porodu a to už zase není tak daleko. Jsem zmatená jak luční včela, po té době mezi čtyrma stěnama mi všechno připadá nějaké jiné a všechno mě zmáhá. Zatím jsem vás nečetla- hádám práce na celý den, tak to musím napravit a pak písnu.Opatrujte se bříškandy.
Ahoj Amazonko, supeeeer, že už jsi doma. Hlavně, ať jste obě v pořádku. Až se rozkouáš doma, zas napiš, jo:-)
My pádíme ke kadeřnici s Vítkem. už je to takový malý hippies.
Ahoj Amazonko!!!!!!
No hurááá! Už jsme tu měly o tebe strach. Bylas tam strašně dlouho. A je už teda všechno v pořádku? Až se aklimatizuješ, tak honem napiš!
Ali - já toho zase až tolik nemám, to jen Lubošovi přijde, že tu začíná být nějak plno
. Jenže ten človíček pár věcí pojme. Zatím nám nepřišla žádná komoda, takže tu všechno válím na hromadě v ložnici. proto to tak vypadá. No nafotím to, až to bude mít trochu podobu. postýlka není složená, kolíbka čeká ještě na ošmirglování a nalakování… Ale máš pravdu, že se těšíme moc a to těšení je moc pěkný
! S dárkama od okolí tak nějak počítám, už jsem rozdala pár pokynů a přání
.. no a pár kousků oblečení nebo hraček navíc neuškodí
. Navíc to není všechno jen na to miminko, Luboš třeba kupoval už 68 a mám doma i větší hlavně od té kamarádky. Tak ať tě ta náladička na přehrabování výbavy taky brzo chytne…mimochodem to přehrabování je celkem fajn, horší pak to praní a žehlení…
Jo, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli někdo nepoužíváte mýdlové ořechy na praní. Prý je to dobré hlavně na látkové plínky. Koukala jsem na to na internetu a i cenově to vyjde dobře.
Perulko, já právě chtěla říct,že je dobré instruovat příbuzné, ať spíš kupují větší věcičky:-)
Já to mám jednodušší v tom, že skoro všechno mám. Spíš si nakoupím nějaké pěkné nové věcičky. Pár:-) Pak jsem třeba za Vítka neměla kojící polštář, tak nad ním trochu uvažuju. Nějaké plenkové kalhotky, plíny, dudliky a mam to. No do obýváku musí přijít vestavěná skříň na harampádí, moje a Honzovo oblečení a ta ve které máme věci teď, přijde Vítkovi a miminkovské věci pro změnu do komody s přebalovákem, kde má věci Vítek. Stěhování národů.-)
Honza v listopadu vyklidil pracovnu a přestěhooval se do kanceláře mimo byt. Zbyl prázdný pokoj s počítačem- budoucí pokojíček. No a teď je tam pořádné skladiště, sušárna, harampádiště.
Amazonko, no sláva! Už jsme si tady říkaly, že si tě tam snad nechají do porodu
Tak až se rozkoukáš, tak nám napiš víc.
Včera jsem měla dost hektický den, ráno jsem byla na krvi, kvůli tomu tlaku, pak jsem jela do práce podepsat daň.přiznání, no a domu přijela uplně vyřízená. Takže dneska se budu válet celý den. Hlavně mě už šíleně bolí kyčle a nohy, včera jsme myslela, že už ani nedolezu domu. Chudinky nožičky, tu tíhu co musí nosit, se neni co divit ![]()
Jinak pořád něco objednávám z internetu, ale zmateně. Vždycky mě něco napadne, tak to objednám. Máme malej byteček, tak to ani nemám kam dávat
Musíme předělat ložnici, tady budu s miminkama a přítel bude bydlet v obýváku
Ve skříních musím taky udělat pořádek, no je toho ještě hodně ![]()
Tak zatím se mějte hezky, pa pa
Teda holky, ještě mi zbývá asi 10 stránek a už mám oči jak angorák a v hlavě stejně zmatek
, budu si vás muset nadávkovat ![]()
Jinak děkuju že ste na mě myslely.
Obě jsme v pořádku, minulý týden malá vážila 850 gramů, máme za sebou několik ultrazvuků a na nic špatného se nepřišlo, nemělo by to na ni mít vliv. Stopro to stejně nemůže nikdy nikdo říct, ale myslím že můžem být v klidu.
Jinak ve zkratce, na to co mi je se stejně epřišlo i když vyšetřená jsem od hlavy po paty, závěr je že to tak někdy může v těhotenství být a navíc to možná mohla způsobit reaktivace mononukleozy kterou jsem měla před 2 a pul rokem.
V nemocnici první týden nic moc nedělali, jen vyšetření a léky na játra a když už mě chtěli pouštět domů, zase se jaterní testy zvedly, tak sem byla přes týden na kapačkách a měla slíbené propuštění na minulé pondělí. No ale jatýrka zastávkovaly a neklesalo to a tady už nevěděli co se mnou(mimochodem o každém dalším postupu volali o radu do nemocnice do Brna),tak mě nakonec minulé pondělí převezli tam. No a tam mi nechali do pátku ještě infuze, pak přechod na tabletky a včera mě propustili s tím, že až do porodu budu muset jednou týdně ke svému gyn. na krev jestli se to nehorší,ale už prý by to mělo být ok. Kontroly mi neva, hlavně špitálu už se chci vyhnout obloukem pokud to půjde. Už mi občas i hrabalo a měla sem pocit, že mě vážně pustí až po porodu. Hlaavně teda v nemocnici u nás. V Brně celkově lepší lidštější přístup a nic nebyl problém. Tady sem si připadala že prostě ležím a čekám na zázrak.
Jo a to mě zezačátku ještě strašili předčasně vyvolávaným porodem a jaksi mi zapomněli říct, že to je jen v tom nejhorším případě kdyby ty hodnoty šly pořád nahoru až nevím kam a že mi to zatím nehrozí.A taky že tím předčasně mysleli až tak 35. týden. No mazec no. To psychicky nezvládala hlavně moje mamka. Ani to kdyžse semnou doktor minulý týden při odjezdu do Brna loučil slovy" tak pak dejte vědět jak to tam odrodíte!!!!!" Asi si mě s někým poplet ,ale stejně!
To je zhruba ve zkratce(stejně román
) vše na co sem si teď vzpomněla.
Jinak vidím že jsem propáslaplno ultrazvuků a tak- všem gratuluji, já jdu na kontrolu na gyndu ve čtvrtek, tak snad už do května vše bude ok, už se to jaksi rychle přibližuje.
No až se mi to zase utřídí v hlavě co jsem vám chtěla napsat, tak napíšu, snad už to nebude takový líbesbríf.
Zatím si jdu užívat toho že jsem konečně doma, musím si to tu všchno znova ošmakat, připadám si jak kdybych se vrátila po pěti letech z vesmíru ![]()
Zatím pa, jdu něco dělat a vyvenčit psisko:)
Ahoj holky,
Amazonko.........hurá, konečně doma co? No byla to doba, ale hlavně že jste v pořádku. ![]()
Jinak včera jsem byla v nemocnici na tom 3D ultrazvuku, nechali jsme si to nahrát a taky máme nějaké fotečky, tak pak něco šoupnu do galerky.
A v bříšku se nám klube holčička
, tak Evi .......mužeš jí připsat do seznámku, ale zatím bez jména, to budeme teprvr vybírat. ![]()
Ahojky,
Amazonko, to je super, že už jsi doma!!!!!!!
S tím ukládáním věcí pro mimi.. to je u nás taky problém.. My pokojíček začínáme dělat až na jaře, takže improvizuju.. Na chodbě máme takovou velkou komodu, takže tam jsem to zatím začala ukládat, ale nevím, jak to vyřeším do budoucna a kolik se tam toho ještě vejde! ![]()
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 26+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 26+1 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 26+0 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 25+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 25+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 24+6 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 24+5 tt holčička Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 24+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 24+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 24+0 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 23+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 23+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 23+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 23+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 22+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 22+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 21+0 tt
Jak to zatím vypadá: 5 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení