Poradna duly
Jana Čurdová
Lucko: Já myslela, že na polyklinice to teď nefunguje, že neměli dost zájemkyň? No ale to je jedno, znám to tam z plavání a moc se mi tam nechce. Ale třeba se u nich časem informuju.
Jo a mluvili jsme tady o ořechách na praní. Našla jsem tohle. Odkazují na ně i na dětských plenkách: Tady mi přišly levnější, ale pečlivě jsem nekoukala.
Ahoj holčiny,
tak dneska jsem byla na prvním plavání pro těhu a musím říct, že na mě byla voda opravdu studená
Jsem dost zmrzlík, ke konci jsem už trošku modrala a myslím, že mimískovi bylo taky chladno - ani se nehnulo
Až ve sprše jsem ucítila : ŤUK, ŤUK - mamíííí, co to tak studilo??? To se mi nelíbilo!!!
![]()
Mě se to celkem líbilo, až na tu studenou vodu. Je mi fajn ![]()
Musím už nějak cvičit - záda bolí a bolí ![]()
Svape - snad ta bolest přejde. Mě teď záda nebolí vůbec, ale u Š. byl kritický pátý a šestý měsíc (pak už zas ne
), zkus gymnastický míč, mně tehdy moc pomohl. A taky kočičí hřbety. Později i pomáhají miminku, aby se natočilo správně směr východ
.
Jinak našemu mimču se plavání ohromně líbilo, asi budu jediný člen rodiny s odporem k vodě
.
Aladino - joj, to je složitá otázka. Já si šila flísáčky (návod na www.latkovepleny.cz ), jsou dobré pro malá miminka, ale ne pro sedící děti nebo do šátku, protože pod tlakem provlhávají.
Taky si můžeš uplést vlňáčky (návod, myslím, tamtéž, dokonce by autorkou měla být jedna moje šikovná kamarádka), ale musí to být 100% vlna a musí se impregnovat ovčím tukem (to i ty kupované). Něco přesnějšího bys asi našla na baby-café, holky se tam tomu dost věnovaly.
No a gaťky. Hm, tak např.:
Bambino Mio - velmi štíhlé, výborně těsní i na špatně těsnící pleny, ale mají hodně nepříjemný škrábavý zip na bříšku, nemůžeš dítě klubíčkovat
Imse Soft - poddajné kalhotky, které udrží každou plenku, mají tu nevýhodu, že se jim po čase začnou kroutit zipy, co můžou poškrábat bříško, holky to pak přešívaly, ale jinak moc fajn
Imse Organic - velmi dobře padnoucí kalhotky, krásně komfortní, těsnící, na jakoukoli plenu, ale jak mají vrchní vrstvu z bavlny, hodně dlouho schnou, což není u kakajícího mimča moc žádoucí
Já teď koupila dvoje nulky Tots Wraps, už je máme (jedničky, mají být snad jen do devíti kilo, ale jsou obrovské), ale tehdy se dělaly bez klínků kolem nožiček a utěsnily houby… budou krásně sedět, fantasticky rychle schnou, mají i moc pěkně řešené zipy, akorát nevím, jak dobře budou na ty čtverce těsnit, i když uděláš ten novorozenecký sklad (asi budeš dělat, ne? snapka skoro nic nestojí, i když stačí zavázat cípy na uzel, taky řešení).
Uvažovalas o těch tričkoplínách ?
Mohla bys nastříhat pár starých hadrů, použít ty svoje čtverce jako vycpávku a měla bys krásně pohodlné a těsnící balení - tím pádem bys nemusela tak řešit, jak dobře těsní kalhotky.
Na ořechy jsou reference různé, vč. negativních, někomu to prostě nepere.
PS: Tu polikliniku píšeš naprosto podle logiky tvorby slova, ale ona je fakt s měkkým, koukám na ten nápis z okna
.
Lentilko- Gramatika byla moje slabší stránka vždycky:-)
Ale ty tričkoplíny protečou, né?
Svape- hlavně ať na ty záda ve studené vodě nenastydneš. A ať to brzy přejde.
Jen sleduj a dávej info, ať má člověk míň práce:-)
Ale gramatika je opravdu moje slabá stránka. Jen většinou, když nevím,napíšu větu jinak.
Už vypínám. Dobrou.
Ahoj holčiny ![]()
Záda bolí hlavně večer a když si lehnu do pelechu, ale snad jsem už našla usínací polohu, při které záda nebolí ![]()
Já vím, že ta studená voda na ty moje záda není nejlepší, ale když já nemůžu nikde sehnat plavky s kožíškem
![]()
Má to ale taky jednu velkou výhodu - jsem tak příjemně unavená, že se vzbudím v noci jen jednou na WC a žádný hlad mě už v noci netrápí
Ráno musím mít budíka na 9.30 hod. abych ten den celej neprospala ![]()
Balon mám a DVD se cvičením taky, ale neumím se přinutit doma ke cvičení - ani ty kočočí hřbety
Musím se polepšit!!!
Svape - přiznám se, že teď to flákám hrozně, ale minule mi to cvičení dost pomohlo. Poctivě jsem balónila každý den… když nic jiného, můžeš si na ten míč lapnout místo na židli k počítači, jenom musíš sedět pěkně rovně a nebortit se.
Taky jsem procházkovala tak hodinku denně, to mi teď taky nehrozí, anebo jo, ale z pochopitelných důvodů je to slimáčím tempem.
Nejlepší by bylo to plavání, jenže to fakt není moje hobby, ale chodím kvůli Štěpánkovi a je to vlastně fajn. Stejně máme permanentku a přes MMB koupené těhuplavky, tak se to využít musí.
Na WC zatím v noci nechodím, ale ono to přijde
.
Tak snad se ti to zlepší a bude zas líp (než bude opět hůř
).
Ahoj holky, zdravím při nádherné neděli. Jak je u Vás?
Asi mi teď nikdo nepradí, nějaký recept z lilku:-) Tak já jdu hledat na netu.
Dobré ranko,
jsem už nějakou dobu zaregistrovaná, ale většinou jen čtu - musím se do budoucna polepšit… Je moc prima přečíst si jak se vede ostatním těhulkám ![]()
Měla bych na Vás Těhulky, velkou prosbičku - pokud byste měly pár minutek času a chtělo se Vám, můžete juknout na tento odkaz a třebas ten dotazníček i vyplnit, eventuelně poslat odkaz někomu, o kom si myslíte, že by ho to mohlo zajímat
:
http://bardolf.praha12.net/…cnikovakrev/
Důvodem proč sem asi moc nepíšu je, že pracuji jako porodní asistentka a tak řadu věcí vím a nemám potřebu je tolik řešit. Těhotenství je prima věc a náramně si ji užívám - jen netuším jak jste sem všechny dostaly ty krááásne obrázky toho, jak moooc jste těhotné (metříky) - poradí někdo?.
Budu moc ráda když si někdo z Vás udělá chvilinku. Dotazníček se týká dárcovství pupečníkové krve a je součástí výzkumu, který dělám v rámci diplomové práce (zvyšuji si kvalifikaci z VOŠ na VŠ).
Předem ještě jednou moc díky a kdybyste někdo chtěl něco vědět stran těhotenství a nebo porodu a nebo něco o porodnici v Praze Podolí, klidně písněte ![]()
Janina N.
Ahoj Kohajdo, no super, to se na Tebe budeme moct obracet s dotazama, až tě budou pprsty bolet:-)
Vyplnila jsem dotazník:-)
Metřík najdeš na začátku diskusníhoo fóra třeba v diskusi:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Je to diskuse testík a v ní metříky:-)
Ahojky holčiny,
jak je po vikendu? My byli v sobotu u známých, v neděli doma.. v sobotu mi bylo po obědě pěkně blbě od žaludku, doufám, že se to zas nevrací.. ![]()
Vítám mezi námi Janinu.. něco nám o sobě napiš.. a to jsi neměla psát, že jsi porodní asistentka.. to z těch dotazů nevyjdeš! ![]()
Jo, holky, ve středu jdu na tu cukrovku.. myslíte, že si můžu vzít do autobusu alespoň žvýkačku bez cukru? Já tu cestu jinak nepřežiju.. ![]()
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 27+2 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 27+0 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 26+6 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 26+5 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 26+3 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 25+5 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 25+4 tt holčička Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 25+1 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 25+0 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 24+6 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 24+5 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 24+2 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 24+1 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 24+0 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 23+4 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 23+3 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 21+6 tt
Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Ahoj Eviško, já jdu na cukr zítra. Žvýkačku si určitě vzít můžeš, proč by né.