květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
409
24.1.08 10:04

http://www.emmaljunga.se/start.asp?…
Tak to je on, kterej bych chtela, se sportovni sedackou a sedackou do auto to prej vyjde na tech 25 tisic. V sobotu se jedem na nej podivat do Prahy a tak mi tatka rikal at ho tam i koupim pokud se mi bude libit. Porad rika, ze je to sice drahe, ale ze bych s tim pak nemela mit problemy a ze je to jak srovnavat trabanta s mercedesem. Barvu jeste nevim 100%.
No jinak v pondeli se snad jiz dozvim pohlavi, jdu na ten 3D ultrazvuk do Usti. Uz se moc tesim, uz aby bylo pondeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
24.1.08 10:06

je to edge duo combi. Myslela jsem, ze se to ukaze v adrese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
24.1.08 10:06

Ahojky, vcera jsem byla celý den pryč..

Morgi.. moc mě to mrzí s těmi dvojčátky.. ale nesmíš se moc stresovat.. aby tvoji mimísci byli v pohodě!

Jinak na dno kočárku to vidím přes léto taky na nějakou velkou plínu.. a na zimu deku..

Leni.. k tomu cukru.. jakej hořkej čaj jsi mohla potom vypít? Tam něco takovýho dostaneš? Nebo jsi měla sebou?

Já byla včera skoro celý den v práci.. a taky na cvičení pouštěli nám video o kojení. Bylo to zajímavý..

A zjistili jsme že Robertova kolegyňka má kámošku, která má dětskej sekáč a v sobotu k ni přijede a vezme nějaký zboží, tak se tam pojedeme mrknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
24.1.08 10:09

Luci, krásnej kočárek.. zkus mrknout tady na emiminu, jestli o tomhle kočárku není někde diskuze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
24.1.08 10:09

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 25+5 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 25+3 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 25+2 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 25+1 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 24+6 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 24+1 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 24+0 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 23+4 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 23+3 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 23+2 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 23+1 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 22+5 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 22+4 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 22+3 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 22+0 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 21+6 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 20+2 tt

Jak to zatím vypadá: 4 holčičky:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
24.1.08 10:56

Ahoj holky,
tak na gyndu jedu až zítra. to tam bude i moje dr. a rovnou si vyzvednu lístek na peníze. Říkala jsem sestře, co mám za problém, že mě dost píchá ne levý straně, tak jestli nekrvácím, bude to v pohodě. Jsem jen plašan, podle mě tam mimi na něco tlačí, proto mi to břicho tak často tvrdne. Minule byl čípek o.k. :roll: je to hrůza, pořád se pozoruju, a když něco, tak si to hned najdu na internetu, no na zbláznění! Ale určitě to některá taky znáte, ne?
Myslela jsem na Amazonku, už je tam nějak dlouho, ne? Snad je všechno v pořádku 8O
Lucko, kočárek je moc hezký. Nás bude stát taky 25 tis., ale sedačky k tomu nejsou. Doufám, že ho pak ještě za nějakou dobrou cenu prodám.
Koukala jsem, že prodávají i peřinky do kočárku, ale to je asi zbytečná věc, co? V létě bude stačit ta plena nebo nějaká lehká dečka. No už se těším, jsem na to sama zvědavá :D 8O :D
Na cukrovku jdu příští týden, takže celé dopoledne v pytli, co se dá dělat.
A pak by mi taky nějak dr. měla dělat ten 3D ultrazvuk, to se těším hodně, říkají, že je to moc hezký:-) Tak snad se budou ty lenoši trochu hýbat!!!!
Tak zatím se mějte, jdu si uklohnit něco k obídku, pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.1.08 12:17

Morgi, asi se pozoruje každý. Ale u tebe je jasný, že se budeš poozorovat víc. S dvojčátkama je to holt náročnější. Navíc jsi těhotná poprvé. Strachy ti nezávidím.
Ale taky jsem si je užila v prvním těhotenství. Teď už jsem víc v klidu. První těhotenství byllo pohodové. Byla jsem v kondiici, nic mě nebolelo. Klíďo bych byla těhotná i dýl. Vlastně jsem si too užívala až do konce. Oba jsme s tatínkem zdraví. Na nic se do teď neřišlo. stát se může cokoliv, ale myslet se musí pozitivně:-)
Já mám takové hranice - do 12tt je to asi nejnáročnější. Stát se může cokoliv.
Za chvíli jsme ve 24tt a to už při předčasném porodu miminka zachraňují a pak každý další týden navíc je to s vyhlídkama vlastně lepší a lepší.
Miminka jsou určo v pořádku.

Lucko, ať se vám kočárek líbí. Jo a Zemánek je dobrej doktor. Chtěla jsem k němu chodit. Ale když jsem hledala dr, tak nepřijímal nové pacientky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
24.1.08 15:55

Čauky,

Perulko.....příští týden budu muset zavolat doktorce a domluvit se s ní co a jak, jelikož ty výsledky davají u nás buď přímo tobě nebo někomu z rodiny, takže doktorce to musím říct já, no uvidíme co bude dál.

Evi.....čaj jsem si vzala s sebou svůj u nás ti prostě asi nic nedají zadarmo. Udělala jsem černý do pet lahve ( půl litru ). A sestřička si ho pak vzala a přelila ho do sklenice a dala mi tam ten sladkej hnus, ale nenalila mi tam ten čaj celej, tak jsem to pak zapíjela tím hořkým co mi zbyl. Nejhorší na tom všem bylo to dlouhé čekání, naštěstí tam semnou byla mamka a taky mě pak vozila sem a tam jinak bych se zbláznila.

Lucko........a v kolik jdeš v pondělí na ten 3D ultrazvuk???? Já jdu taky, budu tam asi kolem 13h. Tak dej vědět, třeba se tam potkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
24.1.08 18:52

Lucko - kočárek moc hezkej, opravdu. Taky jsem na něj už koukala, ale už si nemůžu vzpomenout, kde jsem na něj přišla. Opravdu se mi moc líbí!

Lentilko, děkuji za výčet k látkovkám. Já už nějaké diskuze četla a procházela jsem stránky… výběr je fakt obrovskej. No já si to právě taky představuju jako gaťky a čtvercovka. Ale pak existují ještě jakési menší vložky nahoru nebo papír, který zadrží stoličku. Prý pratelný a recyklovatelný. Používáš ho? A ty kalhotky neprotečou? A nepoužíváš třeba ani na cesty nějaké ekologické jednorázovky z papíru? Četla jsem, že to někdo celkem kombinuje… A kolikatery máš kalhotky a kolik čtvercovek čistě na přebalování? no já je musm koupit nové, u nás se žádné nedochovaly :cry: . Ale máš pravdu, že už to není jako dřív… Úžasné mají z biobavlny, ale jsou jaksi skoro 4× dražší :cry: .

Jinak jsem dneska začala prát. pro začátek jsem koupila tu Lovelu, kamarádka ji používá a je s ní spokojená. Ale zkusím koupit i nějaký ten ekoprostředek. Hlavně pokud bych se rozhodla pro ty látkovky.

Mějte se krásně, já jedu zítra s manžílkem do Prahy. To víte, pro nás vidláky je to výlet :lol: . Přespíme u bratránka a v sobotu jdem na Angeliku. po 10 letech jsem ho přemluvila konečně na muzikál. Strašně se těším!!! Akorát v neděli mi odjede skoro na týden do Německa, ach jo :cry: . Tak zatím pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
24.1.08 20:01

Ahoj holčiny,
tak jsem se akorát vrátila z prvního cvičení a jsem docela utahaná :( Linduška celou dobu v bříšku skákala - jen nevím jestli radostí nebo jí to vadilo??? Čtvrtky budu mít cvičení a pátky večer plavání. Do bazénu se už moc těšíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.1.08 20:32

Perulko - jé, tak to já nevím, mám ty čtverce zděděné, takže asi padesátku 70×70 a dvacet 80×80. Ono nějaké čtverce potřebuje každá z nás - na utírání pusiny, při kojení, když teče z druhého prsu, než se zrovna kojí, a tak. Záleží, jestli bys chtěla mít jen čtverce, nebo i nějaké jiné plínky. Novorozenec ti ze všeho rychle vyroste, takže je fajn mít třeba pár kalhotkovek na parádu do poradny, na návštěvy a spol. a zbytek ošetřit buď čtvercovkou na novorozenecký sklad (ten název mate, sklad můžeš používat i u velkého dítěte), příp. zavazovací plenkou (ty výborně těsní), do které dáš froté čtverec, normální čtverec, vícevrstvou plenku nebo prostě něco.
Kalhotky opravdu neprotékají, leda by ti to uteklo nohavičkou (když máš blbě těsnící balení, anebo prostě někdy se nezadaří ani tak…), větš. jsou maximálně zašpiněné kalhotky, na oblečení by to jít nemělo (myslím hovínko samozřejmě). Ovšem ne každé kalhotky se hodí na každý typ plenky. Některé těsní víc, některé méně. Obecně se ti ale dítko snadno posrajdí i v papírovce, holky s tím dost bojovaly, že to třeba uteče na zádech kolem pasu :roll: , to chce vychytat. Jednorázové pleny taky nejsou taková švanda, jak se zdá.
To, co se dává na plenu, je tzv. separačka, která má zachytit hovínko a tím usnadnit praní. Dají se koupit třeba v drogerce tzv. Aničky, ale ty nejsou recyklovatelné, tj. nemůžeš je spláchnout. (Kromě toho jsou úplně na houby, šíleně kloužou.) My máme Popolini celulózové v krabičce, které jsou super na tuhé hovínko a udrží dítko v suchu.
Pak jsou ještě viskózové, které nasají tekutý bobek plně kojeného mimča, ale zase nedodají ten pocit sucha. Takže já bych pro mimčo možná prubla tu celulózu a pak uvidím. Oboje můžeš v pohodě spláchnout. A pak jsou pro miminko taky super flísové, protože flís zůstává na dotyk suchý, a hovínko se na něj krásně nalepí. Některým dětem to ale hodně vadí, je to umělina, takže ortodoxní látkařky ho nedávají (my ho dávali úspěšně, ale pak taky začal červenat pindík, tak jsem ho odbourala). Možno nastříhat nějakou tenkou deku.
Ty ekologické papírovky (ony zas nejsou až tak superekologické, ale něco lepšího určitě mají, např. nejsou bělené chlorem) jsou Moltexky. Ale my je nikdy neměli, dávám jenom látku (ony jsou poměrně drahé).
No, to je zas román, chtěla jsem být stručná.

Holky, nestrašte se zachraňováním miminek :roll: . Dokonce znám maminku, co rodila po 26 týdnech těhotenství (tj. skoro jako já teď 8O ), má kliku, chlapeček je v pořádku, ale co se natrápili v porodnici a s kojením a s rehabilitacemi… jaj, to si člověk nesmí připouštět. Stát se může ledacos, ale stejně se na to nedá nijak připravit… Holt si trochu oddechnem až po porodu, ale úplně už vlastně nikdy :P .

Jo a jak jsme se bavily o tom osahávání břicha - to nechápu, kde se tihle lidi berou. Dneska se mi vrhla prodavačka v hračkářství na Štěpána, že má nakřivo čepici. Hned mu ji aktivně spravovala 8O … a to ještě máme sousedku expertku, co ho vždycky ochmatá, jestli jsem ho dost oblíkla a nemá studené ruce :evil: . Tyhle ošahávačky nenávidím :? (a proto bude mimčo furt v šátku, protože do kočárku strčí svoje nemyté pracky kdekdo :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
24.1.08 20:51

Perulo-No vidlaci jsou podle me i lidi co bydli na okraji Prahy. Ja tam jedu v sobotu a cesta potrva asi hodinu. Kdyz jsem byla v Praze tak cesta do skoly trvala taky hodinu a nekdy i hodinu a pul podle spoju. Na cestu jsem pouzila minimalne 2 dopravni prostredky a to jsem si pak pripadala jak vidlak.
LenaV - tak ja jsem tam objednana na 16:30, ale je to k soukromemu doktoru ne do nemocnice.
Lentilko taky ti dekuji za stranky o plenach. Vcera jsem nejake prala jeste po me, segre a brachovi. Moc jsi mi tim pomohla, protoze jsem porad celou dobu resila jak to bud prat a zatim to peru v normalnim prasku bez fosfatu, protoze mi zatim objednane prasky neprisly. Davam to na dvakrat vymachat, tak si myslim, ze to bude stacit a pak to jeste zehlim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
25.1.08 10:29

Ahojky, dneska mám úklidovej den, tak tu moc nebudu.. Vypadá to tu jak po výbuchu.. a odpol. má přijít návštěva, tak to tu musím trochu zkulturnit… a taky něco upéct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
25.1.08 10:29

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 25+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 25+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 25+3 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 25+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 25+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 24+2 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 24+1 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 23+5 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 23+4 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 23+3 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 23+2 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 22+6 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 22+5 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 22+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 22+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 22+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 20+3 tt

Jak to zatím vypadá: 4 holčičky:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.1.08 11:30

Ahoj, tak na mě sedla viróza, jakou jsem už dlouho neměla. Všechno mě bolí, jsem nepoužitelná. K tomu Vítek zánět spojivek. Jsme to ale dvojka.

No ale i přesto jsem šla na ekonomii a mám za dvě. Ale teď jdu rovnou do postele.

Mějte se krásně.

Lentilko- to nemělo být strašení, že od 24týdne zachraňují. To prostě je fakt, který mě naopak uklidňuje. Kdyby něco, tak od teď už jsou miminka životaschopná. No a co, tak by cvičila. Možná to zní divně, ale to je holt pracovní deformace:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí