květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2241
17.1.08 23:06

ahoj,
tak mě to docela děsí. Už bych to ráda měla za sebou, nějak si to těhotenství neumim užít :( Ale možná pak budu vzpomínat, jak to bylo krásný, když jsem byla těhotná:-)
Je to šílený, jak rychle to utíká, ani tomu nemůžu uvěřit. Dneska jsem si koupila vaničku a objednala peřinky + povlečení. Taky bych ještě někde chtěla sehnat přebalovací podložku na postýlku, máme tady málo místa, tak tohle bude asi nejlepší řešení. Zatím všechno kupuji z mimibazaru.cz, je to pohodička, sedět u počítače a jen objednávat. Ale ty prachy lítaj, co vám budu povídat :evil:
Holky maminy mám na vás dotaz, měla bych si koupit už nějaké lahvičky? Nebo počkat, jak to pak bude s kojením? Nevím, jestli budu mít vůbec tolik mlíka, abych nakojila dvě děti. Vím, že je to zbytečný řešit už teď, ale poradí mi potom někdo? Řeknou mi pak v porodnici co a jak? Omlouvám se za přiblblý dotaz, ale tohle vůbec netuším, jak se dělá :nevim: a je to věc, která mě docela trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
18.1.08 10:38

Ahoj holky!

Morgi - mně to přihlouplý nepřijde. Čekám jen jedno mimčo, ale taky jsem už o tom přemýšlela. A nevím, tak čekám, co zasloužilé mamky odpoví :lol:
Téma pohlaví - já už jsem k tomu před nedávnem něco psala. Nám to bylo víceméně jedno, akorát jsme byli strašně zvědaví. Luboš je totiž z rodiny, kde jsou samí kluci a u nás jsou zase samé holky. Tak to bylo 50 na 50. No ale jak měli všichni ty pitomé tendence kroutit mi prstýnkama a jehlou a kdečím možným nad rukou i nad břichem, tak nám vykroutili celkem dvě děti s tím, že první má být kluk. No a já husa hloupá i když tvrdím, že tomu nevěřím, tak ve skrytu duše to hlodá…no tak jsem si vsugerovala, že klučík možná bylo to miminko, co nám umřelo a že tím pádem už po Emince nemáme na nic nárok. Což mi tu radost z holčičky kazí, protože jsme taky chtěli mít tři děti. Su pitomá, co? Když já bych vážně chtěla víc dětí, ale mám strach, že už to nepůjde…

No a prarodiče - kapitola sama pro sebe. Tchýně s tchánem jsou experti. Ti se strašně těší na každé vnouče, ale s hlídáním se nepřetrhnou a když už náhodou jo, tak mám pak chuť je přetrhnout já, i když nejde o moje děti, ale o synovce. Babička se postará max na hodinu a za tu hodinu je schopná nechat to dítě vykrámařit všechny skříně a nacpat do něj 2kg čokolády a k tomu ho nechat ze všeho, co je v ledničce ochutnat možná jednu lžičku - a to včetně kostky másla, fuj. A pak se diví, že to je nevychovaný spratek. Takže s těmihle prarodiči bude moje dítě jedině pod dozorem bachařské úrovně. No a moji rodiče jsou taky experi. Tata se neumí postarat sám o sebe, takže s ním Emču pustím max do lesa na houby až povyroste a moje mamka je přesně ten nevyzpytatelný typ - když se vyspí dobře a je normální, tak dejme tomu (až na obligátní nevyžádané rady a že všechno ví nejlíp a většinou hlavně jinak než já). Ale když má svůj den…to pak stojí za to. To ji snad pustím jen k brance přes plot, protože to je pak nebezpečná sobě i svému okolí. Mamka je strašnej plašan, takže u ní hrozí věci jakože mi doma zabouchne dítě samotné nebo nevypne troubu apod. Sice je v důchodu, ale někdy je jak děcko sama. No, tak su fakt zvědavá, jak to budem zvládat. Jejda, to sem se zase rozohnila, co?

Tak co jsem ještě zapomněla? jo nože…no těm teda vůbec nerozumím, kdysi jsem podobný sháněla tatovi, protože je nadšený myslivec a lesák, ale asi jsem se netrefila, protože nůž ježí zaprášený na polici…tudíž nejsem v tomhle směru fundovaný rádce. A taky to byl victorinox!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.1.08 10:38

Ahojky, hlásím výsledky kontroly..
mimísek je v pořádku, pěkně se v bříšku před panem doktorem mrskal, šmrdlal si nos a tak.. Pan doktor, už ví, jestli to je chlapeček nebo holčička, my jsme odolali a nevíme nic.. Všechno je v pořádku! Všechno má, nic mu nepřebývá, prostě zdravý miminko! Manža koukal jak zjara, jak je všechno krásně vidět.. ale vzhledem k tomu, že doktor měl obrazovku otočenou spíš k Robertovi, tak já viděla celkem kulový, až mi z toho šly oči šejdrem, jak jsem tam pořád šilhala..
6. února jdu na ten test na cukr a 14. 2. do poradny..

Ohledně toho testu, sestřička mi včera říkala, že tam posílají všechn těhulky starší 25 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
18.1.08 10:46

Jo ještě cukrovka! Tak jsem se včera na kontrole ptala, jestli mě to čeká nebo ne a paní doktorka to bere paušálně. Takže ve 26.týdnu nástup, bohužel. No původně se odsud jezdilo až do olomouce, což bych nalačno asi nepřežila, ale teďka to dělá přímo u nich v ordinaci. No ale i tak, fuj, to nepřežiju. Sladké mám ráda, ale sladké pití ne. A i když nevolnosti nebyly tak zlé, tak dodneska mám to, že když se hned ráno pořádně nenasnídám, tak se mi žaludek houpe zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.1.08 10:51

Perulkko, já jdu ve 24. tt.. a prý si sebou můžu vzít neperlivou vodu nebo vymačkaný citron a jidlo, abych se mohla najist hned, až to půjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
18.1.08 10:53

Ahoj Evi! Tak to moc gratuluju!!! Když víš, že je miminko zdravé, tak na pohlaví vůbec nesejde. Je to silný zážitek, co? Já jsem hlavně ráda, že už se k těmhle věcem dneska berou i tatínci. Luboš třeba je šťastný, že čekáme miminko, ale připadal mi tak nějak vynechaný, i on sám říkal, že sice vidí bříško, ale pro něho to reálný obraz dostane asi až po porodu. Ale když byl na tom ultrazvuku, tak mu úplně slzely oči a myslím, že to od té doby bere tak nějak líp, víc zúčastněně. už ví, že za tou horou sádla s chlupama je přecejen naše živé miminko :lol: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.1.08 10:55

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 24+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 24+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 24+3 tt
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 24+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 24+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 23+2 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 23+1 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 22+5 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 22+4 tt + Laurinka 3 roky
Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 22+3 tt chlapeček Honzík Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 22+2 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 21+6 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 21+5 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 21+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 21+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 21+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 19+3 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.1.08 12:12

Morgano - s těmi lahvičkami, člověče, já ti nevím. My měli nějaké dvě tři půjčené od příbuzných, tak jsem to neřešila, když tak máme za rohem x drogerií nebo taky nonstop Tesco, koupit flaštičku není žádný problém.
S tím mlékem ti to nikdo neřekne, ale můj odhad je ten, že když bude málo mléka, nebude ani pro jednoho, zato když bude ten mechanismus fungovat tak, jak má, tělo se přizpůsobí a v pohodě ukojíš dvě (kamarádka je žížala a kojila do deseti měsíců). Já bych mohla i tři, příp. čtyři :? .
No prostě doma jedno dítě mám, ale co je to sterilizátor, jaké jsou druhy mléka, jak se přípravují, jaké existují typy saviček atd., tak o tom nevím absolutně nic, to se zjišťuje až za pochodu :nevim: . Můžeš si nějaké flaštičky pro klid duše dopředu koupit, ale zbytečně bych za to peníze nevyhazovala (já musela naopak cestou z porodnice fičet pro odsávačku, kterou je taky nesmysl kupovat dopředu, když pak mléko není).

Tatínek byl taky na UZ jednou, a to jsem viděla úplné prd, protože doktorka se věnovala výhradně jemu 8O . Zase bez tatínka to tak neokomentuje.
A že opravdu nejsem jen přefouklá pneumatika, pochopil náš tatínek, až když sebou Štěpánek začal každý večer mlít tak, že břicho nadskakovalo. To si s ním vždycky i pohrál a usínali spolu :D .

Tak dneska jsem vařila já, jenže zatímco mamce vždycky za oběd poděkuju, ona můj sní a neřekne ani ň, prostě nic. Jestli to není k breku.

A těhotná starší 25 let jsem taky (těsně teda) a nikdo mě na cukrovku neposlal. Možná už má doktorka zkušenost, že druho- a vícerodičky na to hážou bobek, právě kvůli tomu zabitému dni (i když pro pracující těhule asi taky nic moc, že :? ?).

Jo a vidíte, chybí mi seznámku :lol: Štěpán, 17 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.1.08 12:24

Morgi, s těma lahvičkama.. já bych asi zatím nekupovala.. když bude nejhůř, vždycky můžeš posllat tatínka, aby něco nakoupil.. myslím, že dopředu je to zbytečné vyhazování peněz!

Lentilko.. souhlasím s tím tatínkem u utz.. taky doktor mluvil celou dobu na něj.. ale komentář byl slušnej! :D
A prosím tě, chceš dopsat i tu holčičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.1.08 12:26

Eviško - kurnik, jakou holčičku :lol: ? My čekáme mimino :P .

Jo… to mi připomíná: někoho otázky na pohlaví strašně prudí, mě ani ne, prostě řeknu, že je to tajemství, ale už vám úplně cizí lidi chtěli šmatat na břicho :twisted: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.1.08 12:27

Ahojda holčiny!

Tak se po nějaké době zase hlásím, mám úspěšně za sebou další dvě zkoušky a ještě 4 mě čekají, ufff, je to teda pořádná zabíračka!

Jinak gratuluju všem maminám, které byly v poradně ke zdravoučkým mimískům, já byla včera a mimi se má k světu. Zatím se teda naštěstí neotevírám, ale asi mi na to bříško moc nesvědčí ty stresy ze zkoušek :( Mě je 22 a na ten sladký blevajz do nemocnice musím taky, chjo. Já se navíc láduju sladkým, jak kdyby mi za to platili, takže jsem zvědavá, jak mě tam doktoři pochválí :)

Jo, ještě Agátce k té kočičce: Moji rodiče mají doma perskou číču a ta čekala koťata hned půl roku po svém narození :) Ty první jsme jí teda nechali, ať si taky užije mateřství a pak šupajdila ke zvěrolékaři na sterilizaci. Jinak bychom brzo doma měli kočičí farmu. No a Peggi si dodnes vesele užívá sexuálních radovánek a má to i s antikoncepcí :D Jinak vykastrované kočky se drží víc doma a skoro pořád spí. Toť má zkušenost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.1.08 12:58

Lentilko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No, na břicho mi zatím nikdo nešahá, naštěstí.. Asi že u mě to ještě není tak moc vidět! :D

Ivi, bezva, že ses ozvala… Super, že se miminku u tebe daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.1.08 13:26

To s tím šmatáním na těhu pupek je nějaká nová úchylka, či co? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
18.1.08 13:56

No holky když o tom přemýšlím, tak to asi je nějaká nová úchylka. teda nevím, jestli je to nové, a úchylka to asi taky není, ale nějak se mě to poslední dobou týká.
Lentilko - mně fakt chytjí na pupek všichni možní lidi. u rodiny už jsem si zvykla na to ověřování, jak Eminka roste. Ale jak jsem byla ve středu u soudu, tak mě nejdřív na chodbě ošahávala přítelkyně klienta, pak vyšší soudní úřednice a nakonec i soudkyně. Ale je zajímavé, že na mě šmatlají jenom ženský. chlapi se tak nějak bojí :lol: . Jako moc příjemné mi to teda není, ale scény kvůli tomu nedělám. Co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
18.1.08 14:02

jo ještě jsem vám zapomněla říct, že jsem včera měla menší výstup se sestřičkou na gyndě. chtěla mi pořád TABULKOVĚ přepočítávat termín porodu, jenže moje odpovědi tabulké nebyly a tak to pořád nemohla pochopit. Prý od kterého týdne cítím pohyby. Řekla jsem jí, že jistá si jsem od 17.týdne a ona že to není možné, že prvorodičky to cítí až ve 20. A pak pořád: tak odkdy? Tak jsem jí asi 5× řekla, že od 17,tt a je mi jedno, co říkají její tabulky. A ona že tam stejně napíše 20. no a pak mi posunula termín porodu ještě dál, což je určitě nesmysl, protože já vím, kdy jsme si mládě vyrobili a jen proto, že nesplňuju její tabulky, se přece mimi nebude přizpůsobovat, no ne? Akorát jsem si říkala, že kdybych náhodou nerodila spontánně, tak oni vyvolávají podle termínu porodu v průkazce, co? No tak když mi to posunula, tak já klidně budu možná týden přetahovat a nikomu to nepřijde divné, ne? Ale četla, jsem to přenášení pak může být nebezpečné, že se může zkalit plodová voda, apod… Tak su z toho lehce nervózní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí