květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
513
17.1.08 13:23

Alčo, v nožích se teda vůbec nevyznám. Všechny jsou moc hezký. Obzvlášť ten poslední, doporučovaný. To pak doma ani jiný nářadí mít nemusíte, stačí jeden nůž :D Pak se mi ještě líbí ten Herkules.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
17.1.08 13:23

Alčo.. mně se líbí ten poslední - červenej!

Elli, zítra bude Honzík v seznámku dopsanej! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.1.08 13:26

No jo, my čekáme překvapení (teda pro okolí, pro nás ne, já potřebuju znát pohlaví, aby mi vůbec došlo, že ve mně někdo bydlí… jinak mně doktorka tvrdila, že seriózní doktor říká pohlaví jen tehdy, je-li si jist, takže to není tak, že by se u kluků pletli míň často než u holek, spíš jde o to, že doktor podlehne nátlaku rodičů „a co byste tak spíš tipoval?“, asi teda záleží na lékaři a jeho kvalitách).
Mmch samozřejmě je to holka, protože kdyby to byl kluk, tak by se to asi nepovedlo, že? Přece KAŽDÝ CHCE MÍT DOMA PÁREČEK. Já ani nemůžu vyjádřit, jak jsem na toto alergická, naštěstí jsme předem avizovali, že chceme děti tři (tedy nejméně tři, i když nevím, jestli bychom víc zvládli :lol: ). Kdybych si mohla vymýšlet, tak jsem chtěla nejdřív dva kluky a potom děvčátko, aby ti hoši byli taková sehraná parta a já potom ještě měla mazlící holčičku, ale fakt mi na tom extra nezáleží. Ono v tom dětství je to asi celkem jedno, pokud člověku nejde o to přehrabovat se v krámě, který růžový kabáteček s kytičkama je hezčí, horší puberta v rodinách, kde jsou samí chlapi :twisted: . (A taky snachy dost nerady půjčují děti :lol: …)
Jinak to kardio miluju, protože když vyjde správně srdíčko, tak ať mi ohledně pohlaví řeknou co mi řeknou, tlemím se pak celý den jak blbá :P .

Perulko - já mám nějakou MTHFR mutaci, píchali mi po porodu Clexane (jinak jsem byla sledovaná celé těhotenství), jenže teď mi řekli, že prý se zjistilo, že to má 40% populace a už se to trombofilní poruchu nepovažuje - takže fakt nevím, proč mě tam zas zvali :evil: . Ono totiž minule jsem si tam navzdory tabuli, že těhotné berou přednostně, počekala i tři hodinky :x .

Cukrovka samozřejmě povinná není (ono co je, že? všechno můžete odmítnout, jen toto není povinné ani pro doktora, na rozdíl např. od nesmyslných a nepřesných triple testů), někdo posílá paušálně, někdo jen když je možná příčina v rodině… každopádně je to vyšetření na celé dopoledne, člověk musí být nalačno, hodně maminkám se z toho dělá zle, že potom kolabují, prostě je z toho den na sviňu :roll: .
Mně tentokrát doktorka nic neříkala (asi ani neřekne, poradnu mám příští týden, a to už budu 26tt), stejně bych jí řekla, že nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.1.08 13:42

Lentilko, myslím, že řešení pohlaví k těmto týdnům patří a že za chhvíli máš klid:-) Tak to s náma vydrž. Já mám asi štěstí, nás okolí řečma o párečkuu neotravuje. Akorát Honzovo mamka měla dva kluky a chorobně touží po vnučce.
Ale já jsem v tomto směru snacha dobrá, i když se teda úplně 100pro nemusíme. Teda jak kdy. Vítka půjčím kdykoliv. Třeba dnes večer:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.1.08 14:10

Aladino - s vámi to vydržím v pohodě :D . Akorát průser bude, když to bude kluk, protože manžel je taky ze dvou kluků (kteří oba mají kluka), u nás v rodině za posledních pět let čtyři kluci, jedna holka… no prostě kluk by byl jenom „zase další kluk“.
Jenom nevím, jestli holka nebude ještě větší průser, protože až ta se narodí (do kterékoli rodiny), tak ji nadšené návštěvy asi usmýkají v prackách k smrti. (Na to „dej, já si ho pochovám“ v kteroukoli situaci, ideálně naprosto nevhodnou a nejlépe úplně bezdůvodně, alespoň tak pěti příbuznými v řadě, a ještě doprovázené fyzickým přetahováním se o dítě, reaguju dost špatně… věta, která zazněla v manželově rodině, když jsem jednou s malým Š. nedorazila na rodinnou megaoslavu, a to „to je škoda, TADY BY ŠEL Z RUČKY DO RUČKY“ mě straší v nejděsnějších snech ještě teď 8O ).
A dítě teda fakt nepůjčím. Manželovi rodiče jsou ohromně milující, ale nechtějí respektovat naše přání, co se stravy týče, a navíc zatímco kdejaká pakárna jim přijde nebezpečná, lítat např. kolem nezajištěných schodů jim bezpečné přijde. Fakt ne, ne, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.1.08 15:03

Já Vítka půjčuju až od 26m, kdy se přestal kojit. Ale tchýni musím pochválit. Nevím, jestli to je tím, že se bojí, co bych udělala, ale poslouchá, jak hodinky:-)
Jinak si fakt ráda sem tam odpočinu, protože, fakt běžně vstává v pět hodin, po O neodpočívá a dodnes noc neprospí. Je nespavec po mě. A dneska k tchni jde, protože bych ho zíra kvůli škole nestihla vyzvednout ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
17.1.08 15:25

ahoj,
koukám, že řešíte babičky a jejich nedisciplinovanost (fuj, to je slovo):-) Myslím, že je to všude stejné, prostě chtějí svoje vnoučata rozmazlovat a neuvědomují si, co tím vlastně způsobují. Jsem zvědavá, jak to bude u nás. U našich strach nemám, spíš aby jim dali vůbec najíst, ale tchýně :roll: , s tou to bude horší! I když já budu možná ráda, když se jich na chvíli zbavím a když je někdo pohlídá. Přeci jen už starouši nejsou nejmladší a dvě malý děti, no nevím nevím 8O Bude to v každym případě sranda :D
A teď k tý kudličce :D Mě naprosto nadchlo video s hasičem, takže jsem pro ten zelený nožík :) Ale jinak se v tom vůbec nevyznám.
Ten sladkej utrejch jdu pít za 14 dní, mám si s sebou vzít půl litru neslazenýho čajíku, že mi ho tam prý řádně osladí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
17.1.08 16:33

Ahoj holky,

S tim vyšetřením na cukr jsem taky slyšela, že je to doktor od doktora. Moje doktorka mi ještě nic neříkala a 26 let už mám dávno za sebou. A to mi u Agátky vyvolávali porod kvůli těhu cukrovce. Měla jsem jí teda až úplně na konci. Teď zatím v moči ani náznak a doktorka nic. Absolvovala jsem ten test týden před porodem a nebylo to tak hrozný. Je fakt, že jsem ležela na pokoji, v 5 ráno mi sestra přinesla vypít tu sladkou vodu a pak mi několikrát brali krev z prstu. Ale asi je to jiný, když na lačno musíš vyrazit někam do ordinace, tam sedět celý dopoledne, nudit se a ještě nemoct nic sníst. Mě to nechali zapít hořkým čajem, ale někde se to prej nesmí. Tak nevím, uvidíme.

Lentilko, vzhledem k tomu, že my už další děti nechceme (max. jedno adoptovat třeba tak za 10 let), tak jsme rádi, že máme holku i kluka. Bude to tu takový energeticky vyrovnaný. Jin, Jang a tak. První mimi jsem potratila a jedna vědma mi řekla, že to byl kluk, tak si myslím, že to ta dušička nevzdala a zkusila to ještě jednou. Asi potřebovala tu první zkušenost. A koneckonců i já. Hodně mi to srovnalo myšlenky a názory. Tak jsem tak nějak věděla, že to bude on. Ale je fakt, že by to bylo jedno, kdyby to byla holčička. Byla by to Beáta. Třeba se nám ještě neplánovaně nadorí. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné.

Alčo, mně se líbí ten Herkules v černý barvě. Je to takový neobvyklý. Já jsem Lukášovi taky kupovala k narozeninám švýcarák a jak byl nadšenej. Ze začátku to pro něj bylo jak svátost, měl ho v krabičce a nosil s sebou starej nůž. Ale pak ho vytáhnul a byl nadšenej znova.

Elli, gratulace k Honzíkovi!! Španělsko, no to by byl relax. Já bych vyrazila hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
17.1.08 17:08

No a k babičkám…moje mamina je v pohodě, hlídá Agi od 1 roku. Ze začátku měla trochu radící tendence, ale teď už mě respektuje a co s Agi dělá, když tam nejsem stejně nevidim. Trochu mě štve, že jí furt něčim cpe. Ale zas to nějak nepřehání a spíš je to ovoce nebo nějaký dětský jídlo jako přesnídávka nebo sem tam nějaká ta sladkost.
Tchýně je sice v důchodu, ale je jí už 70 a nějak to s dětma moc neumí, aspoň mi to tak přijde, takže tam Agátku moc nenecháváme. Občas pohlídá, když jdu na kontrolu nebo jedem do Makra, tam prckové nemůžou a ona bydlí kousek od něj. Už aby byla naše mamka v důchodu, to bude mít víc času, ale to bude až za 3 roky. Škoda, hodilo by se to kolikrát už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.1.08 18:06

Já si o cukru teda taky myslím, že není většinou potřeba vyšetřovat. No my cukrovku, kdy se píchá inzulin, v rodině máme, tak to stejně podstoupím.
Nejlepší je , když si člověk může přinést sebou své neslazené pití, rozmíchat to jen v malé části. Je to teda hrozné vypít, ale zas je to rychleji a zbytkem toho neslazeného to pak zapít. Já to tak udělala a nakonec to docela šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
17.1.08 19:20

Mě test na cukr nečeká. V rodině se cukrovka nevyskytuje, tak mi ani doktorka o takovém testu neříkala. Občas čtu diskuze na mimibazaru a tam se o tom občas nějaká mamina zmíní, tak alespoň vím, že něco takového existuje. Prý se to dá přežít. Záleží asi na tom, jak moc máte rádi sladký. Některým to chutná, jiné to po chvíli vyzvrací. Ale i tak, nezávidím vám to.

Amazonka je asi pořád v nemocnici, co? Chudák holka, ale alespoň má jistotu, že bude všechno v pořádku. A kdyby se něco dělo, tak ji má kdo okamžitě pomoct. Ale snad už se k nám brzy vrátí.

Koukám, že jste rozjeli nové téma :D Taky se přidám. Dalo by se říct, že já Lauru půjčuji našim kdykoliv. Občas si ji berou na víkend. Tak nějak vím, že se o ni dokáží postarat. Ale už se mi taky stalo, že po víkendu u nich omarodila. Ne jednou, tak Honza už občas zuří. No, ale zase na druhou stranu, když si ji neberou, tak remcá, že o ni nemají zájem. No, tak si pak vyber :roll: O jeho rodičích je marno mluvit. Těm bych nedala Lauru na hlídání ani náhodou. Za prvé ani o to nějak nemají zájem, za druhé podle mého nejsou schopni se postarat o dítě, když po každém hlídání našeho psa má chudák mega průjem a zvrací - a to jsem to napsala slušně. A za třetí je nemám moc v lásce - on je vyčůraný až na půdu a ona zase hloupá, co ji člověk neřekne, to neví. A tak bych mohla pokračovat dál, akorát bych se rozhodila :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
17.1.08 19:37

Ahoj tak me se libi ten posleni cervenej nuz.
Taky jsem se chtela zeptat jak je to s tim cukrem, protoze jsem to vubec neslysela a ani nevim jak se to dela.
Jinak je mozne ze budu mit jiny kocarek nez jsem uvadela, tatka mi napsal jeho negativa a tak jsem mu poslala jeden od Bebecar s natececima koleckama a dorjan cross country, aby si tedy vybral jakej tedy chce, kdyz to bude platit. Chtela bych hlavne houpaci, nedokazala bych si predstavit mimco nehoupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
17.1.08 21:58

Ahoj Lucko,

ten Bébecar měla moje kamarádka, takovej s kytičkama a byla s nim spokojená. Teda s hlubokou korbou. Kára je taková dost neskladná a nedá se myslím složit zároveň s podvozkem. Musí se sedátko sundavat a podvozek skládat zvlášť. Ale jinak je celkem dobrej a ty natáčecí kolečka docela praktický. A na podvozek se dá přidělat i autosedačka - vajíčko. Je to celkem dobrej kompromis mezi těžkýma kočárkama a ultra moderníma lehkýma kočárkama. A myslím, že i cenově to bylo tak nějak uprostřed. Označení měl Stylo AT.

Tak já jdu chrustit, jsem zas hotová, dneska jsem měla den ženy v domácnosti. Úklid, vaření (řízečky kuřecí s brambůrkem a okurkovým salátem, pak jsem se ještě rozhoupala upéct jablkový koláč, přišly mi odpo kámošky na kafe, pak ještě dopéct řízky Lukymu k večeři…zítra nehrábnu, až na oběd). Normálně teda takhle nemakám. Sem se překonala, dneska, njn, musim se pochválit. Včera jsem nechala v krámu s ložním prádlem a ručníkama Scan Quilt 4000,–-, tak jsem si to musela dneska odpracovat. Agi potřebuje do pokojíčku peřinu a polštář do velký postele a mě už se ty naše ručníky (některé ještě z výbavy mojí mamky :? ) nelíbí a jsou zapraný, no tak jsem si musela udělat povánoční radost. Ještě když jsem to měla s 30% slevou, no nekup to. Ušetřila jsem 2000!

Dobrou noc a ať prckové kopou jenom tak, aby se dalo spát.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.1.08 22:05

Tak já jsem velmi neblicí typ, takže půllitru blivajzu mě nemůže rozhodit, ale vím, že holky, co trpěly na nevolnosti, mohly mít dost značné problémy dopravit se třeba potom MHD domů. Test spočívá v tom, že se odebere krev, pak se vypije ten hnusík, cca tři hodinky se lapí na zadku (správně by se u toho nemělo camrat, i kvůli té případné nevolnosti, takže pro matky s dětmi, co nemají hlídání, dost na pytel) a pak se odebere krev znova a porovnají hodnoty. Na různých pracovištích to ale dělají různě - co se týče počtu odběrů i co se týče formy toho, co je třeba do sebe vpravit.

Agatho - no jasně, někdo chce to, někdo chce ono, člověk může být potěšený i trochu zklamaný, ale jsou prostě tací lidé, kteří rodiče dětí jednoho pohlaví vysloveně litují (vím, znám holky např. se třemi dcerami), no a pak rodičové, kteří se z nesprávného pohlaví vysloveně hroutí. Taky znám z okolí a potvrdila mi to i jedna moje internetová kamarádka, ze které se shodou okolností vyklubala gynekoložka porodnice - že se prostě lidi třeba pohádají na porodním sále, že toto nechtěli :evil: .

Manželovi rodiče - když ta moje tchýně je velmi špatného zdravotního stavu, tak má co dělat sama se sebou, a ona i tak vždycky byla, jak bych to řekla, celkem nezvladatelná, co se akceptování jiných názorů týče. Tchán zas ví všechno nejlíp, takže i když vnuka zbožňují, nemám na ně prostě často nervy. Už jsem si i chtěla zapisovat ty jejich perly typu „proč chceš jít jako otec k porodu, tam nemáš co dělat, to je jako kdybych se já šel dívat, jak manželce tahají žlučník“, nebo „já říkám, že to jíst může a rozhodující je přece MŮJ názor“, „na to sklo od balkonových dveří by sahat neměl, budu ho pak muset umýt“, „proč ho chcete zrovna teď přebalovat, když počůraný není“ :roll: … no bylo by mi to k smíchu, kdyby mi to kolikrát nebylo k pláči. Prostě jako prarodiče jsou perfektní, ale zá:,–(ně pod dohledem, tak asi.
Jinak moje mamka už v důchodu je, bydlí čtyři vchody od nás, každý den u nás obědvá (vaří v drtivé většině ona, protože když už u nás je, tak jídlo donese, a když u nás není, namažu si chleba 8) ) a pohraje si se Štěpánem, nebo se stavujeme odpoledne k ní, což je super, protože co s tím dítětem třeba teď v zimě doma, denně se smýkat po návštěvách není možno. Ona sice taky do všeho kecá a dává nevyžádané rady, ale jí se na rozdíl od manželových rodičů nebojím dát sprdunk, tak se to snese (když ona doteď moc nepochopila ani to, že už jsem dospělá :roll: ). Jinak v semestru samozřejmě hlídá, někdy skoro celý den i třikrát týdně, bez toho bych těžko existovala.
Takže ve výsledku jsem fakt hodně vděčná, že Štěpánek tolik prarodičů má a že jsou i funkční.

Nožům rozumím asi jako koza petrželi, tak k těm nic :D .

Holky, já nechci nic říkat, ale květen je tu raz dva. Vás to neděsí 8O ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.1.08 22:50

Mě květen neděsí, asi mi to stále úplně nedochází a asi je to tak dobře:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí