Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak koukám, že diskuze ohledně výbavičky a kočárků se skvěle rozběhla
Jen tak dál, letí to rychle, tak za chvíli už to budeme i potřebovat ![]()
Taky trošku přispěji se svými zkušenostmi. Myslím, že těch věcí v tom seznámku je zbytečně mnoho. Nemá cenu kupovat všechno dopředu, protože opravdu pak zjistíte, že na spoustu toho ani nepotřebujete nebo vám to nevyhovuje. Takže já jsem pro kupovat to pak průběžně.
Kosmetiku bych dopředu nekupovala, nikdy totiž nevíte, jak na to vaše mimi bude reagovat. My jsme nejprve myli pouze vodou, bez mýdla, šamponu. Po koupeli jsem mazala obyčejnou modrou Indulonou. Vlhčené ubrousky jsem používala, nejprve Pampers, pak Babylove z DM. Laura to všechno snášela dobře, žádná alergická reakce nebyla. Zadeček jsem mazala Rybilkou, ta mi přišla nejlepší. V lékárně jsem žádné léky dopředu nekupovala. Nechala jsem si nejprve poradit až v porodnici, potřebné věci mi pak předepsal pediatr.
Já bych to zbytečně nepřeháněla, aby vám to pak zbytečně neleželo doma .
Perulce gratuluji k holčičce. Já bych taky chtěla ještě jednu holčičku, ale zatím to bohužel vypadá na kluka. Ach jo. Ale už jsem se s tím pomalu smířila a dokonce už i koupila dva overálky v modrém ![]()
Agatho, dodatečně přejeme Agátce vše nejleší ![]()
Aladino, to je mi líto, že si se zbytečně musela plahočit na vyšetření. Já bych teda byla naštvaná. Člověk se těší, že toho prcka zase uvidí a ono nic. Já jdu na ultrazvuk srdíčka příští středu. Musím do Děčína, tak jsem si tam dneska raději volala. Taky bych tam nerada jela zbytečně. No, ale už se moc těším. Snad nám tam doktor s jistotou řekne, co to teda bude. Ještě pořád doufám v tu holčičku ![]()
Kočárek teď zatím neřeším. Já mám zatím vybraný Peg Perégo GT3. Líbí se mi taky Speedi. Myslím, že už tady na něj dávala odkaz Aladina. Ale mě se moc u takových tříkolek nelíbí, že mají malý nákupní košík. GT3 má obr, takže tím u mě vede. Ale to samozřejmě není to nejhlavnější. Plánujeme koupi až tak na duben, takže je zatím ještě čas.
Ještě jsem zapomněla. Včera jsem byla na kontrole. Přes Vánoce jsem přibrala jen 1 kilo, což mě docela překvapilo. Papala jsem cukroví jako divá a docela jsem pak z toho vážení měla strach, fakt mě to příjemně překvapilo. Takže od začátku jsem zatím přibrala 3 kila, což zatím jde. Mám teď docela problémy s tvrdnutím břicha. Je to docela častý a dost to bolí. Tak jsem to hned doktorce nahlásila, předepsala mi magnesium. Ale bohužel při prohlídce zjistila, že se pomalinku začínám otvírat. Tím mě hodně vystrašila. Mám teď strach cokoliv dělat, abych to ještě nezhoršila. Nerada bych si totiž šla lehnout do nemocnice. Ani by to v mém případě nepřicházelo v úvahu, vůbec netuším, kam bych dala Lauru. Takže se teď šetřím a nic nedělám. Ale není to zase tak jednoduchý. Aladina, Agatha a Lentilka to určitě znají. Pokud už jedno dítko doma je, není nic jednoduchý ![]()
Tak jsem se vypsala, vypovídala a jdu si hajnout.
Zatím holky pa pa
Ahojky berušky, zase jsem neodolala sem na chvilku najuknout, abych z toho učení úplně nezblbla. Jak tady diskutujete o tom šátku, tak to je určitě moc praktická věcička, ale dost se bojím, abych se na něm neuškrtila, až si ho budu vázat ![]()
Elli, bříško mi tvrdne taky a to poslední dobou dost často. Na kontrolu jdu až příští týden, tak se bojím, co na mě dr. vybalí. Taky mám dost silný výtok, tak mám trochu strach, jestli to třeba není plodová voda…Ach jo, asi to emimino nemůžu tak moc hltat nebo z toho předčasně porodím…Vždycky zabrousím do diskuse problémy v těhotenství, něco si tam přečtu a hned druhý den se začnu trápit, že to mám taky
Jo, hypochondrie, to je fakt strašná nemoc
Tak já se loučím a přeju krásný víkend!!
Holky, ale tohle je fakt super diskuse. Takové romány jsem si snad ještě nikde nepočetla. Vždycky jedna věta a dva metry, za každým slovem smajlík.
Ello - právě že to tvrdnutí neznám. Ta moje děloha snad není normální nebo už nevím. Jsem zvědavá i na ty posly - budou/nebudou? U Štěpána jsem byla překvapená, že se moje tělo vůbec rozhoupalo k porodu, tak jsem natěšená, co teďka.
A co máš proti klukům
? Jsou super, doporučuju
.
Ráda bych vám pověděla pohlaví do SEZNÁMKU
, ale když ono u druhého dítěte to je vážně věčně o řečech o párečku a jak se to povedlo nebo nepovedlo
… takže nic. Mně se moje dítě určitě povede, dávám si na něm záležet. Ať už bude jakékoli.
Ale je to blbé, že vám ten cca 20. týden vlezl zrovna do Vánoc, u nás je to dneska měsíc, co jsme byli na kardiu a víme pohlaví miminka.
Aladino - to naštve. Zbytečná námaha, ztráta času a ještě to těšení, že?
Ivíku - výtok je v těhotenství běžný, zvyšuje se sekrece
. Kdybys byla fakt hodně hypochondrózní, tak v lékárně se, myslím, dá koupit přímo test na určení, jestli to, co z tebe teče, je plodovka, ale opravdu nepředpokládám
.
Perulko - ano, my máme Inglesinu Magnum (zde ), a jsem s ní maximálně spokojená. Je to kočárek pro takové ty konzervativní typy, co chtějí klasiku. Je výborně odpružený, takže zvládá i náročný terén, má hodně dlouhou korbu, takže ho můžeš použít i s fusakem v zimě, až bude takové počasí, že sporťák neprojede. Mně se tam Štěpán na seďáka úplně v pohodě vejde. Jsem docela zaměřená proti kočárkům, které mají korbičku jak pro panenku, dítě se tam kolikrát vejde třeba do tří měsíců
. Jinak tohle je kombinovaná verze, naklopením zad a sklopením nožní opěrky má vzniknout sporťák, ale je to samozřejmě taková z nouze ctnost, na řešení 2v1 nevěřím, takže jsem stejně počítala, že koupím sporťák nebo golfky (mám opět Inglesinu, když jsem s tou značkou spokojená, nechtěla jsem provádět další decimující průzkum trhu, přijde mi to jako moc velká věda). My máme nafukovací kola, jde k tomu ještě jiný podvozek, ale kvůli tomu odpružení bych právě nic jiného nebrala. Rukojeť není přehazovací (u těch klasických kočárků nebývá), je otočná boudička, ale to jsem snad v životě nepoužila, mělo by to smysl u toho „sporťáku“.
Teď docela poměnili designy, mně se tedy víc líbily ty staré, no a nevím, jestli provedli nějaká vylepšení.
No a k šátku, uf, to máte, holky, těžké, vetřel se vám tu jeden z největších šátkových maniaků když ne v republice, na emiminu určitě, mohla bych vykládat fakt dlouho, psala jsem teď jinde holkám takové povídání o elastických šátcích, tak vám dám odkaz , je to nejdelší příspěvek na stránce.
Co se týče těch délek, tak elastické šátky se dělají jen v délkách 5-5.5metru, protože je třeba se do toho řádně umotat, pevné šátky se dělají od kraťoučkých po dlouhatánské v závislosti na tom, co chcete z šátku vázat. Větší děti se totiž třeba jen poponášejí na boku a na to stačí velmi málo látky, naopak dlouhé cípy obtěžují, takže ti, kdo nosí hodně, mají šátky v povícero délkách.
Ještě jsem před nějakou dobou sepisovala motivační článek, tak ten je tady . Číst to po sobě nebudu, jen jsem mrkla a už vidím dvě hrubky
.
Jo a klokanky, tak ty opravdu né (dokonce nevím, jestli je to nepohodlnější pro dítě nebo pro nosiče), ale v poslední době se na trhu celkem roztrhl pytel s ergonomickými nosítky, kde dítě nevisí za rozkrok á la mrtvá krysa jako v klokance, takže komu nevyhovuje šátek, může sáhnout po téhle variantě, ale tady neporadím.
Strach z vázání mít nemusíte, nikdy jsem nebyla na kurzu a jsem přesvědčena, že v zá:,–(ě vážu správně (samozřejmě rezervy jsou, zvlášť když člověk třeba spěchá).. vždycky můžete dojít někam na kurz vázání, anebo aspoň napsat třeba do nějaké nosičské diskuse „podívejte, vážu tak a tak, tady je fotka, co si o tom myslíte?“ a dostanete hafo reakcí.
Tak a kdo to opravdu přečetl, má teď hlavu jak tři škopky
.
Ty Jo Lentilko, ty jsi spisovatelka.
Perulko, já se v cestovních postýlkách nevyznám. A nevím, jestli ty dražší mají kvalitnější podložku. Ale miminko je tak lehké, že se mu snad ani zádíčka v cestovní postýlce neničí. Pokud by spalo jen sem tam v jedné z těch postýlek, tak bych to neřešila. Vítek spal 2× denně v ohrádce a měl pod sebou akorát poskládanou deku.
Eviško- gratuluju ke kočárku. A mě se ta šedooranžová stejně víc líbila.
Iviku, nečti ty diskuse a bude ti líp:-)
Ello- ale vždyť je super mít holku a kluka, né? Já bych chtěla holku ze sobeckých důvodů. Protože si myslím,, že jednou bude držet víc s mámou. Kdežto u kluků jje člověk jen tchýně:-) Já to viidím tak. Chtěla bych holku, ale i 3 děti. A když teď budu mít zas kluka, půjde Honza do třetího potomka bez řečí:-) A snaž se co nejvíc odpočívat. Já víím, je to těžké.
My byly dnes navečer plavat a doufám, že Vítek bude zítra spát trošku dýýl. Zas to stáhnul na pátou pooslední týden. Snažili jsme se ho hooodně utahat.
Tak se mi libi tento kocarek http://www.klokanek-online.cz/index.php?…. Rada bych vysoky a houpaci a tento to splnuje oproti jinym drazsim kocarkum. Zitra se jdu na nejakej podivat do obchodu.
Taky se dost divim kolik holek tu studuje. U nas na skole studovala snad jen jedna tehotna. Ja ted ziju taky jen miminkem, ale honim manzela aby dostudoval. Mam ale obavy, protoze statnice bude mit v kvetnu zrovna v dobe kdy rodim a on o statnicich nechce nic slyset protoze je minule neudelal kvuli jednomu cloveku, kterej tomase nesnasi ( zkouset ho nemel, ale zkousel ho). Nevim jak mu mam pomoci. Prece studium nezahodi jen tak.
Dneska delal manzel 2 dorty pro me, tak se na ne moc tesim- jeden je neco jako krtkuv a ten druhy je tvarohovy.
Dobré ráno ![]()
tak už tady takhle po ránu straším. Honza šel do práce a mě už se spát nechtělo, tak jsem vlezla na net omrknout nějakou tu výbavičku
Laura je u našich, takže je doma i klídek ![]()
Ještě k tý výbavičce, na pár věcí jsem předtím zapomněla. Jednorázový přebalovací podložky jsem používala, je to praktická věc. Hlavně při cestování, u doktora, měla jsem i jednu na přebalovacím pultu, aby to mimi nestudilo. Ale už jsem i na netu narazila na froté povlak na přebalovák. Určitě alespoň jeden pořídím. Přeci jenom je to pro mimi dost studený.
Monitor dechu jsme měli koupený už předem. Pro jistotu jsem ho měla už i v porodnici. Není to nutnost, ale já doporučuji. Občas ho sice zapomene te vypnout, tak spustí siréna. V noci je to dost nepříjemný
Já jsem za něj ráda, protože když byly Lauře asi tři týdny, tak se rozhoukal. Usla tak tvrdě, že se asi zapomněla nadechnout. Trvalo asi patnáct vteřin než se nám ji podařilo vzbudit. Byla to věčnost než začla brečet. I když jsem byla po nástřihu, tak v tu chvíli jsem vyskočila z postele jak laňka. Až jsem se sama divila, že mě najednou nic nebolí. Takže já do koupi půjdu určitě znovu. Měli jsme Nanny od Jablotronu.
Pak je taky super Bepanthen. Já ho používala na bradavky, měla jsem je ze začátku hodně bolavý. Nevadí ani mimi při kojení. Extra nůžky jsem taky koupila, ale jsou opravdu na dvě věci
Takže mi stříhali normálníma.
Prý je taky úžasný kojící polštář. Já ho neměla, ale určitě by se šiknul. Je fakt, že mě už občas bolela ruka, jak jsem podpírala mimi ![]()
A už mě nic dalšího zatím nenapadá
Za chvíli pošupajdím do krámu. Moc se mi nechce, venku už od večera pěkně fučí vítr. Ale chci vařit francouzský a upíct bábovku, tak musím.
Ještě jsem zapomněla
Nic proti klukům nemám. Já to vidím zase z praktickýho hlediska. Doma mám všechny věcičky na holčičku, kluk by z toho podědil jen opravdu pár kousků. Takže budu muset všechno rozprodat a nakoupit nový. Přeci toho prťouska nebudu oblíkat do růžovýho. Ale musím se pochlubit, už jsem dva modrý kousky koupila. Nemohla jsem odolat ![]()
http://img2.mimibazar.cz/…/e769332.jpg
Tak pa pa, hezkou sobotu ![]()
Ahoj holky!
Tak to vezmu popočadě:
Ello - to jsem ráda, že tu někdo fandí monitorům dechu. já byla rozhodnutá, že do toho půjdu, ale všichni kolem od toho ustoupili, že to pořád pípá a není proč a že kdyby fakt mimi přestalo dýchat, tak člověk nic nenadělá. Ale já mám názor, že radši ať pípne 100 x zbytečně, než abych si pak něco celý život vyčítala. Jak jste Lauru rozdýchali? Úplně mě z toho mrazilo v zádech. Tady to totiž moc neprosazují ani doktoři.
Lucko - taky jsem si všimle, že nás tu studuje celkem dost. Docela mě to motivuje, protože původně jsem plánovala, že s mimčem školu přeruším, ale ještě s tím počkám. Třeba bude Eminka hodná a nechá maminku občas učit
. tvoje starosti s manželovýma státnicema taky dost chápu. Netlač na něj, jen m zkus ve vhodnou chvíli vysvětlit, jaká by byla škoda vzdát se toho času, který už tomu věnoval. mému manželovi chybí už taky jen státnice. může jít na ně v březnu nebo v květnu. pořád ho tlačím na ten březen, ale čas běží, on má mít dvě práce a ještě nezačal. Ale v květnu máme termín!!!
Lentilko - poctivě jsem přečetla všechno k šátkům. pořád ještě váhám mezi MaM a Moby. Nevíš taky náhodou nějaké dobré internetové stránky, kde by se to dalo objednat? Kde třeba mají dobré ceny? Stejně koukám, jaká je z tebe šátkařka
. Jo a ai taky patřím do sféry konervativců, protože inglesina se mi líbí, samozřejmě taky s nafukovacími koly…jen je problém s manžou - skrblík jeden - ten by do něho šel,ale jedině když ho využijem i jako sporťák, další kočár kupovat nehodlá. jenže já si myslím totéž, cos psala ty - na sporťák je těžkej a golfky stejně asi budou potřeba. Jo a s těmi novými typy máš pravdu, ani ty barvy se mi moc nelíbí…pořád se nějak nemůžu rozhodnout…
Ivi - proboha tyhle depresivní diskuze nečti!!!!! Já to dělala ze začátku a byla jsem zralá na psychiatra, člověk si pak hned všechno vztahuje na sebe a každé píchnutí hned bere jako tragédii. Nemysli na to, nezkoumej to a užívej si těhu! lepší terapie jsou stránky o výbavičkách, atd…
Jsem se taky chystala upéct něco dobrého a upatlat nějakou pomazánku a salátek, ale už se nemůžu ani hnout. Od rána jsem gruntovala a to fest! Dokonce jsem uklízela ve skříních a utírala asi po 2 letech prach ve vitrinách. no a likvidovala stromek, vasávala, atd… takže na něco dobrého bude muset Lubošek počkat až zítra
…
No asi končím, docela zas román!!! Pardon… ![]()
Ahojky holky,
ještě jednou s Agátkou všem děkujeme za přání. Oslava proběhla v poklidu v rodinném kruhu. Dort je snad vyfocený, tak až to stáhnem do PC, tak vložim do galerky. Nakonec jsem koupila jahodovej ve „Špáru“, ale byl moc dobrej. Jednoduchej, želatina, korpus, jahody. Fakt na tohle nejsem, i když si myslím, že bych ho zvládla, nějak jsem líná v tom těhu. Agi dostala kufřík se Včelkou Májou, kterou miluje, uvnitř jsou puzzle knížka, omalovánky, ukoly a počítání s její oblíbenou hrdinkou, tak byla nadšená. Zbytek dostala penízky na nový pokojíček (teda část), protože musíme kvůli Tobiáškovi předělat celý byt. Agi dostane pokojíček. Tak jsem zvědavá, jestli se jí to bude líbit. Máme v úmyslu, ještě než se Tobík narodí, zkusit ji nechat spát samotnou. No uvidíme. Ale asi to neklapne.
Ivíku, já s tim tvrdnutím mám taky dost problémy a to magnézko piju už 2 měsíce. A právě mě to tak nějak divně tlačí dole, na močák a celkově mám i kolem konečníku divný tlaky a uvnitř tam taky. Ve středu jdu na kontrolu, tak doufám, že se neotvírám, protože mám stejný problém, KAM S NÍM (tedy kam s Agi) a do špitálu bych fakt jít nemohla. Jenže doma si taky moc neodpočinu. A hlavně máme s Agi spoustu aktivit a dřepět doma mě fakt nebaví. A ani si to nemůžu dovolit, to by ze mě fakt za chvíli byla velryba se slonicí dohromady. Přes vánoce jsme kvůli chorobám nikam nechodili a hned 2 kg nahoře. Hrůza. To magnézko bych řekla, že mi moc nepomáhá a ještě z toho mám dost průjmy. Ale zas na druhou stranu do 15 tvrdnutí za den je to prej norma. Tak to jsem tak na hraně. Hlavně to nesmí být moc bolestivé a pravidelné. No nechávám to na osudu, snad bude příznivý.
Lentilko, já ti závidím, že ti břícho netvrdne, fakt není o co stát. Ty šátky jsou fakt super, určo do toho jdu. Jo a ty smajlíky, jak píšeš, na jiných diskuzích, to je fakt hrůza. Já to skoro nepoužívám, protože jak píšu všema 10, tak to nějak nestíhám vkládat. Holt stará škola.
Kočárky máte holky vybraný všechny super. Taky bych vybírala, ale my ten náš fakt máme jak novej a byli jsme s nim naprosto spokojený, takže o novým neuvažuju. Máme X-lander X1. Jinej typ bych si od X-landeru ani nekoupila. Tenkrát při 1. těhu jsme ještě uvažovali o Cortině do Jané, ale vyšla dráž, ale byla taky super. A hodně je populární (aspoň tady v Budějovicích) kočárek Mutsy. Ale připadá mi hrozně malinkej. Kamarádka má Bébé Stilo (myslím), takový kytičkovaný. Jako hluboký kočárek super, ale když na to na:,–(í sporťák, hrůza, těžký, do auta skoro nesložitelný a ani to nevypadá hezky. Taky některý maminy kupujou třeba použitej hlubokej kočár a novej sporťák nebo lepší golfky, protože ty přeci jen člověk používá delší dobu. Taky řešení.
Dneska jsem hrozně unavená, v noci jsem se moc nevyspala, Agátce se vrací rýma a kašel, takže super týden před námi a šrumec dnešního oslavového dne za námi, tak to jdu zalomit do peřin. A to už byla dobrá, 2 dny nekašlala a neteklo jí z nosu, tak jsme šly plavat. No škoda, že jsem neposlechla svůj vnitřní hlas a ještě týden jsem s plaváním nepočkala.
Holky pohlaďte pupíky, které už nám pěkně vykujujou a přeju dobou noc a krásnou neděli!!!!
Zdraví Andrea.
PS: to je zas román, omlouvám se.
-----------------------------------------------------------------------------------
KO 16.1. a žádný UTZ na obzoru
Agatho - jé, tak to je blbé, my si ten bacil, co manžel přitáhnul bůhvíodkud taky dva týdny předávali semo tamo. Nevím, co budu dělat, až mi to dítě onemocní doopravdy, protože stačily čtyři noci, kdy se mi kvůli rýmě permanentně dusil, a byla jsem psychicky vyřízená. Tak ať vám ta recidiva netrvá dlouho.
Deseti tu snad píše každý, to jinak není možné, tolik toho nadatlovat
… a smajlíky vepisuju, je mi shnilo zvedat ruku na myš.
Perulko - s tím kočárkem: my jsme tu naši Inglesinu vyhmátli úplnou náhodou v kamenném obchodě, stála jim tam asi dlouho, protože jsem někde potom našla, že to snad byla kolekce 2003, zase byla za o dost lepší cenu - 9500. Tak se zkus mrknout po okolí… anebo, jak psala Agatha, je řešení koupit hluboký kočár použitý, ono je to dost rozumné, stejně dítě po půlroce přesedlá na golfky. Mít tenhle kočárek jako jediný, tak s tím opravdu nevystačíš, ačkoli vždycky můžeš prodat, abys měla na sporťák/golfky, ale my ho schovávali pro dalšího prcka (prcky). Dokonce mi ty Inglesiny fakt dokonale ladí, takže pokud někdy vyjedu já s mimčem v hlubokém a moje mamka se Štěpánem v golfkách, bude lidem přecházet zrak
(on bude i tak, protože s tím mým ksichtem se na mě lidi blbě dívají už teď, kde jsem vzala coby nezletilá dítě, no se dvěma se celkem těším
). Šátky: tak můžeš sledovat i bazary, teď zrovna v posledních pár dnech se objevil Moby třikrát, jinak cena v e-shopech je víceméně všude stejná, jenom, jak jsem psala holkám, Isabela Pospíšilová na išátcích má jednu barvu v akci a ten Earth má teď taky asi o padesát korun levnější než jinde, poštovné se u ní nad 1500, tuším, neplatí, takže to bude konečná cena. Nějaké malé akce byly před Vánocemi, ale ty jsou pryč. Fakt když tak počkat ještě na ty bazary, spousta lidí koupí šátek, jednou zkusí, rozhodnou se, že to pro ně není, a prodávají (nechápu, za ty prachy bych se snažila víc
).
Obchody, o kterých vím, že elastické šátky prodávají, jsou www.latkovky.cz , www.mamaja.cz , www.mikulisek.cz , www.isatky.cz , www.nosenideti.cz , možná ještě jinde, ale to už nevím.
Třeba by byl fajn ten MaM Eco Art, ale on se objevil před pár týdny, tak nejsou reference. Mi se moc líbí, jenom nevím, co ta barva na léto.
Taky můžeš být odvážná a vázat hned do pevného. Třeba budeš mít spavé a neprdíkové dítě, které není třeba celý den nosit.
Jo a pokojíček taky předěláváme, máme to spešl uspořádání, že já s dítětem spím jinde než manžel, teď to bude se dvěma dětmi, a do původního malého kamrlíku bychom se nevešli, takže dneska akce kulový blesk, rodiče na mrtvici, dítě vydivočené.
A vlastně dneska jsem si na vás vzpomněla, když jsem povlíkala Štěpánkovi nové večerníčkovské povlečení - že až budete kupovat povlečení do postýlky a polštář s peřinkou, tak si pohlídejte, aby to mělo stejný rozměr. Mě nenapadlo, že se to dělá ve více rozměrech, nikdo mi to neřekl a mám dvojí povlečení různě velké, náplň samozřejmě jednu
.
Ahoj holky, posílám brzký ranní pozdrav:-)
Já smajlíky píšu. Sice jsem se ve škole učila psát všema 10ti, ale teď píšu osmi a mám čas smajlíky dělat:-) Je to úplně automatické.
Dneska jsme byli na dvou návštěvách a na poslední Vítek zůstal do zítřka. Tak jsme byli po dlouhé době v kině. Film Chyťte doktora. Nic jného nedávali. Docela jsem se zasmála, ale film to byl inak dost slabý. Pak jsme byli na báječnym salátu. A teď počítáma počítám a zas z toho nebudu moct usnout.
Ještě, že to budu moct ráno natáhnout.
Co se věcí k mimiku týče, já jsem ráda za přebalovák. První rok po porodu mě dost bolela záda, jak se změnilo těžiště. Máme nad ním poličku na kosmetiku, lampičku a ještě infrazářič. Ten využíváme vlastně do teď.
Ahoj holky!
Ty vaše problémy s tvrdnutím mě mrzí. Prý je to časté a dost nepříjemné. A to otvírání s tím souvisí? Tak mě napadá, Amazonka je ještě pořád v nemocnici, co? Chudina… Snad to bude mít dobrý
Ali, a na co máte infrazářič? Ještě jsem se chtěla zeptat. To ty máš pekárnu na chleba, že? Pečeš jen z těch směsí nebo máš i nějaký vlastní osvědčený recept?
Ještě jsem se chtěla zeptat zasloužilých maminek na zkušenosti s koupáním. Já bych chtěla koupit takový ten stojan s přebalovacím pultem, vaničkou a držákem na kosmetiku…no a nevím, jak to fuguje prakticky. Já totiž nemám v koupelně mimi kam položit, žádná nízká skříňka, pračku mám v prádelně. Dá se koupat ve vaničce a potom hned nějak sklopit ten pultík a na to mimi položit? může to vůbec jeden člověk zvládnout? Nebo musím přikoupit nějakou skříňku? Nám už se tam ale nic navíc nevleze
. Tak právě nevím..
Lentilko, díky za podrobné info. Víceméně je rozhodnuto: kočárek Inglesina a šátek nejdřív pružný, pak asi Didy. Teď jsem objevila, že Inglesina dělá i jen hluboké kočárky…označení Victoria, ale je ještě o 2tisíce dražší než Magnum, tak to nechápu. Neznáš to? Magnum modely 2007 teď prodávají za 10,9tis. Což mi přijde celkem dobrý. Jenom manžílek furt remcá, že tu nechce skladovat pak 2 kočáry, ale stejně na ty golfky dojde
.
Jsem dneska strávila celé dopoledne v kuchyni. Vzala jsem to z gruntu: poctivou brokolicovou polívku, kačenu s bramborem a hruškama, upatlala jsem rybičkovou pomazánku a upekla tvarohové řezy. Ale následný úklid už zbyl na manžílka, protože mě šlahlo v zádech a už se asi nezvednu ani od toho počítače
!
Tak hezkou neděli!!
Ahoj Perulko, teda ty jsi kuchařka. Vždycky se mi sbíhají sliny z toho, co píšeš, že vaříš. Jak to prosím tě stíháš?
Já dřív pekla svůj kváskový chleba. Ale teď když už něco upeču, tak najdu recept na netu a peču v troubě klasické nebo namíchanou směs v klasický troubě. Ale nepeču vůbec často. To dřív jsem pekla až 2× týdně. Ale Honzovi chleba z pekárny nechutná, chce jen z trouby.
Myslím, že po porodu se ke kváskovému vrátím. Až bude problém nadýmání z drožďového chleba.
Infrazářič, no možná sem to špatně napsala. Bývá to v panelákách v koupelnách. Zatáhneš za špagát a pustí se spirála, co vyhřívá místnost. Tak my to máme v malém vysoko nad přebalovákem. Miminko jsme koupali ve vaničce na kuchyškém stole nebo ve vaně ve vaničce v koupelně. A pak zabalené přenesly do pokoje na přebalovák, kde byla i kosmetika. V našem případě spíš masti od kožaře:-)
Mě taky pěkně bolí záda. Docela na to jednou za čas trpím, až z toho nemůžu chodit. To se tento týden ale nesmí stát. Hlavně proboha ne v pátek, to je můj den M (matika)
Ahoj,
teda Perulko, ty děláš chutě. Nefalšovaný nedělní oběd
To nám se dneska nechtělo vařit, tak byly jen makarony se sýrovou omáčkou. Bábovka byla včera. Už jsme ji i stačili sníst, tak dneska bohužel odpolední čajíček bez moučníku ![]()
O domácí pekárně jsem už taky uvažovala. Spoustu receptů jsem našla na internetu a spoustu ženských je z toho nadšených. Domácí chleba je prostě domácí. Je super, že se dá použít třeba jen na kynutí těsta. Stačí naházet suroviny a ono už si to zpracuje samo. Ještě popřemýšlím a když tak si ji nechám nadělit k narozeninám ![]()
Perulko, my jsme Lauru koupali ve vaničce, která byla položená v klasický vaně. Pak přenášeli zabalenou do ložnice, kde jsem měla přebalovací pult. Měla jsem jen ten, co se dá takovýma špuntíkama na:,–(it na postýlku. Na tý různý potřeby si tentokrát budu muset koupit kapsář. U Laury jsme totiž bydleli ještě v bytě a tam jsme to měli jinak řešený. V baráčku to teď bude trošku složitější. Máme jen sprchový kout a tam asi těžko vaničku narvu. Tak to bude teda fakt zajímavý ![]()
Půjdu poklidit ten svinčík u Laury v pokojíčku a na chvíli odpočívat.
Zatím pa pa
Zdravím při nedělním večeru,
Perulko, ty jsi šéfkuchařka. My měli dneska rajskou od včera, já s Agi s těstovinama, manža se zbytkem knedlíku. Takže jsem měla dneska celkem klid. Chtěla jsem upéct perník, ale zjistila jsem, že mi došlo kakao, tak se nekonal ani ten. Jela jsem s mamkou nakoupit a po 2 hodinách na nohách v obchodě jsem myslela, že porodím. Fakt mě to dost tlačí dole, tak jsem zvědavá na tu středu. Na tu kontrolu. Snad je vše ok. Je to nekonečný čekání, už aby to bylo.
Ještě Perulko k tomu koupání. Já mám ten přebalovák, jak jsi o něm psala. Nahoře je přebalovací podložka a dole vanička. Je tvarovaná pro zádíčka (nemusíš používat žádné lehátko) a má výpusť na vodu. My jsme v ní koupali asi 14 dní, než se úplně Agi zahojil pupík, nechtěla jsem ho moc namáčet, protože pak jsme používali ten kyblík. Já jsem s tou vaničkou moc spokojená nebyla, je hrozně malinká. Myslím, že by mi vydržela tak 3 měsíce a pak by se tam Agi už asi nevešla. Ale prodávaji normální vaničky s takovým skládacím stojanem, je to vysoko jako přebalovák. Stejně mi ze začátku s koupáním pomáhal Luky, takže jsem Agi vždycky přidržela v osušce a on tu vaničku přiklopil přebalovákem, asi bych to zvládla i sama, ale šlo by to těžko.
Dneska jsem slyšela, že do Republiky vtrhnul nějakej chřipkovej virus, co tu nebyl 50 let a všechny to kolí. Tak to je asi ten mrzák, co ho máme celá rodina už 3 týdny. Mě se to teda taky trochu vrací, bolí mě v krku a udělal se mi opar. Ale chudák Agi, ta má místo nosu „nudlovod“. Přísahám každou druhou minutu bych jí mohla utírat nos. A do toho zase začíná kašlat. Já s ní neměla chodit plavat. Ale už se mi fakt zdála dobrá. No snad jí to posílí aspoň imunitu.
Luky udělal toasty k večeři, tak se jdu najíst. Mějte se a přeju klidnou noc.
Pa
Andrea
-----------------------------------------------
KO 16.1.
http://www.slunatko.cz/detail.php?…. Tak jsem zmenila kocarek a za stejne penize budu mit vice muziky. Take hledam na netu nejake prebalovaci pulty, ze bych si dala do kouplny. Spise koupim komodu, protoze manzel nechce ty plastove. Zustane mi pak skrinka a ten pult se da sundat. Akorad hledam neco co muze jit do kouplny, aby to nesplesnivelo.
JInak me taky jeste netvrdne bricho. Jak se to projevuje? Me trochu akorad obcas boli pupek a kdyz dlouho stojim tak tlak na spodek. Jedine pomuze si na hodku lehnout nebo takovy ten polosed.