Poradna duly
Jana Čurdová
Ještě k tomu seznamu. Je jich víc pohromadě, jak to maminy psaly a posílaly do diskuzí. Každá si pak z toho vybrala, co se zrovna hodilo pro ní. Chtěla jsem jen pro představu. Víc hlav víc ví. Mě to taky pomohlo, neměla jsem moc představu, co budu všechno potřebovat.
Doufám, že vás to moc nevystrašilo.
A.
Ahoj holky,
tak mě seznam teda vystrašil hoooodně!!!!
To budu kupovat všechno dvakrát?
Ne, si dělám srandu, budu ho muset trošku zkrátit a některé věci vyškrtat.
My si asi ty monitory dechu kupovat budeme, budu klidnější. Já nemám vůbec nic a po nikom ani mít nebudu, takže všechno musíme nakoupit. Tenhle seznámek mi moc pomůže, díky! Jen nevím, kde začít ![]()
Ne, tak je fakt, že většinu z toho seznamu mám, ale shodnu se s Aladinou - myli jsme dlouho bez jakékoli kosmetiky (úplně mor je J&J, kterou propagují v porodnicích, protože alergizuje jak blázen), mazali když tak olivovým olejem z lékárny, a to ještě jen v záhybech kůže, na zadek u nás Bepanthen, spousta maminek ho použije i na prsa v začátcích kojení, nůžky s kulatou špičkou u nás na prd, borovou vodu jsem v životě neměla doma (a někde už ji ani neprodávají, že není pro děti vhodná), čisticí ubrousky máme, ale jen tak na cesty, jako nouzovku, papulku bych s tím určitě neutírala, ono to může fest alergizovat (kamarádka tak přivodila masivní vyrážku přes celý obličej, některé děti to nesnesou ani na zadek… když tak nejmenší zlo jsou aspoň ty neparfémované).
Jednorázové přebalovací podložky máme taky na cesty do kočárku, ale jsou zbytečné, dítě bude mít rok a půl a mně ubyly z balíku tak čtyři, z toho jednu jsem dala švagrovce, používám je totiž dokolečka dokola. V pohodě se dá koupit omyvatelná přebalovací podložka (což teda kupovat nebudu, protože ten balík jednorázových mi vydrží klidně pro čtvero potomků).
Eviškoo - on ten monitor má smysl tak první tři měsíce, můžeš si i za nějaký poplatek půjčit. Mně teda planý poplach nedělal, ale někdy člověk zapomene, vytáhne dítě, dá na přebalovák, a najednou siréna - ty plné ruce práce, mimčo samotné nemůžeš nechat… no občas to zvedne tlak. Ale byla jsem s tím klidnější (a to jsem vyměkla až po šestinedělí, do té doby mi to leželo doma - půjčené od příbuzných).
Jo a vlastně ještě: lahvičky jsme nepotřebovali vůbec, natož sterilizátor aspol., zato pro odsávačku jsme se stavovali ještě cestou z porodnice. Ono to kojení dopředu ale nejde odhadnout.
A plínky jsem dávala ze začátku jednorázové, do porodky Sleep and Play a NIKDY VÍCE. Než jsem dobrala balík, každou noc jsem převlíkala celou postel a do toho si zuřivě zpívala „A tak celou noc krásně spíš se Sleep and Play, se Sleep and Play, a tak celou noc krásně spíš a nic tě nevzbudí…“
. Co vím od jiných maminek, tak větší šunt snad mezi plínkama není.
To jsou romány.
Chůvička sehodí na cestu, na víkend na chatě, kdy člověk chce třeba posedět u ohně. My byli děsně moderní a koupili si vysílačku s woxem - přenos se spustí zvukem. Wox má teda dobrý, ale jinak pro účely nahrazení chůvičky nebrat
Neboť se spustí až po určité době trvajícího zvuku, takže je vlastně slyšet až delší nepřestávající pláč. My to brali, že si s tím budou kluci pak hrát. A to teda zas jo. Ale asi nevydrží do doby, kdy by si s tím hrál Vítek smysluplně, To ne. Už je šoupnul do kamen a zapnul. No ale jdou, akorát forma není, co bývala:-)
Někomu by se hodila cestovní postýlka - na dovolené, na chatu. Čistící ubrousky z DM- ty nevoňavé a hypoalergenní jsme na cestách, u dr využily taky. Jiné kupované neparfémované jsem nenašla.
No a kdy Lentilko začneš propagovat šátek?
Ten je potřeba:-) My ho měli jako nejdůležitější nosítko po Praze. Morgi asi nevyužije:-) Sloužil jako přikrývka a podložka a stínítko do kočárku, i v postýlce jsem Vítka do něj balila, protože snesl jen bavlnu:-) A řval a řval a řval, jak jsem ho dala z ruky, takže šátek byl záchrana:-)
Eviško - já jdu na ultrazvuk srdíčka a při tý rychlosti, jakou v pondělí předvedli u velkého ultrazvuku, nepředpokládám, že se pohlaví zítra dozvím:-(
Aladina píše:
No a kdy Lentilko začneš propagovat šátek?
Kdykoli bude zájem
(nejpozději až budou děcka prdíkovat, příp. horečkovat). Nosím i teď s břuchem, např. včera na plavčo, protože tam jsou schody a než tahat dítě z kočáru, kde se mu vždycky šprajcnou boty, pak nést kočár, potom zase dítě, zpátky podobně… děkuji, nechci.
I přes Vánoce jsme šátkovali, s chrchloněm to jinak nešlo.
Můžu dát třeba nějakou motivační fotku
(z loňského dubna, to bylo u nás zrovna marodno) :
http://www.nosenideti.cz/…ap_spici.jpg /> Co ty látkovky? Už jsi je používala, anebo se teprve chystáš?
Lentilko, taky mám v plánu pořídit si šátek.. ale trochu mám obavy.. Kamarádky holčička měla problémy s kyčlema.. a na ortopedii vůbec tyhle šátky kvůli nožičkám i zádíčkům nedoporučují..
Navíc, já když se narodila, tak jsem neměla dovyvinuté kyčelní kloubní jamky (doktor říkal, že to může být dědičné).. tak nevím.. ![]()
Tak to jepěkná hloupost Eviško, tak na ortopedii třeba doporučují i široké balení i když není důvod. Šátek nedoporučili, protože neví, co to je. Hele jsem dětský fyzioterapeut:-) No jo, né doktor.
Ale zrovna ta poloha, ve které je Štěpánek vyfocený, je pro kyčle vhodná absolutně:-)
Aladino - fakt? Ty jsi fyzioterapeutka? No to je bomba. Jedna z mála rozumných, co je ochotna nejdřív sbírat informace a potom soudit.
Ono tolik doktorů a zdravotníků obecně je ochotno zamítnout nějaký názor jen proto, že o tom prd ví.
Přesně tak - při správném vázání, tzn. pevné utažení, zádíčka dokulata, kolínka výš než zadeček, u malinkých dětí schované ruce a dostatečné podepření hlavičky, je šátek z ortopedického hlediska naprosto vhodný.
Stabilně s holkama rozebírám šátky na www.nosenideti.cz , píšeme si tam navzájem reference na různé značky a taky jsou tam o nošení nějaké články. U nás to šátkování zatím moc rozšířené není, ale v Německu na to téma dělali nejednu ortopedickou studii.
Samozřejmě v případě nějakých specifických zdravotních problémů se to musí posuzovat individuálně (to nám pak poradí Aladina
- jaj, mám fakt radost), ale právě pro děti, které mají problémy s kyčlemi, tohle může být prima alternativa širokého balení (tedy s ohledem na typ úvazu).
Alčo.. tak to je dobrý vědět, na koho se obrátit.. ![]()
A když už jsme u toho.. co si myslíš, v tomhle směru, o kyblících na koupání?
Ahojda maminy ![]()
Tak jsem se prokousala dvouma posledníma stránkama a koukám, že je tady diskuse o výbavičce pro mrňousy v plném proudu
Seznámek od Andrejky mi určo moc pomůže, protože jsem až doteď neměla absolutně tuchy, co všechno budu potřebovat…I když je jasné, že revize seznámku bude nutná…ani nevím, jak bychom se s takovou kupou harampádí všichni vměstnali do 2+1 ![]()
Co se týče kočárků, tak zatím u mě vyhrává Implast bolder, i ta cena se mi zdá docela fajn…Jen jsem na netu na něj nenašla žádné ohlasy maminek…jak jsou s ním spokojené a tak…
Včera jsem měla pořádné fofry, byla jsem na tom velkém UTZ, manža mě držel za ruku, protože jsem měla větší trému než před zkouškou
Naštěstí je všechno v pořádku, mimísek váží 390 g a má zdravé srdíčko i ledviny. Huráááááááááááá!!! Odpoledne jsem byla na první zkoušce a dostala jsem 1, tak mě to do toho zkouškového příjemně nakoplo ![]()
Panejo, já se zase rozjela…No nic, jdu se radši učit. Ale ještě před tím zdravím malou oslavenkyni Agátku a přeju jí všechno nej nej a taky vítám nové těhulky. Super, je nás tu víc, nebudeme se bát vlka nic ![]()
Jo, a přidávám se do klubu mazatelek Weledou ![]()
Eviško, co se kyblíků týče, já nevím. Vlastně jsem ho ani neměla v ruce:-) Každému vyhovuje něco jiného. já budu mít zas vaničku. Ale v tom fakt neporadím.
Ivíku- já jsem se právě pro tento kočáárek nadlchla, když jsem ho viděla včera na fotkách a bohužel jsem našla diskusi, kde dopadl hodně špatně:-( Všichni byli nadšení z fotek a naživo prý nic moc. Až budu mít čas, třeba jí najdu. Možná ho viděla Eviška naživo v krámě?
Jo a ještě k těm pověrám: Jsou to blbiny, to je fakt. Budu nakupovat postupně, pěkně v klídku, žádný shon. Plánuju si, že vždycky když üdělám nějakou zkoušku, tak si udělám radost a za odměnu koupím něco prckovi. Do porodu bych to všechno chtěla mít. Postýlku koupí v Ikee manža, až budu v porodnici a kočárek si v obchodě předem vyzkouším a pak se objedná přes net, až se Adámek narodí, ať má tchýně radost. Mě to snad neublíží a ona bude spokojená. Ale kdyby bylo úplně na mě, kočář s postýlkou už stojí v pokojíku ![]()
A k tomu porodu císařem: Já ho mám nařízený od očního, mohl by se mi totiž tlakem při přirozeném porodu dost zhoršit zrak. Ale dobrovolně bych si ho nikdy nevybrala. Četla jsem o tom dost diskusí a je fakt, že samotný porod vůbec nebolí. No ale potom to trápení s jizvou. Samotné shýbání nad postýlkou a přebalování, to jsou v šestinedělí muka…Navíc já jsem dost sportovně založená a bude mít depku z toho, že nemůžu ještě 4 měsíce po porodu posilovat bříško. No ale jasně, že to jsou všechno prkotiny a maličkosti!! Hlavně aby se mimi narodilo zdravé, na tom záleží!!!
Jo a ještě k těm pověrám: Jsou to blbiny, to je fakt. Budu nakupovat postupně, pěkně v klídku, žádný shon. Plánuju si, že vždycky když üdělám nějakou zkoušku, tak si udělám radost a za odměnu koupím něco prckovi. Do porodu bych to všechno chtěla mít. Postýlku koupí v Ikee manža, až budu v porodnici a kočárek si v obchodě předem vyzkouším a pak se objedná přes net, až se Adámek narodí, ať má tchýně radost. Mě to snad neublíží a ona bude spokojená. Ale kdyby bylo úplně na mě, kočář s postýlkou už stojí v pokojíku ![]()
A k tomu porodu císařem: Já ho mám nařízený od očního, mohl by se mi totiž tlakem při přirozeném porodu dost zhoršit zrak. Ale dobrovolně bych si ho nikdy nevybrala. Četla jsem o tom dost diskusí a je fakt, že samotný porod vůbec nebolí. No ale potom to trápení s jizvou. Samotné shýbání nad postýlkou a přebalování, to jsou v šestinedělí muka…Navíc já jsem dost sportovně založená a bude mít depku z toho, že nemůžu ještě 4 měsíce po porodu posilovat bříško. No ale jasně, že to jsou všechno prkotiny a maličkosti!! Hlavně aby se mimi narodilo zdravé, na tom záleží!!!
Já viděla kočárek Bolder naživo v obchodě .. moc se mi líbil.. Je lehoučký, krásně se s ním jezdí.. Ale zkušenosti s ním jinak žádné nemám!
Jaj, mě nějak ten net dneska zlobí, není teda žádný troškař ![]()
No já bych ho bez vyzkoušení v obchodě neobjednávala. Moc se mi líbí, ale hlavní je pro mě, aby byl lehký.