Poradna duly
Jana Čurdová
Hezké odpoledne ![]()
Já jsem si koupila taky šátek, ale není to takový ten zavazovací, je to jakoby pytel přes rameno (nevím, jak bych to lépe popsala) - spona je na rameni, dá se povolit a utáhnout, mimi se do toho položí jakoby podélně šikmo nahoru tak, že ho mám bokem přes žaludek a prso. No nevím, jesli z toho budete moudré. Nicméně jsem ho skoro nepoužila, protože mi byl jaksi malý. Fakt jsem měla v úmyslu Agátku v něm nosit, protože prdíky teda měla hustý a pořád plakala. Takže mě pak už bolely ruce, jak jsem jí pořád chovala. Takže mám v plánu na Tobíka koupit takovej ten šátek opravdickej (myslím dlouhej pruh látky, který se různě obtáčí kolem mimi a těla mamky). Takže se určitě pak poradím se zavazováním.
Lentilko - kouknu na ty stránky, jak jsi zmiňovala. Super tip.
Ivíku - gratulace k UTZ a ke zkoušce! Manža byl včera na fyzice a neudělal, nojono, musí máknout, když on si myslí, že bude mít všechno zadarmo.
Děkujeme s Agátkou za všechny gratulace. Agi to moc nebere. Sice jí to říkám celý den, ale vždycky řekne jenom hm, nebo no, pokejvá hlavičkou a hraje si dál. Třeba až bude v sobotu ta oslava, že jí to trochu dojde, dostane dáreček a dort…no poreferuju.
Ali, co si myslíš o tom kyblíku, dost by mě to zajímalo.
zatim pa, přišla mi návštěva.
A.
Tak jednu diskusi o Implast Bolderu 4 jsem našla, ale moc vyzkoušený ho tam holčiny ještě nemají…Každý je hned paf z těch pěkných barviček, ale já mám dost strach, aby nebyl poruchový. Podle toho, co jsem se dočetla, se vyrábí v Polsku. A abych pravdu řekla, polskému zboží já moc nevěřím ![]()
Agatho - ty asi myslíš babyvak, naše první nosítko. Já původně o žádném nosítku neuvažovala, šátek se mi líbil, ale myslela jse, že se na tom oběsím a víc jsem to nezkoumala, ale pak právě přišly ty prdy a nosit umrněné miminko celý den na rukách bylo neúnosné. U nás babyvak pomohl hodně, ale hned jak jsem pořídila šátek, poslala jsem ho dál.
Teď už mám na mimi doma nachystaný elastický šátek.
Dort nám potom když tak fotni, pro inspiraci
.
Teda, ale tady je studujících
. Já bych se měla učit na zkoušku z parciálních diferenciálních rovnic, ale dlabu na to otřesně, z čehož plyne, že zcela jistě nedodělám
.
A kyblík tedy nemáme. Měli jsme půjčenou takovou tu klasickou miminkovskou vaničku, pak jsme ji ale museli vrátit příbuzným, tak jsem koupila jinou, ve tvaru obdélníka a s rovným dnem. Nejdřív jsem doma dostala sprďana, ale teď si ji nemůžeme vynachválit, protože v ní ještě stále koupeme - kvůli spotřebě vody. Dáme ji do velké vany a je to. V té klasické už by se Štěpánek moc nepokoupal.
A lehátko jsme měli látkové, někdo se obejde úplně, někdo má pěnové, ale to bych moc nebrala, množí se v tom bakterie, ono se může stát, že se prcek do vody třeba vysrajdí… a pak je takové to plastové a to je úplně na houby, protože dítě dovnitř zapadne a nejde pak zezadu umýt
. Švagrovci měli a prodávali po jednom použití.
Agi, s tím kyblíčkem fakt neporadím, špatný pro miminko určitě není. Ale já budu mít vaničku. Dýl vydrží - myslím.
A Agátce taky přeju všechno nejlepší, zdravíčko, hodně dárků a dort:-)
Ahoj holky! Teď jsem vůbec nestíhala, ale zítra vše poctivě dočtu. Vítám nové těhulky!
A hlásím, že nám na genetice dopadlo všechno dobře a že.........
bude holčička!!!!
![]()
A dneska jsme se dohodli, že se bude jmenovat Ema.
To jen nejdůležitější novinky a zítra napíšu víc, až vše přečtu
.
Mějte se všechny krásně!
Perulko, tak to je krásný, gratuluji.
A já chci taky holčičku!!!!!!
Tak já jsem taky zpátky z UZ. Pan dr dal v nemocnici od 1. ledna výpověď, takže UZ srdce nebyl. Nějak nám to zapoměli v pondělí říct. Takže až v pondělí od 17h. Projela jsem se autem do Mostu a zpět, čeklala jsem tam hodinu a mohla jsem počítat ![]()
Ahojky, tak jsem málem měla 5 měsíců ježděnou Cortinu.. za lepší peníz.. Kdybych zavolala asi o čtvrthodinku dřív.. Chjo.. tak nic..
Alčo.. to je dobrý s tím doktorem.. a nemá nějakou svou soukr. ordinaci?
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 23+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 23+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 23+3 tt
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 23+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 23+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 22+2 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 22+1 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 21+5 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 21+4 tt + Laurinka 3 roky
Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 21+3 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 21+2 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 20+6 tt
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 20+5 tt + Vítek 3 roky
Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 20+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ ? Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 20+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 20+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 18+3 tt
Tak to je škoda, že Ti Eviško kočárek nevyšel.
Dr má soukromou ordinaci zas v jiném městě, ale v nemocnici někdo bude v pondělí od 17h, tak půjdu v pondělí. Ale mohla jsem si ušetřit čas a cestu.
Uf, tak jsem poctivě vše dočetla, ale už jsem toho zase hodně zapomněla.
ještě jednou vítám nové těhulky. teď abych to nepopletla…někdo jste psali (myslím, že Lentilka), že máte zkušenosti s Inglesinou Magnum. Já o ní hodně uvažuju, můžeš přidat prosím nějaký komentář? Děkuji
Taky jsem si poctivě vytiskla seznam výbavičky. Je to mazec, ae užitečný, já zatím vždycky vlezla do obchodu s dětským zbožím a zase s prázdnou odešla, protože jsem si připadla jak blbec a na otázku prodavačky „Co si přejete“ standartně odpověděla „Já vlastně ani nevím“. Fakt nevím, čím začít. Ale stejně jak říkala Ivča, dneska jsem si šla udělat radost po zkoušce a v rámci běhání po úřadch zabrousila do obchůdku a nakoupila pár hadýrek, ale krásných bavlněných soupraviček!!! manžílkovi jsem slíbila, že budu kupovat univerzální barvy a mám dvě soupravičky: jednu růžovobílou s myšičkou a druhou růžovobéžovou a červený overal na spaní
. Typicky univerzální, že
? Ale když to bylo nejhezčí a Emince by se to určitě líbilo
.
Jsem Vám moc vděčná za všechny komentáře, já fakt nic nevím a ani nic nepodědíme, takže fakt musím všechno nakoupit. Šátek bych chtěla taky, má ho kamarádka a nemůže si ho vynachválit. Naproti tomu vaky a krosničky nikdo moc neprosazuje. Hlavně jak už jsem jednu modrou dostala od tchýně pod stromek, ach jo.
A ještě k té pověrčivosti. Já k ní mám v tomhle těhotenství hodně blízko, ale z praktickho hlediska je to nesmysl. Jediné,co dodržím, je ten kočár mimo domov. Jakože ho koupíme, ale nechám ho asi u rodičů.
Ali, když jsi ten fyzioterapeut…chtěla bych se zeptat na cestovní postýlky. Bydlíme totiž v domečku, takže potřebujem dvě postýlky. jednu do ložnice na spaní a jednu na den dolů. Ale dostanu ještě od kamarádky kolíbku po jejích dětech. Ta je ale jenom na chvilku. Tak se mi nechtělo kupovat dvě dřevěné a říkala jsem si, že bych dolů koupila cestovní, aby se využila i pak na cesty. Nejsou nějak míň kvalitní? Aby si v tom třeba mimi nekazilo záda. Nebo třeba do toho dokoupit jenom lepší matraci? Co myslíš?
Jejda, to je zas román… tak se omlouvám!
Mějte se všechny krásně a Evi, můžeš přidat Eminku do našeho „Soupisu“
?
P.
Tak jsem si teď četla diskuze o šátcích na odkazu, co tu nechala Lentilka a dost mě to nadchlo! jejda já teď budu chytrá! (jen by mě zajímalo, kdo mě naučí to vázat), já su fakt kopyto…
Lentilko, teďka je v nabdce od Moby nějaká řada Deluxe s brokátovm pásem pro pevnější vazbu. Co si o tom myslíš? Jinak asi teda půjdu do Moby, ještě jsem koukala na MaM Earth…co myslíš ty?
Díky za radu.
P.
Jo a ještě ohledně velikosti… Asi bych šla do těch 4,7, příp u deluxe 5m. Ale když jsem pak koukala na ty neelastické šátky pro větší, tak tam nabízí strašně moc variant už od 2,7m!!! To se váže nějak jinak? To už je o mimčo větší, tak asi největší velikosti, ne?
Ahojky, tak jsem právě dopekla jablka v županu a jsem KO.. Pekli je v televizi „Kluci v akci“, tak jsem zvědavá, jestli budou dobrý..
Perulko.. v seznámku (pro Lentilku v soupisu
)doplněno, zítra už to bude černé na bílém (vlastně červené na bílém)..
A holky, v neděli si jedeme pro kočárek.. Sehnali jsme jetou Cortinu, šedo-oranžovou a je jen za 10.500,–-. Mám z toho ooobrovskou radost! ![]()