květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
7.1.08 17:43

Ahojda maminy, dneska jsem tu na rychlovku, ve středu mě čeká první zkouška, tak bufluju kudy chodím. Jak jsem to tu tak zběžně omrkla, musím vám určo pochválit kočárky, jsou krásňoučké :) My jsme s manžou zatím ve stádiu vybírání. Mám dost pověrčivou tchýni a ta mě prosila na kolenou, abych kočárek a postýlku koupila raději až po porodu, tak to pro klid její duše asi uděláme… Vybráno mít budeme a pak se to jen přes net objedná. Dodací lhůta bývá kolem pěti dnů, tak snad s tím nebude problém…

Jinak Leně, Elle a všem ostatním gratuluju ke zdravoučkým mimískům na velkém UTZ, nás čeká ve středu, tak už jsem trochu nervózní…

Bříško mě dneska celý den pobolívá, asi jak roste. A nejen ono. Těhotenský zadek mám taky výstavní :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.1.08 18:28

Ahoj holky, tak jsme po celodenním lítání doma.
Miminko je v pořádku, váží +- 350g. Placenta je vepředu. Už jsem se chtěla radovat, že proto miminko cítím míň, než Vítka, že je klidnější a ono má zatím air bag:-) Ale taky se bohužel neukázalo. Smůla. Co se dá dělat. I když ono to stejně není často úplně jisté. Sousedka čekala chlapečka a ........ včera jim vrána přinesla holčičku:-)

Máte krásné kočárky. Já zatím hlasuju pro jané, i když se mi úplně nelíbí. Ale potřebuju opravdu co nejlehčí kočárek. Tak kdybyste narazili na nějaký lehký, prosím, dejte vědět jméno. Já budu totiž tahat kočárek do druhého patra po nepříjemných schodech, co jsou z poloviny ještě točité. Tak abych se nepřerazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.1.08 19:42

Ahoj, už zase nevím kdo co… s jednoduchým matematickým dotazem bych mohla pomoct, školu bych na to měla (inteligenci po těhotenství, kojení a půlce dalšího těhotenství už jaksi neee :twisted: ), ale třeba se statistikou fakt ne.

Chtěla jsem ale reagovat na lucku - pochopila jsem, že máš z nějakých zdravotních důvodů už teď naplánovaný císař, no ale aby ti v rodině vykládali, že se na „to“ ( :roll: ) nemáš moc upínat, abys nebyla zklamaná, to mi přijde… (jakkoli dobře to může být myšleno).
Zdravé dítě přece nemá jisté žádná těhotná, U nás v rodině se kdysi uškrtilo těsně před porodem miminko na pupeční šňůře a od té doby se traduje, že se žádná těhotná nemá natahovat, protože teta, která o to mimi přišla, věšela před porodem prádlo (tj. natahovala se :roll: :roll: :roll: ).
Ani nechápu, kde se berou ty příšerné zkazky o výbavičce na poslední chvíli a kočárku až po porodu… přece nikdo neví, jestli porod nepřijde o měsíc nebo klidně i víc dříve. Jestli tu je někdo pověrčivý, tak ho nechci urazit, ale mně to teda přijde vrcholně blbé. To asi kdyby se fakt něco stalo, že se to má na co svést, nebo já už nevím. Měli jste kočárek doma, tak si můžete sami za to, že něco špatně dopadlo 8O :roll: ???
Ať máš zdravotní potíže jakékoli, tak si tím těšení na miminko nenech zkazit, tím se ničemu nepomůže. Přece dokud mám důvod ke štěstí, tak bych si ho měla užít (a to jsem sama opravdu mimořádně katastrofický typ :oops: ).

Kočárek mám Inglesinu Magnum, kdyby někdo chtěl reference - něco jsem zahlídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.1.08 20:25

Aho Lentilko, Honza už zas v pohodě doučuje:-) Statistikou jsem tě zmátla. Nejde o počítání. Jde o výsledky reklamy na internetových vyhledávačích, kterou jen mechanicky dávám dohromady a počítač za mě dovyrobí graf :-)

Taky nechápu, kde se ta pověrčivost bere. My kočárek doma měli, výbavičku taky, od Štědrovečerního stolu Vítek vstával určitě, prádlo na šňůře jsme na půdě měly všechny. Vítek miluje kanály a vždycky na ně šlape, černou kočku si pohladíme:-)

A co se císařského řezu týče. Mám pocit, že ohledně miminka a jeho zrození je bezpečnější, než vlastní porod, né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.1.08 20:34

Tož právě. Na kočky kašlu, na žebříky a kanály taky, sůl si za rameno nesypu… kurnik, to musí být tak jednoduché, když se vždycky všechno má na co svést :? .
Teď nedávno jsem někde četla příspěvek od těhotné maminky (tímto se omlouvám, že si to půjčuju, absolutně nevím kdo to byl a kde to bylo, na tom nesejde), která bohužel přišla o dítě, že nepůjde na hřbitov, protože do roka ( :?: ) věku dítěte se nemá chodit, tak to radši rozšíří i na těhotenství, protože minule byla a jak to dopadlo. To je fajné, to bych mohla být taťkovi na hrobě naposled v říjnu 2005 a pak až v květnu 2009 :idea: , pokud zase náhodou v roce prcka neotěhotním (jakože teď ne náhodou, teď schválně).
Mě to fakt točí, jak se lidi snaží najít pro všechno vysvětlení a že když budeme dělat všechno správně, tak si zasloužíme, abychom žili šťastní, zdraví, bohatí až do předaleké smrti :roll: .
(No jo, jsem dneska nějaká dožraná…)

Císař fakt nevím. Některé těhule si ho přejí radši, že to nebolí. No tak do toho bych nešla, to je krátkozraká politika :lol: . Jinak samozřejmě když je problém, tak vaginální porod nese velká rizika. (Až budu rodit, tak mi připomeňte, že nemám litovat sebe, ale to mimčo :P .)

Mmch můj chlap vysvětluje jak čuně, u toho se vždycky rozčílím já, ne on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.1.08 23:14

ach ta registrace k porodum

Preju krasny vecer.. vsechny tehulky… uz delsi dobu pokokuju po tehle strankach ale az ted sem sebrala odvahu… nojo.. budu taky rodit v kvetnu.. a bohuzel sem taky trochu zaspala.. ale o tom az pozdejc..snad to nikoho neunudi k smrti…tak tedy neco o me… sem z prahy.. normalne ziju v irsku sem vdana za doktora.. ale tomi faktje na nic.. v zemi jako irsko je ,ale diky tomu ze mi zachranili cesti doktori miminko.. tak sem tady v cechach…ono dva potraty v irsku a prej to nic neni.. a prijedu do cech a tady me nechaly pekne dlouho v nemocnici..jemi 26 let.. a ted sem v 22 tydnu.. tak sem si najivne myslela… no spousta casu.. registraci k porodu nemuze bejt preci problem a ono to asi bude, ma uz nektera z vas s tim zkusenosti??? dneska sem byla v motolske nemocnici.. a bum ho… na sestra se hnalo asi dvacet maminek.. ja mezi nima.. ale problem byl… pry jdu uz pozde, ted od cervna.. a tak sem se smutkem v ocich odesla…tak semse chtela zeptat… stalo se vam to nekomu?? to se fakt musi ted registrovat vsude…
jinak gratuluju vsem kdo byly na ultrazvuku … taky uz vas brouckove a berusky..kopou jako zavod??? ta moje jak blazen… jeste sem zapomnela napsat… kdyz midelali tenvelkej ultrazvuk.. pry to je holcicka.. a peknej raubir… mlelatam sebou moc moc,
mejte se vsechny moc krasne a urcite sem zas juknu a pridam par fotek
Rania :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.1.08 08:46

Ahoj Ranio:-) Mě nezareistrovali v Motole ani, když jsem tam byla včas. Už měli plno. Víc budou vědět pražské holky, ale v Praze se neregistruje všude. Snad jen u Apolináře, v Podolí a v Motole. Ale dá se to ještě obejít přes rizikové nebo genetiku a to by tě ještě mohli nějakým způsobem vzít.

A kdes ležela v nemocnici? Zkus se zeptat, jestli by to přes ně nešlo zařídít. A manžel je v Irsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.1.08 10:08

Ahojky kočeny,
jak se vede? Souhlasím s Lentilkou, že všechny ty pověry jsoou pěkná kravina.. Přijde mi jako pitomost kupovat vše až po porodu, ráda si to vše vyberu sama (ne aby to vybíraly babičky) a lítat pak s prťousem po krámech se mi taky nezdá úplně nejlepší..

Včera jsme koupili postýlku.. Byla dost drahá, ale vypadá kvalitně a já se zamilovala do kachničky, co na ní je (vyfotím).. :D

Kočárky.. Cortina to opravdu vyhrála na celé čáře.. Včera jsme ji zkoušeli v obchodě.. nádherně se s ní manévruje i jednou rukou..
Akorát dojde určitě ke změně barvy.. protože u té, co jsem měla vybranou, je sporťák úplně světlý a bojím bojím, že by byl brzy jak jetel..

Takže vám dávám na posouzení dvě varianty, co vy na to? Černo-červenej nebo šedo-oranžovej?

http://www.detskacesta.cz/…ge_m_492.jpg http://www.detskyruzek.cz/…n/02533l.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.1.08 10:09

Jinak moc mezi námi vítám Raniu a doufám, že budeš chodit častěji..
Pokud chceš přidat do seznámku (viz níže), napiš info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.1.08 10:10

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 23+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 23+1 tt holčička Deniska Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 22+6 tt + Agátka 23 měsíců chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 22+4 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 21+5 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 21+2 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 21+1 tt + Laurinka 3 roky
Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 21+0 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 20+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 20+3 tt
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 20+2 tt + Vítek 3 roky
Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 20+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ ? Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 19+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 19+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 18+0 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.1.08 10:10

To přizvání do seznámku platí samozřejmě i pro Lentilku.. Jaktože tam, holka, ještě nejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.1.08 11:07

Kuk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.1.08 11:34

Ty jo Eviško, ty ses rozjela:-) Hlasovala bych pro ten šedooranžový. Bude léto, pařit sluníčko, tak zas čím světlejší, tím lepší.
Jinak kamarádka měla světlý jané kočárek a dobře se čistil a nikdy se jí nezničil něčím, co by nešlo umít. Tak bych se světlého kočárku až tak nebála.
Kačenka je nádherná a postýlka vypadá bytelně.

Ello, tak co malá? Vy si taky užíváte. To je hrůza.
Vítek šel dnes do školky. Včera mi usnul v autě cestou od našich v 17:15. Spí tvrdě, takže jsme ho nevzbudili ani při přenášení, převlíkání a mytí žínkou a spal až do 7:10 ráno, kdy už jsem ho opravdu musela vzbudit. To je klasicky naschvál, protože ted dva dny zas vstával před
6h a po osmé ještě strašil:-)
Máme novou učitelku, vypadala klidná. Aby ne, Že prý má ve třídě 18 kluků a 4 holčičky. Teď tam měla tak 7 dětí, jinak to asi marodí. Tak to si chudák asi užije. Že prý to tak vyšlo. No nevím, je to dost nepoměr a holky budou mít pořádnou školu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.1.08 11:38

Alčo, no jo, kvůli tomu sluníčku mě to nenapadlo.. já totiž tajně preferuju ten černo-červenej.. ale zevnitř je bílej.. tak snad by to slunce nemělo mít vliv.. No, ale já se budu tak dlouho rozmýšlet, že pak budu ráda, když na mě nějaká barva zbyde..

Jinak, Vítek má teda dobrý spaní… :lol: :lol: :lol:

A s tou třídou.. Nás bylo na základce ve třídě 27 a z toho 9 holek.. a přežily jsme bez úhony.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
8.1.08 11:38

Ahoj holky,

vítám mezi námi Raniu :D

Dnešní noc byla opět horečnatá, čípek zabíral už jen na krátkou chvíli. Tak jsem dneska ráno Lauru naložila do auta a pádily jsme k doktorovi. Normálně tam bývá docela nával a dneska ani jeden marod. To bude asi těma poplatkama :D V krčku to má trošku zarudlý, takže možná začínající angína. Doporučil nám místo čípků sirup. Aspoň je tak hodný, že hned nepíše recept. Napsal mi to na papírek, protože se to dá koupit i bez receptu, abych zbytečně neplatila navíc. Takže alespoň nějaká úleva, ale za návštěvu si vzal :?

Eviško, ten červenočerný má moje sestřenice, jak jsem psala včera. Já osobně bych byla pro ten šedooranžový. Černá barva je moc hezká, elegatní, ale v létě v tom bude mimi jako ve výhni. V korbičce asi ještě ani moc ne, ale ve sporťáčku určitě. Kamarádka má Buzze v černý barvě a její holčička se v tom vyloženě pekla :(

Abych se taky zapojila do diskuze o pověrách. Podle mě jsou to taky jenom blbosti. Výbavičku si nejraději nakoupím sama a v době, kdy jsem schopná bez problémů obchody obejít. Něco objednám přes internet, ať to mám taky trošku bez práce. Ale hlavní je, aby to bylo podle mých představ. Nedokážu si představit, že by mi výbavičku nakoupila třeba Honzova máma :roll: Stačilo, když občas něco koupila Lauře. To fakt stálo za to :D
Takže pokud na ty kraviny nevěříte, tak šupem do nakupování :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital