květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
2.1.08 10:55
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
2.1.08 11:31

Ahoj holky pupíkatý,

tak konečně mám chvilku čas (teda mezi neustálým okřikováním Agátky, aby tu kočku netahala za ocas a nelezla na ten stůl a nemazala si Rybilku po rukách…), tak můžu popsat tu naši sváteční anabázi. No začalo to tím, že mi na vánoční uličce plné stánků s dobrůtkami a různým vánočním zbožím za zvuku libé vánoční hudby nějaký chmaták nevycválaný ukradl z kapsy u kabátu mobil. Člověka by ani tak nemrzel ten aparát, ale ta data, videa, fotky, to už mi nikdo neneahradí. Nu nic, zakoupila jsem mobil nový.

Vánoce byly super, spousta dárečků, nejvíc Agátka, ale to je samozřejmé a hlavně Vánoce jsou hlavně pro děti. Ale i já jsem byla hodná a Ježíšek na mě nezapomněl.

(Agáta se právě celá svlékla do naha a oblíká si svetr a džíny :lol: stylem dvouleté holčičky )

Pak jsme všichni chytli nějakýho bacila a celý týdej jsme promarodili. Byli jsme jenom u babiček. Žádné návštěvy, lítání venku, no moc jsme si to neužili, ale zase jsme viděli nějaké ty pohádky a filmy. S Agátkou jsme dokonce v úterý vyrazili na pohotovost, protože už to vypadalo dobře a najednou se jí horečky vrátily a stěžovala si, že jí bolí břiško, tak jsme nechtěli nic podcenit. Dostala antibiotika, že má prej angínu. No moc se mi to nezdálo, ale měla dost škaredou hnisavou rýmu, tak jí je dávám. Už je dobírá a zítra jdem k doktorovi na kontrolu. To už asi v ordinaci zaplatíme, co?

Jinak Tobiášek kope tak, že to někdy až pěkně bolí. A to je zatim malinkej, nechci ty kopance vidět tak za měsíc, dva, prej mimi dokáže i vyrazit mamce dech jednim kopancem, tak doufám, že to mě nepotká. Ale Agi takhle nekopala, takhle moc. Tobi je třeba taky skoro celej den vzhůru, ale naštěstí v noci dost spí, tak mě aspoň nechá taky zdřímnout.

A hlavně už mi konečně přišly ty výdledky z amniocentézy! Podle toho, co můžou zjistit, je Tobiášek v pořádku, bez vývojových vad a i genetický utz to potvrdil. Takže aspoň se mi konečně ulevilo. Ale dali si načas, poslali to až mezi svátky. 100% se potvrdilo, že je to teda kluk, tak máme radost.

Holky dočítala jsem asi 3 stránky zpátky, tak mě moc mrzí neštovice u Laurinky, ta divná vyrážka (ani to neumím napsat im…) u Vítka, ten si chudák asi zkusil, tak snad už to budou mít prckové za sebou. Perulko, tobě držim palečky na tu disertačku (jestli už není pozdě a nemáš to už za sebou). Ta prsa mi taky vyrostla, a mlezivo už mi v noci teče ostošest. Budu muset zas začít nosit podprdu i na noc. Je to hrozná votrava. Nosila jsem jí rok a půl kvůli kojení a už to začne zas. Ale to k tomu holt patří. Na kojení se hrozně těším, snad to půjde, je to krásný. Agi se odstavila sama a dost těžce jsem to nesla (teda zas tak hrozný to nebylo, ale takový jako, že už mě nepotřebuje, že už je samostatnější…no dost negativní pocity).

Už jsem se moc rozepsala, tak vám všem popřeju dodatečně do celého nového roku 2008 hodně štěstí a zdraví, spokojená miminka a celou rodinu a ať to všechny dobře zvládneme bez problémů a v pohodě.

Tak se mějte, snad se teď ukážu častěji. Musím mastit vařit (ohrát) oběd, miláček dneska přijde v poledne na „zbytky“ ze včera.

Pa Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
2.1.08 11:45

Andrejko.. mám oooobrovskou radost z těch tvých výsledků z amnio!!!! Je super, že je vše v pořádku! A doufám, že už budete všichni zdraví.
My byli se známými mezi svátky na Černé hoře, taky jsem tam nějak nastydla.. škrábalo mě v krku, ale teď mám už jen rýmu.. snad se jí brzo zbavím, je to otrava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
2.1.08 11:50

A takhle bylo mezi svátky v Krkonoších:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
2.1.08 13:50

Evi, jak jsi psala, že ty kopanečky zatím nic moc, tak moje kamarádka taky skoro nic necítila a i v pokročilém těhu žádný moc velký kopance. A pak jí řekli, že má placentu na přední straně, a proto mimi nebylo tak moc cítit. Ty máš placentu vzadu?

Jo mě se vlastně taky vytáhla, jak jsem jí ze začátku měla dole, to jsem vám taky asi nepsala. Takže musím říct, že až na občasný tvrdnutí břicha mě teď nic netrápí (musím to zaklepat, člověk nikdy neví).

Jinak Agi budou příští týden už 2 roky! 10.1. Slavit budem ale asi až o víkendu, vychází to na čtvrtek. Musíme jí udělat pokojíček, tak všem řeknem o penízky. Chci jí koupit jenom takovej kufřík se včelkou Májou. Úplně jí miluje. Teď vyšlo pár dílů na DVD v nějakým časáku a mamka jí to koupila, tak na to pořád kouká a pak vypráví, je to sranda. Je to úplnej Májovskej závislák.

Nemáte některá recept na rychlej dobrej zdravej dětskej dort? Jestli máte, prosím podělte se, nechce se mi kupovat zas nějakej máslovej nebo kakaovej nezdravej a kalorickej dort. :D Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
2.1.08 14:12

Holky vložila jsem konečně ten muj obr pupík, tak se nelekejte :lol: . A taky naší programátorku Agi, sluníčko naše. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
2.1.08 15:50

Ahoj Andrejko! Gratuluju k těm výsledkům!!! moc moc moc ti to přeju. Dokážu si představit ty nervy. Za to už teď musíš mít úplně pohádkové těhotenství až do porodu.
S dortem pro Agi ti teda moc neporadím, ale je pravda, že by to chtělo vymyslet něco lepšího než ty těžké dorty - zvlášť po vánocích. Co zkusit úplně jednoduchý lehký piškotový dort s tvarohem, ovocem a želé? Víš, jako třeba udělat to z toho ovoce hodně barevné…já třeba skládám obrazce z kiwi, jahod, mandarinek a ananasu.

Začínáte mě deprimovat s tím mlezivem. Mě teda prsa občas pobolívají, ale rozhodně se mi nic netvoří. Hlavně aby se tvořilo po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
2.1.08 15:54

tak jsem se ptala doktora na to pohlavi a on mi rekl, ze varlatka jsou sestoupla az ve 28. tydnu a ze do te doby to neni moc poznat a ja nevim co jeste rikal, ale jsem z toho dost zklamana, protoze jsem to slibila mnoha lidem, ze jim zavolam jak to vypada, jako ze to bude novorocni prekvapko.Tak holt musim pockat na toho 28. ledna kdy mi budou delat 3d ultrazvuk, tak snad tam mi to rekne.
Byl u toho i manzel. Mimco se porad chytalo rukama za hlavu, asi z toho co ho to tam budi.
Tak aspon vim, ze je to dle ulz zdrave a ze mam termin na toho 17.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
2.1.08 16:05

Ahojky Luci, důležité je, že je miminko v pořádku! Asi vás chce napínat.. :D

Andrejko.. ty víš už na 100%, že to bude Tobiášek? To jsem nějak prošvihla.. :oops: Jestli jo, doplním do seznámku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
2.1.08 17:25

Ahoj holčiny,
moc vás tady zase zdravím a doufám, že se máte fajn a vaši mimísci taky. Konečně jsem se dostala k internetu, takže vám můžu až teď popřát šťastný a úspěšný rok 2008
Snad jste si moc o svátcích nepřecpávaly bříška dobrotama jako já… za prosinec jsem přibrala 3 kg :( , ale dneska jsem byla u dr. a ani nenadával.
Krevní testy nám dopadly dobře a na velký UTZ jdeme 15.1. Už se moc těším. Snad se už dozvím, jestli mi tak skáče klučík nebo holčička :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.1.08 18:07

Ahoj holky,

Andrej, super, že jsou výsledky v pořádku. Ať už to tak všechno zůstane.

Perulko- mě za Vítka v těhootenství mlezivo vůbec neteklo a teď taky nic a kojila jsem 26m. To fakt nic neznamená, Sestřence teklo mlezivo, jak o život a nekojila dýl než týden. Takže se vůbec nestresuj.

Lucko- a kdes byla na UZ? Na velkém v nemocnici? Nebo u svého dr? Já asi nedělám iluze ani o nemocnici, že to tam řeknou. Uvidím v pondělí. Ale Tobě to určo řeknuu na 3D v Ústí.

Vítek dopadl na kontrole dobře, v moči nic nemá. Ale zas má teplotu, takže do školky stejně nejde. Ale byli jsme přes hodinu v čekárrně s kašlajícíma a smrkajícíma dětma. Tak snad jsme tam ani jeden nic nechytili. V pátek ho musím dát k mamce, protože mám školu a v sobotu bude hlídat tatínek.

Už druhý den mi tvrdne břicho a dneska i docela pobolívá, asi se rozšiřuje děloha:-) Ale není mi to vůbec ppříjemné. A zas se mi zvedá žaludek, tak snad je to jen něco přechodného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.1.08 18:25

Amazonko, fotka miminka je strašně krásná. Je fakt hezky vidět.

No jo holky, už nám ta bříška začínají čouhat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
2.1.08 19:01

Ahoj holky!

Tak jsem si najednou uvědomila, jak nám ten čas běží… nejdřív úplné začátky, pak jsme řešily první zvětšování bříška, teďka už kopanečky a pohlaví…no jo, už půlka! fakt to teďka nějak letí!
Strašně se těším na 8.1. na ten genetický ultrazvuk. Teda doufám, že to už bude všechno v pořádku, protože mimi kope a na ten první mám špatné vzpomínky…ale hlavně bysme měli vědět už konečně to pohlaví!!!
Už je na čase :D
No nic, jdu zase okukovat nějakou tu výbavičku pro mimi, zrovna zařizuju pokojíček. Strašně se mi líbí ty nálepky na zeď, co teďka dělají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
2.1.08 20:19

Tak dneska se nám to tu pěkně sešlo, co? :D

Evi, víme to 100%, že to bude kluk, z tý plodovky je to se zárukou, takže do seznámku mi Tobíka můžeš určo zapsat.

Aladino, možná by to chtělo u Vítka posílit imunitu v tlustém střevě a protivirovou imunitu v játrech.
My používáme preparáty Dr. Josefa Jonáše a máme s tim super zkušenosti. Ale je to dlouhodobější proces, jde vlastně o detoxikaci organismu a navrácení mu zpět původní rovnováhy. Pak, když organismus ví, jak si poradit, stačí třeba jenom párkrát kápnout ty správné kapky a je po problému. V prvním těhu jsem měla žlučníkové koliky a nejhorší to bylo v šestinedělí. To jsem měla záchvat i 3× v týdnu. A řeknu vám, že bych 100× radši rodila, než měla tenhle žlučníkovej problém. To je taková bolest, že lezete po zdi. Pak jsem detoxikovala podle Dr. Jonáše a jsem zatim v pořádku, už víc jak rok a půl bez problémů. A to mě doktoři chtěli hnát na operaci, že to jinak nejde. Jenže já nechtěla přestat kojit, tak jsem zatla zuby a ještě že jsem to udělala.

Holky fakt to letí, za chvíli už budem řešit prdíky a kolik bylo počůraných plínek, kolikrát se to a to mimčo v noci probudilo a tak. Už se na to celkem těšim, ale zas na druhou stranu, když si vzpomenu, že Agi spí celou noc až od 1 roku a to vstávání a přebalování…ale stejně, musím si to pořádně užít, dalšího prcka už neplánujem, tak to bude naposledy… :lol:

Jdu se kukat na telku, je tam nějakej film. Tak dobrou…dneska uspává taťka 8)

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.1.08 20:32

Ahoj holky, můžu se trošku vetřít? Sice bych byla taková fakt sváteční přispivatelka (jsem i dost drzá, takže byste mě ve velkých dávkách nemusely snášet), ale možná bych se pokusila decentně integrovat, ať s těmi těhotenskými starostmi neotravuju jinde…
Dívala jsem se, že některé z vás už i mají děti, dokonce jedno staré stejně jako můj šprček. Četla jsem vás jenom párkrát, takže přehled opravdu nemám, jenom jsem zahlídla něco o látkových plenkách dvě strany nazpět, tak jsem zaplesala, jsem látkařka stoprocentní a šátkařka přímo chorobná :D .
Zá:,–(ní vyšetření jsem stihla před Vánocemi, jak velký UZ, tak vyšetření srdíčka, dokonce i víme pohlaví miminka (ale tajíme, abychom nemuseli poslouchat blábolení o párečku, příp. nepovedeném pokusu o holku :roll: ), takže teď už mě čeká v podstatě pendrek - UZ po 30. týdnu a pak ozvy v porodnici, zbytek vyšetření už je jen tak pro forma, až je mi to skoro líto, teprve teď jsem se začala cítit těhotně.
Překvapivě mi ještě neteče mlezivo (jsem průtoková kuriozita), zato křeč mám tradičně skoro každé ráno, i když beru magnézko, prostě jako minule.
Tak to by o mně určitě stačilo, jenom jsem se chtěla trošku představit, kdybych vám tu měla chuť někdy vpadnout :wink: .
Lenka, Ostrava, ročník 82
PS: Gratuluju všem k dobrým výsledkům na vyšetření a těm, co ještě nebyly, přeju, ať se na žádný problém nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí