květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
28.12.07 10:31

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 21+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 21+4 tt holčička Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 21+2 tt + Agátka 23 měsíců
Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 21+0 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 20+1 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 19+5 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 19+4 tt + Laurinka 3 roky
Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 19+3 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 19+2 tt
svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 18+6 tt
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 18+5 tt + Vítek 3 roky
Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 18+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ ? Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 18+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 18+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 16+3 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
28.12.07 17:39

Ahoj!
No to chápu, já se nejdřív nedostala vůbec, ale teďka vždcky na večer mrknu, jestli se někdo nepochlubí se zážitky.
Já dneska měla jeden z těch horších dnů. V noci jsem měla zase tu nečekanou teplotu, klepala jsem se jak ratlík. Ale jeden paralenek pomohl a pak už dobrý. A teď odpoledne mi zase trochu tvrdlo bříško a asi jsme rostli, to tak bolelo! Ale jeden šumivý hořčík pomohl a už su v pohodě.
Ali, tak cos nakoupila? byly ty inzerované slevy? My jsme si už před Vánoci koupili Thermomix, úžasná věcička. mamka ho má už asi 8 let a nic tomu není. Je to vlastně mixér a vařič dohromady, jde v tom dělat i v páře, takový multifunkční přístroj. Hlavně pro děti se to pak užije…že nemusím stát u plotny a hlídat jídlo. prostě tam dám celou mrkev a za chvíli mám hotové pyré. Takže korunky, co jsme dostali pod stromeček, šly na tohle. No a v lednu chcem pomalu vyrazit za výbavičkou. Luboš mezi svátky vymaloval pokojíček, tak už se těším!!!!!!
Jejda, to jsem se zase rozepsala…tak přeji všem ještě hezký zbytek roku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
28.12.07 18:50

ahoj holky,
tak se taky hlásím. Ježíšek u nás byl a asi jsem byla mooooc hoooodná :D Dostali jsem už taky spousty věciček na miminka. Takže všechno bylo super, než mi ztvrdlo prso! A to ještě ani nekojím, takže nahřívám a teď jsem si na to dala tvaroh, někde jsem to vyčetla, volala jsem na gyndu, ale nikde nikdo. Uvidím zítra, kdyžtak pojedeme na nemocnice. Dost to bolí, asi nějaký ty žlázy nebo nevím. S tím nikdo zkušenost zřejmě nemáte, že?
Jinak, doufám, že Vítek už je na tom lépe, chudinka malej. tak hlavně všem hooooodně zdravíčka, protože to je to nejdůležitější. Zatím se mějte hezky a užívejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
28.12.07 19:52

Teda Morgi, ty už trénuješ nebo co? Tak na zatvrdlá prsa určitě pomáhá ledovat. V pporodniici nám dávali led. Třeba existují nějaká homeoopatika? Měla ses pooradit v lékárně. Ať se dlouho netrápíš.

Perulko, máme všechno. Až na kaloty pro mě. Tak ty příště. Mixér mám. Ale takový multiifunkčníí jako ty, ne. Ale vím, o čem mluvíš. Slev jsme si anii moc nešimlli. Ale sehnala jsem bez Vítka pro Vítka kombinézu i levně sněhulky do škollky a obojí padne, tak jsem ráda.
Jo a ty teploty asi budou od změny hormonů, ne? Hlavně, když víš, co ti pomůže. A ještě jsem se chtěla zeptat, ty lettos školu končíš? a stihnešš to?

A kdo si to vlasdtně pořídil pekárnu chleba? já jí už mám dlouho a nejradši mám žitný kváskový chleba. mňam. Ale teď už jjsem jí dlouho nevyužila. Honza má radši chleba z trouby než z pekárny. Tak někdy udělám těsto hnětačem a šoupnu do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
28.12.07 20:13

Ali, to já psala o pekárničce. Na žitný chleba se chystám zítra, tak su zvědavá! Zkoušeli jsme zatím jen jeden a byl super! Spíš mě převapilo, že něco takového vybral manžílek bez mého vědomí. A vybral moc dobře!

Jinak co se týče školy, tak já dělám dvě. Ale jednu už končím, dělám si doktorát na ekonomce, mám už i po státnicích, jen musím ještě obhájit disertaní práci, kterou za týden odevzdávám a obhajobu mám v únoru. Takže to už snad dokončím. No a práva dělám teprve druhým rokem. Chci zatím aspoň splnit kredity za letošek, aby mi ho uznali a mohla jsem kdyžtak přerušit. Ale uvidím podle toho, jaké bude mimi, třeba to půjde. já už se nějak moc nestresuju, nejde o život, ale na druhou stranu věci nerada vzdávám. Ukáže se v srpnu :lol:

Morgi a ty prsa ti nezávidím. Mně teda sice ještě neztvrdly, ale občas příšerně bolí a normálně pálí, že si je chladím. Tak si taky říkám, jak to bude vypadat po porodu. Ale led fakt funguje!

Já jsem dnes strašná spisovatelka, ale už se vás chystám delší dobu zeptat, jestli někdo neuvažujete o látkových plenkách. Já si totiž myslela, že je to pořád tak jako dřív a tak jsem si myslela, že ty žensky jsou blázni, když do toho jdou. Ale teď jsem vyčetla, že už je to dávno jinak, že jsou to taky savé kalhotky s výmennýmy látkovýma plenkama. už jich člověk tolik nespotřebuje a na stoličku jsou i savé papíry, které se prostě vyhodí do záchodu, takže hovínka se neperou. Docela o tom přemýšlím. Četla jsem o tom na www.ecomamma.cz, jsou tam biověci, ale fakt zajímavé…no ještě uvidíme.

Taky mám dneska trošku depku, kamarádka měla termín porodu těsně před vánocema a teď se mi doneslo, že jí mimi umřelo. Asi už před porodem nebo během něho prý. nevím, co se stalo, ale je mi z toho úplně zle. To bych asi nepřežila! Brrrrr

Tak už toho nechám. Mějte se všechny krásně! papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
28.12.07 21:27

Teda Perulko, s tou kamarádkou je to hrozný. Úplně je mi z toho zima. Chudák kamarádka a její rodina.

Jo a Vítka jsem měla, dokuud nechodil ,v látkových plenách. Měl velký ekzéma a jiné než látkové pleny nesnesl. Ale měla jsem ty obyč. čtercoové a obyč igelitové kallhootk přes ně. Teď taky začnu látkovkama a pak se uviidí. Kdybych čekalla první dítě, šla bych do nějaé :,-(y Popolini, nebo podobně. teď už ne. Ale je tu o plenách dobrá diiskuse.

A dej vědět, jak dopadl chleba a recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
28.12.07 22:05

Ahoj holky,
tak se zase po delší době hlásím. Před Vánoci byl takový šrumec, že jsem ani neměla čas sem za vámi skáknout. Ale fakt jsem ráda, že je to letos za námi.

Vánoce byly fajn, dokonce na nás Ježíšek nezapomněl :D Teda hlavně na Lauru, ta toho zase dostala. Nevím, jestli si toho tolik zaslouží. Poslední dobou je z ní pěkné zlobidlo.

Aladino, Vítka je mi moc líto. Doufám, že už je na tom lépe. Bohužel v tom neustálým maroděním nejste sami. Laura se sice zbavila kašle a rýmy, ale na Štědrý den jsem si při koupání všimla, že má na bříšku větší pupínek. Myslela jsem, že je to potnička, občas se jí udělá, tak jsem to nechala být. Druhý den, když jsem ji ráno oblíkala už měla další pupeny na zádech, bříšku a pipině. Tak jsme s ní raději jeli hned do nemocnice. Honza to tipoval na alergickou reakci, ale doktorce stačil jeden pohled a bylo jí to jasný. Má neštovice :? Vůbec nechápu, kde to mohla chytit. Mezi dětma poslední dobou nebyla, takže asi na ni někdo prsknul někdě v krámě :cry: Ale na druhou stranu jsem ráda, že si tím projdeme už teď. V příštím roce v září nastupuje do školky,tak by to dřív nebo později přinesla odtamtud. A to by pak nakazila i mimi.

Jinak mimi už krásně cítím. Občas dává takový rány, až mě to už i trošku zabolí :) Dokonce jdou krásně na bříšku vidět i bouličky od těch kopanečku. Už se těším na příští pátek, jdeme na ultrazvuk, tak doufám, že se před námi nebude stydět.

A jak se chystáte oslavit nový rok? My jako každý rok budeme doma. Nemá, kdo pohlídat. Ale stejně podle mě není o co stát. Vlastně ani není, co slavit. Hlavní je, aby jsme byli všichni zdravý a šťastný jako doposud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
29.12.07 10:07

Ali, a teďka budeš používat teda taky látkovky? ona je to celkem věda, těch plenek a kalhotek existuje mnoho druhů a taky nemám tušení, kolik je toho potřeba. určitě si přečtu nějaké diskuze, až bude trochu víc času.

Elli, tak to buď vlastně ráda, že si ty neštovice odbudete teďka. ono taky čím jsou později, tím horší mají průběh. já je chytla až na gymplu a to byl mazec. propadala jsem se hanbou a dodnes mám jizvy. u těch děťátek je to nejlehčí. hlavně neškrábat!

No a my plánujeme Silvestra taky v poklidu. Navečer jdeme k manželové sestřenici, dost s nimi kamarádíme a bydlí 5 min pěšky od nás. Mají teďka taky půlročního cvrčka. Ale jestli vydržíme do půlnoci, to nevím :lol: , jsem teďka jak šípková růženka!

A gratuluju ke kopančkům, je to prča, co? Jsem zjistila, že si nepamatuju, že bych kdy z něčeho bývala tak štastná, jako teď, když mě prcek pořádně šťouchne :D . Tak pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.12.07 10:59

Ahoj:-)

Ello- no chudinka malá. Ale zas je dobrý, že to má v zimě. V létě by to bylo mnohem horší. Lákalo by jí to ven, potila by se. No a hlavně kvůli miminku. A fakt,že čím dřív, tím líp. Vítek ve školce neštovice zažil, ale nechytil. A to jsem skoro chtěla, aby si to odbyl. A jak to malá snáší?

Perulko- no zatím si myslím, že látkovky asppoň ze začátku používat budu. Buude ideální poočasí a hned uschnou. Počítám, že na půdě do půl hoďky. Pokud teda budu stíhat na půdu vyběhnout:-)
Ale zas si říkám, aby se v tom vedru miminko v látkovce nepařilo. Ale ven jsme chodili s papírovkou a na spaní noční už měl Vítek později taky papírovku. Ale ze začátku kadil Vítek třeba 10× denně a to se mi papírovky používat nechtělo. Byl kojený a stolici měl tak řídkou, že jsem jí stejně opláchla v umyvadle a šoupla do pračky. Navíc tahle stolice nesmrdí a nebarví plíny. Teda mě nebarvila. Ale taky nevím, kdy ty plíny budu sbírat dva dny do kýble, jak to v tom vedru bude v koupelně vypadat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
29.12.07 15:08

Ahoj holky :)

Taky jsem moc ráda, že si to odbydeme teď. Je zima, můžeme být celý den doma, takže je to pohodička. Zrovna o Vánocích to být nemuselo, ale co naděláme :) Hned v úterý jsem mrkla na stránky o neštovicích a tam měli snad fotky těch nejhorších případů. Docela jsem měla strach, že takhle bude Laura vypadat taky, ale je to fakt v pohodě. Nějaký pupeny má, ale není to zase tak hrozný. Pár si jich stihla rozškrábat, tak vždycky při mazání pudrem řve. Asi jí to musí pěkně štípat :cry: Ale zdá se mi, že to ustupuje. Ty malinký flíčky už má skoro pryč a ty nalitý pupínky začínají usychat. Tak myslím, že ještě tak týden a bude to dobrý.

Aladino, jak to vypadá s Vítkem? Doufám, že už se to taky lepší. Vůbec by mě nenapadlo, co mohou způsobit obyčejný oříšky :(

A co pupíky, rostou, rostou? Ten můj už se zase trošku zvětšil, ale není to ještě tak hrozný. Pořád se vejdu do kalhot 8) Zkusím se zase brzy vyfotit a vložit fotečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.12.07 18:11

Ello, Vítek vypadá docela dobře. Ale ty 4 dny , to bylo snad to nejhorší, co v životě zažil. Pupínky už schnou a nesvědí. Ucho už je docela dobrý. Jen v nose nám léčbu komplikuje rýma a nechce si na to dát šáhnout. Ale taky se lepší. Už nemá ani teploty. Teda myslím. Horečky určitě ne.
Ve středu jdeme na kontrolu s močí. protže u impetiga hrozí, že by se to mohlo dostat na ledviny. No ale to jen v tom nejhorším případě, tak snad bude Ok.
Ono to nehrozí jen dětem s ekzémem. Ale do ekzému se to dostane snadněji. Taky děti oslabené. No a poslední dobou měl teploty a kašel každou chvíli. Navíc je asi měsíc po očkování, takže i to mu rozhodilo imunitu no a psychika ze školky u chudákovi taky nepřidala.

Teď se máme vlastně super. Vítek už je dobrý, ale ještě dospává a ráno vstává po osmé, což neznáme. dneska třeba až v 8:30, paráda:-)
Už chodíme i ven. I dopol i odpol, tak z toho ani neblázníme. Dneska jsme byli na koních. Myslela jsem, že se Vítek sveze pár minut na poníkovi a hodinu jsem ho nemohla dostat z velkého koně. Až stáhnem fotky, tak je vložím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
29.12.07 20:45

To jsem ráda, že se mu to lepší. Chudáčci děti, ty si toho musí vytrpět. Ty neštovice jsou proti tomu úplný nic. Teda Laura to alespoň nějak zvláštně neprožívá. Nemá teploty, už si to ani moc neškrábe - pro jistotu dávám na noc kapky Fenistil, a už jí to i začíná mizet. Za to jsem fakt ráda, že to budeme mít za sebou a ještě k tomu takhle v pohodičce.

Jé, vy taky chodíte na koníčky. No my taky. Brácha má svýho vlastního, ale na tom se moc jezdit nedá. Byla chudinka před tím týraná, takže se ještě trochu bojí. Ale před dvěma týdny si koupil další kobylku. Ta dřív jezdila drezuru, takže perfektně poslouchá. Ale ta hned začátkem roku pojede s bráchou do Belgie :cry: Takže se moc nepovozíme. Ale Laura to stihla a moc se jí to líbilo. Vložila jsem do galerky fotečku. No moc vesele se tam netváří, ale fakt se jí to líbilo :)

Jinak už mě začíná opět pálit žáha. Přesně tak jsem to měla i u Laury. Zatím pomáhají Rennie, takže se to celkem dá vydržet.
To jsem v půlce, nemám ještě ani pořádný bříško, ale už mě to těhotenství nějak zmáhá. Cesta do krámu a zpět a pak si připadám, jak kdybych uběhla maraton. Zalíhají mi uši, těžko se mi dýchá a nožičky jsou tak nějak unavený :D Ale autem se mi nechce jezdit, to by byla ostuda. No budu to muset nějak přetrpět.

Dala jsem si teplý kakao a vánočku a nějak se mi začínají zavírat očička.
Tak zítra pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.12.07 21:30

Chudáci holky, pálení žáhy, bolavá prsa, svědění. Mě už se nezvedá žaludek. Přešlo to během posledních dní. Chhuť v puuse ještě není úplně ono, ale taky to končí. Jsem teda poořád unavená, ale tak to může být i počasím, Vítek taky něco stojí - energii:-), večer učení. Jinak jsem prostě úplně v pohodě. Dneska měě teda bolí pata, asi jsem si jí blokla.
Teď jdeme na derivace. Jsem si myyslela, že jsou lehčí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
30.12.07 14:05

Ahojky, tak jsem se po delší době dostala na net:) Teda co se to děje? Kdo nemá nemocné dětičky, tak aspoň má potíže se sebou. No všichni se hlavně rychle uzdravte.
My stihli všechny návštěvy,byli jsme dva dny i u přítel. rodičů a včera večer se vrátili. Teda já už mám návšštěv a všeho polné zuby a to nás ještě čeká Silvestr :roll: Z toho žraní už si připadám jak koule,ojím se stoupnout si na váhu,musím se zaačít krotit radši.
Noa hlavně 25. jsme si napevno vybrali jméno pro malou, tak jsem moc ráda:)
Já žádné zvláštní problémy zatím nemám(musím zaťukat) kromě toho mýho svědění, to jee fakt hrůza,ale když to není nic co by ohrozilo malou, tak ať si. No a taky mi začíná čím dál víc téct mlezivo, hlavně v noci a navečer,ale někdyi přes den, tak jsem si musela koupit vložky do podprdy a dělaí mi zle, prsa mě svědí jak čert!
A co vy a kopanečky přes svátky?Malá do mě buší tak, že už se taťka ani nemusí snažit aby to cítil:):):) Četla jsem vás,ale víc si nepamatuju,tak zase písnu až budu mít co:) Hezký zbytek svátků pupkandy,my valíme na procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.12.07 17:33

Ahoj Amazonko, když jsem četla tvůj příspěvek, říkala jsem si, žes zapoměla připsat jméno :-) No už jsem koukla na konec. Je moc hezký:-) Má tak někdo výhodu, když ví pohlaví:-)

U nás se máme dobře. Vítek už zas brzo vstává, tak myslím, že je zdravý. Pupínky ještě má, ale sušší a sušší a mizí.
Dneska jsme byli na horách- modrá obloha, sníh. Krásně bylo.
U nás se ani necppeme. Řekla bych, že nikdo moje pečivo nejí. Za rok asi píct nebudu. Stejně nebude čas:-)

Perulko, co chleba? Dneska jsem pekla s Vítkem ciabatu v troubě. Ale z hotové směsi, tak žádná práce. Jen zábava prro Vítka. Už se nemůžu dočkkat, až vystydne, protože mám hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí