Poradna duly
Jana Čurdová
Chtela jsem se zeptat zda odebiraji krev z prstu nebo z ruky - zily.
Ja se uz nemuzu taky dockat toho 3D ultrazvuku, kde mi reknou pohlavi. Pro me to bude prekvapeni uz ted. Jinak jsem chtela jeste pripomenout, ze i kdyz je to malokdy pravdepodobne, tak mohou byt i oboupohlavni a to pak nevim co doktori rikaji maminkam. Ja par takovych pripadu znam.
Jinak tchyne uci ve skolce. Nevim jaka bude, ale uz ted s mnoha vecma nesouhlasim a ona je taky o necem presvedcena, ale byla bych rada, kdyby respektovala moje nazory a nedelala mi veci za zady. Jinak co se tyka bezpeci, tak to se nemusim bat, to ona v tomto je mozna vice ostrazita nez ja. Tchan se na mimco mozna bude akorad koukat z gauce a delat na nej opicky. Pro miminko je dost nepouzitelnej. Myslim, ze nebude chodit ani vozit, leda houpat kocarek z gauce. Moje mamka bydli v Horicich, tak ze dalka a spis me bude komandovat ze skype. Tatka bydli asi v Pardubicich a kvuli pracovni vytizenosti mi taky nepomuze. Spise, ze by si zajel povozit mimco. Myslim si, ze se na mimco tesi, ale fakt nevim jak to chce delat aby byl nebo se citil byt opravdovym dedou.
Tak Perulko podle toho co jsem cetla, tak se to da vypocist i takto ze si odedne posledni menstuace odectes 3 mesice a prictes 7 dni. Me to vyslo na 21. 5. a datum porodu mam na 17.5.. Posledni menstruace byla 14.8.
ahoj holky,
dneska jste se nějak rozjely:-) Lentilko, díky za radu ohledně kojení a lahviček. Nebudu kopovat teď nic, až jak to bude vypat potom. Ani nevím, proč mě zrovna tahle věc tak trápí
Pořád se mi hlavou honí, jestli budu kojit, jak budu kojit, jak se rozkojím........no na palici
díky moc.
Perulko, myslím, že by tvoje sestřička měla ze mě radost, protože já pohyby necítím skoro žádné. A přitom tam mám dvě, ach jo. A že by se mi někdy udělala nějaká boule na břiše? To ani náhodou. Mám tam ještě řádnou vrstvu sádla, určitě to pro ně je problém prokopnout
a asi taky budou po mě! Já jsem velký lenoch ![]()
lucko, tu krev odebírají z prstu, myslím, že to nebude tak hrozný, jen je to na dlouho ![]()
Morgano - to nemáš zač, opravdu o tom nic nevím, třeba jestli některá z holek dávala UM, tak ti poví víc, každopádně se nestresuj dopředu, tím ničemu nepomůžeš, holt to půjde nebo to nepůjde. Plno holek se kvůli tomu, že nemohly kojit, strašně trápilo, já mohla a natrápila jsem se taky dost, ono každé má něco, jenom jedno je podstatně levnější, hlavně u dvojčat. Neboj, to dopadne
.
Perulko - pohyby jsem v obou případech cítila jemně od 17. týdne, od 18. týdne kopání, a určování termínu porodu podle data prvních pohybů je naprosto předpotopní metoda
, stejně jako posouvání termínu porodu podle UZ třeba v 32. týdnu, kdy děti rostou naprosto různě. Kamarádka ze Srpna 2006 tak měla termín posunutý na 3., manžel mezi podřízenými v práci rozhlásil, že u nich se rodí na začátku měsíce, a byl pak za naprostého vola, protože ona porodila 31.
. Jestli víš, kdy jsi otěhotněla, tak není co řešit. Já to nevím, tak se držím UZ na konci 1. trimestru, ten jediný je směrodatný.
Fakt vždycky žasnu, co jsou v některých ordinacích schopni vyplodit. To platí nejen pro gynekology, ale taky pro pediatry
. My naštěstí měli v obou případech kliku.
A ano, osahávání břicha je úchylka naprosto nesoudných lidí, kteří člověka v netěhotném stavu pozdraví leda na půl huby, pokud vůbec, ale o miminko se zajímají přímo fyzicky
.
Ahoj holky, teda ani si nepamatuju, na co všechno jsem chtěla reagovat, kolik toho tady je nového a zajímavého. No a vygumovaná jsem a strašně unavená. Dneska jsem počítala až do 2 do rána. Ale vyplatilo se, mám za 2:-)
Morgi- lahvičku bych taky nekupovala. Lékárna je na každém rohu. Já jsem taky měla mlíka aspoň pro 4 děti. Je to individuální, ale radši bych teda zbytečně neutrácela.
Lucko- já jsem Ti asi nerozuměla. Oboupohlavní? Jako potomek? Ty jich znáš víc?
Ad tatínek u UZ. Přesně, jak je tam Honza, vidím prd. Ale s tatínkama se doktoři fakt radši baví.
Eviško- gratuluju k dobré kontrole.
Iviku, tobě gratuluju ke zkouškám. Mě čekají ještě dvě.
Ale přesně Šahání na břicho úplně nesnáším, ze všeho nejvíc. To je fakt můj problém. Hlavně to Dělá Honzovo Mamka, ale teď se ke mě moc blízko nedostane. Dřív jsme k nim jezdili třeba na víkend z Prahy a to jsem seděla vedle ní na křesle a najednou mi dala ruku na břicho a ještě čekala až na pohyby. Pro mě je tohle strašně intimní věc, kterou může udělat jen Honza a Vítek. Nevím, proč. Tak jsem vždycky měla radost, když zrovna žádný pohyb necítila. Já vím, že to není až tak dobře, ale hrozně to narušuje můj prostor. Teď to udělala zatím jednou, ale už se držím dál:-) Já bych to asi nesnesla ani od mý mamky. A i já bych si nedovolila sáhnout někomu na břicho. Jen jednou jsem se ptala kamarádky, jestli by jí to nevadilo a ta mi to dovolila.
Jo a Perulko, sestřička je asi velice zkušená sestřička, že? Nestresuj se, oni budou termín porodu stejně průběžně upřesňovat , jak se bude termín blížit.
Moje kamarádka měla problém. Měla 60ti denní cykly a pořád jí podle TABULEK určovali termín podle poslední menstruace, takže úplně blbě. Když podle každý knížky mohla otěhotnět podstatně později a tahali jí kvůli tomu po všech čertech:-(
Já za Vítka dr řekla 16. nebo 17. týden a brala to jako fakt. ALe podle pohybů se porod stejně určuje jen orientačněa většinou to dr ani nedělají. A ty máš delší cykly?
Ali, velká gratulace ke zkoušce, já jsem dneska dvakrát pročetla Chartu OSN k další zkoušce a už neumím pomalu do pěti napočítat, jak jsem z toho zpitomělá ![]()
Perulko, fakt žasnu, jaké v tom našem zdravotnictví pracují kopyta a to už je placené, tak sakra kde je ta slibovaná vyšší úroveň? ![]()
Na bříško mi teda zatím nikdo nechmatá, protože pořád vypadám jako kdybych se o svátcích hooooooodně přejedla cukrovím, než jako těhule. ![]()
No je to tak, ze znam 3 lidi kteri maji pindika a pipinku, akorad si pak jedno nechaji odstranit. Samo, ze se o tom nemluvi, ale je to tak, ze takove pripady jsou a to pak musi byt pro maminku dost sok, kdyz reknou ze nevi zda je to kluk ci holka.
Me nastesti taky nikdo bricho neohmatava. Spise se ho snazim ukazovat, protoze se pak citim tehotne. Predtim me stvalo, ze jsem tehotna a kazdej mi akorad rikal, ze to je asi jen spatnej vysledek testu a ted uz to je i videt. Da se rici, ze jsem na to hrda.
Já jsem taky hrdá na těhotenství a líbí se mi být těhotná. To je něco jiného. Ale to šahání mi fakt vadí.
Ahoj holky!
Začnu Luckou, protože to mi leží v hlavě. no to už je možná až moc detailní zamýšlení, ne? To by se člověk zbláznil. To bysme taky mohly začít počítat se třema nohama a podobnýma anomáliema. Tohle já radši ani nechci vědět!
Ali - já mám cyklus v pořádku. Naprosto jsem souhlasila s termínem porodu podle genetiky v 1.trimestru. A sedělo mi všechno až doteď. A právě si taky mslím, že každé mimi roste individuálně a že kvůli tomu, že má hlavičku o 2 dny menší a že jí nesplňuju tabulky ohledně kopání, tak mi s tím nemůžou šibovat! Mozek třeba měla zase o 1 den větší. To přece nejde takhle detailně měřit. Navíc mimi si stejně řekne samo, kdy chce ven, Já jen mám trochu obavu - kdyby se Emince na tenhle svět nechtělo - jak budou určovat vyvolávání porodu…no ale to stejně teďka nevyřeším.
Začátek víkendu jsme měli docela zajímavý. Včera jsme byli neteři na stužkovacím plese a dokonce jsme si s Lubošem i zatancovali. zvládla jsem i pomalejší ošizený rokenrol:-). Ale myslím, že Eminka z toho nadšená nebyla
Kopala mě pak ještě 2 hodiny.
No a dneska ráno jsme byli v Polském Klodzku pro výbavičku. Tak su ještě teďka rozdováděná a pořád to prohlížím a přehrabuju se v tom
. No jak malý děcko! No ale fakt se to vyplatí, koupili jsme všechno možné - postýlku, cestovní postýlku, povlečení, mantinel i baldachýn do postýlky, matraci, vaničku, oblečení a lampičku s medvídkem Pů
. Z té mám obzvlášť radost. A fakt se to vyplatilo. od nás je to 80km, tak to stojí za to. Hlavně toho oblečení a povlečení tam mají obrovský výběr a je to strašně hezounky. A postýlka vyšla tak na polovinu. máme krásnou masivní dřevěnou s polohovacím roštem a vyřezávanou - je tam měšíček a hvězdičky. Fakt moc roztomilá a vyšla na necelých 1200,–. No tak už toho chlubení nechám, já jen jsem to potřebovala někomu nutně sdělit, jak su nadšená z nakupování výbavičky
…jak jsem už říkala, moje mamka pro to moc pochopení nemá. Ta až to uvidí, tak mě pošle do blázince. No, tak teď to ještě vyprat a vyžehlit, to mám do toho května co dělat
…
Jo, holky mamky - perete miminkám v nějakých speciálních prášcích na prádlo? Slyšela jsem, že se má kvůli alergiím. Kamarádka pere v Batole…
Ahoj Perulko, malá se určitě nezlobila, žes tancovala. Právě, že pak taky ještě dvě hoďky trsala:-) A jaký byl film peruulko? Byli jste naa Václavovi, ne?
No a na výbavičce ses teda vyřádila. Ale zas na druhou stranu, když už jste tam byli? Přece nebudete jezdit pro každou všc zvlášť, že?
Věcičky jsem prala v Lovele, v Miminku a pak, když bylo Vítkovi přes rok, začali jsme prát v Ariel sensitiv. S atop. ekzemem mám od něj moře zkuušeností, ale prací prášky mu nevadily. A nejspokojenější jsem byla s tím Arielem. Řekla bych, že z Lovely se mi zapíralo bílé prádlo. Ale určo se dá najít i něco EKO. To by poradily v jiné diiskusi.
Ahoj Ali!
No jo, Václav, úplně jsem zapomněla
. No, hodnotí se to těžko. Já jsem takový typický spotřební typ co se týče filmů. Líbí se mi romanťáky a komedie a detektivky. Z nových českých filmů bývám trochu rozpačitá, naposledy jsem byla nadšená z Pelíšků, Želarů, Snowboarďáků a Rafťáků. Tohle ale taky celkem ušlo. Trojan je dobrý herec a hrál lehce retardovaného chlápka. Já nejsem tak úplně na tenhle styl filmů, ale opravdu nebyl špatný. Občas se člověk dost nasmál. Ale komedie to nebyla. Chystáte se na to?
No chystáme. Honza si to teda spletl. On by raději na Občana Václava. Ale když já můžu na sci-fi s ním, tak on může se mnou na nové české filmy. Ty já zas ráda.
Ahoj holky,
tak si s Laurou užíváme samoty. Už se nám po tátovi moc stýská, ale zatím to zvládáme. Má se vrátit tento pátek, ale asi bude muset zůstat déle. Moc z toho radost nemám, ale budeme rádi za každou korunku navíc ![]()
Víkend je za námi. U nás celý propršel, takže jsme ho skoro celý strávily doma. Včera jsme byly na obědě u našich, tak jsem alespoň nemusela vařit. Ale od zítřka to zase začne. Už ani nevím, co pořád kuchtit ![]()
Perulko, tys to koukám vzala všechno najednou
Myslím, že tak je to nejlepší, nákupy si odbýt naráz a už se nemusíte nikam trajdat. Polsko máme taky za rohem, tak že bychom se tam taky zajeli mrknout. No, budu pak muset zpunktovat Honzu ![]()
Abych se alespoň trošku zapojila do diskuze, tak alespoň odpovím na ten prášek. Také jsem ze začátku prala v Lovele. Aladino nejsi sama, mě se taky bílé hadříky zapraly. Takže jsem pak měnila za Persil Sensitive nebo Ariel Kids. Oba jsou dobrý. Jen jsem raději prala v gelu, aby se to líp rozpustilo. Teď už na to prdím a peru vše jen v Arielu M-zim, nebo jak se to jmenuje. Ale pro mímo zase začnu v nějakým tom dětským.
Eviško, asi jsi se přehlídla
Honzík je můj, ne Lucky ![]()
Nějak mě začíná bolet v krku. Ach jo, to počasí. Už aby bylo jaro, nejlíp tak duben ![]()