Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, taky se hlásíme z kontroly. Vše je v pořádku až na nesdílnou paní dr. Zas jsem tam byla max. 5 minut a to i s převlékáním. Honza se šel naštěstí podívat. No nebýt jeho, byl by ultrazvuk ještě kratší. Neřekla v kolikátém jsem, nic. Jen že miminko vypadá na ten týden a měří asi 2 cm. To jsem myslela, že je málo. Pro průkazku jdu příští týden k sestřičce. Dr mě nevyšetřila. Prý ve 13 týdnu. Žádná moč, krev, tlak. Nic.
Tak asi tak.Takže k ní jdu zas za měsíc.
Dnes nebudu mít moc čas. Čekáme velkou návštěvu. A do toho zkusím trochu ležet. Ale už virózka odchází.
Jituš, ale budeš dobrá máma, neboj. Já si zas říkám, že nezvládnu dvě:-) A asi to bude muset jít. Ale já mám navíc hodně aktivní tři babičky:-)
Ello , také gratuluju ke kontrole:-)
Elli, Alčo, moc vám gratuluju ke kontrole. Jsem ráda, že je vše v pořádku.
Elli, u mého dr. to docela odsýpá, ale je vždycky úplně narvaná čekárna. V povdělí jsem byle objednaná na 8,30 a na řadu jsem taky přišla až v deset.
Alčo, mně taky ještě krev nebrali, moč mám přinést příště. Ale tlak mi měřili už podruhý a teď mě i vážili - do průkazky.
Jituš, já se taky bojím, jestli se o mimčo zvládnu postarat. Ale moje nej kámoška je teď v 19 tt a čeká už druhé, takže bude asi moje horká linka.. ![]()
Ahoj holky, zdravim novou tehulku Agathu, tehulkam co uspesne prosly kontrolou moc gratuluji, ja uz se taky tesim az zas pujdu na kontrolu, jenze bohuzel musim jeste 4 tydny vydrzet, ach jo.
Jinak nezvracim ani mi nebyva moc blbe, max. tak 2krat za den a na chvilku, prsa mam citliva, ale nezda se mi, ze by mi nejak rostly.. ![]()
Moje dr. je to same, take je hned se vsim hotova, chodi se k ni jednou za 4 tydny a hotovo, takze ja pujdu v 11tt a pak v 15tt, no asi s tim moc nenadelam.
Na druhou stranu chapu, ze ma asi dost pacientek a kdyz tehulce nic neni, tak jsou asi odstupy 4 tydnu mezi kontrolami OK. A navic ma jen jeden den, kdy tam mohou chodit tehotne a to stredu od 7 do 13.hod.
Aladino - vůbec nechápu, proč takový lidi dělají ve zdravotnictví. Trocha informací by ji určitě nezabila. Já jsem u své doktorky moc spokojená. Je to tam vždycky na dlouho, ale vyšetření neodflakuje. U nás to chodí tak, že ještě před vstupem do ordinace sestřička vyšetří moč, změří tlak, zvážím se, zeptá se, jestli nemám nějaké problémy a jdu k doktorce, která se většinou ptá na to samé. Vyšetří, určí další návštěvu a hlavně, vždy se usmívá
Takže pak se těším na kontroly i já.
Krev mi taky ještě nebrali. Tentokrát prý až v 16. týdnu na tripl test.
Jenifer - myslím, že pokud nemáš problémy, tak 4 týdny mezi kontrolami jsou úplně normální. Pamatuji si, že ke konci jsem chodila po 14 dnech a asi poslední tři týdny před porodem jsem byla každý týden. Takže to neměj své doktorce za zlé, takhle to chodí asi všude ![]()
Eviško - o mimčo se určitě zvládneš postarat, protože ti nic jiného nezbyde ![]()
Ello- tak dlouho jsem hledala dr, až jsem přebrala. Asi mi nevadí, že mě bere po měsíci. To se bude určitě snižovat. Ale mám srovnání s mou pražskou dr a to je nebe a dudy. Ta byla z centra umělého oplodnění a byla tím pořádně postižená. Prožívala každé těhotenství a ještě chtěla nosit fotky už narozených miminek:-)
Normálně jsme dneska nesehnali Vítkovi zimní boty. Děs. V malých velikostech mají výběr. Aspoň jsme koupili jen takové zateplené podzimní. Spíš takový kompromis, protože větší boty prostě potřebuje.
Aladino, máme stejný problém. Po kontrole jsem oběhala naše pidi město a taky vůbec nemají žádný hezký zimní botky pro Lauru. Připadá mi, že mají stejnou nabídku jako loni. Fakt nic moc, a ke všemu všechno na tkaničky. Pro nás je praktičtější suchý zip, to si pak zvládne obout i zout Laura boty sama. Většinu bot máme zatím od Bati, už jsem i mrkla na jejich stránky a i bych si vybrala. Takže budu muset doma nadhodit, abychom jeli na výlet ![]()
No my nesehnali ani u Bati a koupili jsme u Deichmanna jen takový nic moc fakt na teď.
Elli, Alco - jsem rada, ze kontroly dopadly dobre
Doktori jsou ruzni. Ja od jedne jsem odesla, protoze byla dost odtazita a neosobni, prevlekaci kabinky taky staly zato (v ordinaci se sestrickou jsem pak stala skoro naha
) Nynejsiho doktora si nemuzu vynachvalit - hodne se pta, akorat ten ultrazvuk by mohl byt castejsi ![]()
Na krev jsem sla v 9tt, ted v 11t moc, vaha, tlak, prukazka - na UTZ si ale musim pockat dalsi 4 tydny ![]()
Skoda, ze v okoli nemam zadnou kamaradku, ktera by byla taky tehotna, vetsina uz ma odrustajici deti
No, budu si muset pomoct sama, pokud vsechno dobre dopadne …
Ahoj holky,
nejdříve vám chci taky pogratulovat ke kontrole, je super, že to vypadá dobře. Já mám svojí gynekologii dočasně uzavřenou, tak jsem byla u náhradní pro recept na Utrogestan a naivně jsem si myslela, že bych mohla vidět moje dvě fazolky, ale prdlajz! Jen recept a nic! Jak nejsem jejich pacientka, tak se se mnou nemažou! Prý tu mojí ordinaci otevřou začátkem listopadu, tak tam mi udělají utz! Už se nemůžu dočkat, je to šílený, když člověk neví, jak to tam vypadá a jestli se mimi vyvíjí, ach jo!
Snad se toho dočkám! Pak jsem se ještě zastavila v práci a pobalila si nějaký věci, už 1.11. tam za mě nastoupí nějaká slečna! To byla rychlost, co? Jsem zatím jen na neschopence, tak jsem zašla za šéfkou, jak to bude, když se třeba teď vrátím, a že přeci nemůžou za mě hned někoho přijmout........tak že prý to neni za mě, že to je výpomoc atd. atd., ale bude sedět u mého počítače a musela jsem si vyklidit celý stůl. Co se dá dělat. Snad to bude všechno v pořádku a já se tam neukážu nejmíň 4 roky
![]()
Tak holky, jdu něco poklidit, protože to tady vypadá jak po výbuchu ![]()
mějte se hezky pa pa
http://www.beruska8.cz/…ekne/105.gif
Ahoj spolumaminy,
moc děkuju za milé přivítání.
tak něco o mně: narodila jsem se v únoru 1976, jsem z Č. Budějovic, otěhotněla jsem pravděpodobně 15.8. (to jsem měla mít ovu dle Dr.), podle početí i UTZ jsem dneska 12+1tt. Termín porodu mám v průkazce na 7.5.08. // jsem zjistila 7.9. Máme doma už jednu holčičku Agátku, je jí 21 měsíců. Tentokrát nezvracim, ale nevolnosti jsem měla dost silné. Je fakt, že už trochu povolují, dá se to už vydržet, ale nepřestalo to ještě úplně. Kolikrát musím silou vůle držet obsah žaludku tam, kde má být.
Ello, s těma kontrolama je to hrozný. Nás Dr. objednává na určitou hodinu. Minulý týden jsem byla objednaná na půl devátou a šla jsem na řadu ve čtvrt na deset. Hrůza. Dr. někam odběhla a byla půl hodiny pryč. Agátku mi hlídal manža v práci, takže nadšenej taky nebyl, myslela jsem že do 9 budu vyřízená a přišla jsem v 10. Ale dostala jsem průkazku a UTZ byl v pohodě, tak jsem to zas tak neřešila. Akorát mě hned poslali na krev. Já ty upíry nemám moc ráda, protože nemám skoro žádný žíly, je to někdy fakt horor. Ale už na podruhý se tentokrát trefila, nebylo to tak hrozný.
Tak to je moje zkušenost s kontrolou. Na další jdu 14.11. a na triple test 7.11. Mám z toho celkem strach, minule mi vyšel DS 1:36, šla jsem na plodovku a naštěstí to dobře dopadlo. Ale ty nervy nepřeju nikomu. Tak snad to tentokrát dopadne líp. Kdy jdete vy na triple testy? Už máte termíny?
Tak já jdu vařit večeři, zatim se mějte.
z ČB zdraví Agatha
Ahoj holky, tak mám úklid po návštěvě za sebou. A teď do sprchy a mco se těšim do postele. Zítra mám zas školu, tak možná nakouknu odpoledne, ale spíš až večer.
Jituš- těhotenství nějak zvládneš i bez kamarádky. Pokecáme tady, jo:-)? Já postrádala za Vítka kamarádku, se kterou bych vozila. Naštěstí sousedka, co je fajn čeká mimčo v lednu. Tak to bude super.A uvidíš, opravdu začneš časem na kontroly chodit častěji.
Morgi- mimča jsou určo v pořádku. Proč by nebyla? A navíc často se UZ stejně dělat nemá. A už je na tobě něco vidět, když tam máš dvě?
Agátho - tak nakonec mi dr měřila potomka a říkala asi 2cm a tvářila se normálně. Snad se to měří od hlavičky po zadeček, když ještě nejsou natažený nožičky. A nebo se to pokaždé měří po zadeček? Tak myslím, že máte docela velkého potomka:-) Kdy mi co budou dělat netuším, nejspíš ještě 2× navštívím dr, co mi nic neřekne a pak půjdu do porodnice:-)
Ahojky kočky, dnes je mi extra blbě, ani nemám chuť nic psát..
Aghata (r. 76/České Budějovice/---/V) // 7. 9. 12+2 tt + Agátka 21 měsíců
Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 12+0 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 11+5 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 10+4 tt + Laurinka 2 roky
Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 9+4 tt
Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 9+4 tt (dva mimísci)
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 9+4 tt + Vítek 2 roky
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 9+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 7+3 tt
Hezke rano, holky,
jak se dnes dari ?
Evi, zitra zase bude lip, uvidis … Mne uz je celkove lip - obcas po ranu se mi jeste chce zvracet, ale zbytek dne uz byva lepsi. Snad to jsou posledni zachvevy ![]()
Na dalsi kontrolu jdu 19.11. a to bych mela byt v 15tt. Jestli se bude delat triple test, netusim, doktor se nezminoval
V te dobe by uz ale mel byt, ne ?
Holky, ani nevite, jak jsem rada, ze si s vami muzu pokecat. Na manzela toho zacina byt prilis
a v okoli zadna tehule neni
Jen doufam, ze budu mit casem doma internet - neumim si predstavit, ze bych byla bez netu na materske … S kym bych si povidala ? ![]()
Jituš.. takže ty jsi ve 12 tt.. tak ještě tři týdny a bude mi líp? No, tak snad to vydržím.. ![]()
Já taky nevím, jak po sobě ty různý vyšetření následují.. Ale mám pocit, že u minulého těhu jsem dostala u své bývalé doktorky nějaký papír, kde to bylo vypsaný.. Zkusím ho někde najít..
Já to taky nemám komu zatím sdělovat, když to nikdo neví..
Teda vlastně už ví.. práskla jsem to na sebe kolegyňce.. ![]()
Evi, to zvladnes ![]()
Na netu jsem vycetla, ze se test provadi mezi 15 - 18 tt, idealne 16,5-17 tt. Uvidime …
V praci mam hodne dobrou kamaradku a te jsem to rekla s tydennim zpozdenim po manzelovi
Rodice to porad jeste nevi - zitra se zastavime u tchanovcu a asi se praskneme, manzel uz nevidi duvod, proc to furt tutlat
Mamka bude doma az za tyden, tak to vlastnim rodicum reknu se zpozdenim
No, jinak to nepujde
Za dva tydny se mi zeni bracha a to uz musi vedet obe rodiny …
Neni to jeste moc brzy ?? Porad mam trochu strach … ![]()