Poradna duly
Jana Čurdová
„Se podívej v televizi, jak jsou tam tlustý. A proč? Protože se maji
“
Jé Leni, ty máš fakt pěkný bříško! Já jsem taky v 15.tt a nic! Je pravda, že jsem ploché bříško neměla, tak se to schová ve špeku, ale stejně bych už nějaké „těhulkovské“ chtěla. Mám jen občas menší hrbolek jednou napravo v podbřišku, jednou na levo
…docela sranda! Pohyby necítím, ale když si na něj šáhnu, tak fakt cestuje! Máte to taky tak?
Ahoj Perulko, tak to máme s tím bříškem schovaném ve špíčku asi tak nastejno a mimís se mi taky stěhuje. Někdy je napravo, někdy nalevo a někdy taky uprostřed:) A když na tu bouličku trošku zatlačím tak je to takový nepříjemný pocit. Taky už bych chtěla trošku těhotenské bříško, počkej, pak na ty bachůrky ještě budem nadávat:)
Byla jsem na tom plavču a bylo to fajn, platí se před každou hodinou a je to za 40Kč, což je skoro zadarmo
Ale pěkně mě to zmohlo teda, jdu hupnout do postýlky. Dobrou noc všem.
Já špíček či špek mám, ale nic se mi nestěhuje. Dobrou noc Amazonko. A to jste en plavali nebo i něco cvičili?
Noo spíš jsme cvičili s takovýma těma pěnovýma pomůckama a taky s nima semtam něco málo uplavaly, ale byla to pohodička, nic namáhavého, ale stejně mě to zmohlo
![]()
amazonko, tak to sis užila cvičeníčko, já se chci v úterý taky zeptat mojí dr.
Jinak já mám to břicho spíš takový rozteklý všude
a bolavý
, žádné pohyby necítím, prostě nic! ale to přijde, ještě je asi brzy.
Chtěla jsem se zeptat, minule mi dr. dělala vaginální utz, to bude dělat i teď? Nebo už přes bříško
Já vůbec nevím, jak dlouho se ty vaginál.ultrazvuky můžou dělat? A jaký je v tom rozdíl ![]()
Aladino - a kdepak jsi byla na tom plavání? Jen za 40,– na hodinu? To je nějaký levný??? Já našla (spec. čištěný bazény pro těhu a cvičení) kolem 240,– za lekci - cca 1,5 hod.
Svape, plavat byla Amazonka:-)
Morgi - Mě dělala na gynekologii vnitřní UZ teď ve 13+0tt. Říkala, že uvidí, jestli to uvidí líp tak nebo tak. Ale za Vítka už mi v téhle době dělali jen ten zevní.
Dobré ranko. Morgi- ty vaginální ultrazvuky dělají jen v prvních týdnech když ještě miminka jsou špatně vidět přes bříško, ale u mě už ve 12. tt dělal normální. Asi je to u každé maminky trošku jinak a možná i u dvojčátek, s tím nemám zkušenost, nikdo v okolí dvojčátka nemá.
Na plavču jsem byla u nás ve Vyškově a čekala jsem cenu tak od 100 Kč, zůstala jsem hledět když po mě chtěli za hodinu cvičení jen 40 korun:) A to jsem přemýšlela že když mám možnost aby mi pojišťovna přispěla tisícovku na nějaký těhu kurz, že si nechám proplatit to plavání a říkala jsem si, že to bude stát tak těch 10 lekcí kolem 1500Kč. Potěšili mě:) Zatím jsem tam byla jediná na které těhotenství ještě nebylo poznat a to jedna maminka říkala že bude rodit v dubnu.Tak už se nám to zakulacování asi taky blíží ![]()
Ahoj holky,
tak dnešní noc byla dobrá, Laura ani nezakašlala a ani nechtěla smrkat. Takže jsme se konečně všichni pořádně vyspali. No doufám, že jsem to teď nezakřikla ![]()
Alčo, a co Vítek? Už je mu líp?
Morgi, mě už taky ten poslední ultrazvuk doktorka dělala přes bříško. Přes ten vnitřní to jde asi líp vidět, ale myslím, že mimi je v tom 12.tt dost velké, tak jde krásně vidět už i přes bříško ![]()
To plavání za 40 je fakt super cena. V Praze je to pěkně drahý ![]()
Ahojky kočky,
já když byla teď naposledy u doktora.. tak mi dělal NT screening a už přes bříško..
Jinak k plavání.. zatím jsem se k tomu neodhodlala.. jsem pořád děsně unavená.. tak nějak na to nemám energii.. ale VZP přispívá 500 Kč..
Dnes mi zas bylo rano blbě.. se toho snad nezbavím.. teď už je to lepší..
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 16+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 16+4 tt
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 16+2 tt + Agátka 22 měsíců
Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 16+0 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 15+1 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 14+5 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 14+4 tt + Laurinka 3 roky
Ivík (r. 85/Beroun/býk/S) // 24. 9. 14+2 tt 1.12. SVATBA! Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 13+4 tt (dva mimísci)
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 13+4 tt + Vítek 3 roky
svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // ........ 13+4 tt
Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 13+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 13+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 11+3 tt
Ahoj holky!
Tak plavání za 40 Kč a ještě k tomu v Praze, to fakt nechápu. Já měla bazén přímo tady v Zábřehu pět minut pěšky od domu, kde bylo plavání pro těhotné, pak i plavání pro mimča hned od narození. Ale zavřeli ho, protože prý byla va tak havrijním stavu střecha, že se mohla každou chvíli zřítit. A to prý se už vědělo asi 2 roky a pak to najednou zavřeli ze dne na den. A teď se tam nic neděje. Je to banda, to naše zastupitelstvo..
No ale tím pádem nemám kam chodit a moc mě to mrzí, plavání je super, obzvlášť v těhotenství!
Dneska jsem se konečně dokopala k žehlení závěsů, co jsem prala už v pondělí. Mám je i pověšené, ale to lezení ve výškách už mi nedělá dobře. Jenže už to bylo kritické. Bydlíme tady už tři roky a já je ještě neprala.
Co máte dnes dobrého? Já dostala chu%t na sladké nudle s tvarohem. A taky si už kolikátý den myslím na nějakou dobrou hodně obloženou pizzu, ale nikdo se mnou na ni nechce jít ![]()
Ahoj holky, dnes jsem měla lítací den. Vítek už je lepší. No uvidíme, jak bude vypadat zítra. Vzala jsem ho k našim a šla po krámech. Něco málo jsem i sehnala. Navečer jsme přijeli domu a tady není kde zparkovat. Bydlíme kousek od stadionu a dnes je hokej. Takze katastrofa. Vítka dostal tatínek a já pádila cvičit a teď jsem zas nemohla zaparkovat a ani projet. No a tatínek místo aby byl s Vítkem doma, tak ho vzal na hokej. Závislák hokejovej jeden. Teď ho přvedl domu, ani nebyl moc oblečenej a neměl rukavice. Tak jsem na něj naštvaná.
Jinak zítra jdu s kamarádkama a našima dětičkama do divadla a navečer na pizzu Perulko, tak přijeď a pojď taky ![]()
Krásný víkend.