Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, je vidět, že jsem tu nějak delší doby nebyla
Čučím jako blázen a PERULCE mooooooc gratuluju !!! Super. Snad vše dobře dopadne ![]()
Jinak Linda už taky byla bez plínky
Vždy si řekla : EEE a čurala na nočník, ale pak byla nastydlá a trochu nemocná, tak dostala plínku a od té doby si přestala říkat na nočník
Teď začínáme znova!!! Občas se jí to povede, ale jinak přijde a řekne, že právě udělala EEE TADY - jako že do plíny
![]()
ahojky holky, zvláště zdravím Lucku a Svape, a teda máte šikovný holčičky!! My furt stejný, nočník jen občas, povede se spíš vícekrát jo než ne, ale neříká si, většinou řekne eee, až když je to v plíně:-))
Hani, luxusní sněhulák, si šikula, já to zkoušela včera, ale vůbec to nešlo, tak sem se na to vyprdla:-))
Zaneth, taky parádní sněhulák a krásný fotečky, ty hory závidím:-)) je tam nádherně podle foteček:-))
Perulko, díky za recept, taky asi někdy vyzkouším a Julinka je krásná, a dokonce bych i řekla, že je poznat na tý fotce, že je to holčička:-)) a Tobě se líbilo jaký jméno pro holčičku, že jsi nevyhrála?
ahoj ostatním, už si opět nepamatuju, co kdo psal…
za chvilku se chystáme do Jeníkova za babičkou a dědou, půjdeme asi sáňkovat, pak bude obídek, pak uspavání a pak máme s tátou celý odpoledne volný, tak sem zvědavá, co vymyslíme:-)) docela bych jela na sjezdovku, ale asi tam bude dneska hafec lidí.. no uvidíme,… tak se zatím mějte a krásnou neděli všem!!!!!
Ahoj všem.
Fotečky krásný a Zanet, závidím, na vesnici je to fakt parádní.
Perulko, taky krásná fotečka Julinky.
No já jsem ostuda, ještě jsem se k těm fotkám nedostala, ale já se nějak dokopu.
Ahoj holky!
Zaneth - sněhulák velkej i malej jsou supr!
Hani - já chtěla okouknout tvoje fotky, ale nikde jsem je nenašla. U tebe na profilu taky ne - jsem se aspoň přihlásila o kamarádství:-)… Jo a jinak závidím, u nás sněhu jak blázen, ale nejdou dělat ani pucky, natož sněhulák. Prostě klasickej prašan. Přitom sněhulák by tu vypadal fantasticky!
Lucko, Svape - ahooooj! konečně! Nakoukněte častěji, jo? Jo a Svape, vítej v klubu. Ještě na tom nejste ale tak zle. Eminka už si taky krásně říkala, kolikrát jsme chytli i suchou plínu do rána…ale pak během pár dní zlom a od té doby jsme zase stopro na plínkách. neřekne si, na nočníku ječí jak siréna, dokonce to čurání drží, až se u toho kroutí, ale vyčurá se jedině do plinky. Už jsem z toho fakt nešťastná, protože to trvá dlouho a žádný pokrok a nevím, co se jako musí stát, aby se to v ní zase zlomilo zpátky. Asi počkám na léto a pak prostě plíny zmizí a třeba ji přestane čurat si do nohavic, jinak vážně nevím
.
Lucko - a u vás už berou do školky takhle brzo? U nás je plno, soukromé nejsou a mnohdy se nedostanou ani 3-leté děti, takže to ani nezkouším.
Marky - jak bylo na svahu? My dnes taky bobovali. Respektive přijeli švagrovci s dvěma dětma a před barákem jezdili všeci na bobech - já teda fungovala jenom jako kameraman
. No a moje jména pro holčičku - já ani nedostala příležitost se vyjadřovat. Já chtěla asi nejvíc Táničku, dnes už to nemusí být nutně Taťána. Dala bych jen Táňa. Jsem trochu ujetá a líbí se mi i Antonie - to je moje teta a taky jí všichni říkají Táňa. No ale pak jsem zkoušela Elišku (švagrovci se stejným příjmením mají skoro stejně starou Elen - takže nehrozí), ještě se mi líbí Jana, Kristýna…nic z toho mu nevadilo, ale prostě můj chlap chce Julii a tu si taky na matrice zapíše. Takže co s ním, zabít ho nemůžu.
Julie je taková kontroverzní, bu´d se někomu vysloveně líbí anebo vysloveně nelíbí. Ještě jsem od nikoho neslyšela, že by mu to jméno přišlo neutrální.
jdu uložit prcka, zatím pa!
Ahojky!!!
Peru - už jsme kámošky
, ale je to divný. Já myslela, že to jde zkouknout normoš na profilu, já ho nemám zamčenej
.
Jinak nic novýho, malej chce pořád stavět níáka (od slova níh
) nebo se koulovat…sáňky už ho moc neberou, chce spíš ťapi ťapi. Teď chrní a pak sváča a klasicky ven.
![]()
Ahoj holky,
Svape, Lucko - ahooooj, no to je dost, máte Áčko ![]()
Peru - díky za recept na omajdu, určitě vyzkouším, akorát to mlíko a smetana tam, musím vymyslet nějakou náhradu. Ale to asi nebude ono, tak pro jistotu ještě chvíli počkám, než se děti ještě trochu vyčistí.
Ten sněhulák by teda byl asi fakt super, když píšeš, že tam máte tolik sněhu…to jsem nikdy nezažila. Párkrát na horách, ale tady nikdy tolik sněhu nebylo (v ČB).
Nočník x plíny - tak u nás stále nic. Spotřeba plín jak na mimino
, řekne si ee, ale buď už je hotovo nebo za pár vteřin začne, takže odchyt ee do nočníku opravdu nehrozí. A asi to udělám, jako Perulka, v létě plíny prostě zmizí a uvidíme. A chci začít už rovnou s prkýnkem na normální záchod.
Zaneth - krásný fotky, máte to tam u babičky fakt super!
Peru - fotka Julinky je nádherná, tady to v ČB nikdo nedělá, aspoň o tom nevím. Nejsem velký příznivec UTZ, ale 3D fotka je krásná, taky bych si jí tenkrát nechala udělat, když jsem čekala Tobíka nebo i Agi.
Jo a ještě k tomu nočníku…tak zkus založit diskuzi, třeba se ti ozve někdo, kdo s tím má podobnou zkušenost a už to překonal. Kamarádka něco podobnýho měla s holčičkou. Ale ta nechtěla kakat. Jedině do plíny. A ještě dneska (už jsou jí 3 pryč) chodí kakat třeba jednou za týden a to ještě s obtížema. Psycholožka jim řekla, že to je u dětí do určité míry normální a obtíže můžou být způsobeny nějakým strachem nebo náhlou situací, která se stala a mamka to ani nemusela zaregistrovat. A dítě to mohlo ovlivnit. Ale třeba je to nějaký truc, uvidíš.
Ostatní zdravím ![]()
Jinak mi to tady zase začíná nějak marodit
, Agi kašle, Tobíkovi teče z očí, což znamená začínající rýmu…musím zas začít dávat zvýšené dávky toho imunoglukanu, celkem pomohl posledně.
Tak jdu pověsit prádlo, Tobík ještě chrustí, už skoro 3hodiny, je vidět, že na něj něco leze. To bude zase hyper večer ![]()
Tak zatím ![]()
Tu nikdo.....
Tak Agi má plnou pusu aftů, kašle a odpoledne měla teplotu
Ve školce jich dneska bylo 6 (v jejich třídě). Všichni marodí.
Zítra s ní jdu k doktorovi.
No to nám to nemarození vydrželo asi 3 týdny ![]()
Kamarádky holčička má to samý (spolužačka ze třídy, jak jinak).
Jdu spát, zítra bude už doma, pak ten doktor…chjo.
Dobrou…
Ahoj holky, tak mi uz prislo potvrzeni ze skolky, ze ji berou. Ona je prihlasena do vesnice, kde pracuje i jeji babicka. Babicka ji mit ale nebude, ale snad jedna moc hodna pani, tak se toho nebojim.
Musi Vam ale napsat ceho se bojim - mame asi nocni desy!!!!
Casto se ji zdavaly spatne sny- jako nocni mury, tak ze spani najednou brecela. Ted ale ma strasny zachvaty. Rve jak o zivot a nejde ji uklidnit. Jak ji chytnu tak odeme utika a pritom porad vola mami mami. Jako kdyb ji nekdo vrazdil. Tak jsem se ji s manzelem snazila vzbudit. Za tudle noc to mela 2× a trva to dolecal dlouho tak 2-5 minut. Musela jsem ji i prestrojit jak byla spocena. Bylo nam z toho fakt spatne.
Ahoj holky!!!
Dopoledne tu byla kamarádka s malým, tak si kluci trošku pohráli - Jonáš teda moc nechtěl půjčovat hračky, takže mě klasicky štval
. Ráno mi ke všemu štípnul z linky celý balení kaše a vysypal jí do dětskýho na puzzle
a když tady byla ta kámoška, štípnul rozdělaný mlíko a celý ho vylil na koberec opět v dětským
. takže jsem koberec srolovala, dala do vany a asi ho budu muset vyprat a vytřela celý byt.
Lucko - ty běsy - to teda fakt nezávidím, musí to být nepříjemný. Zkus pohledat tady na fóru, určitě tu bude nějaká diskuze o tom.
Jdu kouknout na ten koberec
.
Ahoj holky!
Lucko - ty brďo, s běsama teda neporadím, ale musí to být hrůza, teda
Držím palce a dej vědět, jak to budete řešit, až na něco přijdeš. Minimálně bych brnkla doktorce, co ti na to řekne, třeba i poradí.
Hani - tak máš vygruntováno…aspoň
Kaše v puzzle a mlíko po celým bytě teda nezávidím. Tobeš zas věčně vylejvá pití, tak tu taky lítám furt s hadrem. A včera tu měl dopoledne kámoše, o 3 měsíce mladšího, hlídala jsem. No myslím, že scénář stejnej, jako u vás. Rvačky o hračky, řev a boj. Co měl jeden, chtěl druhej a naopak
Jsem akorát řešila spory. ![]()
Co koberec?
Mně se zase stalo, teda mamině. Nechávala mi u jedný krejčový, co jí má po cestě z práce, spravit zip u Tobíkovo kombinézy. Ještě jí neměl na sobě, je teda po Agi, ale té jí kupovala mamka a nějak jsme se netrefily do velikosti. Jeden rok jí byla velká, druhej už skoro malá, takže jí měla na sobě 2×. No je to Cocodrillo (nebo jak se to píše) a stála asi litřík, takže by bylo škoda jí nenosit. Zip se rozbil tak, že Agule se do kombinézy asi před měsícem narvala a zip se začal rozjížďět
Takže to tam mamka odnesla a za týden jí to krejčová vrátila sice spravený, ale celý rukáv politý nějakým omastkem a s tím, že jí na to někdo postavil něco mastnýho a že to nestihla vyprat
Že to má vyprat ve Vanishi. No a moje mamka naivka nevímjaktovživotěchodí si s úsměvem kombinézu převzala, že to teda vypere
Nenechala si od ženský nic potvrdit, napsat…no teď jestli to nepůjde vyprat (zrovna to peru, nejdřív jsem to předeprala v jaru, jak mi bylo porazeno), tak ženská všechno zapře a mám smůlu. Jako nevěřím, že na tu kombinézku někdo postavil mastnou tašku. Ten rukáv byl úplně prosáklej olejem
. No co si ty lidi dneska dovolí, to fakt čubrnim ![]()
Tak Agi má laryngitidu, chvilku po 6 ráno se začala normálně dusit, nemohla se nadechnout, fakt zážitek. Tak jsem jí zabalila do deky a vystrčila hlavu na mráz, tak se to naštěstí stabilizovalo a do nemocnice jsme nejeli. Ale už jsme byli oblečený. Doktor otvíral v 7 hod., tak jí tam Luky hned vzal, dostala Diazepam místo čípečku (taková vodička, nebo gel se zavede do konečníku), ATB, Spiropent a Dithiaden
Máme větrat, snížit teplotu v bytě na max 22 st. Takhle hustý to ještě neměla. Fakt chvíli popadala dech, ale ten studenej vzduch pomohl. Tak snad už to bude dobrý.
Ale Tobík začíná pořádně kašlat, tak jsem zvědavá, co se z toho vyvine.
Jdu na tu kombinézu a věnovat se marodům.....
Ahoj holky!
Agi - to je fakt mazec! To je moje noční můra - Laryngitida. Není to tak dlouho, co jsme se tu o tom bavili, co? Ještěže jsi znalá matka a víš co dělat. Já už to sice taky vím, ale stejně bych hysterčila a valila do nemocnice. chlapeček našich kamarádů, co má teďka 9měsíců, byl s laryngitidou minulej týden v nemocnici. Oni netušili vůbec, co to je a byli z toho úplně hotoví. Ale prej dětské v nemocnici úplně plné a naprostá většina dětí měla právě laryngitidu. Tak držím pěsti, ať se to neopakuje a brzy to odezní!
Lucko - zkus tu diskuzi. Kamarádka měla s chlapečkem stejný problém. Měla hodně komplikované těhotenství i porod, tak to trošku přisuzovala tomu. Ale nic nepomáhalo, běhala po doktorech, homeopatech, léčitelích… měli to ještě horší, Filípek se takhle budil třeba co hodinu a nebyl k utišení. Jednu dobu mu i dávali léky na uklidnění, aby se vyspal on i oni. A to se tak táhlo skoro 2 roky! Ale pak to odeznělo nějak samo…což asi není rada, kterou bys chtěla slyšet, že
.
Hani - slušný zážitek! a fakt ti teda závidím. mlíko je svi…
. Hlavně jak tam trošinka zůstane, tak to pak strašně smrdí. Ale jsou dny, kdy se daří… šlo to dolů? já bych ten koberec asi i vyhodila chvilu ven na vyvětrání.
My dneska byly s Emi po dlouhé době v MC. Se to taky vyplatilo. Byla tam bitka o hračky, kdy jeden kluk toho druhého kousl a druhej toho prvního kopl. No a co myslíte. Po spaní jsem ji chtěla oblíct na ven, ona se začla vztekat jako obvykle, kopat, tak dostala na zadek a pak mi normálně chytla ruku a chtěla mě do ní kousnout!!! tak dostala po prvé v životě přes pusu. jen malý lepánek, ale aby věděla, že kousání teda v žádném případě! byla úplně v šoku, protože ten chlapeček v MC samozřejmě od mamky nedostal. Ale v mžiku přestala i se vztekáním. Jak ten mozek pracuje, tak se mnohem rychleji učí…hlavně lumpárny! ale ubližování jí teda netrpím ani náhodou.
Agi - a ty plíny, asi fakt nějakou diskuzi založím. ale obávám se, že mi nemají moc co poradit - jen trpělivost a pak počkat na léto:-). 2 děcka jako přebalovat nehodlám, to bych nedělala nic jinýho..
jejda mě dneska bolí záda, respektive pánev. su jak důchodce, nemůžu ani chodit. jdu se chvilku natáhnout.
Ahoj holky, nějak je toho hodně na reagování. Přes den s Jonášem nelze a večer má Honza zase inteligentní řeči, že kam to zas čučím. ![]()
Jonáš je dnes 8mý den po očkování a dnes začaly protilátky bojovat. Málem jsem Jonáše taky zapíchla. Ten byl.
Perul- asi tak, téměř žádné dítko v naší diskusi není bez plenek. Jak vidíš, tak jen Lucky Klárka. Já bych řekla, že diskusi zakládat nemusíš, že jich je tu mraky. Moje rada - nech malou bejt. Měsíc jí dávej normálně plínky. Ať se uklidní a ty taky a pak jí začni znovu učit. Je to chytrá holka a prostě se nedá nutit. Přesně co popisuješ, je úplně běžná reakce. Dělá to spousta dětí. Už chodí na nočník a pak přestanou. Ale do 18ti let prostě plíny mít nebude. Já nechápu, že ještě dnes je to tak podstatné měřítko šikovnosti dítěte nebo matky nebo čeho?
A každej druhej nakonec přehání. kamarádky holčička byla od roka bez plen a stejně jí je pak zas dala a končili s plenama ve 3 letech. Ale to už neříká. prostě byli od roka bez plen.
Hodně dětiček má pak trauma a právě chce kadit jen do plínek a ne na nočník. Tlačí tě rodina, nebo si opravdu myslíš, že je tak nutný aby byla bez plen? Ty brďo v každém článku od pořádného dr píšou, že plíny do 3 let jsou úplně normální. Já nechci,abys myslela, že ti něco nutím. Ale malá je naprosto normální a ty se zbytečně trápíš. A takových diskusí je tu naprosto normální.
Jonáš taky čůrá na nočník, ale tak moc pije - jako od Zaneth Adámek. vyije klidně 1500ml, tak to bez plen nejde ani omylem. A naproti tomu byl Vítek od 19ti měsíců bez plen. Ale proto, že vypil za den max 200ml tekutin+ něco v jídle. Tak ho stačilo posadit na nočník a na počůrávání nezbylo nic. Ale sám si zqčal regulérně vědomě říkat a nepočůrával se ve 2,5 letech. Je prostě úplně zbytečné se nad tím trápit a malá je šikula a chtyrá holka - plínky neplínky. Hlavně aby to nevyznělo, že ti nadávám, to ne.
Jůlinka úžasná. ![]()
Agi- ajajaj, a malej je nebo není oočkovanej? Myslím teď tou živou vakcínou? Laryngitidu znám velmi dobře.Proč dostala malá atb? To je většinou virový, ne? Myslíme na ní na chudinku a malej ať se taky uzdraví.
Kombinéza cocodrillo-
Máme taky jednu a hádej, co se na ní rozbilo.
I na kapuci i velkej zip a už měsíc se chystám koupit nové zipy a dát to opravit. Dneska jsem zipy konečně změřila. Ale do města jsem nás vykopala tak pozdě, že už měli v krámě zavřeno.
Na tu švadlenu bych fakt měla vztek. No nedojdeš tam kvůli dětem, ale zasloužila by si, aby jí to někdo vytmavil. ![]()
Zaneth i Háňa sněhulákujou. A co prášky Zaneth? Už sis zvykla? Je to lepší?
Hani- co koberec?
No úklid navíc nepřeju, ale ve filmu by ses tomu tkay zasmála, ne?
My už zas vyvářeli prádlo.
Jsem švagrový vyprávěla, že mi Jonáš přenastavuje pračku a ona pořád, že její děti to nedělali a kroutila hlavou - asi že mám tak strašně zlobivý děti nebo co. Jsem jí říkala, že ona měla pračku v koupelně a koupelnu při praní zavírala, ale nějak to bylo jedno a její děti to prostě nedělaly. ![]()
Luci- chuděrka malá. Vítek měl jako dítko v noci docela strach. Vždy to bylo období. třeba měsíc a pak nějakou dobu klid. Ale u nás to bylo stěhováním. V Pze spal v klidné místnosti a tady se bál i když pod náma jelo auto a v pokoi mu po zdi přeběhlo světlo. Nebo se mu něco zdálo a strašně v noci brečel, nebo ráno dupaly holky nad náma. Ale stačilo, aby si šel lehnout k nám. A byl klid. On je dodnes takovej strašpitel s bohatou fantazií. Tak na malou taky myslíme a zdravíme.
Uf, hotovo. Papapa.
Holky a co Valentýn? Co dáte drahým? ![]()
a dnes jsme s Vítkem dělali tuto jednoduchou roládu - s borůvkovou marmeládou ze 4 vajec. Jedna byla málo. K snídani nezbylo. http://www.recepty.cz/recept.asp?…
Vendelín je v posilovně, tak tu mám klid u PC. Se zas rozepisuju. ![]()
Ahojky!!!
Začínám odspodu ![]()
Ali - ahoooj!!! Vendelín jako Honza? To máte nějaký privátní přezdívky
Roládka k snídani -hmmmm, to zní báječně!!! S tím nočníkováním si to napsala moc moc hezky a trefně
. Můj otec včera prohlásil, že asi budeme chodit malýho přebalovat ještě do školy
…faaakt ftipný
.
Peru - jak píšeš, že tě bolí pánev, jsem si úplně vzpomněla jak mě bolela stydká kost ke konci těhu - auauauau. A malej už taky dostal jednou trošku po papulce, taky koukal, co to?
Agi - marodi ať jsou brzy zase fit a krásně jsi to zvládla s topu laryng. Ta krejčová - to je teda síla
, když už se jí to stalo, měla to vyprat…a doufám, že si to nenechala zaplatit?!
A jinak - koberec jsem vyprala a momentálně se suší..jsem měla právě strach, aby to nesmrdělo. Jsem si vzpomněla, jak kluci ve škole vylívali mlíko do kytek a to byl smrad
.
Odpoledne jsme šli na sáňky a malej měl největší srandu, když jsem jezdila já a pak objevil klouzačku(šli jksme kolem hřiště), takže jsme v lednu blbli na klouzačce
, ale bylo to fajn, zase změna.
Končím a dobrou všem!!! ![]()
Alčo - tak to je asi nejdelší tvůj příspěvek ze všech ![]()
Jj, s tím nočníkem máš pravdu. Já to taky nijak nehrotim. Tobíkovi se prostě nechce, tak ho nechám, až sám bude chtít. Ale myslím, že v létě už na to bude připravnej. No uvidíme. Jedný známý kluk byl taky od roka bez plen a ten se začal počůrávat dokonce ve třech letech. Z trucu. Zvláštní, to dětský myšlení…
Tobík byl na priorixu ve čtvrtek. Myslím, že taky bojuje, ale tak, že včera spal po obědě od 13-17 hod
a dneska 13-16:30 hod. Jinak zlobí přiměřeně, tak myslím, že to spaní asi bude tou vakcínou.
A proč dostala Agi ATB fakt nevím
Možná pro jistotu, měla to fakt hnusný, tak asi doktor chtěl vyloučit všechny možné příčiny. ![]()
Tak vidím, že u kombinéz cocodrillo jsou zipy k ničemu. ![]()
Já vyměnila jenom jeden zip, tak doufám, že se ten druhej hned nerozbije taky. To by mě naštvalo, protože ke stejnej švadleně bych to určitě nedala a jiná možná nesežene stejnej zip. Tak uvidíme.
Jinak co dám miláčkovi k Valentýnovi nevím, asi nějakou knížku, možná dobrou večeři nebo zajdem do kina a uděláme si příjemný večer
My to zas tak neslavíme......áááá teď koukám, že 14.2. jsem v Praze ve škole,
......tak nic.
Tu roládu znám........a pozdravuj Vendelína ![]()
Peru - to je asi nějaký období, zkoušejí, co mámy vydrží. Tobík i Jonáš i Jonáš to dělají taky, zlobíkujou, potvůrky. Jen kdo to má vydržet ![]()
Kombinéza je vypraná a snad bude v pohodě, nic není vidět. Naštěstí…
Jdu manžovi přišít knoflík na košili a mažu do postele. Dobrou ![]()