květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1572
9.2.10 19:59

Hani - díky za odkaz! doufám, že bude čas se na to v klidu podívat. ale te´d mi vadí i to sezení na židli…
Eli - neprovokuj s cvičením a hubnutím tady, jo???
Agi - a jak jsi na tom ty s cvičením :lol: ?
Dneska mě celej den bolí břicho. a k tomu doma tichá domácnost. pán tvorstva mě neskutečně vytočil a místo aby aspoň uznal svou chybu, tak je ještě dotčenej, že jsem mu zavěsila telefon a nekomunikuje. Ale já teda teďka nemám ani procento pocit, že by něco byla moje chyba! Tak holt bude pár dní tichá domácnost.
A dneska se jdu v klidu podívat na Růžovku a to hezky z gauče :-D .
Jo a z Rakouska nám odpověděli, že požadují storno poplatek ve výši 70% ceny!!!! Neskutečný, co si někdo dovolí. No nedám jim nic, ať si trhnou! Měli jen mailovou objednávku, zálohu jsem ještě nezaplatila a nedali nám ani žádné obchodní podmínky ani dopředu neřekli nic o stornu, tak ať se jdou teďka vycpat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
9.2.10 21:19

ahoj holky,
tak jsem měla dopoeldne rozepsanej příspěvek, ale koukám 8-o a příspěvek nikde :pocitac:
Auto do pátku nebude. Prý příští středu. V Praze hnusně, všude ledovka.
Vlakem by to bylo lepší, ale to by nesměl jet skoro 5 hodin. Z Prahy to bere přes Ústí, Teplice, Most, Chomutov, Ostrov, KArlovy Vary, Sokolov. Pak v Sokolově přestup na courák do Kraslic. Cestou bych mohla mávat Leně, Monice, Lucce, Alče a Hance. Docela slušnej záběr :mrgreen: Tátu včera chytly záda, takže nehrozí, aby pro nás dojel ani do těch Varů. Naštěstí se objevila kamarádka a možníá nás v pátek odveze. Zůstala by do soboty na lyžovačku, tak snad to vyjde.
Už aby jsme vypadli z Prahy.

Perulko, Rakušáci vtipný :lol: To víš krize, ber kde ber. :lol:

Jdu spát, Spíme, pokud se to dá tak nazvat, stále stejně děsně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
9.2.10 21:55

Ahojky :mavam:

Hani - tak kašlík na tebe leze? Jonášek se teda zas předvedl, co? Lump! Do Ikey a na nákupy bych taky vyrazila, jen mít ty šušně na utrácení :lol:
Ať jsi brzy zdravá!

Mončo - tak makáš, jo? Chtěla bych mít tvojí vůli. Bábovka z vaječňáku? Hm to může být dobrůtka. Hodíš recepis? Díky!

Peru - no právě, zas to cvičení flákám. Zašlapu si jen občas, místo každodenního makání. Taky zatim žádný extra výsledky. -3 kg, což je při mých hodnotách fakt nic. Ale aspoň něco. Nejhorší je tohle válení se doma, když jsou děti nemocný. To člověk furt chodí a něco by mlsal :roll: , vždyť to znáte. Naštěstí už moc sladkýho nekupujem. Jenže jak jsem měla ty narozky, tak jsem dostala bonboniéru a to je mor. Už jsem sí skoro sežrala :oops:
Storno - jako 70%? To si dělaji srandu, ne? Já myslím, že to zkouší. Rezervaci v hotelu taky můžeš přeci zrušit normálně, ne? Kdyby někdo, kdo jede na služebku a onemocní, měl platit všude, kde si objednal ubytování, storno poplatky, tak to by se nedoplatil. Ale ty naštěstí víš, jak na ně. :wink:
A s Lubošem ať to brzy urovnáte.

Holky, tak jsem obarvená, po jaký době zas. Utekla jsem k tý mamce a ona mě nabarvila. Mám radost, odpočinula jsem si, pokecaly jsme, super. Tak jsem zas zrzka :mrgreen:

Jdu do peří, bůhví jaká bude zas noc.
Dobrou  8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
10.2.10 10:48

Ahoj holky!
Agi - 3kg jsou taky dobrý!!! náhodou! já se na ně vždycky děsně nadřu. A te´d už mám plus 8kg! Na začátku 6.měsíce. a to se fakt nepřežírám a dávám si bacha, chjo. určitě nejím za 2, někdy mi i přijde, že jím míň než normálně.
A spaní - dneska se drahoušek vzbudila ve 2 ráno a jančila v postýlce do půl 5! To jsou stavy, kdy nemám daleko k nepříčetnosti. Zvláš´t když ponocuju a ještě mě bolí břicho - a vedle protivnej naštvanej chlap, kterej se ani neráčí zvednout, aby jí podal „bubu“ - oblíbená dečka a plína, bez které prostě neusne.
No a ohledně Rakouska jsme se dohodli, že budem zatím hrát mrtvého brouka :lol: . Na hádání je vždycky času dost. Prostě neodpovím a je to.
Bábovku z vaječňáku bych taky zkusila!!!
Zaneth - tak to je asi ideální řešení s tou kamarádkou, co?
Holky - jak vám spí děti? ještě v dětských postýlkách nebo už ve velkých? My chcem pomalu začít trénovat do větší. A máte klasické velké nebo patrové nebo ty středně velké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.2.10 10:52

Ahoj holky. :mavam:

Tak jsme konečně zase s Nelinkou zdraví, jí skončila konečně ta rýma, ale je to holka statečná a smrkala o sto šest, až měla červenej nosánek, ale museli jsme i odsávat, všechno nevysmrkala a mě zase bolelo v krku, no celkově jsem byla nějaká mrtvá, ale už pohoda.
Snad nám to zdraví vydrží, příští týden má Nelinka to očkování které jsme přesunuli.

Agi, dodatečně přejeme vše nejlepší k narozkám. :kytka:

Perulko, taky se přidávám k holkám, koukej nám sem dát fotku bříška. :lol:
A co ten storno poplatek, se fakt zbláznili, ne? :nevim:

Tak a víc si už nepamatuju. :think:

Jo, Zanet, auto, nezávidím, bych se zbláznila bez auta, ale co naděláme, že, hlavně že to byly jenom plechy a manža je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.2.10 10:57

Jo Agi, se smrkáním moc neporadím, jsem to Nelince vždycky ukazovala a myslím, že jí to moc nezajímalo, ale opak byl pravdou, najednou ke mě z ničeho nic přišla s kapesníkem a ukazovala mi jak smrká a od té doby to prostě umí. Ale trvalo to několik měsíců.

A Hani, pěknej výlet v Ikee, taky bych klidně jela utrácet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
10.2.10 11:43

Ahoj holky,

tak noc u nás hrozná, mladej se vzbudil v půl 1 a do 3 byl více méně vzhůru, chrápe, nemůže dýchat, tak už jsem mu nastříkala kapky do nosu. Kašle, to jsem ještě neviděla. Úplně to v něm bublá, leje mu z očí, nosu…úplně jakoby měl zalitou celou hlavu tekutinou a ta v něm bublala. Chudinka. Odsáváme co můžeme, ale stejně to moc efekt nemá, odsajem a za 5 minut má zas nudle jak kšandy. Je mrzutej, furt pobrekává a pokňourává. Na jedný straně je mi ho líto, ale na druhý jsem z toho už vyřízená. A do toho mě bolí v krku a mám rýmu a teplotu…ach jo. V sobotu jedu do školy…

Peru - tak obě děti spí v normální posteli. Agi má normálka velkou od toho Gazelu, jak máte taky nábytek v pokojíčku a Tobíkovi jsme koupili v Ikee postel 160X70 cm. Plánujem do budoucna koupit ještě jednu stejnou, jako má Agi a zvyšovací prvek a udělat z nich palandy. Kvůli prostoru v pokojíčku. Holt panelák. Ale zatím se nám zdá, že je Agi na spaní nahoře malá, tak jsme to provizorně vyřešili takhle. Ale žádnej med. Jak můžou zdrhat z postelí, tak je to hrůza. Kdyby měl Tobík postýlku malou, tak sice nezdrhne, ale zas vždycky řval jak tur, ráno. Ono si nepomůžeš. Agi jsme dávali do velký postele asi měsíc před tím, než se narodil Tobík, to jí byly 2 roky a 2 měsíce, tak nějak. Potřebovala jsem postýlku. To je asi stejný důvod i u vás, hádám.....
Spaní koukám taky nic moc, někdy si říkám, už aby jim bylo aspoň o 3 roky víc. A kila neřeš, to pak shodíš, uvidíš. 8 není tolik, sice ještě asi pár přibude, ale neboj, 10 necháš v porodnici a 2 pak shodíš kojením :wink:

Leni - tak to je fajn, že jste zdraví. Aspoň někdo.
S tím smrkáním je to hrůza, nechce a nechce. Ukazuju a ukazuju…no snad se to poddá časem. Nechci ho už moc trápit tím odsávání, ale holt se nedá nic dělat.

Jdu dělat oběd, dneska máme rybku s bramborovou kaší, tak se celkem těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
10.2.10 12:33

Ahoj,
musím Vám taky jednou napsat a dočíst aspoň poslední stránku…
CHodím na rehabilitaci, pak kroužky a nestíhám nic. No a taky Michula bojkotuje odpo spaní, někdy spí a někdy ne, včera usnul v kočárku v půl 4 a spal do 17:45.
A za 2h jdeme na zápis, vlastně už za 1,5 hodiny.

AGI
kupodivu, my jsme zdraví! Už snad 14 dní, nějak dlouho, co…
Prosím tě, teda, jak popisuješ Tobíka, to je šílený, to bych nevěřila, že vůbec jde, chudák malej , to se mu nedivím, že je protiva, byla bych totálně:nevim: I když vlastně, mně je poslední dobou divně od žaludku a nevím, proč, těhu fakt nejsem.
Agi, Míša taky nesmrká. Ví, co má dělat a jak, ale nechce to dělat. Jen, když někdo poslouchá, tak občas.

LENI
a jaký to máte očkování? Já v tomhle vůbec nemám přehled, na co nás pozvou, na to nás pozvou, ale dlouho jsme nikde nebyli

PERU
Míša spí ve velký, na válendě, klasika velikost. A ani zábranu nemá. Spí tak už skoro měsíc a pohoda. Můžu si ho chodit přimazlit. A že se přimazlit teda umí.
Koukám, že to máš veselý, takový ponocování, břicho… A 8kg není moc, vážně ne. A fotku taky chci :-)
Na storno prď, mít to zaplacený, chápu, ale takhle?

ZANETH
tak 5h cesta vlakem by mn dostala, dneska mi stačila rehábka s oběma. Kupodivu, když jdu s Míšou ,tak pohoda, ten je tam hodnej, ale L. tam dneska vyváděla, ukazovala mu lbosti, to jsem zvědavá, jestli si je bude do příště pamatovat (jasně, že bude, že jo)

Tak a mizím, jsem nervní za Lenču, musím ještě nachystat věci :-) Pak jdeme na oslavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
10.2.10 13:20

Ahoj kočky!!!
Tak dnes si Jonášek hrál hodinku sám v pokojíčku :palec: . Zřejmě nebyl spokojen s výmalbou, takže si pěkně pomaloval zeď…já blbka zapomněla uklidit pastelky :cert:. Jo a ještě si svlíkl ponožky a hodil je do koše k plínkám, takže smradu jak v cařihradu, ale musela jsem se smát :-D .
Zaneth - představa jak projíždíš půlkou Čech a my stojíme každá na tom svém nádraží a máváme ti, mě moooc pobavila :mrgreen: .
Agi - to je teda síla, že je Tobík takhle nemocnej, chudinka malej :-( a ty taky :-( . A 3kg dole jsou super, pěkná motivace :potlesk: , jen tak dál!!
Mončo - taky prosím o recept na tu bábovku.
Peru - taky si myslím, že 8kg není žádná hrůza. Malej spí ještě v postýlce a zatím to nebudeme měnit. Zrovna včera mi říkala kámoška, že od tý doby, co je malá v normoš posteli, je usínání na draka.
Draky, Leni - :mavam:
Jo a včera jsme měli taky babinec s kámoškama, tak to bylo dobrý a kupodivu se malej ani nevzbudil a já nemusela pelášit jako vždy domů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eleonora9999
10.2.10 16:54

:lol: tak tady ho máte vy mlsný kozy lízinky

5 vajec
2 sáčky vanilkového cukru
25 dkg prosátého moučkového cukru
250 ml oleje
250 ml vaječného koňaku
12,5 dkg polohrubé mouky
12,5 dkg solamylu
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
tuk a strouhanka na vysypání a vymazání formy

POSTUP
vejce, vanilkový cukr a cukr vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, šleháme, přidáme vaječňák a šleháme. Naposled přidáme solamyl, mouku a prášek do pečiva. Ušleháme , vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předem předehřáté troubě na 175 stupňů a pečeme 50 až 60 min

dobrou chuť a dejte vědět jestli vbám chutnala

• Citovat
  • Upravit
1572
10.2.10 19:52

Eli - díky za receptík. A to tam fakt liješ tolik toho koňaku, jo? A domácí nebo kupovaný?
Hani - tak to sis užila na party. ale že to je někdy potřeba? A koukám, že Jonášek je klasický příklad toho, že není vždy dobře, když je doma podezřelý klid :lol: . Já takhle naposledy zavřela malou za trest v koupelně, jenže ona měla v ruce schovaný kousek voskovky a tenhle trest pro ni byl nakonec 10× větším trestem pro mě. Víte jak blbě jde dolů voskovka z kachliček a vany???? :lol:
No a spaní - EMinka spí taky ještě pořád v postýlce. Je na ni hodně zvyklá. V ní usíná krásně sama i bez usínání. Za to se mnou v posteli prostě neusne, furt se válí, leze po mně a přes mě, ale prostě nezabere. Takže z toho přechodu do větší postýlky mám taky strach. Ale jak říká Agi - dětskou postýlku budu za chvíli potřebovat - a to i doma i na chatě. Tak mám teď plán, že jak se vrátíme domů, tak to pro ni bude stejně změna a tak ji zkusíme dát do větší postýlky. Musím jí to nějak zatraktivnit, třeba krtečkovým povlečením…no nevím a mám z toho dost strach.
Jo a kdesi jsem četla, že zábrahy nejsou taky moc dobré, protože dítě si strašně zvykne, že prostě spadnou nemůže a trvá mu pak strašně dlouho, než se naučí spát v posteli bez zábran. Kdežto prý když se dá rovnou do normální a na zem třeba nějaká matrace nebo něco měkkého, tak třeba 2× spadne, ale pak si dá pozor - i podvědomě ve spaní. No nevím, mám strach, ale asi to stojí za vyzkoušení :lol: .
Draky, Leni - super že jste už zdraví!
Agi - to je mazec. A bylas s malým u doktora? Takové zahlenění by mě už taky děsilo.
Jo a Eminka už smrká docela dlouho, odsavačku jsem nevytáhla snad od loňské zimy. Ale je pravda, že kdyby byla tak strašně zasoplená jak teďka Tobík, tak to by určitě nevysmrkala. Přecejen ještě nemá ten tlak :lol: . My spíš trpíme na kašel.
Zaneth - a ten vlak je vážně vtipnej! Na to že to zas až tak strašně daleko není.. Třeba z Prahy k nám je to určitě dál, ale vlak jezdí suprově. Jsme na hlavním tahu na Ostravu, kde projíždí i Pendolino. Koukáme na něj z okna baráku. Akorát že u nás nestaví… jen v České Třebové a pak až v Olomouci. Ale i klasický rychlík je od nás v Praze za 2,5 hodiny.
Jako dítě jsem měla strašně ráda, když jsme s mamkou vyrazily samy vlakem do Prahy. Oproti tomu Luboš vlaky nesnáší. Tak se těším, že až holky vyrostou, budem třeba jezdit spolu občas jen tak na výlet. Autem tam jsme nejmíň za 3hodiny. A cesta tragická, dálnice je jen z Prahy do Hradce Králové, dál po přeplněných silnicích 1.třídy. Nemám tu cestu vůbec ráda.
Tak tichá domácnost pokračuje. Jsem udělala na večeři ovesné lívance a jedla jsem si je sama. Luboš šel po plavání s Emi do bistra přímo u bazénu a dali si prý spolu hranolky. To dělá, aby mě naštval. A doma si pak dal zbytek včerejšího oběda a provokativně lívanečky ignoroval. jeho chyba. Ať se jde vycpat.
Tak furt koukám na ty pokojíčky. Stejně se mi furt nejvíc líbí Gazel a Domestav. my jsme na to dřevo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
10.2.10 20:33

Ahojky!!!
Zrovna na ČT 2 dávají dokument „Dítě jako bůh“, nahrávám si to, Berta kouká na Comeback.
Představte si, že jsme dnes vyvenčili kyblíček, hrabičky a lopatičku a tvořili jsme sněhové bábovky :-) . To mi připomíná - Moni, díky za recepis, o víkendu zakoupím vaječňák a upeču…už se těším.
Peru - jj, užila jsem si to, pokecaly jsme , fakt je to třeba. Ale měly jsme spicha až v půl devátý a já si po uspání malýho sedla k telce a už se mi moc nikam nechtělo…noi nakonec jsem se teda zvedla a bylo to fajn.
Voskovky si dovedu představit. Ale mně se jednou podařilo rozflákat v koupelně rudej lak na nehty a nějak rychle zasychal a to teprve bylo žůžo…jsem celou koupelnu čistila odlakovačem (máme malinkou a fakt to bylo všude :roll: .
My jsme zase jezdívaly s mamkou vlakem k babičce a dědovi do Olomouce a taky na to ráda vzpomínám. S malým už plánujeme výlet vlakem do Chomutova, do lesoparku, v létě ovšem - já už se taaak těším!!! A to je moc hezký, jak píšeš - až holky dorostou… :srdce: .
S tím povlečením je to určitě dobrej nápad :palec: . My jsme koupili v Ikee malýmu takovej ten chronicky známej list nad postýlku, viděl to tam a pořád jo jo jo - jako, že ho chce. A pro holčičky tam mají takovej pěknej baldachýn nad postýlku…já mít holčičku, jdu do něj…je to takový princeznovský :wink: .
A Luboš takhle trucuje, jó? Vždyť on byl ošklivej na tebe, né? A ty se ještě děláš s lívancema…ty jsi :andel: :wink: .
Papa!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
10.2.10 21:51

Hani - já ty lívance nedělala pro něj. Julinka měla chuť:-). A chtěla jsem dít i EMince, protože po plavání by za normálních okolností měla hlad - kdyby ji tatínek na truc necpal hranolkama :twisted: :cert: ! A on trucuje protože se cítí být mým nesouhlasem a naštvaností dotčený, protože on přece nikdy za nic nemůže…
No a píšu až holky dorostou… protože to tak je :lol: . Hlavně ta mladší ať hledí růst hezky rychle! No a já teprv vyhlížím nábytek a až bude, tak budu řešit doplňky. Třeba ten domestav má svoje markýzy nad postýlky přímo na míru k posteli. No ještě uvidíme, to víš že jí to chci udělat co nejhezčí :srdce: .
Jdu spinkat…tak dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
12.2.10 10:57

no holky, tak fakt chcípnul pes! kde jste všechny??
no jo, klidovej režim mám nakázanej jenom já, tak su tu zavřená jak kůl v plotě :-( . Už mi to leze na mozek. Doma furt tichá domácnost, akorát si píšem dopisy :lol: . No Kopečkovic hadra.
Aspoň Eminka je teďka hodná a jakási zase šikovnější. Super, že už se člověk s ní domluví a dost věcí chápe. Takže už se tolik nestrachuju o bříško nebo že si něco udělá, už je zkrátka rozumnější.
Jdu natáhnou pupek chvilku, malá je venku s babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
12.2.10 11:19

Ahoj holky, vždycky jenom nakouknu, ale už nenapíšu , tak spoň teď..

u nás zase padá a padá, už mě ten sníh opravdu s…, ale na lyžování a zimní radovánky super, ale to sluníčko už chybí a taky kvůli těm mrazům nemůžeme dělat omítky, pač by to pak mohlo taky popraskat.. tak doufáme, že snad v březnu začneme, no pak topení,betony,podlahy a obklady a snad se už budeme konečně stěhovat, ale dřív jak v létě to určitě nebude, chjo.. už se fakt těším, tady mi to kolikrát fakt leze na mozek:-))

Perul, a to vydržíte oba dva tak dlouho? to já bych asi nevydržela, je fakt, že většinou sem první, kdo se začne bavit , ať je to, jak je to.. Tak ať se to brzy urovná! sem zvědavá, kdo to rozlouskne…Jen pěkně odpočívej, když je malá venku!

opět si moc nepamatuju.-..

Agi s tím smrkáním, zkus Tobíkovi říct, ať udělá zajíčka, to mi říkala mamka, že tak se děti učí smrkat. Eliška ho umí hezky, vždycky tak srandovně nakrbí nos a čmuchá, jak zajoch:-)a už je na tom chudinka Tobík malinkej lépe?

Leni, super, že jste zdravé!

Hani, aspoň si to Jonášek namaloval podle svého gusta, jen aby nechtěl svoje dílo rozšířit i o další místnosti:-))

dneska nemám uvařenou polívku, tak jdu udělat krupičnou kaši, minule jí papala, tak snad si jí dá i dneska, asi jí na to nastrouhám jablíčko.. jo potřebovala bych nějakou inspiraci na rychlý jednoduchý jídlo pro děti.. nemáte někdo nějakou ověřenou specialitku? je to furt dokola…

tak zatím, ještě nakouknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital