Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky.
Perulko, tak dopisy, jo?? To jsme ještě doma nikdy nezkoušeli.
Ale když to jinak nejde.
Marky, ahoj.
U nás taky pořád padá sníh a je hnusně, snad to už brzy skončí, já už chci jaro. Ani teď moc nechodíme ven, všude je zmrzlej sníh.
Holky, včera jsem se bavila s kamarádkou a domlouvaly se, že asi půjedeme s holkama na zápis do té školky, u nás je někdy v dubnu nebo v květnu, její Terezka oslavila teď v lednu 2 roky, no tak uvidíme. Ona do té školky dává i starší dceru tak zjistí co a jak a holky pak budou chodit spolu, máme školku od baráku 5 min. ![]()
Jo a ještě se musím pochlubit, už to dýl nevydržím, minulý týden jsem byla u doktorky na vyšetření a z krve mi potvrdila těhotenství, na ultrazvuku zatím nebylo nic vidět, ale jdu zase příští týden, tak na mě myslete ať to nezakřiknu a v říjnu se radujeme z mimča. Jo a propašovali jsme si ho z Egypta, takže ta dovča byla vydařená ve všech směrech.
![]()
Jo ještě se tady minule někdo ptal na kojení, tak já kojím pořád, ale už jen přes den, noční jsem už odbourala a teď spíme v klídku celou noc. ![]()
jééé Leni veeeelíííkááánskááá gratulace, to je super!!!
Takovédle parádní novinky slyším úplně nejraději, ale pěkně se to zase roztrhl pytel s těhulkama, v okolí jich je několik…
u nás bude ze školkou asi docela problém, chctěla bych nastoupit od září na celý úvazek, ale i když mamka dělá ve školce, kam bych Elišku chtěla dát už skoro 30 let, tak prostě mají krávu vedoucí učitelku a ta řekla jasně, že ne a dokonce se i domluvili, že kriterium pro přijetí musí být 2roky a 8 měsíců, což budeme mít až v lednu. Ale ještě to zkusím s maminou zajít za ředitelkou ze školu, pod kterou vlastně spadá školka a uvidíme, co se dá dělat. zápis máme taky v dubnu, tak uvidíme.. Každopádně mateřskou mám do května, takže sme domluvený, že v květnu nastoupím na poloviční a pak podle školky, ale když to tak vidím, tak asi půjdeme taky do druhýho… ale zase čekám, až budeme bydlet , no je to komplikované:-))))
Leni - moc gratuluju
.
A písni prosím tě, jak jste odbouraly to noční kojo.
Holky ahooooj!!!
Marky, díky.
No koukám, že to máš s tou školkou docela zamotané, no já taky právě nevím co mi řeknou, jsem doma na 3 roky, tak uvidíme jak budou brát děti, chtěly jsme právě s tou kamarádkou dávat holky jen na jedno dopoledne v týdnu ať si zatím zvykají a my aby jsme nepřišly o peníze, tak uvidíme jak to vůbec dopadne.
Hani, ahoj, a děkuji.
S tím kojením, no to byl tedy oříšek. Je na prsa dost zvyklá, takže jsem si myslela, že už to nedokážeme, ale stalo se a teď přes den se jí taky snažím vyhýbat, ale to prostě ještě nejde.
Vždycky večer jsem si vzala do postele plno plyšáků a flašku s vodou ( nic jinýho pít nechce ) a když vždycky chtěla prso, tak jsem jí dala vodu, samozřejmě, že se to bez breku neobešlo ( jo, zatím spí s námi v postýlce, je to náš rozmazlenec ) a tak jsem to dělala vždycky třeba hodinku, ono jí to začalo unavovat, ale musíš mít výdrž. Taky po mě neustále lezla a jednou večer jsem se už naštvala, řvla a lezla po mě, tak jsem jí šoupla za dveře ložnice a řekla, že je tam bubák a odnese si jí, řev jak blázen, no ak když jsem otevřela tak si vlezla do postele, vzala si dobrovolně flašku a usnula a od té doby ví, že je za dveřma bubák a že musí spinkata a já mám pokoj.
![]()
Tak snad ti to trochu pomůže.
jůůůůůůůva, Leni!!!! Obrovská gratulace!!! To je super, moc Ti to přeju! Takže říjen? To bude 2,5roku rozdíl, že? Paráda! Takže jsi tak 5.týden? To víš, že budu držet pěsti! Hmmmm…takže Egypt, jo? To abych věděla, kam si jet pro dítě, až budu chtít to třetí
. Hlavně aby to dopadlo dobře zatím s tím druhým…
Marky - u nás je to právě se školkama taky tak. No a asi by to chtělo se rozhodnout co nejdřív, že - jestli další mimi nebo návrat do práce
.
Leni a jak to teda je? Když máš doma jedno dítě a bereš rodičák, tak nemůžeš dát starší do školky? Je tam nějaké omezení, že? Já to zatím nějak nezkoumala.
Hani - kde se flákáš??
Jo a my si doma taky zatím ještě dopisy neposílali
, to je premiéra. Začlo to tak, že jsem šla včera spát pozdě a zbyly tu chleby a ovoce, co jsem chystala pro návštěvu. Tak jsem to dala do misek a napsala mu na stůl vzkaz, ať si to vezme do práce na svačinu, že to má v lednici. No a pak jsem tam ještě připsala, že si myslím, že by se mu nic nestalo, kdyby jednou uznal chybu a omluvil se. že mě při veškeré snaze nenapadá jediný důvod, proč by se měl cítit dotčený on. No a on mi pak psal ráno z práce mail. Taky si přijdu jak blbec, ale když nám hrdost nedovolí ani jednomu říct „pojď, proberem to“. to jsme radši oba uražení.
ahoj Perul, no taky sem o tom takhle přemýšlela, ale chci se nejdřív nastěhovat a chodit do práce třeba jenom půl roku, práce je tam dost,ale zase nechtějí přijímat nikoho novýho, takže by s tím i teoreticky počítali, že bych se tam moc dlouho neohřála:-)) no uvidíme..
jo a s tou školkou , pokud máte mateřksou na 3 roky, tak pokud by díte vzali, tak by ste ho tam mohli dávat na 5 dní v měsíci, to už záleží na Vás, jakej den si vyberete, ale mateřská Vám zůstane, pak až jim budou 3, tak můžou chodit denně…
Já se flákám tady!!! ![]()
Zkoumám jaký enduro koupit, koukala jsem na plastelínu playfoam a taaak
On totiž Jonášek strašně rád něco tvoří, tiská, chce stříhat… Včera koupil v Lidlu Berta nějakou plastelínu s válečkem a vykrajovátkama… Ale teď přemýšlím, že k narozeninám bysme koupili tu playfoam, je to dost drahý, ale stejně nevíme, co. Tak si tady tak přemýšlím
. Jo a taky čekám, až usne a půjdu si barvit hlavu…už zase
. A je mi dnes nějak divně, asi blbej tlak.
Peru - vy jste teda oba držáci
. To bude usmiřovačkaaa
. No, nejpozději do neděle to bude o.k., tipuju, když je ten Valentýn ![]()
ahoj Hani, jo blbej tlak? aby si nebyla taky těhulka:-))))
Perul, tak držím palečky, ať se drahý umoudří a až dorazí z práce, tak se přijde usmířit!!!
Jooo a Leni, díky za popis vašeho odstavení na noc
. Nevím, nevím, jestli by na Jonáše bubák platil. Včera ho Berta poslal u našich za dveře(to si někde přečetl, tak je Jonáš pořád za dveřma
)a on lepil pusinu na to sklo a házel na nás různý tlamy
, no zmeťour největší!!! Blbý je, že ho chceme nějak potrestat(to zní blbě) a pak se tomu smějeme, takže účinek veškerý žádný.
Marky - sem čekala, kdo to vytasí jako první
. Určitě nejsem…to vím jistě.
Perulko, díky.
Jo, jo, příště Egypt, ale zatím jsem v 6tt, tak to nechci nějak zakřiknou a rozdíl mezi prckama by byl cca 2,5. Příští týden jdu na UTZ tak se uvidí, zatím to mám právě z krve a na UTZ doktorka moc neviděla, má dost staré vybavení.
Jinak se školkou toho taky moc nevím, asi je to jak psla Marky, ale vím, že pak dávají přednost maminám, co nastupujou do práce, pak to dítko berou bez problémů, ale když budu mít druhého prcka, no uvidíme, třeba to nějak půjde.