Poradna duly
Jana Čurdová
Teda Peru - to koukám
. Tak za prvý bych toho nezodpovědnýho zmetka, co odjela asi přizabila. To je neskutečný, čeho jsou lidi dneska schopný. Ale hlavně, že se ti nic nestalo a Julince taky ne. A s tím špitálem, koneckonců buď ráda, že si tě tam pohlídaj. Já vim, je to vopruz, ale zas aspoň víš, že čípek je v pořádku. A s tou placentou, to jsem měla s Tobíkem taky. Já krvácela hned ze začátku, tak možná, že jsi to měla taky kvůli tomu. Měla jsem jí hodně dole, ale nakonec se vytáhla na zadní stěnu dělohy a bylo to ok. Já jí měla dole ještě 8 týdnů před porodem.
A jak dlouho tam budeš ležet, řekli ti?
Odpočívej, využij toho a pusť z hlavy nedůležité myšlenky. Snad tě brzy pustí a budeš zase s Eminkou. Mimochodem jsem se tedy jejím projevem super pobavila
Ta je teda ukecaná, super
To už jsou normálně věty. Tobík dá dokupy max dvě, tři slova. Ale má teď rychloučící období, takže umí spoustu nových slov.
Markét - no já napsala i delší příspěvky
A Perulka se taky snaží ![]()
Hravé učení už známe, jak jsi sem nechodila, tak myslím Hanka dávala odkaz. A jo, je to fajn. Teď mi posílali nějaké vylepšení mailem. Ještě jsme to nezkoukli. Agi už to umí nazpaměť a Tobíka to taky baví. A je vidět, že už jim to celkem funguje. I ty pohádky tam jsou, písničky, dřív to moc nešlo.
Jo a vlastně - Tobík už je celkem v pohodě. Ještě malinko rýmuje a už se pokouší i smrkat, jupííí. No dneska 2× fouknul do nosu, nic nevysmrknul, ale chválim ho
Kašlík už skoro nemají ani jeden. Agi je zdravá, řekla bych, úplně (ale ťuk ťuk ťuk, nechci to zakřiknout), takže už chodí na hodinu ven. Tobík ještě občas malinkato zakašle, ale už naštěstí taky dobrý. A taky nám při tom kašli hodně pomohl eukalyptový balzám od Dr. Theisse. Je moc příjemný a dobře se po něm dýchá. Tak doporučuju!
Leni - já ti nevím, mě to nějak napadlo, že jste si do Egypta jeli pro mimčo
Už jsi koukala, kdy by vycházel termín? Někdy na podzim ne? Září, říjen? Nebo už jsi to psala? ![]()
Ahoj holky!!!
Agi - super, že sis školu opět užila
. A když jsi v Praze celý víkend, kde tam spinkáš? Zatím jsem tu Playfoam nekupovala, ale koukala jsem, že základní sadu mají u nás v hračkárně. V Lidlu mají nějaký dětský věci a ta modelína byla v letáku (Bertovo oblíbený čtení na hajzlík
), tak jí Berta malýmu hned koupil a je fakt dobrá. V balení byly 2×4 barvy modelíny(v kelímku)a k tomu nějaký vykrajovátka, rádýlko…prostě vercajk a malýho to fakt baví.
Marky - tak počítač to vydržel, koukám
. A takovýhle romány nám Agi a někdy i Perulka píšou běžně
. Taky doufám, že si to Berys rozmyslí, včera jsem to zase nadhodila, tak jsme o tom trošičku mluvili…musím na něj pomalinku
. Jo, to hravé učení už sjíždíme dýl, našla jsem odkaz v jedný diskuzi tady a je to fakt pěkný. Zrovna v pátek jsem to malýmu po dlouhý době pouštěla a opět ho to bavilo.
Peru - teeeda ty jsi měla kliku
. Ještě, že vše dobře dopadlo. Hovado jedno!!!!(Ne ty
) No a jak píšeš, že tě pořádně prohlídli, vše špatný je k něčemu dobrý, tak aspoň, že tak. Eminka je boží
. já malýmu taky neustále zdůrazňuju, že se píše jenom na papír a on to po mně opakuje, ale zkouší to i jinam. Jinak stejný důvod, proč nemít jedináčka mi řekla i jedna známá a prý se i říká, že jedno dítě je pro strach. Stát se může cokoliv, ale takhle přemýšlet se mi nějak příčí. Každopádně, to s tím chlapečkem je mi moc líto
.
Tak zatím papa
. Jo a mám podezření na stoličky, malej nějak slintá a včera a dnes blbě usínal, no uvidíme.
Hani - moooooc pěkný!!! takhle vypadala naše zeď po jednom pokusu, jak to asi vypadá jinde než na papíře
. A tu plastelínu asi taky vyzkouším.
Agi - takže na MMB ji mají, jo? a koukám, že my 2 tu držíme prim v délce projevu. asi se budu krotit:-). ale já když už začnu, tak neznám bratra
.
A s tím mluvením - právě jsem taky dneska koukala, že jí spoustu věcí nerozumím. jak s ní nejsem už 3 dny doma, tak se naučila slova beze mě a já teď nevím, co znamenají - protože je samozřejmě komolí a taky někdy brebentí strašně rychle. Ale je to zase sranda
. Už abych byla doma.
No nic, jdu asi spát. Paní vedle otravuju s lampičkou. tak dobrou!
Hani - v Praze spím u kamarádky, spolužačky ze základky. Má zrovna 5-ti měsíční mimčo (skoro), ale tentokrát mě nechali samotnou a jeli do Domažlic k jejím tchánovcům na masopust. A nemaj ani telku, takže to byl pro mě nezvykle tichý večer
. Ale nááádherně jsem si odpočinula a vyspala jsem se.
Fotky - boží! Fixy Tobeš Agátě ukradnul jednou a dopadlo to fakt příšerně. Zkusím vložit fotku…
Peru - nekroť se, stejně to nejde.
Já taky jak tu pár dní nejsem, tak toho vždycky namelu…a to bych mohla psát a psát furt pryč. Ale koho by to bavilo číst, že.....
Playfoam: TADY ODKAZ
Tak ti přeju dobrou noc ![]()
Holky musim vám napsat, co ten náš opičák zas provedl. Kamarádka mi půjčila skvělou kuchařku Kouzlíme se zeleninou od Reader´s Digest Výběr. Ona jí dostala od mamky. Nicméně já jí nechala ležet na stole a Tobiáš počmáral obálku a jeden vnitřní (první) list. Je to tedy už pár dní zpátky. Zkoušela jsem aspoň tu obálku vyčistit, no nejde to, je to tam jakoby protlačený. O tom prvním vnitřním listě ani nemluvě. Ten je prostě propiskou počmáranej celej. Tak jsem si říkala, že jí dám 200 a budem srovnaný. No a dneska koukám na net a ta kuchařka stojí přes 800,–-
No mě málem omyli. Na aukru jsem jí našla v aukci, zítra aukce končí, zatím je tam za stovku, tak se pokusím jí koupit a dám jí tu. Sice není nová, ale snad by měla být nepoškozená. Tak uvidíme.
No nic, tak já jdu taky do peří, dobrou všem ![]()
Vítám novou těhulku. Tak trochu závidím,ale musím ještě vydržet.
Ali- no a jakou máte lektorku. Nechod k romane ani ke Katce. Jsou na deti hodne prisne, ale ja si z toho nic nedelam. Kdyz Klarka neco nechce delat, tak to nedela. Nikdo si mi nedovoli nic rict a i kdyby nekdo neco rekl, tak tam budu stejne chodit, protoze vim, ze je to dobre pro ty deti to plavani i ten kontakt s jinejma detma.
Jsem s ni ve skluzu v plavani, nerada se potapi, ale tak se potapet nebude a hotovo.
Perul nezavidim ti to a ani jsem nikdy nepoznala co to je tvrdnuti bricha.
No a u nas Klarka - uz se asi 5× pocurala a vzdycky na to „A jeje“. Tak jsem ji dala plinku a ona porad AU, Au. Tak jsem ji ji musela sundat. Tak ted uz jsme asi 2 mesice bez plinky. Trochu trnu, aby se mi nepocurala nekde venku. Jinak mi byly asi 3 tydny nemocny. Ted uz se z toho dostavam. mela jsem zastydle dutiny a kasel a klarka jen rymu a kasel. Ty dutiny mi ale daly.
No a kolik umi slov? Asi jen 20. Vic ani tuk. pak tedy jeste nejake zvuky zviratek, ale to nepocitam do slov. No aj uz v jejim n¨veku se hadala s mamkou jak se bude jmenovat moje segra.
Ahoj.
Perulko, co to čtu, to byl teda pěknej vůl, hlavně že jste v pořádku a v nemocnici si tě pohlídají. ![]()
Hani, hezký fotečky, malej je fakt šikulka. ![]()
Agi, termín zatím vychází na začátek října, ale nebudu předbíhat, dnes jsem byla ráno na ultrazvuku a byla vidět krásně dutinka s gest. váčkem, no tak za 14 dní bude snad už i srdíčko. ![]()
Ahojky!!!
Tak se musím pochlubit, že se mi podařilo odbourat polední kojení před spaním
. Sice to dnes na mě ještě jednou zkusil, ale řekla jsem, že není a už to bral v pohodě, včera ještě brečel. Tak už nám zbývá odbourat večer a noc. Včera měla moje milovaná neteř maturák a já na něj nemohla, právě kvůli kojení
. Jo a dnes jsem opět vytáhla nočník a řekla jsem, že, když se vyčůrá, nočník zahraje písničku. Jonáš zrovna pil a tak tam vyflusl čajík, nočník zahrál a on se vyčůral na koberec
.
Agi, Peru - v žádném případě se nekroťte a hezky písejte!!!
Agi - to je super, že máš u koho přespat
. A s tou knížkou je to mazec. Snad se ti povede vyhrát tu aukci. A když ne, tak třeba postačí omluva a malá záplata v podobě bonboniéry nebo tak něco.
Leni - gratulace k ultrazvuku
A cítíš se dobře?
Ahoj holky!
tak už jsem doma, hip hip huráááááá!!!!
Leni - gratulace! Super! vítej v nekonečném očekávání
. Nejdřív na váček, pak na srdíčko, pak na 12.týden, pak na velký utz, pak na přelmový 24.týden a pak na každý další… ![]()
Hani - tak jsem se fakt zasmála!
Jonášek je fakt třída. Miluju situace, kdy mi vlastní dítě přijde chytřejší než já. Normálně tě přečural!
A gratuluju k odbourání kojení!
Agi - já myslím, že takové věci se stávají. Asi bych to prvně té kamarádce řekla. Myslím, že kdyby vytrhal stránky, bylo by to horší. Ale 2 počmárané - to není tragédie. Jen aby ta knížka z aukce nevypadala nakonec ještě hůř…
Lucko - buď naprosto v klidu. Každé dítě je šikovné na něco jiného. A stejně to neovlivníš. Moje se už se mnou sice hádá o jméno sestřičky
, ale čurá zásadně do plín… ![]()
Holky, tak mě trefí
Teď jsem koukla na tu aukci s tou knížkou a měla jsem za to, že končí až v 8 večer. Tý jo, skončila před půl hodinou a knížka se prodala za stovku.
Nojo, když jsem vůl a nepohlídám si to.....tak teď už mi nezbude fakt nic jinýho, než ta bomboniera a omluva. Já si jí taky chtěla nechat, protože je tam fakt spousta super receptů. No nic, jdu se připravovat, máme dneska slezinu s holkama z bejvalý práce, tak se těším.
![]()
Ahoj holky,
stale nemam pc, ale bylo mi milostive povoleno sednout k notebooku.
Zatimco tatinek dela salat.
U nas vzruso opet. Vcera se rozbil kotel. Noc uzasna. Spali jsme vsichni v jedne mistnosti s elektrickym pritapedlem. Jonas do toho ma horecky a Vitek peknej kasel. Dneska se to provizorne opravilo a zbytek ve ctvrtek. No spala jsem 3 hodkyu, tak si umite predstavit, jak vypadam. ![]()
Na podzim jsme si na kotel nechali pridelat regulaci a neco se v ni rozbilo
. Chudaka Jonase jsem dneska tahala s tema horeckama do tepla k nasim. Ale „diky“ nemoci jsme zjistili, ze i Jonas umi smrkat. Uz jsem si toho vsimla driv, ze vyfukuje nosem, kdyz me vidi smrkat. Ale jak nemel od listopadu rymu, tak az ted smrka. A desne ho to bavi.
Perul-ty blaho. Hlavne, ze jsi v poradku a doufam, ze se ten parchant smazi vycitkama svedomi. Skoda, ze nemas jeho poznavaci znacku.
K tomu cipku- ja uz si vsimla v jinych diskusich, ze kazdy dr rika neco jineho. Tak at te rychle pusti dom za malou.
Agi- podle me to neni zadna traga, ze malej pocmaral tu knizku. Jeste bych ji tam napsala venovani a datum.
No ne, ale tobe by to tak vadilo? Na recepty videt je, ne?
Hani- az zacne Jonasek montovat a pujcite mu sem tam sroubovacek, ut to nebudou jen maluvky tuzkou na zed. ale taky par direk - vetsich a vyskrabu. Neco mi to rika.
Sikula. ![]()
Leni- tak opet gratuluju a tesim na info o srdicku. ![]()
Luci- ja vlastne ani nevim, jak se jmenuje ta predcvicitelka. Ale Katka ani Romana to neni.
Marky- tak ja ti za par dni poradim, co vsechno budes casem k postaveni noveho pc potrebovat.
Zacinal stavkovat podobne. Jo, jo, uz se kupuje novy vnitrek. ![]()
Tak zas pa. Jsem behem psani byla 3× z duvodu pracovnich odsunuta. Tak snad jsem napsala vsechno.
Sem prehlidla, ze uz Je Perulka a Julinka doma. ![]()
A curani Hani tkay super. ![]()
Agi - ajaj. To naštve, stovka - to je fakt za hubičku. Ale taky si myslím jako Ali, že to není žádná tragédie. Poud má ta kamarádka děti, tak to pochopí
.
Ali - vy fakt máte doma nějakého záškodníka, to není možný! Furt Vám něco nefunguje! počítač, topení… ještěže nejsou te´d ty mrazy -20.To by malé přítápědlo bylo pěkně na prd. A gratuluju ke smrkání!
Jdu do vany smýt ze sebe ten špitál. Samozřejmě jen na chvilku a ne horkou vodu. Ale prostě musím! Su tak ráda, že su doma…normálně tam za celou dobu neumyli záchody. Jsou tam 4 záchody na chodbě pro celé oddělení, měli plno, takže tam bylo skoro 3 ženských a třeba ten záchod, co jsem měla já nejblíž, byl už posranej v sobotu. A jak jsem dneska odjížděla, byl posranej pořád na stejným místě - mimo jiné samozřejmě
. A zrovna na gyndě. To fakt patří někoho zabít.Když jsem viděla tu práci uklízeček, tak se ani nedivím. přede mnou ošmudlila umyvadlo na pokoji hadrou a po jejím úklidu, bylo nadála zaprskany od pasty. A to jednou hadrou na jednou namočení utřela prach v celém čtyřlůžkovém pokoji a ještě to umyvadlo. Neskutečný!
Nic, nebudu se už rozčilovat a jdu do té vany, jupíííí! ![]()