květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
5.2.10 07:29

Já nakukuju, ale je to divný, nestíhám psát. :-)
Teď hledám odpovědi na Vítkův úkol ze školky. Si miláček vzpomněl zrovna pár minut před odchodem do školky. No a hádejte, co mi Google vygooglil. Emimino na 3tím místě a odpověď je tu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
5.2.10 11:53

Ahoj kočky!!!
Nešel nám internet, neodešla platba :cert: , ale jak vidíte, už je vše v pořádku :wink: .
Dnes malej vstával v 5.00 8-o , možná by ještě usnul, ale mně už se taky moc nechtělo, tak jsme vylezli..zase šel brzy spát poo.
Předevčírem mě začalo bolet v krku, včera jsem sípala a dnes mi odešel hlas neznámo kam :nevim: . Jsem byla zrovna objednaná na hematologii a ani jsem se nemohla přeobjednat, páč by mě v telefonu neslyšeli :-) .
Někdo se ptal na to kojení tak my ještě kojíme a Lena asi taky né.
Maso Jonášek jí normálně. Ale třeba v prosinci by se utloukl po mandarinkách a teď je nevezme do pusy :think: .
Jdu si asi číst, mějte se :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
5.2.10 13:25

ahoj ženy,
tak u nás je taková sybiř, fouká hroznej vichr.. brr, byli sme venku asi půl hodiny..

Agi, jak dopadl Tobík s tou pastou? asi v pohodě, viď? a mrzí mě, že ste všichni nemocní, ono i to počasí stojí zaprd, tak se není čemu divit:-((

Peru, užij si dneska dýchánek a pěkně se zase nachvilku odreaguj… já sem taky nedávno dodělala účetnictví za minulý rok (no teda spíš jenom za dva měsíce), nikdy před tím sem to nedělala, ale snad to mám dobře.. a ty to děláš i profi? já totiž nikde nemůžu najít info o tom novym paušálním odepisování za benzín či naftu.. teorie je na netu hafo, ale praxe, jak to účtovat a jestli se to vyplatí pro plátce DPh, nikde.. ty náhodou nevíš?

jinak víc si nepamatuju.. pač je to na minulé stránce a to sem si četla už včera..

Hani, hezky si užij knížku! já jdu něco snízt, mám hlad…
tak zatím pappaappapap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
5.2.10 13:49

Ahoj holky!
Já mám dnes den blbec…pracovně. ale škoda mluvit.
Agi - ty slavíš svoje narozky??? Tak hodně zdraví hlavně a užij si to!!!!!! Co plánuješ :-D ?
Hani - a oni vám hned ustřihli internet, jo? Přes co ho máte? To jsou lotři… Tak ať s náma zase brzo mluvíš :lol: ! To je děs, jak ty bacily furt řádí.
Ali - tak se polepši! zas tolik toho ke čtení nemáš :-D .
Marky - já účetnictví profi určitě nedělám. ale ke své práci se v něm potřebuju orientovat. A svoje a tatovo zvládám, to je jen daňová evidence. No a ty paušální náklady - náhodou dobrá věc. Jde o to, že ti to ušetří vypisování knihy jízd, pokud si uplatníš náklady paušálem. Jestli je auto pouze pro služební účely, tak je paušál 5tisíc měsíčně. Pokud ho používáte i k soukromým účelům, tak se ta částka poměrně krátí. Ještě je třeba rozlišovat mezi daní z příjmu a DPH. U mě se třeba vyplatí u daně z příjmu dávat paušál, ale knihu jízd vést pro účela DPH a tam si uplatňovat reálné náklady, protože jen tak mám odpočet DPH. pochopeno? pokud bych knihu jízd nevedla, tak si zkrátka nemůžu odečíst DPH z nafty… protože nedávám do nákladů konkrétní lístky od tankování. Takže tak :-D .
Letím se trochu zkulturnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
5.2.10 14:06

Perul Děkuju,
Takže pokud dobře chápu, tak pokud je drahý plátce DPh, tak to paušální odepisování je k ničemu, pač by nijak nemohl uplatnit DPH.. takže stejně knihu jízd vézt musíme? a nebo můžeme odepisovat paušálně pro daň z příjmu a zvlášť si ještě vézt knihu jízd s účtenkama a pak si to uplatňovat u DPH? sem z toho jelen:-)) ale to asi ne, viď, to buď jenom jedno či druhý…já o tom právě četla, že nejvíc se to vyplatí drobnym podnikatelům , co nejsou plátci DPH..

holky omlouvám se, že to sem tahám, ale napadlo mě se zeptat…

a bolí mě zoubek, chjo, už 3 dny, Eliška je zrovna příšít týden objednaná, tak se tam asi taky posadím, brrr:-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
5.2.10 14:30

Marky - právěže to jde! Nikde není řečeno, že by to nešlo. Konzultovala jsem to i s účetní. Lze dát paušál pro účely daně z příjmu a souběžně vést knihu jízd pro účely DPH a uplatňovat si odpočty. Pak jen mizí ta „ulehčovací“ výhoda a stejně musíš vést knihu jízd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
5.2.10 17:16

aha, to sem teda vůbec netušila.. to sou věci:-))takže je to opravdu ulehčení jen pro neplátce dph:-) díky moc za info, táta má svojí účetní, už sem se jí na to taky chtěla zeptat..stejně ještě budu potřebovat poradit po praktické stránce,tak za ní zajdu.Sice školu na to mám, ale nikdy sem to nedělala, tak si musim všechno zjišťovat a pak když jsou nějaký novinky, tak sem ztracená úplně:-)

Agi a už je líp? a kdy že slavíš narozky a velká oslava proběhne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
5.2.10 17:26

a jedna fotečka z návštěvy u sestřenky, byla s náma ještě kamarádka, no měli sme úplnou školku a vozový park:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.10 20:16

Peru- to je pravda, že zas není tolik dočítání. :-) Ale je to znát, jak se přes den bojím zapínat pc, tak večer už se mi kolikrát nechce. A nějak jsem tento týden po večerech unavená. Poslední týdny jsme chodili spát až kolem 1hod v noci a Jonáš vstává třeba v 6h. Tak už tělo řeklo dost a chodím tento týden i trochu dříve - do 23h určo spát.:-)
A mě teda taky zajímá, jak ti to teď sluší. Hoď fotky, jo. :-)
Agi- a pročpak si chceš zrovna letos užívat? Že by ti už bylo 20. :mrgreen: To víš že jo , oslav to a dětičky ať ti dají dárek, že budou zdravé a dlooooooouho spinkat. Jo nekojím.
Marky- školka krásná.
Hani- taky mě teda překvapuje, že hned vypínají net. :nevim: A co čteš zrovna? Já dočetla včera knížku, ale moc se panu spisovateli nepovedla. Dobrej námět a pěkně ho zkopal. Už mám nachystanou další vánoční. Musím rychle, než bude škola.

No a jinak u nás se kypí zdravím. Ťuk, ťuk, ťuk. Dnes jsme byli plavat v Altenberku a zítra rozdáme dětičky a jedeme do Imaxu na ten Avatar. Už mají zabalený batůžky a Jonášovi ještě vařím něco sebou.

Maso- Jonáš jí rozmixovaný v jídle. A pak podle nálady. Někdy by sněld řízek či sekanou i s talířem a jindy se ofrňuje. Vítek ho začíná jíst prakticky teď. Pod pohrůžkou násilí. Ale to je jiný příběh.

Krásný a pokud možno zdravý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
5.2.10 21:04

Ahojky!!!
Agi má narozeniny :?: To jsem nějak přehlídla :think: . Tak Andrejko, vše nej nej a krásně si to užij :kytka: .
Peru - já chci taky vidět bříško :wink: .
Ali - teď jsem dočetla dvě knížky od Simony Monyové - taková vtipná nenáročná četba :-) a začala jsem číst Po dobrém nebo po zlém? od doktora Matějčka…doufám, že se tam dočtu, jak na Jonáška :-) . Užijte si kino!!! Bych taky šla, naposledy jsem byla v těhu.
Jo a jak ses ptala na toho Valentýna - tak Bertovi dám pusu - šetříme!!!
Marky - foto povedené :wink: .
Dobrou :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.10 21:11

No ještě mi to do pošty hodilo odkaz na příspěvek. :-)Hani- já bych taky zůstala klidně u pusy.......... ale Honza je dárkovej. :-)
Odpočinkový vtipný knížky - to je moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
6.2.10 14:33

ahoj holky,
když už jsme u těch knížek, od kdy je dobré číst dětem pohádky? většinou, když Eli něco čtu, tak chvilku poslouchá, ale pak jí to přestane bavit…

masíčko - u nás jak kdy, někdy ho papá pěkně, ale jindy třeba rozžvýká a vyplivne, třeba dneska k obídku si dala docela hodně.. ale to bylo i tím, že sme ho jedli společně , a i babička a děda, takže chtěla taky:-)) jinak u nás probíhá od včerejška zabíjačka, táta si koupil už vykrmený prase.. takže bude tlačenka a paštika a masíčko, no a to ostatní nemusím:-))

jinak všem hezký víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
6.2.10 18:31

Ahoj holky!
No tak pupek musím nejdřív vyfotit a pak sem dát, ale tak dobrá, no, zkusím to :lol: !
Agi - tak co? Jaká byla oslava? Ještě dospáváš :lol: ?
Hani - místo odborné rodičovské literatury mám emimino :lol: . Dočetla ses něco zajímavého? Já naposledy četla Prevítem snadno a rychle a pak ty citáty od stejného autora o Prevítovi - jedny pro maminky a jedny pro tatínky. Taky celkem ok. ALe kdybyste mě zabily, tak si teď nemůžu vzpomenout, jak se ten autor jmenoval?! Tuším že Simon…je to možný? taková skleróza?
Ali - tak co teda kupuješ? Tu masáž :-D :

Včera jsme měly ten dámský večírek. Bylo to super, domů jsem dorazila až po půlnoci. Ale ještě by se kecalo, kdyby nezavírali hospůdku :lol: . Akorát jsem byla za největšího nenažrance. Já si dala své oblíbené tamní jídlo - vepřové medailonky na čerstvých hříbkách a smetaně, řecký salát, brambory a pak ještě dezert z listového těsta a zmrzliny - je to řecká restaucace, jejíž majitel žil roky v Řecku a vážně výborně vaří. No ale holky včera skoro nejedly. Jedna pojedla doma, druhá drží fest dietu a třetí se rozjel atopickej ekzém,takže měla jen plátek ryby se zeleninou. Ale pokecaly jsme dobře :lol: . Dokonce došla řeč na školky. Odkdy chcete dávat prcky do školky? Já o tom zatím ještě vůbec neuvažovala, ale tady je to prý tak, že musí jít dítě do školky od září a pokud chce až v půlce roku, tak ale stejně musí platit od toho září. A je tu dost nával, protože jak bylo málo dětí, tak zrušili školky a teď je dětí hodně a kapacity nestačí. Přednost mají děti, které chodí do tzv.přípravky jednou týdně na 2 hodiny ještě s maminkama. Tak hodně lidí s podobně starými dětmi jako Eminka už chodí! Byla jsem docela v šoku. No a zápisy jsou v dubnu a květnu. Já teda nevím, neuvažovala jsem, že bych ji dala už teď od září…ale zase uvidím, jak to půjde doma s dvěma mrňaty. A za rok v září už jí vlstně bude 3,5 roku… tak teď fakt nevím. Samozřejmě by musela být do té doby bez plín… No ale řešily jsme i jiné věci než děti, což se mi právě na těchle večeřích líbí :lol: . Byť jsme všechny maminy, tak že se pořád dokážeme bait i o jiných věcech - což když se sejdem během dne s dětma, tak se prostě nedaří :lol: .
Dneska se tu konečně oteplilo a z několikatýdenního prašanu se konečně dal postavit sněhulák! Tak máme letos prvního. Eminka je do něj zamilovaná, pořád mu chodí dělat „ládi ládi a malá“ :lol: . To mám vyfocené! teď to jenom stáhnout do pc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
6.2.10 21:05

Ahoj holky!!!
Marky - s tím čtením to asi jako vše bude individi :wink: . jonášek knížky miluje už dlouho, ale číst ho nebaví. jakmile začnu, už ječí, že néééé.
A užijte si zabijačku :wink: . Věř nebo nevěř - já ještě na žádný nebyla :cry: .
Perulko - zatím jsem se nedočetla nic moc, je to na mě moc zeširoka :wink: . Já mám ráda vše polopaticky, žádný zdlouhavý omáčky…Ale trošku přeskakuju v textu, když mě to neba, takže to dočtu :wink: .
Toho Prevíta jsem četla ještě v těhu, půjčila mi ho kolegyně a pobavila jsem se :-) .
O školce taky už pomalu uvažuju, taky je tady nedostatek míst, jako asi všude. U nás tam teda dítě dáš, když má ty 3 roky a můžu si prý jakoby zamluvit místo už teď, ale ten rok bych normálně platila 8-o (i když bysme místo nezabírali) a ani tak prý není jistý, že na nás místo vyjde. No, sama jsem se ještě neinformovala, ale říkaly mi to už dvě kámošky. Třeba syna mojeho bratrance vzali až napřesrok(ve čtyřech), prý brali 65 dětí a hlásilo se 250 8-o …takže to bude ještě sranda :roll: .
S tím sněhulákem to je fakt!! My jsme taky opět stavěli, ale jenom menšího, cestou do krámu a byl hotovej razdva.
Takže se těšíme na fotenky. Jó a ty medailonky na hříbkách bych si taky dala. To mi připomnělo, že jsem dnes pekla krkovici a když jsem jí chtěla podlít, vzala jsem pokličku bez rukavice a krásně jsem si spálila prsty…no jelito! Já totiž pokaždý, když něco peču nebo žehlím, vždycky se musím popálit :roll: .
Jo a ještě s tím internetem…máme ho přes kabelovku. Ono to mělo být zaplacený 15.1., takže hned ho nevypli.
Hezký večer everybody :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
7.2.10 13:09

Ahoj holčičky!!!
Jenom nakukuju, jestli nejsou nějaké novinky :wink: .
Právě jsem se dodívala na Topstar speciál s Luckou Bílou. Když ho dávali, zapomněla jsem si ho nahrát, tak jsem založila diskuzi, kde to najdu a jedna dobrá duše ho měla nahraný a poslala mi odkaz :potlesk: . Takže jsem teď na to koukala a bylo to fakt moc pěkný.
Zítra dopol. má Bertovo babička nástup do Motola, na operaci srdíčka, tak jí tam povezeme a stavíme se v Ikee…bude brzy budíček.
Užijte si zbytek neděle :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital