Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Hani - ten odkaz sem prosím taky dej, docela mě mrzelo, že jsem to nestihla. Myslím Lucku Bílou. A jakej byl výlet?
Luboš byl včera jakejsi urejpanej, tak jsem jakože naštvaná. No byl doma už 5 dní s tím zánětem průdušek (včetně víkendu) a už su fakt ráda, že je zpátky v práci. Není nic horšího než nemocnej workoholik.
Dneska mám hodně lítání po úřadech, tak beru Eminku ke švagrové.Ta se na ni třepe a ona ji má taky ráda. No a pak mám kosmetiku - před těmi 2 týdny jsem ji zrušila kvůli sněhu. A už to fakt potřebuju jak sůl. Navíc mi dochází kosmetika a musím doplnit zásoby. Já už se taaaaak těším! Teď jsem 3 večery v kuse makala do noci a potřebuju nějak dobít energii
.
Holky mně se normálně dneska do rána zdálo, že jsem se sama doma ostříhala na krátko. No fakt praštěnej sen. Ale tak živej! Jsem si ty vlasy ještě v noci kontrolovala
.
Jdu se pomalu zkulturnit. Jo a tady zase fest sněží
.
Já jsem koukam dneska nějaká opičová neboť:
Hani- taky přeskakuju při čtení, když mě to 2× neba nebo si i přečtu konec, když moooc chci vědět, jak to dopadne a pak teprve dočítám knížku. Jo a pálim se snad každý den. Holt nešikovný maso, že. U mě to platí naprosto. Tlustá jsem dost, tak je kde brát. ![]()
Babičce držím palce. Ale v Motole jsou na tohle EXTRA dobrý.
Perul- u nás bylo o víkendu také lehce- vlastně mě dost - nepříjemně a pořád mě to hodně mrzí. S tím rozdílem, že Honza nechtěl bejt urejpanej, ale byl upřímnej a nemusel být. Tak budu něco hooooooooodně dlouho zkousávat. Netýká se to žádnejch ženskejch. To ne. prostě je to kůň chlap, co teď nechápe, co že řekl špatně. A že se mu toho povedlo za ten víkend. Hlavně za ten večer, co jsme byli doma romanticky sami. ![]()
Jo masáž thajskou dostal minulý víkedn k narozkám. Už se moc těší. Je nějaká podezřele levná, tak se uvidí. Ale zas Mostecko asi musí bejt levnější, jinak by se tu maséři nechytali. Nejradši bych ze studijních důvodů šla s ním.
Avatar- ve 3D naprosto úžožůžo. Ale příště bych rezervovala měsíc dopředu a seděla úplně vzadu. Oči měli semtam problém pobrat 3d zblízka. Zvlášť, když šilhám od přírody.
Ale parádní zážitek a za ty prachy to stálo.
Jo Perul- užij si to dneska.
Ahoj holky, po několika dnech ![]()
Tak v pátek, kdy jako ofigo ty narozky byly, jsme byli doma, protože bába měla v práci pohotovost. Ale mně to nevadilo, jsem za poslední týdny stahaná jak kůň. Luky chodí domu po 6, večer maká, o víkendech maká (z domova), jsem na nemocný děti sama a už mě to fakt štve
A firma jim za přesčasy neplatí. Za poslední týden má 13 hodin přesčas. Si nabrali zákazníky jiný firmy a teď to nestíhaji…asi tomu jejich generálovi brzy něco napíšu.
Sorry, jsem si musela postěžovat, protože už je toho na mě fakt dost.
Jinak děti jsou stále nemocný, Agi dobírá ATB, ale chrchlá stále jak tuberák. Pár dní měla teploty, ale už je to dobrý. Dneska jsme byli na kontrole, tak nám napsal už jenom sirup ACC na vykašlávání. Zato Tobík horečkuje, už 3. den má kolem 39, tak jsem ho tam vzala taky. Napsal mu sinecod a pamykon do nosu
chjo. Už jsme byli tak pěkně zdraví......
V soboru jsme byli se známýma na té večeři, tak jsme si dali do nosu
Já měla vepřovou panenku na grilu s opečenýma brambůrkama a zeleninou, vypila jsem litr Lambrusca a završila to horkýma malinama. No spát jsem nemohla, jak jsem byla přežraná. Ale že by mě to nějak opilo, to ne
Ale pokecali jsme, přijela i kamarádka, které jsem řekla až na poslední chvíli (protože ty páry, co jsme pozvali, tak přišli jenom chlapi, že baby nemohly
, byla jsem tam já a 5 chlapů
).....no užili jsme si to. Taky na těhle sezeních mám ráda, že se bavíme o jiných věcech, než o dětech. S chlapama to ani jinak nejde
Dorazili jsme domu kolem půlnoci, taky protože zavírali. Jinak by se sedělo.....
Alčo - jj, přesně…dvacet mi bylo
, to chtělo pořádně oslavit ![]()
Ten Avatar musel bejt zážitek. A jak jste to rezervovali? Telefonicky? Nebo tam je na stránkách Imaxu nějakej odkaz? Já na to koukala jenom v telefonu, tak jsem to možná přehlídla, ale neviděla jsem tam žádnou ikonu na rezervace on-line.
A náhodou nevíš, jak dlouho to budou ještě dávat?
Marky - krásná fotečka, to musel bejt brajgl, co? U nás, když se sejde víc dětí, tak to je mazec. Hlavně sousedi jsou nadšený… ![]()
A účetnictví je pro mě noční můra a i když jsem ekonom, tak s tím nechci mít nic společnýho
Ve škole jsem z účta propadala, fakt mě to nebaví.
Hani, Alčo - tak to čtete přesně, jako moje babča. Taky přeskakuje stránky a čte konec předčasně. To jsem se divila, jak to může takhle číst. Já prostě musím přečíst všechno, písmenko od písmenka, mám strach, že mi něco uteče v tom nepřečteným
Asi neumím číst efektivně. Nebyly jste na nějakým tom kurzu, kde člověka naučí číst rychle? Já o tom slyšela a fakt by se mi to hodilo. Je to nějak že se čtou jenom první písmena slov? Nebo tak nějak.....
Alčo - u nás je teď taky furt dusno kvůli tý Lukyho práci. Já vydržim hodně, ale aby makal 16 hodin denně, 7 dní v týdnu a přesčasy zadara, tak na to teda fakt nejsem zvědavá. To je jakoby tu vůbec nebyl.
Už zas, sorry. Ale snad je to přechodný a brzy se to vrátí zpět do starých kolejí. Jako kdyby za to teda aspoň dospal prachy, ale takhle? Zadara? Co si ten jejich šéf vlastně myslí? A ještě je neustále peskuje, že málo dělaji
Vůl. No nic.
Peru - tak to sis to taky pěkně užila, co? A výčitky neměj, jen se napapkej, po porodu to půjde samo dolu, neboj ![]()
A už se ta rekonstrukce chýlí? Nebo to bude ještě trvat? Ten gruntýrung nezávidim, ty bys ani neměla, spíš zaměstnej ségru a švagrovku ![]()
Marky - ta pasta v pohodě, max. ho trochu prohnala, ráno měl trochu průjem. Ale oni mu rostou zuby a tak to nevím, z čeho to bylo…
Holky, já jsem dneska jak praštěná palicí. Něco na mě asi taky leze a hlavně na mě vlezla tetka z Červený Lhoty
, takže mě bolí břicho a je mi chvíli teplo, chvíli zima…
Je kouzelná školka, tak jdu chvíli hodit nožky nahoru ![]()
Jo holky, jak jste naučily prcky smrkat? Já už fakt nevim, jak na něj, na opičátko…
A máme 600 stran
![]()
Ahoj Agi, no to si teda pěkně užíváš. A manžel toho má taky určitě dost. Se nedivím, že jsi naštvaná.
A chudáci dětičky.
Já Ti k těm tvým narozkám taky přeju vše nej.A posíláme pusu.
![]()
Vítek si ke gymnastice zítra přidá plavání a bude pravidelně chodit a Jonáše jsem už taky konečně přihlásila na plavčo. Se těšíme.
Alčo - njn, je to síla poslední týden. Nějak se to nahromadilo.
A co říkáš jako profesionál tomu létání miminek? Mně to připadá hodně ujetý. Chudinky dětičky.
Jinak Tobík měl dneska zas úraz
Kluk no…ráno, když jsme snídali, tak koukáme u toho na Sezame, pojď si hrát. A on seděl na sedačce, stolek jsme měli přisunutej. No a chtěl slézt dolu a ujely mu punčocháče a chrastnul pusou přímo na ten přisunutej stolek. No opět krve jak z vola, asi zatim rekord. Prokousnul si spodní ret a natrhnul horní uzdičku u předních zubů
Teklo to celkem dlouho, byla jsem celá od krve, on taky, no jatka
Řval jak tur, se ani nedivim. Malej můj ![]()
Alčo a užijte si plavčo s oběma lumpama. ![]()
Agi- Já se o létání miminek zas tak nezajímám, abych se mohla vyjádřit. I když patřím spíš k těm, co by ho nezavrhovali rovnou a úplně. Se svýma dítkama taky celkem házím a dost se jim to líbí. A Vítka by to bavilo určitě ![]()
Já sobně bych se bála víc toho, že jak blbnou, tak může maminka klidně udělat krok sem nebo tam a nestihne sledovat prostor a může dítě pěkně rozplácnout o stěnu.
Toho bych se bála já. Nebo třeba 3týdenní miminko - to mi přijde dost masakr. Ale trošku zablbnout s 8mi měsíčním a víc - to si umím představit. ![]()
Ale musela bych to vidět na vlastní oči. Ty dětičky,jestli sis všimla, se u toho opravdu bavily. Pro Jonáše by to s jeho hypotonií nebylo. Ale se zdravým dítkem, kterýmu by se to líbilo, bych do toho možná i šla. To koukáš, co? ![]()
Teda Tobík je kaskadér. Chudáček. Rty krvácej fakt hrozně moc.
Alčo - no tak jasně, zablbnout jo. I když mně táta právě při takovým blbnutí vykloubil ruku asi v 6 měsících. Ale tohle (viděla jsem nějaký videa, odkazy jsou v diskuzi, co holky založily) je na mě silná káva. Mně to připadá, jako hodně nebezpečný. Myslíš, že se fakt těm dětem nemůže něco stát? Jako ty klouby, že to vydrží…oni tam s nima kroutili jenom za nožku nebo ručku…
A nevšimla jsem si, že by se nějaké dítko řehtalo, až by se za břicho popadalo. Spíš bych řekla, že spíš ty děti oněmněly hrůzou
Ale možná jsem blbě koukala. Na druhý straně jsem to vlastně ani neviděla na vlastní oči a nic o tom nevím, takže bych to neměla asi soudit. Jen mě to zarazilo, když jsem viděla, co s těma prckama od 3 týdnů
dělají.
Jo a v tom centru (A-centrum ve Vítkově ulici) máme mít o víkendu školu. Už jsme tam byli mnohokrát. Tak jsem zvědavá, jestli to nezavřou, to by bylo dost blbý. Asi by se tak narychlo nové místo nesehnalo. No uvidíme.....
Tak jdu do peří, dobrou všem ![]()
Ahoj holky!
No koukám, že se daří tak nějak všude…
Agi - já su taky vytočená, když Luboš chodí pozdě z práce a přesčasy se taky neproplácejí. Ale má to spíš nárazově…třeba měsíc klid, pak 3 týdny masakrální. ALe v dnešní době musí být člověk rád, že má práci a zaměstnavatelé na to dost hřeší. Ale hlavně že sis užila narozky.
To létání miminek - já taky nerada kritizuju něco, o čem nic nevím. ALe takhle podle těch záběrů se mi to taky nelíbilo. Nikdo mě nepřesvědčí, že se nemůže nic stát. Matka jednou chytne blbě a dítě letí rovnou na hlavu. Vyklouzne ti z ruk ledacos a při takovéhle akrobacii by mě to nepřekvapilo. Nebo přesně jak píše Alča - hvízdneš jím o zeď a… a pak taky se všude píše, jak je nebezpečné třesení s miminky, že může djít k poškození mozku. A když vidím tyhle kejkle, tak z toho mozečku u třítýdenních miminek musí být míchaná vajíčka. Mně se to prostě nelíbí.
No a u nás dneska taky super. byla jsem na kontrole na gyndě a mám zkrácený čípek
. Ne moc, ale samozřejmě zpět nedoroste, že… Takže opět mám odpočívat, zbytečně necestovat, nezvedat, nenatřásat se, atd. A my máme jet za 3 týdny na ty hory, že
. Doktorka mi řekla, že hory ok, jen ta cesta, ať si to rozmyslím - ale ona je hodně free, na mě až moc. U Eminky mi den před porodem při zkráceném čípku a odešlé hlenové zátce řekla, že se nesmím tak sledovat a že se to stává a že pořád můžu klidně rodit až za měsíc… Za to sestřička mě sjela jak Alíka jen za to, že o tom vůbec uvažuju. No a byla jsem i u té paní na čínskou medicínu, jak k ní chodím a ta mi nezávisle na doktorce řekla, že se mi to dole nějak tlačí a že by mi rozhodně nedoporučovala někam jezdit
. Tak co vy? Hele…zahajuju hlasování, jo
? Zaplacené nemáme zatím nic, ale asi budem muset uhradit nějaý stornopoplatek - ale možná taky ne, pokud to odhlásím rychle.
Tak já jdu do sprchy a taky spinkat, už jsem ponocovala kolik nocí a dneska fakt hodlám jít spát před 11h!
Ahoj holky,
zdravím po vařivém víkendu
. Manžíl měl narozky, takže rodinná vývařovna v sobotu a v neděli ještě dorazila kamarádka se svým nastávajícím. Dneska byli zbytky. ![]()
U nás s prací jsme podobně jako u Agi. Včera zrovna jsme postopátý odložili odlet do Sarajeva, protože má spoustu práce. A já bych fakt potřebovala někam vypadnout. ![]()
Taky jsme bez auta. V pátek večer setřelila nějaká ženská manžela u nás v v ulici. Ustřelila nám zrcátko a proškrábla půlku auta. Bez auta budem asi týden
Nevím jak pojedu v pátek k našim. V Praze je to nemožný, na všech chodnících prkna a na nich varování, pozor sníh nebo pozor rampouchy.
Snad nás někdo hodí aspoň do Varů, tam by pro nás táta dojel. Nevím, jestli mám v nejhorším risknout autobus. Co myslíte??
Agi dodatečná gratulace. A koukejte se brzo uzdravit.
Alčo bledá závist. Taky bych Avatara chtěla vidět v kině. Na plavčo bych chtěla taky začít s Adamem chodit, tak asi v létě. Problém je, že tady jsou samý kurzy a my jsme minimálně 2 týdny z měsíce mimo.
Perulko, já bych nejela. Jsem katastrofista.
Zdravím všechny ostatní. ![]()
Ahoj Zaneth?
A vlak z Prahy nejede? To by bylo lepší než autobus.
Koukám, že taky dobré období - rozbité auto, zrušená dovolená, chlap v práci a počasí super… Tak držím pěsti. ať je konečně líp!
Ahoj holky,
tak u nás žádná změna, nevyspala jsem se, neb synátor o půl 1 přišel, ukňouranej, unudlenej a nemohl spát kvůli ucpanýmu nosu
Tak jsem ho vzala k nám do postele, nemohl usnout asi hodinu a půl. No a když konečně usnul, tak spal 2 hodiny, zas se vzbudil a tak až do rána. Vstával v 7
. Agi asi půl hodinu za ním.
Mě bolí břicho, radši se ani moc nehejbu, vůbec nemám ani tušení, co budeme dneska jíst a fakt bych se nejradši teleportla někam na jinou planetu (nejlépe Pandoru
za Avatarem).
Nejhorší je, že nemůžu ani ven, musíme být zavřený doma, to je tak ubíjející.....asi večer uteču na chvíli k mamce, potřebuju nabarvit hlavu, tak tady zvěř nechám tatínkovi na povel.
Peru - zkrácený čípek nemusí nic znamenat, každá máme čípek jinej, aspoň to nás učili na dulím kurzu. Ale chápu obavy v tvém případě. A tu dovolenou bych asi taky odvolala. Nebo místo sebe pošli někoho jinýho, ségru nebo mamku a ty odpočívej doma. Sama, i bez Eminky. To by nešlo? Myslím, že jsi psala, že to není ani na celý týden…Já bych klidně celou rodinku odeslala na 14 dní třeba na hory nebo k moři (hlavně, aby se nemohli brzy a rychle vrátit
Sice bych asi umírala steskem, ale zas představa toho ticha a klidu a času a toho, co bych všechno stihla…)
Zaneth - autobus by byl asi v poho, jen kdyby nebyla ta chřipka. Abyste něco nechytli. Teda a ta ženská, co vám nabořila auto, to je síla. Co blbla? Nojo, ono je to hned. Já trnu každý den, když Luky někam razí do terénu.
Plavání je super, ale ty kurzy jsou všude, i u nás. Musí se to zaplatit najednou a pak nahrazovat, co člověk chybí. Aspoň u nás. Peníze nevrací a když nenahradíš, tak ti to propadá. A hodina stojí 190 kč. Teda půl hodina v bazénu
!
Tak já jdu něco vymyslet něco k tomu obědu, bude to zřejmě rychlovka, vzhledem k pokročilému času (no snídali jsme pozdě…)
http://www.ulozto.cz/ a tady za to lomítko pak patří 3848056/l-ts.avi - to je pro Perulku ten odkaz
.
Ona mi to vložila nějak blbě, takže pak to napsala takhle…to já nééé
.
Jinak teda Ahoj holky!!!
U nás je pěkná kosa a na ulicích ledovka. Včera v Praze to bylo fajn, jela i tchýně, takže blbla s malým v tý Ikee a pak jsme přejeli do Metropole Zličín a malej spal v kočárku, tchýňa vozila a my courli po krámech a samo dali kávu
.
Nějak pořád kašlu, tak jsem si šla pro Stodal a malej mi ho v nestřeženým okamžiku rozflákal o dlaždičky
. No, můžu za to spíš já, protože vím, jakej je všudybyl a chvíli jsem ho nehlídala…jako minule s tím mlíkem a kaší
. Jo a to po ránu ještě pomaloval zeď, naštěstí u sebe v pokojíčku, tak má výzdobu.
Agi - tak to sis hezky oslavila narozky
, žrádýlkem a s pěti chlapama
.
Peru - já bych asi taky byla posr… a tu dovču bych odložila. Sichr je sichr.
Ali - aby pak z Honzy nebyl po levný masáži invalida
…nééé to je jenom blbej fór. On ti to otestuje a ty pak ze studijních důvodů půjdeš taky, né?
Zaneth - to je blbý s tím autem
. Já bych taky jela vlakem, Adámek by měl určitě zážitek a je to rozhodně pohodlnější než bus.
jdu na vás kuknout, dort jsem objednalla v impeku a dala jim předlohu kitty píct ho nebudu pprdím na to ušetřím si aspon nervy ale upeču ještě k dortu štrůdly a bábovku z vaječnýho konaku tu naprosto zbožnuju
jinak hlásím že už jsem se na sebe nemohla dívat a už šestý den dřu denně jak mezek hodinu cvičím uf
a v
zdala jsem se chipsů mých lásek!!
eli má už zas rýmu a nik taky!!chjo
do školky jsem se informovala prý až příští rok žádat v dubnu ale malou mám červencovou ale jsou známě učitelky tak mi tam prý místečko schovají
ještě nakouknu ted musím uvařit čaj a kafčo