Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Tak dneska jsme měli být už na cestě na hory
…co se dá dělat. Tak snad za rok už ve čtyřech
. Dneska tu sem tam svítí slunko a strašně škaredě fouká. Naši jsou na týden pryč, tak musíme jít poklidit havěť a nějak se mi vůbec nechce. Navíc výjimečně si eminka krásně hraje sama s legem, tak se mi nechce ji vyrušovat. Ale jinak Emi dneska taky vstala levou nohou a od rána je na zabití. Už i od Luboše dostala ráno na zadek. Tak snad ten týden nějak přežijem a o víkendu už se možná budem stěhovat domů. Ale když si vezmu, co mě tam nejdřív čeká
. Sice ten největší binec nám uklidí firma, ale víte jak - ve skříňkách prach, nádobí zaprášené z linky, vyprat závěsy a vyžehlit, vyskládat a umýt veškeré věco z poliček -to musím sama. I tak toho bude dost! A to už peru, co se dá, tady. Dokonce i povlak z matrací na postele byl už pěkně špinavej, fuj.
Kruci, teď mi volala jedna klientka, jestli jsem po ní něco chtěla, že jí přišly 3 prázdné sms - no nechtěla, nechala jsem v dosahu dětských rukou mobil a šla si vyfénovat hlavu
. By mě zajímalo, komu ještě psala, opice jedna…
Jo a vymysleli jsme tu nový dopravní prostředek. Na sáně už není sníh, ale na kočár je tu šílené bláto. Takže kolečka vystlaná dekou
. A Emi je v nich maximálně spokojená. Akorát jsem ji jednou omylem vyklopila - a přímo obličejem do sněhu
. Řvala, že to studí, ale já chytla takovej záchvat smíchu, že jsem ji s bídou vydělala
. To su matka, co? ![]()
A je to. Byli jsme na předoperačním u dětský dr. Nechali nas 60 min čekat mezi zahleněnejma a zahorečkovanejma dětma - sestřička zapoměla poznačit, že máme jít jako první a vůbec si nás nedala do diáře.
Já s ním pomalu 14 dní nejdu ven, aby nic nechytil.
Jinak berou téměř na čas -ale na mě koukala jak koza, proč tam jako čekam.
Dr ho teda vyšetřila a pustila, ale ať do Motola raději zavolam, že má rýmu a v noci z ní kalše. Ale podle ní, že bude ok . No a v Motole se se mnou vůbec nebavili, že s rýmou nastoupit nesmí. ![]()
Tejden nespim a tak zas někdy příště. ![]()
Peru- víš co, vyfoť kolečka s dekou a pošli to sem spolu s fotkou břicha.
Schválně, jestli já sem dám dřív vánoční fotky, než ty tyhle. ![]()
Ali - tak to mě moc mrzí. Chjo. A kdy teda příště? No hlavně aby ještě Jonáš neodskákal tu čekárnu. Na to su taky alergická. Já su ale držka, já bych tam normálně zaklepala a vecpala se.
Ali - tak dáme motivační soutěž, jo
? dneska jsem kolka netáhla s cílem ji co nejvíc unavit - a fakt se mi to vyplatilo. půl cesty mrčela, skočila mi do kaluže a ještě sebou pleskla do bláta. Takže kromě mokrého uřvaného děcka můžu rovnou zapnout pračku ![]()
Ahoj holky.
omlouvám se za delší odmlku, ale totálně jsem nestíhala.
v noci pořád nespíme. Dneska po delší době bylo jen jedno buzení.
Taky jsme byli 3 týdny bez auta
. Story jak z románu. Nejdřív nám 1.2. někdo odřel auto při parkování. No máme havarijní, tak jsme to nahlásili na pojišťovnu. Než jsme stihli dát auto do opravny, tak 5.2. - pátek odpoledne jel manžel z práce a v jednosměrce, kde šikmo parkují okna a nějaká paní na dálku otvírala kufr a servala nám bok auta a zrcátko. Protože její auto bylo služební přijeli policajti a zhodnotili, že je to manželova vina, že měl předpokládát, že se kufr může otevřít (nevím tedy jak to měl vytušit, když to otvírala na dálku z druhý strany ulice). Tak zaplatil 500 pokutu. Pak přišel manžel tý paní - „dobrák“ a že dělá u asistenční služby a že aspoň manželovi pomůže všechno zařídit a že nám sloučí ty pojistný události. Tak tam manžel tam auto odvezl. Z počátku to vypadalo dobře, komunikovali a poak poslali mail, že to do týdne auto nebude, ale tak do 10 dnů a že je auto v servisu Vars v Holešovicích. Já jsem 12.2. odjela s kamarádkou na týden k našim a když jsem se vrátila, tak auto stále nebylo. Tak jsem zapátrala. Ve Varsu auto nebylo, nakonec přes toho prvního „dobráka“ jsem zjistila, že je auto na Kladně v nějaký autoopravně, a že teprve 17.2. tam byl pojišťovák. Když mi pracovník tý služby řekl, že oni posuzují, kam to auto dát. Pak mi sdělil, že je to můj problém, že s tím mám problém. A že auto makonec dostanu a budu spokojená.
Z Kladna auto vzít už nešlo, protože bylo na lakovně, tak nakonec jsem pro auto jela až teď v pátek, zaplatila jsem obě spoluúčasti a rovnou jsem ho vezla do značkovýho servisu nissanu do Stodůlek nechat prohlídnout, zda tam je fakt všechno OK a hlavně originální díly. Naštěstí je snad vše OK a od dneška je auto doma. Takže jsem si užila trochu hrůzy, jak to bude a doma byla Itálie jak vyšitá.
Závěrem poučení pro všechny - zdaleka se vyhněte assistenční službě Gallileo assistance.
![]()
U nás jinak nic nového. Jsme zdraví. Adam umí první říkání. halí belí, koně v zelí, zní to halí béí koně zeí
.
Venku nechce být v kočáru, což je mazec, protože v Praze se vůbec po chodnících chodit nedá. Všude psí hovna, uklizeno je jenom v centru. Včera byl venku a na jednom exempláři mu ujela noha a plácnul sebou do bláta, tak šel rovnou do pračky. Do středy vydržíme, pak jedeme na chalupu. Musím odvézt tátovi naše auto, jede do Teplic do lázní, tak přece nepojede starým. Nám ve středu dovezli nový
, změnili jsme značku máme peugeota.
A táta to svoje starý dá synovci.
Akce kulový blesk. ![]()
Perulko, koukám, že metr se ti krátí nějakým rychlotempem
![]()
Lepidlová story výborná
. Od Agi i Alči. Moje máma vypila v práci jednou jar, nějaká kolegyně ho nalila do flašky od moštu?? Bublinkovala asi 2 hodiny a mošt už nepije.
Studentky, já teda nechápu, jak stíháte, já jsem úplně mimo. Za měsíc mám jít konsultovat posudky a ani jsem to neviděla, nebyla energie.
Jinak zdravím všechny a omlouvám se, že nereaguju, ale musím dočíst. Ahoj všem.
Ahoj Zaneth!
No už jsme si říkaly, kde jsi. Tak to byl teda fakt mazec. Hlavně že je auto v pořádku. Ale teda je to fakt příšerný! Já bych asi chlapa zmlátila.
Koukám, že se taky nenudíte.
A gratuluju Adámkovi k říkankám! my vždycky skončíme u prvního verše
..
Holky - přemýšlím, jak pojmout oslavu Emčiných narozenin letos. Loni jsem měla objednané ubrousky a balonky do jednoho stylu. letos bych chtěla taky tak - alla Krtek. I dort budu mít s krtečkem. Ale nemůžu nikde nic takovýho najít - všude samé disneyovky
. Neporadíte nějaký e-shop nebo něco?
Chtěla jsem založit i novou diskuzi, ale nevím kam to zařadit.
Ahoj holky,
nevyhodíte mně za tu dlouhou nepřítomost?
Když já fakt nic nestíhám. Malej škodič škodí ještě víc než kdy dřív, protože už před ním není doma nic utajenýho - dosáhne na všechny kliky, na většinu skříněk, takže proběhne, něco vyhodí a běží dál… A k tomu všemu pořád povídá, zpívá si, včera mně večer pobavil zpěvem třech čuníků, dneska si opakoval písničky do Yamahy
![]()
Do toho pořád kroužky, řešení Leniččiný škol, bylo mi špatně, asi od štítný,zítra si jdu pro výsledky a tak…
Co je tu novýho????
Dočtu asi jenom poslední stránku..
PERULKO
měli jste jet na hory, jo? V dnešním počasí to ani neláká.. My jedeme v sobotu, tak jsem zvědavá. Prvně jedeme na dovču, že si budeme i vařit, tak už vymejšlím, co.
Hele, neměla by ty ses, čistě náhodou, co si tak pamatuju, šetřit?? Velkej úklid mi jako šetření moc nepřijde
Kruci, připomněla jsi mi, že Lenča přišla ze školky s celejma kalhotama od bláta, to musím vyprat jinak nemá zítra v čem jít
S oslavou neporadím, na takový „crcání“ já teda fakt nejsem
Ledaže by mi to někdo udělal
ALI
to si snad dělaj pr… vědí, že máš být zdravá a nechaj tě v čekárně, jo? No děs. A nakonec k ničemu, jo, zas se Vám to odloží. To mně moc mrzí, dovedu si představit ty nervy
Zaneth
u nás už to Míša vymakal. V noci se vzbudí a přijde za maminkou a je to a leží pak už se mnou a dokonce u nás v ložnici už chce i usínat, dnešní odpo spaní je tam taky…
Autový story teda
, ses měla ![]()
Halí belí se u nás taky zpívá, jíbátka - to jsou hříbátka ![]()
Ahoj holky!!!
Draky - ahoj!!! To jsi prd závislačka, jinak bys nás určitě zapla stůj co stůj
.
Ali - no, to je k vzteku…už jsi byla psychicky připravená, viď? Je mi to líto!!!
Zaneth - začátek autostory známe, ale teda pokračování…hrůza. A ten Adýs pořád blbne a blbne, jo?
Peru - kolečko je výborný nápad!!! Bych chtěla vidět, jak by se za náma otáčeli, kdybych si to trádovala s Jonášem v kolečku
. Období je to teď fakt blbý. Já jsem se včera vydala s Jonáškem pěšmo vrátit DVD, není to ani daleko ani blízko, ale s ním bych šla asi týden, takže nakonec jsem ho vzala na ramena - na koníka a pak jsem ho ještě nalákala, že mu koupím lízátko
.
Holky a musím se pochlubit. Už asi 14 dní nekojíme v poledne a dnes jsem mu nedala ani teď večer před spaním
. měla jsem z toho bobky, ale vzal to úplně v pohodě - klepám. Jestli se probudí v noci, jsem rozhodnutá mu taky nedat a tím definitivně odstavuju!!!!! No, doufám, že to dopadne dobře a nebude dělat nějaký scény, to bych mu asi mlíčko dala. Teď teda akorát nevím, jestli mu mám koupit nějaký UM nebo ho nechat na kaši, jogurtu, sýrech nebo už zkusit kravský
.
Zatím papa a hezký večer ![]()
Ahoj holky,
koukám, že i Draky a Zaneth zavítaly ![]()
Zaneth - tak to je síla s autem. No ale co, hlavně, že to dobře dopadlo.....a stejně máte nový
Ale ty nervy… ![]()
Adámek je šikovnej, když se tak rozpovídal! To si za chvíli budem užívat ty jejich super hlášky! Už se těším. Z Agi taky občas vypadne perla ![]()
Draky - tak to jsme na tom stejně. Tobeš si asi před týdnem začal otvírat dveře a dosáhne už taky skoro všude. Nějak vyrostl, nebo co. Poznám to podle toho, že ve výtahu máme tlačítko větráku a ještě fakt před 14 dny na něj skoro nedosáhl, zato teď už mačká o 106.
Letí to letí…
Peru - tak s krtečkovou dekorací taky nepomůžu. Leda si to zadat třeba v nějakým grafickým ateliéru, ale to bys měla nejvyšší čas. Myslím, že by se to dalo ještě stihnout. Ale to bys toho musela asi objednat hodně, aby se to vyplatilo…no za zeptání nic nedáš.
No a s tím uklízením opatrně! Máš odpočívat a ne se honit s úklidem. Ale na druhou stranu chápu, jsou některý věci, který si holt člověk musí udělat sám.
Alčo - no to je teda zpráva! Já myslela, že ta Motol tentokrát už klapne. Je mi to líto, že to zas musíte odkládat. Chjo. A na jak dlouho? Už máte nový termín?
A s tou čekárnou, to je taky síla. Já bych asi taky šla přinejmenším zaklepat. Ale je mi jasný, že ty ostaní maminy by taky mohly protestovat…Tyhle situace nemám ráda. Tak snad jste tam nic nechytili.
No a ta moje kamarádka psala, že to teda zvládli, malýmu dali jenom čípeček, tím ho uspali a ani nezajišťovali žílu. Chvíli dospával na dětským a pak jeli domu. Prej to bylo v pohodě. Výsledky nemají, teda zatím žádné nezmiňovala. To jí asi hned neřeknou, ne? To asi až neurolog…Jo a šli na řadu hned ráno, jak byli objednaní. Tak to jenom referuju, jak jsem slíbila.
Holky, dneska jsem hotová, jdu brzy do postele. Byli jsme na oslavě, švagr měl dneska promoci, tak jsme se odpoledne sešli u tchyně. No přežraná jsem, přepitá…chlebíčky, dort…hrůza. A to jsme ještě dostali výslužku domů.
Jinak, Alčo, žebro naštěstí už zřejmě našlo cestu zpět, takže mám pokoj. Asi pomohl ten Ibáč na noc. Díky ![]()
Tak mažu do sprchy, pa..... ![]()
NO teda, Draky a Zaneth se nám ozvaly.
Vyhlašuji další soutěž. Která z vás se pro příště ozve jako první.??? ![]()
Mě hrabe. Nevím, jakou zkratkovou klávesu vždycky omylem zmáčknu a už asi potřetí jsem do okýnka vložila kus bakalářky, kterej jsem naposledy kopírovala. Včera se mi dokonce povedlo vložit celou.Až si toho nevšimnu a vy se budete divit, že stoupl počet stran, tak se nedivte.
A že to bude počteníčko. ![]()
Zítra jedu do Phy jen s Honzou bez dětí. On pracovně a já právě s bakalářkou za vedoucím práce.
Perul- já jsem sama upustila Jonáše do kaluže v pátek. Byli jsme vyzvednout něco z opravy a najednou pán vedle mě odemykal z dálky auto (Zaneth) a já se tak lekla toho zvuku, že jsem sebou škubla a pustila Jonáše, kterej se po kaluži sápal a už v ní ležel.
Hani- tak gratuluju k nenásilnému ukončování kojení, jen tak dále. A to lízátko mladej dolízal zase za tvým krkem? A bylo barevné? A Máš nový melír?
draky- ajajaj, ať už ti konečně najdou co ti je a yačneš se léčit.
ZANETH- V pondělí jedeme do Motola k neuroložce - do ordinace na kontrolu. Jsem tak trochu počítala, že Vás uvidím. ![]()
Motol- jako na jednu stranu jsem ráda, že tam nejdeme. Ale na druhou si ten stres užijeme znova. Kdy bude další příště, netuším. Mě se to ale stejně dřív než v červnu nehodí. Krkavčí matka.
Ofiko vyhlašuji, že naše dítko chodí. Místnost přešel několikrát poprvé v půlce ledna. Teď už zdrhá i venku. Na příaz: „pojď sem“, nabere takovou rychlost........................... akorát, že směrem ode mě.
Chodí už i bez dlah - jen doma, ale to je hrozný pohled. Ani bych ho nenechala, ale dlahy už ho tlačí a nopé nebudou dříve než za měsíc.
AGI- V Motole tě kvůli rezonanci hospitalizujou minimálně na 3 dny. Ale dělají zároveň mnoho dalších vyšetření. I genetiku a metabol. vady.
Na krtečka jsem zapomněla- fakt nemají v žádné cukrárně nabídku drotů s obrázkem krtečka? ............ No Perul, asi budeš vyrábět sama. Ty to dáš.
JInak Jonáš si sám dveře otevírá dlouho. Je to špageta natahovací. To je ta hypotonie. Na chodbu musme zamykat, jinak zdrhá na schody. On by mohl chodit i ven jen na schody, jak ho baví.
Tak já už teda končim. ![]()
Ještě že jsem nakoukla ![]()
Alčo - moooc gratuluju Jonáškovi k ofigo chůzi
Je to šikula velikej! Tak jen tak dál!
Jo a tý kámošce řekli, že podle výsledků tý rezonance by pak dělali další testy a bylo by to asi i s tou hospitalizací. Asi na týden, říkala. Tak uvidíme.
No a Hani - gratulace k odstavení! A s tím UM, já nevím, znáš mě, já bych nedávala a zkusila třeba to kozí, co doporučovala Perulka. To je složením nejpodobnější lidskému mateřskému mlíčku. Ale jasně, že záleží na tobě.
Tak už fakt mažu, pápá
a dobrou všem ![]()
Ahoj holky!!!
Ali - Jonáškovi velikou pusu za chozeníčko
.
Holky - tak malej to zvládl v pohodě. Večer před spaním jenom jednou ukázal, že chce mlíčko a já řekla, že mlíčko už není, krásně v klidu usnul. Pak se vzbudil ve 4.45 a zase to zkusil, ale já zese, že není, usnul a vzbudili jsme se v 7.30, takže paráda
. Co je ale horší, jsou ty nalitý prsa. Pěkně to bolí, ráno jsem malinko odsála, do uvolnění, stáhla jsem se obinadlem a šla jsem si koupit šalvěj, jak jsem se dočetla v jedný diskuzi tady. Lékárnice na mě koukala jako tydýt, že teda neví a že to nikdy neslyšela. Ještě jsem volala ke gynekoložce, jestli by mi nenapsala něco na zastavení laktace a sestřička, že né, že je lepší to nechat přirozeně a ať se teda stáhnu a třeba malýmu dám ještě občas cucnout, což nechci, když už jsem mu řekla, že není…nebudu mu dělat v hlavince zmatek. No, jenom doufám, že nedostanu zánět a brzy to přejde.
Zatím
, ještě kouknu!!!
Ahoj holky,
tak já sem taky nějak ten minulý týden nestíhala, byla tu kámoška z Anglie , tak sme za ní s Eli jeli ve čtvrtek na jejich chatu, Eliška zase po dlouhé době spala někde jinde a né v postýlce, tak to byla docela zajímavá noc , jak byla v jiném prostředí, tak se občas budila a furt se na tý madraci posouvala, měli sme dvě madrace na zemi, v celku spala, ale já nějak nemohla, jak sem jí pořád pozorovala, takže sem druhej den byla úplně vyřízená, že sem si s ní šla po O lehnout… A to sme ani moc nepopíjeli, jen tak decentně a spát sem šla už ve 2:-)) jo a Eliška si oblíbila jejího tatínka a říkala mu furt děda, dědo, a běhala za ním, no byla to sranda, oni ještě nemají žádný vnouče a bylo vidět, že by už chtěli.. jo a ta moje kamarádka se bude v červnu vdávat a víte kde ? na Jamajce, to je bomba, jen jim tam asi nikdo nepoletí, pač je to šíleně drahý.. ale pak udělají oslavu v Anglii, i tady..tak už se těším…
no a v sobotu sme byli na maškarním, bylo to hezký, jen Eliška se trošku styděla a než se rozkoukala, tak byl konec, jako vždycky.. šla za vílu:-))
holky dělají vám to taky dětičky, že když někoho neznají, tak se zaseknou, Eliška vždycky úplně zkamení a kouká do blba a ani se nehne, trvá to než se rozkouká… ale snad je to normální, přijde mi jako že se hrozně stydí..jinak kliky a lezení po všem možným je u nás už dlouho velice aktuální a po schodech ta můrka chodí už úplně sama, ani nechce držet, nahoru bez držení a dolu se přidržuje..letí to letí..
Ali Jonáškovi gratulujeme k ofiko chození, šikulka je to a s tím vyšetřením mě to mrzí, takový nervy a k ničemu, nedá se nic dělat, budeme držet pěsti, ať to příště vyjde..
Perul - kotouč je bomba, Elišku sem v něm vozila v létě, když táta sekl trávu a vozila sem kotouč s trávou dolu k bábi, tak se Eli vždycky svezla a moc se jí to líbilo:-))
Zaneth a Draky ahojky holky:-)) s tím autem no-comment! a gratulace k říkance, nám se o tom zatím může jenom zdát:-))
Hani, já bych klidně zkusila sunar, myslím, že je to zatím lepší než kravský mlíko, i když Mudr. říkal už po roce, že můžeme kravský dávat, ale Eli furt pije sunar, kupuju i třeba vanilkový nebo banán a zatím chutná.. jsou v tom přece jenom i nějaký ty vitamíny:-)) no uvidíš, třeba si Jonášek vybere sám, co mu víc pojede:-)
tak a víc si nepamatuju, jdu něco dělat, tak papapappaa
Ahoj holky!
Teeda, no konečně jsem si tu něco početla
. Teď ještě co jsem si zapamatovala…
Předně gratulujeme Alče a Jonáškovi k chození!!!!!! Jupíííí!!!! A můžeš ho nechávat bez dlah? Neuškodí si tím nějak? Super, uvidíš, že se to všechno časem srovná.
Hani - Tobě gratuluju k odstavení! Tak to šlo nakonec úplně v pohodě, ne? Na zastavení laktace jsou tuším ještě nějaká homeopatika. V lékárně by Ti poradili. No a já taky ještě nejsem pro klasické mléko. nevím, ale říkám si, že čím později tím líp. Ono se nedoporučuje pít mlíko ani dospělým. Buďto to kozí mléko Olimpex (zrovna na něj mají akci) nebo nějaké UM. My jsme pořád na Nutrilonu a jsem spokojená. Malá je zdravá, chutná jí, pořád ho pije 2× denně vždy před spaním.
Marky - Eminka jak vidí někoho cizího, tak se hned ke mě tulí a schovává se mi za záda a dotyčného vyhání
. Je to celkem trapas, protože hned brebentí Paní pyč, kšá! neciiii, bež, pápá, pyč! A já pak furt jenom vysvětluju a vysvětluju… ![]()
Agi - já právě mám dort sehnanej od jedné známé, dělá ho nádhernej. Ale chtěla jsem k tomu i nějaké ty balonky a ubrousky…no ale pokud to není někde typové, tak jako zakázkově to dělat nehodlám. to zas tak nutně nepotřebuju. Ono o tom zase ta oslava až tak není. Zrovna včera jsme řešili, jak to pořešíme, že se necítím na žádnou megaparty. A Luboš říká, že fakt jen nejbližší rodina - a pak se zarazil, že i to je 20 lidí
a že prostě musím být hezky, aby se dalo hodit maso do udírny nabo na gril a děcka mohly lítat po zahradě. Doma bych se z toho zbláznila. ![]()
Holky já fakt nevím co s tím. Ať se snažím jak chci, tak prostě oslavu jen s babi a dědou prostě udělat nemůžem. Ti co zvou nás, musíme pozvat taky a samozřejmě je to eminčina oslava, tak tam musí mít děti…no a jsme zase na 20 lidech - dospělých. plus děti!
Agi - a ještě ten úklid. To víš že se to snažím vymyslet tak, abych to nemusela dělat
. No tak jak Luboš pozval tu firmu, tak jsem napsala seznam, co bych přesně ještě po nich chtěla udělat a normálně koukeli očima, jak kdybych spadla z hrušky. Že tohle nedělají ani doma. No chápete to??? Úklidová firma a dělají v ní bordeláři. Jako vytřít skříňky po tom, co se dělaly uvnitř podlahy a omítky, tudíž ten bílej prach je naprosto všude… no zkusila jsem tam napsat co nejvíc věcí, ale uvidíme.
Dneska jsme byli po delší době v mateřském centru. Ale čekala jsem, že si to Emi užije víc, byla dnes děsnej mamál, furt chtěla být jen u mě a s dětma si nehrála. Takovou ji neznám! No odpoledne ještě mají přijet známí se stejně starou holčičkou. Tak uvidíme, jestli si holky vyhrajou… Jdu chvilu natáhnout záda, su hotová. Furt v předklonu v tom MC, pak meganákup, pak tady úklid, zatopit a peču bábovku, ať jim mám aspoň co nabídnout. Žádné chlebíčky se mi chrastit nechcou.
Peru, Agi - mně je to kravský právě taky nějak proti srsti. A ten Olimpex seženu kde? Normoš v obchoďáku?