Poradna duly
Jana Čurdová
Lucko, no jo pořád kojím, ale už jen přes den a je pravda, že Nelinka první den nechtěla, ale druhý den se pak chytla a jde jí to moc dobře do dneška.
![]()
Ahoooj, holky!
Tady dneska krásně svítí sluníčko, tak je hned lepší nálada!
Ali - jsem si bláhově myslela, jak Tě dneska porazím v soutěži: leží tu vedle mě foťák a chtěla jsem konečn stáhnout fotky. Ale ouvej, není kabel!!!! A ani po 3 telefonech s drahým manželem a prohledání všech možných úkrytů prostě není
! Tak jsem to chtěla přes paměťovou kartu, ale ta mi zas nějak nesedí do počítače - je nějaká malá a nechci ji narvat dovnitř, abych ji už pak nedostala ven. Takže opět odklad. A to mám na foťáku ještě nafocený domek a v 11 přijde pojišťovák a já mu ty fotky slíbila. ![]()
Ali - já tentokrát opravdu hodlám vydržet dýl než do 34.tt! Když si vzpomenu na ten špitál, kojeňák, mordování s kojením/nekojením…byly to krušné chvíle a to na mě doma nečekal žádnej jinej malej závisláček. Já vím, že jsou na tom maminy mnohem hůř, ale stejně bych si jednou ráda zkusila, jaké to je být mezi tou šťastnější většinou, která ví, že těhotenství trvá 40.týdnů
.
Marky- taky bych si zalyžovala! Ale smůla!
Zaneth - nestraš mě
! A přeji brzké uzdravení a hlavně ať to nechytí Adámek. Jo a Luboš mi koupil v lékárně jakýsi eukalyptový inhalátor, který můžou i těhule a je fakt super! Zabírá líp než Vincentka a není to taková chemie jako Olynth a spol. A nevím, jestli je to tím těhu, ale chodím si čichat i častěji než je nutné, prostě mi to teď děěěěěěsně voní
!
Ahoj,
Inhalování - máme doma olejíčky od Atoku - eukalyptový, citrónový a nějaký smrkový a já to tu dokolečka pálím, abych dětem protáhla nos, podporovala imunitu atd. ![]()
No ale stejně vypadá Jonáš dcela „blbě“. Asi zítra stejně pomastíme k dr.
Jsem to tu celou dobu nepsala, protže se pořád něco děje a já sem nechci pořád tlačit nějakou katastrofickou senzaci. Ach jo. Ale ž si musím postěžovat. Rozhoduju se, jestli v pátek mám nebo nemám jet na pohřeb 22 letému kamarádovi- spolužákovi. V říjnu měl velmi těžkou autonehodu ( jel velmi rychle a narazil do betonové protilukové stěny) a bojoval do tohoto týdne. Všichni jsme doufali, i když teda měl zlomeninu horní krční páteře, neustále vodu v hlavě a zbytek škoda popisovat. Holky on byl tak moc fajn, strašně hodnej kluk. Jak se ve třídě nemáme moc rádi a každej si hrabe na svým písečku, tak jeho měl rád snad každej. On pořád něco dělal, žil tak rychle, podnikal- a dobře. Jsem se vždycky smála, že je jak triskomyš. A teď si říkám, že toho aspoň hodně stihnul.
Proč tak dlouho bojoval? No nechci vám tu kazit náladu, jen se vypsat. Chudáci rodiče.
Jé, já si nevšimla, že než jsem napsala svůj příspěvek, stihla napsat i Leňa. Jo, ono se říká, že po 3 měsících se může znova. A taky že si to to tělo ještě pamatuje a jde to rychleji. Tak snad je to pravda. Manželce od bratránka se to přesně tak stalo. první dítě měli víc než po roce snažení, druhé se zadařilo poměrně rychle, ale v 1.trimestru o mimi bohužel přišli. A po 4 měsících od potratu otěhotněla znova a mají o 3 měsíce mladšího Ondráška neý je naše Eminka. Tak Leni - držím pěsti! Jo a na 34 vůbec nevypadáš - aspoň podle fotek teda
!
Ali - tyyy jo, další katastrofa. To mě mrzí, takhle mladí lidé by neměli umírat. To si pak člověk říká, kde je ta spravedlnost. Byl to evidentně bojovník. Ale po takové dlouhé době už ho mohl nechat Pán Bůh ten život vybojovat…Já bych na pohřeb šla.
Peru- já chci jít. Ale je to v pátek v 9h v jiném městě. Nevím, jak s hlídáním a jak dorazit tam.
Leni- já osobně bych počkala jednu menstruaci a pak to zkoušela dál. Kdybych byla ve vysokém stupni těhotenství, tak bych čekala dýl. Ale takhle bych do toho šla rovnou. Co na to odbornice Agi?
Ali - tak to je pochopitelný. já myslela, že řešíš, jestli je to vhodné nebo ne…
No a můj názor je radši počkat. Ona děloha potřebuje taky zahojit a být ok na další těhu. A byla by škoda, aby se další mimi neudrželo jen kvůli tomu, že nemělo vhodný pelíšek.. 2 měsíce navíc už přece nikoho nezabijou.
ahoj holky,
tak my dneska byli na posledním povinném očkování-dostala druhou dávku Trivivak, nebo tak nějak- je to proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím.. vyjímečně ani Eli nebrečela.. taky pak dostala lízo:-)další očkování nám bylo doporučeno ještě před školkou proti žloutence.. pokud teda půjde..ale furt doufám, že jo.. jak Vy ste na tom, on asi každý MUDr. to dělá jinak..tak sem zvědavá, zda budou nějaké reakce, ale musím zaťukat, ale snad ještě nikdy nic…
Ali to mě moc mrzí s tím klučinou, to je vždycky hrozná tragédie, nám před 3 rokama hrozně neštastnou náhodou umřela kamarádka, s kterou sme vyrůstali od mala.. bylo to šílený…vždycky to odnesou ty nejlepší lidičky, je to fakt nespravedlný, ale asi to je osud, bohužel, přesně jak si psala, že toho hodně stihl, tak kamarádka taky, hodně cestovala, byla docela úspěšná modelka.. …
a už dost ošklivých věcí…
Perul - tak lyžovačka klapne určitě příští rok!a s tím kabelem k foťáku to je teda smůla! já sem minule taky nemohla najít kabel od telefonu, ale našla jsem takovou redukci na malý karty, tak koukni, jesli nemáš něco takovýho..
Peru- no to řeším taky. Jeho rodina mě vůbec nezná. Vídali jsme se jen ve škole.A spolužačka, co se s ním bavila nejvíc - tak s tou teď bohužel není řeč, abysme se na něčem domluvily a jely spolu. ![]()
Marky- je to holka šikovná, že nebrečela. Lízátko si zasloužila.
AHoj,
tak je to v pytli, Adam má 37,2 a začal kašlat ![]()
Tak jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí.
Spi ale klidně a připadá mí, ýe teplotu teď nemá.
U nás bylo dneska opět krásně slunečno a modro.
Perulko, já nestraším, já jen konstatuju.
No Julian by byl taky prima ![]()
Zaneth - to by byl Tonda
! Což je pro mě přijatelnější jméno než Julie i julian
…
Tak mi volala kamarádka, u které jsme v sobotu byli na oslavě narozenin jejího manžela, že se právě vrátili z nemocnice. jejich malej má rotavira. Hned v neděli dostal průjem a zvracel, druhej den už neuměl ani sedět, dehydrovanej, tak mazali do špitálu. Za 4 dny má 1,5kg dole. Co to je za svinstvo?!
No a prej inkubační doba 4-7dní, tak nás chtěla varovat… že už museli být infekční v tu sobotu. Dnes jsou to 4 dny - no potěš pánbůh! Ještě tam byli jedni známí s ročním chlapečkem. Tak jsem teďka docela jak na trní. Uvidíme, jakou má Eminka imnunitu, protože to je ten, jak spolu tancovali, hráli si, furt se tlačili - a byli jsme tam skoro 4 hodiny! Tak držte palce, to by byl mazec
…
Dneska jsem neodolala a dala jsem si plnou vanu. Žůžo! Ale su jakási praštěná asi mi to srazilo tlak, tak jdu do hajan..
Perul- držím palce, abyste to nechytili. Je to virus, kterej dá tělu pořádně zabrat, ale pořád jen virus. Lítá dost a každej se s ním popere jinak.
Zaneth- snad je malej jen nastydlej.
Jdu jenom pozdravit ![]()
Dočetla jsem, ale jsem hotová, tak reagovat budu zítra.
Ale to jsou věci, co jsem se dočetla......
Tak dobrou a pa zítra…
Ahooooooj.
Tak holky, fakt asi počkám ty 3 měsíce, ať se tělo dá dohromady a pak to snad bude v pohodě.
Perulko, snad nám to pak taky vyjde jako manželce tvého bratránka. A rotvir, hrůza, snad nic Emince nebude, u nás to doktorka očkuje, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela že bych to Nelince nechala naočkovat. ![]()
Ali, to je moc smutný, ale na pohřeb bych šla. Měla jsem takhle kamaráda v práci a jednou měl v ruce silnější auto a bylo to, jel z Ústí do Lovosic a nějak blbě předjížděl a naboural do jiného auta, no na místě byl mrtvej, ale dozvěděla jsem se to asi týden po jeho pohřbu, jinka bych tam taky šla. Ale znala jsem jeho přítelkyni i tatínka.
Marky, Eliška je šikovná,
Marky, tak znova, Nelinka mi to odeslala dřív než jsem to dopsala, opice jedna.
Eliška je šikovná, nás to očkováí čeká příští týden, tak to snad taky bude bez breku. ![]()
Jo Perulko, minule jsem ti psala, že se chystáme na Moravu, že Filipův tatínek bude asi měsíc v Karlově Studánce. Ale čekal, až mu to schválí pojišťovna, no a včera mu to přišlo a nastoupit má 22.3, tak to bylo docela rychlé. Jen nevím jestli ho tam povezem, nebo pak pro něj za měsíc pojedem, ale každopádně se tam zdržíme a pojedem zase i do Václavova.
Tak bychom se snad mohly někde třeba vidět, co???? ![]()
Jo a Nelinka si už otevře všude dveře, jsem jí teď zavřela do pokojíčku, protože mi tady pořád bouchá do počítače a najednou koukám a ona si zamnou přišla a směje se tomu, potvůrka. ![]()
A dneska ráno jsme byly na cvičení a musím říct, že už se konečně zapojuje a hraje si s dětma, pořád byla taková stydlivá, ale konečně jí dochází, že s dětma si vyhraje dobře, tak zase půjdeme příští čtvrtek. ![]()
Ahoj holky!!!
Leni - fajn, žes to takhle zvládla a držím pěsti do dalšího snaženíčka!!!!
Marodi - už mě nezlobte a pošlete ty bacily do háje!!!
U nás vše v poho. Dopol jsme byli v MC a musím zaťukat, že malej se asi docela klidní, už poněkolikáté byl v pohodě a nikoho netahal ani neplácal
. Odpoledne jdeme na oslavu 3. narozenin kamarádčiný holčičky. Koupila jsem barvičky na obličej a zkusím dětem udělat facepainting, jestli teda budou chtít
. V pondělí jsem Jonáše svlíkala na koupání a on si otevřel bublifuk a vychrstnul si ho celej do obličeje
. Takže putoval do sprchy a řval jako tur. Jinak nic novýho, zdravíme všechny a pápá!!!!!! ![]()