Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, teda vy jste se rozjeli. ![]()
U nás trochu lepší. Ráno jsme byli u Mudry a dostal sirup na rozšíření průdušnice, aby líp odkašlával a je to epší. Odpoledne spal ukázkově 2 a 1/4 hodiny a teď spí od půl osmý jako andílek. A to poslední 3 noci byly děsný.
Ve středu jdeme na kontrolu, aby mu to nesedlo na průdušky, tak to snad bude dobrý.
Perulko, to je je prima, že už jste přesídlili. U nás show vypukne 29.3. ![]()
Alčo, u vás teda samý lepší. Tak hlavně ať Jonášek vydrží aspoň na ty dlahy.
Draky, u nás kdyby balil manžel, tak podobně jako u Alči. Sbalenej bysme měli notebok a možná kameru. ![]()
Bouli za uchem jsem měla já, asi 1-1.5cm v průměru. Bylo mi asi 10 let, udělala si mi po nemoci. Asi rok jí doktor sledoval a pak mi jí vyřízli. Byla tu nějaká ztvrdlá zduřelá uzlina. Jizvu mám doteď asi v půlce ucha. Tak jestli to nebude něco podobnýho.
Víc nevím, zbytek je na předcházejích stranách a já jsem sklerotik.
Spolumarodům brzké uzdravení a všem ![]()
Jdu spát. Dobrou noc.
P.S. ten novej seriál na primě nebyl špatnej. Ale těšim se na podzim na Vyprávěj. ![]()
DRAKY, pěknej seznam. ![]()
Taky bysme mohli doplnit, kolik ti naši drobci teď měří a váží. Co vy na to?? ![]()
Zaneth- připravujou Vyprávěj 2? Nebo budou opakovat? Docela se to setkalo s kritikou, ale mě i Honzovi - a to je co říct - se ten seriál moc líbil.
A Ať Adámkovi sirup zabere.
Zaneth - jj, to bysme mohly doplnit ten seznámek…a u Perulky třeba že čeká další mimi. ![]()
Alčo - Vyprávěj jsme chytli pár posledních dílů (ze začátku byla Superstar ) a taky se nám to (oběma
) moc líbilo. Luky říkal, že to stáne z netu, tak na to kouknem znovu. A taky by mě zajímalo, jestli dělají další díly.
Zaneth - není to Spiropent? Ten nám taky doktor předepisuje. Já ho dostala v práškách před vánocema na ten můj příšernej kašel a skoro jsem se předávkovala, hrůza. Ale dětem to nikdy nic špatnýho neudělalo, naopak, dobře se jim dýchalo a líp vykašlávaly.
Tak dneska je tu fakt hnusně. Zataženo, sněží s děštěm, fučí ledový vítr, chjo. Odpoledne jdeme na anglinu a pak k babís, autobusem…se mi tam vůbec nechce. Jo a taky přijela „tetka z Červené Lhoty“
![]()
Ahoj holky.
Adam dneska po delší době lépe spal, tak snad se to obrací k lepšímu. Bere ten Spiropent, jak jsi psala Agi. A taky mu dávám Mucosolvan a na noc ditustat. Rýmu odsáváme a kapeme nasivin. Zítra jdeme na kontrolu, tak doufám, že do konce týdne by se to mohlo výrazně zlepšit.
Alčo, já četla na netu, že na podzim jde pokračování. Nám se ten seriál taky líbil. Díval se i manžel a to je co říct.
Zaneth- jé, tak to se moc těším na nové díly. Na Adámka myslíme.
Agi- se tak rozčiluješ nad tetkou. Snad bys radši, aby nechodila?
No já mám uvolněný to tělísko a poznala jsem to podle MS. Měla jsem jí mnohem mnohem mnohem kratší dobu a ještě mnohm mnohem míň. Tak pokud půjde nandat zpátky, tak ho nechám nandat. Ale asi bych radši, kdyby vypadlo a půjdu do jiný antiko.
Na ortopedii jsme dostali menší dlahy, ve kterých bude moct hýbat kotníkem. Budou za 14 dní. Už včera bylo pozdě teda. Ale pokud se osype i holomek mlaší, tak počítám, že pro ně pojedeme tak za měsíc.
Alčo - no to víš, že bych byla radši, kdyby tetka nejezdila. Ale taky bych nechtěla být těhu. Ale to si budu muset počkat na přechod
![]()
Dobře, že jste dobře pochodili na ortopedii ![]()
S tělískem nevím, ty máš to hormonální? Známá ho měla taky, zaplatila balík a za 3 měsíce bylo vyloučený a ona nějakej zánět nebo co…no prostě prachy v luftě a musela zvolit jinou antiko. O čem přemýšlíš? Prej si holky hodně chválí takovej ten kroužek, co se zavede dolu a asi na 3 měsíce o něm nevíš. Teď si nevzpomenu, jak se to jmenuje. Ale je to taky hormonální. To já nechci a ani asi kvůli křečákům by to nešlo. ![]()
Zaneth - ten Spiropent je dobrej, zrovna tu běží diskuze. Nám taky vždycky pomohl, jak Agi, tak Tobíkovi a uchránil děti před ATB. Tak snad vám taky zabere. Adámkovi pusinku ![]()
Holky - dneska jsem byla na přednášce Vlastimila Marka, jak napsal Nová doba porodní a Každá maminka je Mozart (a spoustu dalších knih). No byla to bomba, fakt paráda. Říkal, jak máme jednat s partnerama, jak s dětma, jak jim zpívat a proč, zpívali jsme tam mantru, no fakt super, jsem nadšená. Slyšela jsem hodně nových věcí a hodně mi docvaklo a spojilo se během povídání… Musím vyrážet častěji, krásně jsem se odreagovala.
Agi- mám nehormonální. Taky si říkám, jak to se mnou bude s těma hormonama, když mě brní ruce, noha. Uvidíme ve čtvrtek.
Přednášku závidím - i přeju.
ahoj holky, tak kolonoskopie dopadla na me ocekavani. Projímadlo bylo hnus. Kolonoskopie taky bolela, dejchala jsem tam jak pes u toho, tak jsem si vzpomnela na to, ze nam todle radili na predporodnim kurzu. Ale trvalo to jen 30 minut.
vse jsem mela zahojene, tak mi porad vsichni gratulovali a malem by mi snad dali i pusu, nemoc se vsak neda vylecit a kdykoliv se muze objevit, tak nevim proc byli tak nadseni. Tak mi nakonec povolili mit druhe dite, ktere mi porad zakazovali, ale ja se na druhe ted necitim, je toho ted na me strasne moc a mala je cim dal zlobivejsi
No a na male mi vidi: tchyni se zad ze male ujizdi ocicko, tak musime k ocari, dále se doktorce nelibi, ze malou kojim, tak jdeme k psychologoj, ze malou spatne vychovavam a do tretice jak mala 3× spala spatne, tak jdeme k neurologoj. Tak nevim jak to stihnu objehat.
Diky, ze jste mi drzeli palce.
Alčo - tak mě strašila mudra, že nehormonální těleso zhoršuje a prodlužuje MS. Tak to u tebe asi neplatí, co? Ale já to mám i tak jak Niagárský vodopády, takže to nebudu ani riskovat. Jsem zvědavá, co ti doporučí.
Lucko - máš Cronovu chorobu? To je na pytel, ale když se člověk hlídá, asi se s tím dá celkem dobře existovat, ne? Známej to měl, byl několikrát na operaci střeva, no nic moc. A musím říct, že jsi teda statečná, že jsi to zvládla bez analgetik. Já bych to nedala asi ani s nima. A prosim tě, proč tě žene mudra k psychologovi a neurologovi? Kvůli tomu, že malá 3× špatně spala a že jí kojíš? No to si snad dělá srandu, ne? Kvůli tomu, že kojíš jí špatně vychováváš? Tak to slyším prvně
Já bych se na to vyprdla, ty fakt myslíš, že kojení ani ne ve 2 letech je špatně? To je fakt zvláštní přístup, myslím doktorky ![]()
Holky, nezdá se vám, že se otepluje? U nás teda trochu jo
Tak třeba těch 18 st. o víkendu vyjde. To by možná bylo už i na venkovní poobědní kávu
Jupííí
Dneska mám kromě prádla hotovo, tedy dodělávám oběd, tak si odpoledne natáhnu fajfky na gauč a snad přečtu pár stránek, až bude malej spát. Agi si možná taky zdřímne, nechtělo se jí vstávat, včera usnula až kolem 22 hod. můrka jedna.
Tobík se právě nějak vyklidnil, vypadá, že by i usnul, tak ho musím zabavit. Teď zrovna spát ještě nemusí, to je brzy. Aspoň aby vydržel ještě do oběda tak půl hodinu.....
Ahoj holky!!!
Agi - jj, otepluje se, u nás tedy jo, dnes je úplně jarně
. Ale včera byla zima jako v Rusku a studenej vítr. A super, že se ti líbila přednáška
. A tys koukala na ten novej seriál na Primě? Jaký to bylo? Já to chtěla zkouknout na netu a není
.
Lucko - taky se divím, co ti to ta doktorka navykládala a docela mě to i rozčílilo
. Jsi statečná, žes tu kolono dala
. Jestli máš tu Cronovu chorobu, tak o tý jsem slyšela, jak o ní mluvil herec Igor Bareš, že jí má a jak mu to strpčuje život, tak je mi to líto
.
Zaneth - Adýskovi hudlana
.
Ještě vám musím písnout včerejší zážitek. Berta večeřel a Jonášek mu pořád stoupal na nohy a že chce taky. Berta mu řekl, ať si mu pořád nestoupá na ty nohy a malej bez jedinýho slova odešel a z pokojíčku si přinesl židličku a stoupnul si na ní
. No my byli mrtvý…chápete to? To už bylo úplně promyšlený, cílený, úplně jinej level, je to už náš velkej kluk
.
Jo a zítra jedu k zubaři a malýho beru sebou. Objednaný jsme ale na 11.30, čili před spaním a ještě k tomu má teď to období„nemám rád cizí chlapy“, takže jsem zvědavá, co z toho nakonec bude.
Ali - a jak dlouho bude mít Jonášek ty dlahy? A jak to snáší? Pusinky!!!
Zatím ![]()
Hani - jj, koukala jsem. No podle prvního dílu se moc soudit nedá, ale vypadá to, že by to snad mohlo být dobrý. Mě to hlavně zajímalo z toho důvodu, že je to o těch umělých oplodněních a dětech a tak…jsem na to vysazená už z principu.
A i herci tam asi budou fajn. Všichni, co mám ráda. Takže na hodnocení je asi brzo, ale začíná se to rozjíždět, tak uvidíme. "TADY ":http://www.chytrazena.cz/…il-8995.html aspoň trochu z obsahu, já nejsem moc dobrý vypravěč ![]()
Tak Tobík se vyspal a má 38,1
teplotu. Ukazuje na kolínka a předloktí a říká auva, tak ho asi bolí svaly a klouby…ach jo. A taky měl trochu nudli po vyspání, ale to mohla ta teplota uvolnit z dutin…tak jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí, protože jinak mu nic není, vyrážku nemá, kašel ani rýmu…tak nevím, je to zatím záhada. Jo a má červený oči. Zánět spojivek? Z toho asi ale teplota není, ne? A to jsme chtěli o víkendu na výlet…
No hlavně, aby to nebylo nic blbýho. Tak jdu pro Panadol.....
Jo a Hani - teda Jonášek se předvedl, co? To je chytrolínek
Njn, už to holt nejsou mimina. Kdyby to tak člověk mohl všechno natočit a vyfotit, každou minutu a pak ve stáří, až budou vnoučata, sem tam si něco připomenout…ty okamžiky …jenže to většinou všechno zůstává v paměti a ta je bohužel časem dost chatrná…no nic, nějak jihnu. Mažu něco dělat…
Ahoj holky,
tak jsem se sem zas dostala.
Pěkně mně bolí v krku. Michal mně asi nakazil. Čekám, kdy padne Lenča, včera měla zvýšenou teplotu,tak byla doma, ale nic jí nebylo ,tak šla i na dramaťák a zítra jde do školky, doufám.
Michula 6. den ATB a teda líp nevypadá, má tak rozpraskaný rty, na obličeji flíček, má ho tam dýl, ale teď se zvětšuje, uvažuju zítra o kožní, už nevím, co mu na tu pusinku mazat, musí ho to pěkně bolet. Je pořád protivnej a utahanej.
http://www.ecards.cz/…2-jpg-823053
Boulička je prej teda uzlina, v pondělí jdeme kvůli ní na krev.
Do toho měl havárku, teda už asi před 2 dny, běžel od dveří za mnou do kuchyně a uhodil se o dveře, nenalítnul do nich, spíš si je na sebe přibouchnul a v pár vteřinách měl tuto mega bouli.
http://www.ecards.cz/…2-jpg-823056
http://www.ecards.cz/…5-jpg-823055
Já se pěkně bála, ale naštěsti mu splaskla a zůstalo mu jen modrý a odřený, ale pořád jsem ho pozorovala.
http://www.ecards.cz/…7-jpg-823057
ZANETH
my máme na průdušky Ventolin. A už je líp, na průduškách nic?
No tak doufám, že naše uzlina po nemoci zmizí, operaci fakt nechci. Ale určitě zmizí. Ty si taky můžeš vybírat, o jakejch nemocích budeš referovat, co?
AGI
tssss, ty nic nečeteš, jako já tam mám Perulka+// já to tam dopsala! S tím, že jí pak napíšeme aktuální Julinku ![]()
Jak jednat s partnerama, to by se mi taky hodilo vědět.. Nějak na to jednání s partnerem už není energie, děti vysajou přes den, pak si zapnu PC a pak padnu.
JJ, otepluje se, myla jsem dneska okna ![]()
A jéje, čtu o teplotě. To bude asi chřipajzna nějaká, co? Spojivky můžou být i s teplotou a taky může mít v očíčkách počínající rýmu, to maj naše děti, tak ať do rána dobrý!
ALI
takže když menší dlahy, tak zlepšení?? A pořád brnění, jo? Kruci, zajdi si s tím někam!!!!!!!!!!!!
LUCI
skvělý zprávy! A jsi fakt dobrá, takhle to vydržet, to bych opravdu nemohla
Ale jinak tomu teda moc nerozumím, proč se musí kvůli kojení někam a tak a 3× špatný spaní a hned nerologie, jo? A jak jako špatná výchova???
Nám to tu rozepiš
jé, koukám, že se shoduju s Agi
Hami
no jasný, chytrolín je to už! My máme doma žalovníčka, pořád mi chodí říkat,co Lenička udělala „Lenika sebjala papíjek“ „Lenika bouchala“ „Lenika vzala pyč“ ![]()
A na zítra držím pěsti, ať to Jonda vydrží a nic nebolí
Luci- tys mě teda dostala. Nemáš kolem sebe nějaký podivný dr? Ať jde k psychologovi vaše dětská dr. To snad není pravda a žes jí neposlala samotnou někam? Proč by mělo bejt divný, že kojíš? Já fakt nevim, jestli se mám smát nebo paní dr někde nahlásit. Ale jo k psychologovi bych šla - aby měla pí dr ostudu v širší odborné veřejnosti. Třeba naše - Škramlíková by tě chválila až do nebes. ![]()
Co se očního týče - ono není špatný nechat dítko vyšetřit očním. Ale můžu tě ujistit, že tady na Mostecku není dobrej dětskej očař. Vím to, jsou tu ty samý, co kdysi vyšetřovali mě a i naše dětská řekla, ať zůstaneme v Motole, že tady bysme špatně hledali.
Draky- já někam zajdu. Neboj. V létě. ![]()
Nohy Jonáše jsou lepší.
Hani- joo, mění se do velkýho kluka.
Agi- uvidím, na čem se zítra domluvím s dr. A Tys s těma rukama zas někde byla? Máš atb nebo něco? A jak je na tom Tobísek? To je furt něco, že?