Poradna duly
Jana Čurdová
ALI
a jéje ![]()
Držím pěsti!!!
JInak se jen loučím, týden určitě nebudu, jedeme na hory…
Tak žádný ošklivý zprávy, ať Vás nepotkávaj!
No Perul, v prosinci mu během hospitalizace brali i vzorky na genetický a metabolický vady a teď poslali výsledky. Vyšly mu vyšší nějaký kyseliny a ty můžou být příznakem různých věcí.
Ono mu vyšlo něco i v genetice - vlastně hledali konkrétně myopatii nebo mitochondriální pathologii, ale jedno vyloučilo eeg a druhý emg. Tak doufám, že i ty kyseliny mají jiný důvod. Těch důvodů je tam víc. A chtěj testovat i mě.
Sem asi nějaká speciální vopice. Škoda, že v pondělí se mnou za neuroložkou nepůjde Honza.
Draky- užij si hory.
Ahoj holky,
Alčo - tak blbý zprávy
, to mě mrzí. Ale třeba to nic nebude. Drž se ![]()
Leni - jak je? Myslím na tebe ![]()
Perulko - jé tak to je super, že Eminka takhle řádí! Šikulka. Já mám vždycky hroznej strach, aby Tobík nespadl, když vyvádí takový věci. Ale oni jsou tak bezprostřední a mají z toho takovou radost, že nezbývá nic jiného, než je pořádně hlídat a doufat, že se nic nestane. No ale ty žebřiny.....takhle se natahovat, nenene, tytyty
![]()
Draky - tak si užijte hory! Taky bych vyrazila…ale spíš k moooři. Ale nejspíš to asi odložíme, zatím se nám jaksi nedostává šušní
Rozbilo se nám auto, tak ho musíme dát opravit, nějakej FAP filtr.....potvora je to drahá..... ![]()
Dneska jsme doma, Agi dostala nějakou střevní virózu. Včera odpoledne 39 horečku, v noci taky, nešlo to ani srazit, tak jsem jí po 3 hodinách střídala Panadol a Nurofen sirupy. Nakonec to snad zabralo. Teď má 37,5 bez léků, tak nechám chvíli tělo, aby zapracovalo. V noci mi 2× zvracela, spala s náma v posteli. Ještě že jsem si večer připravila kýbl a nočník a plínu, co kdyby.....no využila jsem to. Odneslo to naštěstí jenom pyžamko, to jsme převlekli a bylo to dobrý. No a teď ráno sice už nemá horečku, ale zase průjmuje. Teď za dopoledne už byla 5×
Nutím jí aby pořádně pila, což se celkem daří, ale hlad nemá.
Holky, potřebovala bych jí dát smectu, ale do čeho? S vodou mi to nevypije, z toho bych blindila i já…ráno snědla jenom pár piškotů a víc jsem do ní nedostala. Sjedu do lékárny, třeba mi něco poradí. Nějakou kaši nebo tak. A to máme jít zítra na ten karneval s Františkem a Michalem z kouzelný školky…
To asi neklapne.....
Ahojky!!!
Tak nakukuju, co je nového.
Draky - užijte si hory!!!
Agi - teda to snad není pravda. Ty s psala, že šla Agátka po delší době do školky, né? A už zase něco, viď?
Co Tobíček, lepší?
Ali - to teda seš speciální vopice, to ví každej
. Nééé, blbě vtipkuju a je mi líto, že máte zase o trápení navíc
. Nebuuuj, to bude dobroš, držím palce!!!
Jinak my jsme dnes chtěli jet do Němec provětrat peněženku, ale po pohledu z okna jsme to radši vzdali. Zajeli jsme aspoň do Varů do OC a koupili Jonáškovi nový bačkůrky(stávající jsou mu už knap) a taky to enduro, tak tam drandil. Koupili jsme to větší, sice na menším by se mu asi teď jezdilo líp, ale měl by ho fakt na chvilku. Pak jsme samo dali kávu a obídek, malej se potěšil ve zverimexu a pojezdil na autíčkách…no takový konzumní dopoledne
.
Večer jdu na dámskou jízdu a pořádně se zmrskám
…banééé, dám si jednu dvojku suchého bílého - mám tu dietku a stejně moc na alkohol nejsem.
Tak se zatím mějte a hezky si užijte víkendík!!!! ![]()
Ahoj holky!
Ali - přesně tak, všeci víme, že jsi zajímavý exemplář
. Ale doooost pochybuju, že to někdo zjistí z laboratorních vyšetření
… hlavu vzhůru! Pozitivní je, že nejsou žádné genetické vady, ne? Metabolické poruchy nejsou až taková tragédie - aspoň já si myslím. Když nic jiného, dá se to trochu ovlivňovat… Držím moc pěsti, a´t už se z těch problémů konečně vyhrabete.
Agi - pro tebe totéž.Ag asi chytla tu střevní virózu, co o ní mluvili i ve zprávách. Tady je toho taky plno. A přesně stejné příznaky, nejprv teplota a zvracení, pak průjmy a nakonec to sedne na průdušky. A všechno je prej od jednoho bacila. To ta školka zatracená určitě.
Draky - opožděně přeji krásnou dovolenku!
Hani - jaká byla party? Předsevzetí dodrženo? Jen 2 dcl
?
My jsme včera byli u známých na oslavě narozenin, mají stejně starého chlapečka jako je EMinka a mají se strašně rádi. Tak se vyřádili. Kámoška jim pustila pak na DVD disko s Dádou a my jsme se váleli smíchy, jak ti dva spolu pařili
. Snažili si napodobovat pohyby těch dětí v televizi a výsledek byl k popukání. No každopádně jsme se všichni dobře bavili a najednou koukáme a bylo půl 8!!!! Tak jsme vystřelili domů, je to od nás přes půl hodiny. No a Eminka usnula ještě před cedulí konec obce
. Doma jsme ji nemohli vůbec vzbudit, takže jsme ji jen vyslíkla do punčocháčů a bodyčka a šla spát po dlouhé době „na smraďocha“. A vstávala až v 6:40! Což je na nás neskutečnej výkon.
Dneska jel Luboš zase stěhovat nábytek domů a malou zas nechal u rodičů, tak jsem tu rozchystala oběd a dodělala pár restů. Venku je sice pod nulou, ale krásně svítí, tak chcem odpoledne zajet do minizooparku tady kousek, vozí tam i děti na ponících a tak - prostě nějaký malý výlet
. I když Lubošův návrh byl pokračovat ve vybalování a stěhování. Ale aspoň ta neěle odpoledne ať je trochu víc rodinná!
Ahojky!!!
Peru - tak to nakonec bylo 3×2dcl
. Ani mi nebylo špatně…to se divím. Babinec se vyvedl, drbaly jsme a drbaly, nasmály jsme se a dokonce jsme hodily i taneček. Měla jsem ale namále - malej se prej vzbudil ve 20.45(já ve 20.15 odešla), 3 minuty si pobrečel a usnul(naštěstí).
Eminka s kámošem museli být kouzelný, příště videozáznam, ju? „Na smraďocha“ malej ještě spát nikdy nešel, on totiž i kdyby byl sebevíc unavenej, vždycky se vzbudí, jak na něj šáhnu
.
U nás je dnes taky nádherně azúro, určitě po spaní vyrazíme na vzduch.
Hani - no tak to super!!! Někdy se fakt zadaří, co?
No EMinka se právě taky vždycky při přenášení probudila. Ale včera jsme ji dokonce budili - teda ne nijak drasticky, ale hldili jsme ji a volali jménem a ona jen jednou pootevřela jedno oko, zamrčela a spala dál. Byla fakt tuhá jako ještě nikdy. Tak jsme ji nechali být
.
Dneska jsme byli v tom zooparku - no to byl mazec. Je to veteránmuzeum se zooparkem dokupy. Realita je taková, že hned u vchodu je cedule Vstup pouze na vlastní nebezpečí, což jsme brzy pochopili…jde se uličkou mezi polorozpadlýma budovama, kdy podél cesty jsou nejrůznější vraky všeho možného a sem tam kukaň s ptáky a malý výběh pro koně, ovce a kozy
. Prostě vetešárna jak vyšitá! Ale Eminka byla nadšená, protože tam byl velbloud, opice, čáp, kůň a osel. DOkonce se naučila říkat „papoušek“. A pak jsme se ještě stavili v cukrárně na kafíčko a zákusek. Takže celkem fajn odpoledne - akorát Luboš byl takovej místy nevrlej, protože mu neklapl jeho plán se stěhováním oblečení. Už hrozila zase tichá domácnost.
No nic, jdu do sprchy a chrnět. Zítra mám lítací den po úřadech a je toho celkem dost.
Leni - jak je?
Dobrou!
A ještě mi pěkně začíná vadit ta pitomá reklama vpravo nahoře na ten death test - test, kdy jako zemřeme. Pěkná blbost a obzvlášť na emiminu bych takovej hnus nečekala…
Ahoj Peru - já se taky divím, že tady něco takovýho je
.
Vyvedené odpoledne jste měli
. My jsme jeli do Varů na letiště, mrknout se na letadlo a pak k babičkám na barák, takže taky gut. Teď jsem dokoukala toho Robina Hooda a čekám, až se Berta vysprší.
![]()
Ahoj holky,
koukám, že víkendíky jste měly vyvedené
. Minizoo bych chtěla teda vidět ![]()
Hani - jojo, to se pak člověk rozšoupne, když nekojí a konečně může, co?
Ale dobře ti tak
Hlavně, že sis to užila!
Perulko - tak už stěhujete…už se těšíš domu, co? A s tím Eminky spaním, já bych zkusila hned první den změnit malou postýlku za vekou. Možná se změnou prostředí to líp přijme. Agi to tenkrát vzala v pohodě, až jsme koukali, ale stejně, když se vzbudila, tak někdy přišla (a přijde) za námi do ložnice. S tím se asi nedá nic dělat. Vy máte taky ten nábytek z Gazelu, že? Agi má takovou zábranu s ochranným polštářkem a nemá šanci odtud vypadnout. Tobíkovi taky čašem koupíme stejnou postel a uděláme z nich palandy pomocí zvyšovacích prvků. Ale zatím si myslím, že na palandy jsou malí.
Hani - Tobík už to má zhojený, ten řepík je fakt úplnej zázrak. Takže přetahujem, kam až to jde a teď už holt musíme, aby to zas nepřirostlo (když už mu to doktor tak surově oderval
)
Jo a speciální vopice dobrý
![]()
Ali, Leni - holky posílám pozitivní energii do vašeho trápení ![]()
Tak my nakonec na tom karnevalu s Agi byly. Šaty jsme s mamkou začaly šít v sobotu odpoledne, večer v 8 byly nahrubo hotový, ještě zbývaly rukávky, udělat délku a přišít volán dolu na okraj. No a jako na potvoru se mamce rozbil stroj
Tak jsem šaty vzala domu, nastehovala rukávy, mamka doma připravila volán a v neděli dopoledne jsme to došly v ruce. Takže práce jak na kostele. Ale proč to tak popisuju. Došly jsme na karneval, převlékly do šatů, nasadily korunku, krásna nesmírná…počkaly jsme na holky, co šly s náma. Byly to Agi kamarádky Anička a Verča. Vešly jsme do sálu a v té vteřině Verča Agátku totálně pozvracela
No tak jsem jí šla převlíct, nejdřív jsem myslela, že půjdem hned domu, ale pak jsem jí nechala jenom spodničku a převlíkla tričko a řekla si, že to přece nevzdáme tak snadno. Šaty jsem přeprala v ruce (byly ze dvou druhů záclon, takže celkem dobře schnuly), volán jsem vysušila papírovýma kapesníkama a po půl hodině byly už jenom vlhký, takže si je na sebe vzala. Ale jak to schlo, tak to začalo pěkně smrdět. Ptala jsem se Agátky, jestli jí to nevadí a ona statečně řekla, že ne, že to vydrží.
Pusinka. No zas tak hrozný to nebylo, ale cítit to šlo. Takže nakonec to celkem dobře dopadlo, holky si to užily, byl tam jenom Michal Nesvatba bez Františka, ale i tak to byla legrace. Dokonce máme i fotku s Michalem. Ale to byl zážitek teda…No a ta moje kamarádka, co tam měla tu Verču mi dneska psala, že už blindí celá rodina. To šlo rychle…
Jako zpočátku jsem byla teda fakt naštvaná, i když samozřejmě chápu, že malá za to nemohla, ale bylo mi líto Agi, že se na to tak těšila, jak bude lítat v šatech…a taky tý práce na tom…no nic, teď milé šaty leží ve vanishi a pak je pořádně vymáchám v aviváži, tak snad už smrdět nebudou…
Jo a reklamy na zjištění datumu smrti jsem si taky všimla, ale teď už jí tu nevidím! Asi bylo negativních ohlasů víc. To je dobře, taky mi to přišlo divný…
Jdu vařit, dneska bude vegetariánská pizza, mňam …
Proč mi nejde vložit fotka, která je sice vyfocená na výšku, taky tak uložená, ale vkládá se mi na ležato?