Poradna duly
Jana Čurdová
Tak ještě jedna, ostatní jsou holt blbě na výšku
Tak to sem asi ani dávat nebudu.....nechápu, jak to.....
Edit : no a teď jsem ani nevložila tu fotku, asi půjdu radši dělat ten oběd, nebo ještě rozbiju celý emimino ![]()
Ahooooj!!!
My byli už dopoledne venku, vytáhlo nás sluníčko
.
Agi - to jsem moc moc ráda, že se to tak krásně a rychle zahojilo
. A Agátka v šatičkách byla opravdu krásná princeznička…jste s mamkou šikulky!!!
Ještě, že to nakonec tak dopadlo a malá si to užila(i když ve smrádku - chudinečka).
Ahoj holky, co to tu ctu, musela jsem napsat. Vypada to, že tento tyden byl opravdu spatný, tak snad už budou jen dobre zpravy.
Ali a Leno, drzim Vám palce.
Ali ja si myslím, že si doktori vymýšlí. Mala má ted jít ke 3 odborníkům na různé potíže, které prý má dle doktorky. Vím, že jí nic zřejmě nenajdou, ale aspon bude příbuzenstvo spokojene, kdyz tam zajdu, rádi všechno řeší.
Já si myslím, že se Jonáš vyvíjí úplně normálně akrád je prostě více gumovější. Za pár měsíců už nikdo nic nepozná. Navíc, kdo je dneska úplně bez chyby.
Leno napis az budes moc. A to že kojiš? TO je super, vzpomínám si jak jsme spolu ležely na pokoji, tak ti malou přinesli a ona ne a ne se chytnout prsa. Paks e to podarilo.
V pondelí mi drzte palce, jdu na kolonoskopii bez oblbovaku, protoze kojim, tak at mi tam nic nenajdou.
Ahoj holky, v pátek v noci měl Jonáš velký záchvat laringitidy. Skončili jsme v nemocnici. Dneska odpo nás pustili. Kašle teda dost. Bojím se noci, ale jsme vyzbrojený rectodelem, tak snad ok.
Takže dnes jsme nejeli do Motola k neuroložce. A přeobjednali nás za 2 měsíce.
Čímž se na ty metabol vady zas nemám koho zeptat. To, že mu něco našli, si zas tak úplně nepřipouštím. Nenapsali nic jednoznačně a musí se to dovyšetřit. A kdyby to bylo nějak šílený, tak si říkám, že by nás chtěli hospitalizoat hned, ne? No ale měla jsem tam dnes volat, ale v tom nemocničním zmatku jsem na to zapoměla.
Na pokoji jsme byli s 18ti měsíčním chlapečkem a sice motoricky byl šikovnější, ale jinak Jonáš byl chováním starší a i víc povídal, tak mi to taky trochu zvedlo náladu.
Agi- máš jiný telefon? Psala jsem ti z nemocnice sms a byla doručená.
Zítra všechno dočtu a napíšu.
No jo, asi jsem vopice skutčně. Protože mě ten test, kdy že umřeme, tak moc pobavil, že jsem si ho dávala dvakrát. ![]()
Jednou jse ho vyplnila maximlně negativně a jednou max pozitivně a světe div se. Pokaždý to se mnou bylo špatný.
Ale jo, ten titulek mě fascinoval.
Hani- pilas kvalitní víno, to je jasný. Po tom nic nebolí. Já poznám druhý den, jestli bylo nebo nebylo kvalitní na hlavě - nebo v hlavě. Ještě, že tě neodolali domů, takovej večer člověku určitě bodne. o a konzumní odpoledne po obchoďákách - to je moje. Ale Honzu to neba, ten by nás furt rval a hory.
Sem se dneska rozčilovala, že zas prší a on se tak dětsky radoval. ![]()
Peru- fakt diskošku udělejte ještě jednou a pak děti natočte. Budou mít super vzpomínku.
Ad fotky- tuhle Honza prohlásil, že stáhne vánoce a pak zas, že nee. ![]()
Agi - Agátka je prostě nádherná. Já jsem netvůrčí a nešikovná, já bzch tak něco půjčila v půjčovně.
Luci- co se prosím tě dr na malý nezdá?
Už mám můj starý-nový počítač. V práci ho ten člověk úplně přeinstaloval, všecho vyměnil a PC šel ............. a doma zas nešel ............... až Honza zjistil, čím to bylo ................. hurá. Ale už měl náběh, že ten počítač opravdu rozšlape vzteky.
Tak já jdu za tím kašlalem.
no co tady čtu?!?! Holky nechcete už s těma tragédiema přestat?!?! To je tím, že to jaro se nám furt vyhýbá..
Ali - ještěže jsi zkušená matka a zvládlas to. V nemocnici jste byli přes noc? Už jsme to tu x-krát řešily, ale prostě ta laryngitida je moje noční můra. chtěla jsem preventivně obstrat ty čípky, ale doktorka mi je nenapsala, že to je zbytečné, když malá nebývá nemocná. no má pravdu, ale stejně bych byla klidnější. A už je to lepší? Může se to opakovat?
Jo a co ses teda dočetla v tom testu
? Jak dlouho se ještě můžeme těšit z tvé přítomnosti na tomto světě
? Já furt tvrdím, že nejsem pověrčivá, ale jak mi jednou někdo nabulíkuje nějakou podobnou kravinu, vymazat z paměti to neumím a stejně na to podvědomě myslím. Třeba když mi prstýnkem vytočili holku a kluka, tak jsem byla nešťastná, že budou jen 2 děti
. A teď su navíc nervní, abych na mimi nemluvila jako na Julii a on to nakonec nebyl ten Tonda. Ale už mi to 2× potvrdili, tak snad to tak je. Jo a včera jsem byla zas u té paní na čínskou medicínu a mimojiné odhadovala termín porodu a prej 8.6. Tak su zvědavá, o kolik se spletla. Doufám že ne víc než o 2-3 týdny… ![]()
A včera jsem si udělala i radost a koupila takovou kráááááásnkou soupravičku - bílostříbrnou s hvězdičkama. No úžasná! A Emince jsem koupila krásnou žlutou teplákovku od Ono - ta česká firma. Je sice držaší, ale má strašně kvalitní a příjemné materiály - no ale spíš jsem neodolala a musela si udělat radost a koupit něco oběma holkám
.
Agi - fotky krásné!!! Já jen žasnu a závidím a stydím se. Já bych nikdy nic takovýho ušít nedokázala. Moje maximum je přišití knoflíků a beda jak mají něco jiného než klasické 2 dírky! A vůbec to není poznat, že by byly ty šatky poblinkané a pokud si to Agi užila i tak, pak je všechno v pořádku.
My půjdem asi v neděli ještě na jeden karneval - pokud v tom binci tady někde najdu zase tu masku červené karkulky, co jsem koupila na MMB.
Lucko - jak se vede? Koukni častěji? A kolonoskopii nezávidím. proč tam vůbec lezeš? Dobrovolně??!!
Ahoj holky moje zlatý.
Moc všem děkuji, že jste na mě myslely.
Tak nakonec to bylo všechno úplně jinak než jsem vám původně napsala.
Po napsání mého posledního příspěvku ve středu jsem začala mít větší bolesti břicha. Šla jsem tedy na záchod a zjistila, že nějak víc krvácím, bolesti byly horší tak jsem šla ještě do sprchy, ale bolelo to pořád a krvácení bylo horší,Filip když zamnou přišel a viděl to tak šel zabalit tašku a že jedeme do nemocnice, že to není normální. Doktor mě ani nemohl vyšetřit, tak si mě tam nechal, začal mi samovolný potrat a ty bolesti byli kontrakce, chtěli mě operovat ještě večer, ale bohužel jsem doma jedla tak to nechali na ráno a v noci mi ledovali břicho.
Dopadlo to dobře, ve čtvrtek ráno jsem byla na sále a večer mě pak pustili, nic mě už nebolelo.
Filip to doma zvládl na jedničku s Nelinkou, tak jsem měla radost.
Jinak se tedy nevzdáváme a v létě budem pokračovat.
To, že se to stalo, berou doktoři jako normální, v tom prvním případě, my z výsledků vyšlo, že byla špatná placenta, proto se to stalo, s Nelinkou bylo vše ukázkové, ale přesto mě hlídali a chodila jsem až do 20tt na genetiku, tak snad to příště bude zase v pohodě, ale budou mě opět víc hlídat, známe s tím nejlepším gynekologem v nemocnici, tak ten to pohlídá a teď mi psal zprávu, že i ty výsledky z toho zákroku ve čtvrtek jsou v pořádku a nenšli tam nic co by bylo špatně, tak mám radost.
Ali, Agi, máte taky trápení, tak to snad brzy skončí, myslím taky na vás.
Jo ještě jsem chtěla napsat…Perulko, raději to nečti, tě nechci děsit........na pokoji semnou byly dvě holky, stejně starý jako já, jedna bezdětná a druhá měla doma dvě holčičky a teď obě ve 20tt a musely dát miminka pryč…hrozné rozhodování, každá měla jiný problém, ale bylo jim to doporučeno od doktora…stršný, tak jsme si všechny pobrečely, ale oni měly rozhovor ještě s psychologem, no nechtěla bych být v jejich kůži a jsem ráda, že to semnou dopadlo tak jak to dopadlo, tohle je pro ně mnohem horší a pro mě by to taky bylo těžký.
Leni - stejně mi to nedalo a četla jsem to. Já vím, stává se to. A je fakt lepší, když je to v průběhu těch prvních 3 měsíců než v době, kdy už cítíš pohyby a máš břicho… já bych pak potřebovala spíš psychiatra než psychologa. Tak hlavně, že u tebe není nějaký jiný problém. V tom začátku rozhoduje vždycky příroda. A kdy vám doporučují znova začít? Za ty 3 měsíce? Hlavně že to u vás jde - si představ, kdyby se ti podařilo otěhotnět po 2 a víc letech snažení a tohle se stalo!?
Jsem ráda, že jsi v pořádku a bereš to dobře. Fakt na tebe moc myslím!
Ahoj holky,
Leni - tak to je dobře, že jsi už doma a máš to za sebou. A možná je lepší, že se to spustilo samo, aspoň je jasné, že to příroda tak zařídila. Tak držím palce na léto! Určitě si zas uděláte nějakou moc příjemnou dovolenou a přivezete si prďolku v bříšku domu ![]()
Alčo - ty brďo, tak to jste si užili! Je to fakt hrůza ta laryngitida. Já z toho mám taky noční můry. Je to hned a hrozně nebezpečný. Tak hlavně, že jste to zvládli dobře a už jste doma. Jo mám jiný číslo, včera jsem ti poslala SZ.
Lucko - tak to si teda užiješ, kolonoskopii bez oblbováku…je to tak nutný, že to nepočká, než přestaneš kojit? Manža na tom byl a říkal, že je to teda mazec. A stejně musíš vypít nějakou tu hnusnou slanou vodu den předem, skoro nic nejíst, to taky kojení moc nepřidá…a budeš vyčerpaná. Lukyho to pak hodně bolelo po zákroku, doma…tak ti držím palce, když jsi se tak rozhodla a jsem zvědavá, jak to zvládneš. Pak písni, jo?
Peru - mně taky ty čípky doktor nenapsal i přesto, že Agi na to trpívá. Už ho fakt nechci ani vidět. Magora ![]()
Mně jednou jedna „vědma“ prstýnkem vytočila 2 kluky a jednu holku. Pak jsem jí řekla, že jsem jednou potratila a ona, že to byl ten jeden kluk. Že kluci jsou ze začátku v bříšku křehcí. Tak já už mám asi vybráno
Ale je fakt, že na tyhle věci právě taky dost věřim, jsem hrozná, pověrčivá až moc. A jsem zvědavá, jak to vyjde s tím tvým termínem porodu. Kdy máš podle doktora? Liší se to hodně? A vzhledem k tomu, že se Eminka narodila dřív, budeš to ke konci nějak preventivně řešit? Víc se hlídat a tak? Nebo doktoři?
A dobře, že si děláš radost! Taky asi vyrazím ![]()
Holky, díky za pochvalu fotek a šatů. Já teda šít neumím, ale navrhla jsem je. Bylo to moc jednoduchý. Měla jsem tu takový jednoduchý střih na sukni, je to pořád jeden díl dole se rozšiřující, který se pořád opakuje a našívá jeden za druhým. Pak se našily jenom rukávky a dozdobilo se to a bylo to hotový. Šila mamka, zdobila mamka, já to jen vymyslela. Ale musím říct, že dopadly dobře, i mně se líbí. Proto mě tak mrzelo, že jí je Verča hned poblinkala. Já je pak hned sice vyprala v ruce v umyvadle na záchodě, ale moc to nepomohlo. Cítit to bylo pořád. Ještě, že jsou ze záclon, hned to uschlo…
Agi je zase doma, včera se jí vrátila ta viróza, měla průjem, tak jsem jí zas na týden odhlásila se školky…chjo, tak školka je snad zakletá ![]()
Agi - já mám termín porodu upravený dle utz ve 12.tt na 10.6., takže je to 2 dny rozdíl. Tomuhle termínu věřím nejvíc. Podle menzes 15.6. a pak ještě podle pohybů konec května, ale to neuznávám vůbec.
No - řešit. Jak to chceš řešit… To se prostě předpovědět nedá. Snažím se šetřit už teď, protože to je asi důležitější než měsíc předem… zbytek je osud. a pokud jsem zvládla neplánovaný porod v době, kdy jsem si píchala fraxiparinu na ředění krvě koňské dávky (2× denně 0,6ml), tak to snad zvládnu i teď, když mám jen 1× denně 0,4ml. I když ještě se to může změnit. Ale celkově to je všechno lepší než poprvé, tak věřím, že to dopadne dobře. Musí!
Su dneska nějak hotová. Včera dopoledne jsem lítala po úřadech a odpoledne vybalovala doma věci do skříní a uklízela, zatímco byl Luboš s malou v hudebce. A dneska nejsem schopná ani vystrčit ven zadek, i když tak krásně svítí. Ještěže si malou vzala mamka. Teď ji moc nemívala, tak ani nemám špatné svědomí - a hned je z malé větší mamánek! Jak mě nevidí, tak hned o mě brečí.
no a dělání radosti si pokračuje - lovím na MMB
. Třeba 2 měsíce načumuju a nic a teďka se mi celkem zadařilo ulovit pár slušných kousků. Luboš mě zabije - vzhledem k tomu, že chodí teď na poštu vesměs on
!
Ahoj holky,
teda to jsou teda věci, od té špatné zprávy od Leny se s těma škaredejma roztrhl snad pytel:-( ani nevím, co na to všechno napsat..
Leni, taky sem na Tebe moc myslela,a nakonec to příroda zařídila sama, na jednu stranu je to dobře.. a uvidíš, že to uteče a za chvilinku bude další mimi na světě..
Agi - Tobík je teda statečnej, šikulka malej, toho doktora bych taky zabila.. a už je to lepší, viď?
a pozdravuj Agátku, ať je zase brzy zdravá, to je taky furt dokola, co…
jo a ta kámoška si bere Angličana, ale oni hodně cestujou , takže se vezmou na tý Jamaice..pak oslava doma v Anglii a pak v Čechách…
Ali, no co napsat, ste oba moc statečný, já bych byla asi úplně mimo. a nevěděla, co dělat. a s těma vyšetřeníma…, no držte se!
Hani, co Jonášek? už bumbá nějaký to UM nebo to kozí?a my byli taky v sobotu na oslavě kamarádových 30tin, tak to bylo prima odreagování… ale druhej den ouvej, ale zase se babička s dědou postarali, tak sem si i dvacet odpo dala:-))
Jinak dneska bylo krásně, tak sem nechala Elišku ségře a odpo sem si jela zajezdit na sjezdovku, bylo to supr, taky sem příjemně unavená, to se bude spinkat..no nic holčiny se zatím mějte…
Peru- noci jsme tam byli tři.
Ale jinak dobrý, Jonáš tam měl chlapečka, tak za sebou pořád lítali a měli o zábavu postaráno. Chodili i stejně spát nebo když jeden spal, tak ho ten druhej nevzbudil, což nechápu. Byli holt hotoví. Jo a opakovat se záchvat může několikrát za den nebo pár dní po sebě nebo sem tam do roka. Vítek jich měl mezi 13-24měsíci celkem 12. Ale to už jsme pak ani nechodili k dr.
Já se akutní laringitidy fakt až tak nebojim. Většinou jim opravdu zabere klid a studený vzduch. Ale Jonáš nereagoval 4 hodiny na stoptussin ani fenistil a u okna jsme byli pořád. Ale když jsme dorazili do nemocnice, byl už téměř v pořádku. Šla jsem tam jen kvůli jistotě a v domnění, že mi dají čípek domů.
Agi- tobě by rectodelt mohla sehat mamka, ne? Ale jinak tvýho dr nechápu. Chudinka Agule. Ale uvidíš, že buduje imunitu a příští rok už bude úplně v pohodě.
Luci- přece nekojíš tak intenzivně, abys nemohla dostat léky, ne? Tak jí prostě ten den pak nenakojíš. Neblázni. Palce držet budu. Máš nějaký potíže s tou tvou dg?
Leni- určitě to brzy vyjde. Pokaždý jsi otěhotněla téměř na objednávku, ne? Držíme pěsti.
Peru- ty už sis starosti s těhotenstvím užila minule, tak máš vybráno. Tím si jsem jistá. A no bóže, tak porodíš dřív, no. Donos do 32tt a pak už to zvládnete. A Kdyby náhodou, tak drž do 34tt, to už budeš třeba i kojit. Ale já to typuju, že porodíš nejdřív koncem května.
A vidíš to, jak pečuješ o manželovo zdraví.
Jen ať se pěkně projde na poštu. ![]()
Jinak už ten krám zas blbne. Kdybych se neozývala, tak nejsem na psychiatrii, ale nemám PC. ![]()
Ahoj holky,
teda to jsou zprávy.
Leno držím palce na brzkou dovolenou.
Alčo, ty si teda umíš vybírat. Ještě, že seš zkušená matka. Já mám rectodelt doma. Dostala jsem ho od doktorky preventivně, když jsme letěli k tchánovcům. Adam měl zatím jen jednu, mrazák zabral spolehlivě, ma pohotovosti nám dali čípek a mazali jsme domu. Špitál nezávidím, stačil mi vloni Sokolov ty 4 dny.
Agi, mamka je šikula. Agi fakt opravdová princezna. Fotky krásný. Taky doufám, že se dočkáme taky někdy fotek od Alči. ![]()
Perulko, koukám, že nákupní horečka sílí.
Mojí kamarádce řekli na 3 UTZ, že bude mít holku. 1 holka v rodině, jinak mají samý kluky. Všechno připravili a nakoupili v růžový. A pak na posldním UTZ v 38 týdnu to byl najednou kluk jak buk. Tak pozor na barvy. ![]()
My jsme do neděle na venkově. Já jsem chytla nějakýho bacila a ten můj streptouš se probral zase k životu. Venku je nádherně, svítí sluníčko, lyžovačka jako v Alpách, no a já sedím doma se zánětem dutin a ATB (Marky lyžovačku závidím). Navíc mám kašel jako prase. Adam zatím drží, ale to jen díky mámě, která je místo mě pořád u něj.
AHoj všem, jdu inhalovat ![]()
a pevné zdraví !
Ahoj holky.
Koukám, že všude je něco, tak se to snad brzy uklidní.
Perul, zatím mi nikdo neříkal kdy se můžem začít snažit znovu, ale my se domluvili, že to zkusíme za 3 měsíce, nechci na nic čekat, letos mi bude 34 takže snad to vyjde.
Ali, tak rychlé to u nás není, na Nelinku jsem čekala přes rok, ale tohle poslední těhotenství bylo na první pokus, tak uvidíme jak to bude v létě.
Agi, nestačila jsem ti pochválit fotečky, ale opravdu jsou parádní a princezně to moc slušelo a jste s maminou fakt moc šikovné. ![]()
A co Tobík, je to už lepší??? Moc jsem toho nikde nepřečetla, jen tady, ale to mi stačilo. ![]()