Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Luk - a vám ještě ty kosti neměřili vůbec, když máte takovou anamnézu?
luk, můj manžel je úplně stejný, ty chlapi to tak asi maj. taky když mu řeknu, že mám strach, řekne, že bude všechno v pořádku a tím to pro něj končí. ![]()
Vidim ze jste si taky zaplatili nektere UTZ, takze neni to plaseni? Ja asi zavolam tomu primari. Ma taky novy kvalitni UTZ, a uklidni me to co? Ja do ted tak vesela osoba, co napad snih tak tu blbnu a myslim na vse spatne. Ach jo, asi nejake hormony dneska.
luk18 píše:
Proste na me nejak leze strach od vcerejska a vraci se mi vse co jsme prozili v prvnim tehu. Holky des. Jeste ze si mohu s vama psat, manzel by rek ze to bude ok a ze nemam blbnout a bylo by. Tak mam vas tady.
no Luk to je fakt, vam by to meli rict z te plodovky ne??
Já to vyšetření na genetice měla hrazený pojišťovnou kvůli tomu, že jsem brala na začátku těhotenství antihistminika a antiastmatika. Platit si budeme až 4D UTZ.
luk byt na tvym miste,tak si ten UTZ urcite objednam. Cim driv se to zjisti, tim lip. 3 tydny je uz velkej rozdil a ja bych to asi nevydrzela. Obtelefonuj si vsechny doktory, kteri tohle delaji a bez tam, kde te vezmnou nejdriv. Ten tvuj doktor je asi hodne citlivej clovek, kdyz ti to takhle rekne. Mne to rict,tak mu asi neco reknu. Prej bude to co bude. Je jasny, ze je mu to jedno, kdyz nejde o jeho dite. Me to vzdycky dokaze vytocit takovyhle jednani.
Jo holky a mam dotaz. Kdyz citite pohyby, na kterem miste briska je citite. Asi nekde tesne pod pupikem ne?
Miso nam merili v rijnu telo, a hlavu a hrudnik, u plodovky jen kouknul na delku tela a srdicko a udelal odber, porad rikam ze maji koukat na nohy a ruce. To miminko melo totiz lebku a telo ok, dokonce vsechny organy zdrave, ale nohy a ruce a hrudnik se zastavili v rustu okolo toho 15tt. A to od te doby nikdo nemeril. Tenkrat ze zacatku bylo vse OK taky vis, ono se prestalo vyvijet az pozdeji. A oni to vi a nechaji to az na 20tt - co bys jim rekla. Ja budu akorat mit trauma. Pripada mi ze merili strasne malo zatim. Jine syndromy vysetrili vsechny, to je vse OK.
luk18 píše:
Holky na genetiku chodim, voda odebrana, jenze ty kosti tam nezjisti, to jen UTZ a to mi dali az na 22.12. coz me sere ze az tak pozde. Budu 20tt. U Lukase mi to delali v 17tt to jako ted a on mi rek dnes ze mam cekat, na co? V Opave ma soukromou ordinaci primar porodnice, sla bych tam a zaplatila si to, rekla bych mu o co jde a on ma zkusenosti , mel by bejt dobrej ze.
luk, aha. A proc ty kosti nezjisti kdyz vam rekli ze to je geneticky? takze to je v podstate jen takova domenka ze to zrejme je geneticky stejne jako u nas?
Na Davidkovu nemoc teda teprve delaj ten geneticky vyzkum , ale kdyby ho uz nasli tak nam to normalne z plodovky reknou. jenze jeho mutaci jeste nenasli ani v tech vzacnych a my by jsme teda stejne nesli
A co ti k tomu rekli na genetice? tam te neposlali na nejake utz? jsem z toho nejak jelen. Ale urcite je v poradku kdyz si dojdes na nejaky utz a s nekym se poradis ![]()
Simi, mimi je jeste dole, citim to tak jak konci chloupky
mam tam jizvu po cisari, tak nad tim, jak se vyklenuje bricho, vecer se mazu a pak u televize tam necham lezet hodinu ruku, a nekdy se zadari, nekdy krasne nekolikrat kopne.
Jedina moje utecha a radost holky.
Ahojky holky mám dotaz.Když můj přítel nastoupí na těch pár dní na mateřskou a pak to na mě přepíše musí dát výpověd nebo nemusím a může se pak normálně vrátit do práce?
Šimi - já je cítila jen jednou a cítila je na levé straně břicha, miminko je většinou tam /podle Angelsounds/ ![]()
Luk - za takových okolností bych si buď vynutila dřívější specializovanej UTZ na genetice (vždyť za to mají peníze tak jako tak) nebo si ho zaplatila. Po takový zkušenosti se nikdo, kdo je aspoň trošku citlivej, nemůže divit, že máš strach.
Určitě to bude v pořádku, ale pro tvůj klid, čím dřív, tím líp
.
simi , no deloha podle me jeste k pupiku zdaleka nedosahuje, takze tam je citit nebudes. ja uz si to nejak moc nepamatuju z predchozich tehotenstvi , ale ted ejstli to byli pohyby tak jsem citila dole v podbrisku, ne moc hluboko spis jako uplne pod kuzi skoro ![]()
Wejinka píše:
Ahojky holky mám dotaz.Když můj přítel nastoupí na těch pár dní na mateřskou a pak to na mě přepíše musí dát výpověd nebo nemusím a může se pak normálně vrátit do práce?
Weji - podle mě je to stejná situace jako u ženský, tudíž žádnou výpověď dávat nemusí - oni mu musí po dobu mateřský držet místo a on se pak vrátí, podle mě hrozí riziko, že už budou mít náhradu a může hrozit výpověď pro nadbytečnost, samozřejmě by měla bejt s odstupným. ![]()
weji , to urcite nemusi , zenska kdyz je doma s ditetem prece taky neda vypoved. vic moc nevim, asi to chce zase konzultovat na socialce
zuzi, určitě si někam zavolej. hned ted a dej mi vědět, kdy Tě objednali. určitě bych se nestyděla. zaplatíš si to, tak co. takhle Tě trápit ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat