Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65286
14.11.13 09:01

No a taky jde udělat olejový zábal…
V mikrovlnce ohřeju kuchyňský olej…naleju na plínu, obalím mu hrudník, pak to ještě ovážu velkou suchou plenou…měl by být igelit, ale to si náš nenechá a nechám cca 2 hodiny at to působí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65286
14.11.13 09:05

Jo a toto budu dělat
http://www.prostezdravi.cz/…proti-kasli/
kamarádka moc chválí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
14.11.13 11:28

@Petra Z : Díky moc :kytka:.

Určitě zkusíme využít. Konvička - zajímavý tip :palec:. Zrovna včera jsme probírali psí sádlo, že se dřív hodně používalo :lol:.

Tymiánový sirup jsem dělala na začátku roku, když se nemohli kluci zbavit kašle. 3 týdny chrchlali, všemožné sirupy a nic. Až tenhle sirup pomohl.

No, máme co zkoušet, příležitostí bohůžel na to bude asi dost… U nás v MŠ tento týden odpadávají i učitelky :zed: a plno dětí taky marodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65286
14.11.13 12:14

@teta 278 není zač taky dnes budu dělat sirup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Podzim.
28.11.13 08:59

Ahoj, tak jsem ve dvě ráno našla tuhle diskusi, když mi syna odvezla sanitka, během dvou měsíců potřetí laryna, poprvé jsme to zvládli doma, podruhé ho už vezli a teď zas. Jenže s manželem se vrátil ve 4 hodiny a v 8 jsem mu dávala zase rectodelt. Teď nám chce MUDr. nasadit kortikoidy na tři dny, mám si tam pro ně dojet, malej teď spí a mám ještě 4 měs. holčičku, takže maso. V lednu budou Vojtíškovi tři roky a celkem má larynu po čtvrté, také pořád rýmu a od posledního záchvatu pořád pokašlával, takže jsem skoro 3 týdny pořádně nespala. Včera to vypadalo, že je konečně nejvíc v pohodě, že to odeznívá a lup, je to tu zase :( chjo. Chci se zeptat, máte někdo zkušenost s nějakými homeopatiky? Já se těch kortiko bojim :( a na alergo nám prý žádanku také hned napíše, tak jsem zvědavá, sama mám alergii na kdeco a měla jsem podezření na astma, ale naštěstí se nepotvrdilo. U malého se fakt bojím, že to má po mě, já trpěla hrozně na kašel, manžel i laryngitidy. Chudáček, je mi ho tak líto, v noci to bylo opravdu nejhorší, co jsem kdy zažila, ani čípek nepomohl, až inhalace.
Ten sirup taky vyzkouším, já dělala z cibule, ale ten nepomohl :(

• Citovat
  • Upravit
7643
28.11.13 09:38

Homeopatie na laryngitidu nepomůže, je to jen placebo. Jak bylo popsáno dříve - laryngitis je alergická reakce na přítomnost viru v těle projevující se zúžením (otokem) dýchací trubice a omezením přísunu vzduchu do plic. Jak bys tohle chtěla řešit homeopatií = výtažkem z bylinek a jiných tinktur (třeba kuřecí játr apod?)? :nevim: Dokud se klučík nepodrobí vyšetření na alergologii, kde vyloučí nebo naopak odhalí astma a nasadí podpůrnou, preventivní léčbu, musíte záchvaty zvládat kortikoidy a adrenalinem. Dobré je mít doma Ventolin a rectodelt. a prevence spočívá bohužel pouze v tom, že by neměl nikde nastydnout nebo chytit nějakou nemoc dýchacích cest v kolektivu dětí. Stoprocentně bys mu měla každý den dávat na noc podle váhy buď Zyrtec kapky (bez předpisu) nebo ať obvoďák předepíše sirup Aerius (lepší než Zyrtec) a já k tomu dcerce dávám při nachlazení i sirup Spiropent. Obojí je na zabránění otoku v krku. To začnu dávat ihned jak vidím nudli u nosu a dvě-tři zakašlání. Aerius je fakt super. teď naposled měla hnusný horečky a chrčela jak starý šicí stroj a obešlo se to bez laryny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.11.13 09:48
@Petra Podzim. píše:
Ahoj, tak jsem ve dvě ráno našla tuhle diskusi, když mi syna odvezla sanitka, během dvou měsíců potřetí laryna, poprvé jsme to zvládli doma, podruhé ho už vezli a teď zas. Jenže s manželem se vrátil ve 4 hodiny a v 8 jsem mu dávala zase rectodelt. Teď nám chce MUDr. nasadit kortikoidy na tři dny, mám si tam pro ně dojet, malej teď spí a mám ještě 4 měs. holčičku, takže maso. V lednu budou Vojtíškovi tři roky a celkem má larynu po čtvrté, také pořád rýmu a od posledního záchvatu pořád pokašlával, takže jsem skoro 3 týdny pořádně nespala. Včera to vypadalo, že je konečně nejvíc v pohodě, že to odeznívá a lup, je to tu zase :( chjo. Chci se zeptat, máte někdo zkušenost s nějakými homeopatiky? Já se těch kortiko bojim :( a na alergo nám prý žádanku také hned napíše, tak jsem zvědavá, sama mám alergii na kdeco a měla jsem podezření na astma, ale naštěstí se nepotvrdilo. U malého se fakt bojím, že to má po mě, já trpěla hrozně na kašel, manžel i laryngitidy. Chudáček, je mi ho tak líto, v noci to bylo opravdu nejhorší, co jsem kdy zažila, ani čípek nepomohl, až inhalace.
Ten sirup taky vyzkouším, já dělala z cibule, ale ten nepomohl :( [/citace

Příspěvek upraven 11.12.13 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
28.11.13 10:40

Synovi pomohly pouze kortikoidy a chladný vlhký vzduch, nic jiného nikdy nezabralo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Podzim.
28.11.13 11:31

Moc děkuji za odpovědi a dáváte něco na imunitu? Ty kortiko jí prý hrozně ničí… já dávám druhý týden imunoglukan, ale zatím teda nepomáhá, když ho to zase chytlo :zed:

• Citovat
  • Upravit
2528
28.11.13 12:28

Příspěvek upraven 11.12.13 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
28.11.13 16:39
@Petra Podzim. píše:
Moc děkuji za odpovědi a dáváte něco na imunitu? Ty kortiko jí prý hrozně ničí… já dávám druhý týden imunoglukan, ale zatím teda nepomáhá, když ho to zase chytlo :zed:

Zkoušeli jsme kde co na imunitu a nic nepomohlo až loni jsme měli něco předepsaného od mudr. bylo to na tři měsíce, ale to jako jediné zabralo, asi by to letos potřeboval znovu. Už jsme absoluovali dvakrát po týdnu nemoc a jednou pásový opar, ten je právě, když není imunita. Loni měl těžký zápal plic… Je to na hlavu no, ale nedá se nic jiného dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.11.13 16:53

"

Příspěvek upraven 11.12.13 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
28.11.13 17:08

@zikado fakt nevím, nezapamatovala jsem si ten název :( Možné je všechno, já už jsem z těch léků a všeho okolo tak zblblá, že si ani pomalu nepamatuji, co bere zrovna aktuálně, protože to je každou chvilku něco jiného :nevim: Přeci jen máme už obrovskou výhodu, že ho v noci nechytá dušení, ale pouze štěká a přes den nemůže mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
28.11.13 18:54

Na primo imunitu, jeji posileni, co ma smysl je imunor, ribomunyl, uro-vaxom nebo broncho-vaxom. Ale tem by melo predchazet imunologicke vysetreni, protoze jinak muzou i uskodit. Treba ribomunyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.12.13 01:05

Ahoj, narazila jsme na tuhl diskusi, a dost jste mě vyděsily, s tím že se to vrací :? v sobotu večer mi párkrát zaštěkal starší(na jaře 4 roky bude mít), ale druhý den ráno už byl v pohodě..v noci spal v pohodě..ovšem chytnul to od něj mladší (22m), v pondělí večer začal poštěkávat, cca v půl 1 jsem s ním na půlhodinku musela k oknu, ne že by se přímo dusil, ale kašlal, a těžce dýchal. pak v klidu spal až do 10:45 ráno, ale jak se vzbudil, tak začal hrozně sípat, občas zaštěkal. odpoledne jsme tedy jeli do Motola, tam mu píchli nějakou injekci, a poslali ven, a že jestli se to nezlepší, tak hospitalizace..no zlepšil se na chvíli, ale po 5 min v teple byl zase stejnej, tak jsme tam museli zůstat, dostal v 16:15 a 20:30 inhalace adrenalinu, už po tý první byl celkem dobrej..v noci v pohodě, ráno nás pustili. Akorát že já strašně nesnáším nemocnice, a hrozně se bojím, že se to bude opakovat :| a myslíte, podle popisu, že jsem to mohla zvládnout i doma, bez léků, jen s otevřeným oknem? přímo záchvat že by se dusil, to neměl, jestli by ho dostal, kdyby v nemocnici nedostal adrenalin, těžko říct..taky měl celou dobu dobrou saturaci, i při příjmu, kdy chorptěl hrozně, měl 96 procent..ale dr mě stejně strašila, že se mi doma může udusit, když tam nezůstaneme. každopádně noci byly obě v pohodě, a i teď spí hezky, večer ještě občas trochu zachroptěl a štěknul, ale teĎ zatím dobrý. Já mám fakt hroznej strach z další budoucí hospitalizace, kdyby se to mělo opakovat. Kamarádka říkala, že doma zvládli i mnohem horší..tak nevím. ítra nebo v pátek jdeme na kontrolu k dětský, vím že mi asi řekne víc, ale co si o tom myslíte vy, bohužel zkušené maminky? riskovala bych hodně, kdybych příště s takovým průběhem zůstala doma na balkoně? a dá mi na kontrole pediatrička nějaký čípek, kdyby se to opakovalo? teď jsme vlastně žádný čípek nedostali, jen adrenalin 2krát inhalaci, a na pohotovosti nějakou injekci, asi kortikoidy?. díky za názory..budu doufat, že mě uklidníte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí