Láska vs. cestování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2013
20.11.18 01:04

Rozejdi se s ním hned. jinak si zničíte životy navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18013
20.11.18 03:12

Rekla bych, ze tim ze vubec uvazujes nad tim, ze se rozejdes s chlapem kvuli cestovani, mas jasnou odpoved. Nemilujes ho natolik, abys zustala s nim. Tim padem pred zadnou dilemou nestojis, ve skutecnosti ti tve srdce dalo jasnou odpoved.

Cestovat muzes celej zivot, ve 30, V 50, dokonce i v 70. Ale skutecnou lasku potkas kolik krat za zivot…? Jednou, dvakrat? Asi to nebude ten pravej, pokud vazis vas vztah na vahach s cestovanim…

Protoze muzete byt spolu a ty muzes cestovat. Pokud by byl vas vztah kvalitni, cestovani neni problem. Jedes na mesic, na dva, na tri a vratis se, protoze ho milujes a on na tebe ceka, protoze te miluje…anebo on pak prijede za tebou a vrati se a tak dale, tech moznosti je spousta, nemusite byt 24 hodin den noc privazani k sobe.

Mmch, ja cestuju po svete porad, kvuli praci a studiu. A mam uz toho plne zuby. Je to unavne, vycerpavajici…a vsechny ty neosobne hotely, pronajmy, hodiny cekani na letistich… co ja bych za to dala nikam necestovat a trcet doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
20.11.18 09:30

Jo a ještě varuju, že po pár cestováních se z tebe stane xenofob a netolerantní jedinec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.18 16:12

:D Tak toho se popravdě nebojím. Procestovala jsem toho už docela hodně a upřímně … čím víc poznávám, tím víc miluju lidi venku a nemám moc zájem o lidi v Čr kromě pochopitelně těch, ke kterým mám už nějaký vztah. Na Čr miluju přírodu, myslím, že ve srovnání s mnoha jinými ač se mi to předtím nezdálo máme super zdravotnictví atd… ale ta česká povaha plná závisti je mi fakt silně nesympatická. :D

• Citovat
  • Upravit
Pidlák Povidlový
20.11.18 17:36
@Anonymní píše:
Hezký večer.
Moc by mě zajímali nezaujaté názory.
Víte.. od mala toužím cestovat…

nemyslím si, že diskuze na miminu bude vědět, co vlastně chceš. to musíš sama.

jinak nevím, co všechno si již procestovala, jak si cestování představuješ a nechtěl bych ti brát iluze, ale cestování už není to, co bývalo. téměř všude jsou už turisti (hlavně na zajímavých destinacích), kteří jsou vesměs nevychovaní a jsou otravní (neustále dělají selfie a jsou uřvaní). místní se tě většinou snaží jen oškubat a míst, kde toto neplatí, je stále méně a méně. pokud chceš poznat zemi, tomuto se nevyhneš. pokud lidi, je dobré jet tam, kde nejsou turistické atrakce. a nejhorší ze všeho, jsou trpaslíci..pardon, myslel jsem ruští a čínští turisté. ty bych kolikrát nenazval ani lidmi. úplně chápu jisté destinace, které omezují počet návštěvníků a taky místa, kde již místní obyvatelé mají vyloženě pifku na turisty. turismus je mor 21. století.

na druhou stranu jsem v Peru potkal čechy, co prodali v ČR vše, co měli, odletěli jednosměrnou letenkou do Jižní Ameriky, koupili si motorky a jeli z Patagonie až na Aljašku a zase zpět. Mezi tím si jeden z nich koupil domek v Brazílii. nebo jeden známý podnikl, velmi oblíbenou cestu, na NZ, kde se chtěl naučit lépe anglicky, něco si vydělat a pak cestovat. anglicky se nenaučil, protože tam bylo spousta čechů, kteří měli stejný nápad ale NZ procestoval pěkně (asi rok). tam je výhoda, že horské tůry nejsou pro valnou většinu pohodlných turistů vhodné. většina turistů totiž nepůjde tam, kde nejede taxi, či si nekoupí dietní kolu.

já osobně cestuji tak, že si vezmu, jednou za čas, 3 týdny dovolenou a jedu někam poznávat cizí místa, ale jsem vždy rád, že jsem zpět a už se nemusím prodírat davy uřvaných a nevychovaných turistů. kolikrát jsem jen nasraný, místo toho, abych byl nadšený. ale to prostě nejde, když několikrát za výlet slyšíte, že to, či ono poničil turista a podobně. na poslední cestě do Chile jsem se už kolikrát styděl, že jsem taky turista, že patřím do této skupiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.18 20:57

Ahoj. Všem strašně moc děkuju za názory a komentáře, jste úžasní!
Já vím, že za mě nemůže niko rozhodnout v nějaké internetové diskuzi. Vím, že je to jen můj život a je to v mých rukou. A vy jste cizí lidé s jinými životy, cestami, touhami a prioritami. Ale když je člověk na nějakém rozhraní… chytá se podle mě všeho. A víte, některé komentáře mi opravdu moc pomohli, byla jsem hrozně krátkozraká :D
Já už něco nacestované mám. Ale čím víc cestuju, tím víc se ve mě probouzí ta touha. Tohle celé vygradovalo teď, když jsem se vrátila z cesty po Izraeli, kde jsem se nechala hrozně moc inspirovat. Mluvila jsem jak s migranty, jejichž příběhy mě neskutečně inspirovali, tak s cestovateli, kteří mě podporovali jinak.
A já propadla dost zvláštnímu stavu!
Někdo píšete, že toho kluka nemůžu milovat, když o něčem takovém přemýšlím. Věřte mi.. miluju. Protože já byla v podobné situaci… 3 letý vztah a když jsem dostala nabídku odletět na rok do Irska… ani jsem nezaváhala a vůbec mě to netrápilo.
Jak jsem se nechtěla váhat. Mrzelo mě co jsem to za člověka. Ale potom přišel tenhle kluk! A všechno obrátil. Já odolávala, ale nevydržela jsem to. Řekla jsem si fajn… zůstanu tady s ním. Ale pracuju v kanclu a mám naprostej stereotyp… každej den to samé… jediný světlý bod … můj přítel a výhledově dovolená. Jenže najednou mi došlo, že mě nestačí jet do světa dvakrát do roka. A byla jsem z toho fakt špatná. Toužila jsem si uchovat vztah, ale i vyrazit za svým cestovatelským snem.
On si neuměl představit, že bych měla být třeba 3 měsíce pryč a 3 doma. Ale řekl, že chce ať jsem šťastná…
Odpustil mi můj obrovský zkrat! A já jsem k němu naprosto upřímná. Ví, že cestování se úplně nevzdám. A ani to po mě nechce.
Domluvili jsme se, že to tedy zkusíme… já budu 3-6 měsíců cestovat a stejnou dobu zase vždy pak s ním tady… a uvidíme… buď to dáme nebo ne, ale stojím mu za to zkusit to… a to je pro mě wow!!! Moc si toho vážím a doufám, že jsem vůči němu fér. Věřte, že mi na něm moc záleží, ale cestování ze sebe prostě dostat neumím.

Moc všem děkuji, jste úžasní :)

• Citovat
  • Upravit
18013
21.11.18 03:07
@Anonymní píše:
Ahoj. Všem strašně moc děkuju za názory a komentáře, jste úžasní!
Já vím, že za mě nemůže niko rozhodnout v nějaké internetové diskuzi. Vím, že je to jen můj život a je to v mých rukou. A vy jste cizí lidé s jinými životy, cestami, touhami a prioritami. Ale když je člověk na nějakém rozhraní… chytá se podle mě všeho. A víte, některé komentáře mi opravdu moc pomohli, byla jsem hrozně krátkozraká :D
Já už něco nacestované mám. Ale čím víc cestuju, tím víc se ve mě probouzí ta touha. Tohle celé vygradovalo teď, když jsem se vrátila z cesty po Izraeli, kde jsem se nechala hrozně moc inspirovat. Mluvila jsem jak s migranty, jejichž příběhy mě neskutečně inspirovali, tak s cestovateli, kteří mě podporovali jinak.
A já propadla dost zvláštnímu stavu!
Někdo píšete, že toho kluka nemůžu milovat, když o něčem takovém přemýšlím. Věřte mi.. miluju. Protože já byla v podobné situaci… 3 letý vztah a když jsem dostala nabídku odletět na rok do Irska… ani jsem nezaváhala a vůbec mě to netrápilo.
Jak jsem se nechtěla váhat. Mrzelo mě co jsem to za člověka. Ale potom přišel tenhle kluk! A všechno obrátil. Já odolávala, ale nevydržela jsem to. Řekla jsem si fajn… zůstanu tady s ním. Ale pracuju v kanclu a mám naprostej stereotyp… každej den to samé… jediný světlý bod … můj přítel a výhledově dovolená. Jenže najednou mi došlo, že mě nestačí jet do světa dvakrát do roka. A byla jsem z toho fakt špatná. Toužila jsem si uchovat vztah, ale i vyrazit za svým cestovatelským snem.
On si neuměl představit, že bych měla být třeba 3 měsíce pryč a 3 doma. Ale řekl, že chce ať jsem šťastná…
Odpustil mi můj obrovský zkrat! A já jsem k němu naprosto upřímná. Ví, že cestování se úplně nevzdám. A ani to po mě nechce.
Domluvili jsme se, že to tedy zkusíme… já budu 3-6 měsíců cestovat a stejnou dobu zase vždy pak s ním tady… a uvidíme… buď to dáme nebo ne, ale stojím mu za to zkusit to… a to je pro mě wow!!! Moc si toho vážím a doufám, že jsem vůči němu fér. Věřte, že mi na něm moc záleží, ale cestování ze sebe prostě dostat neumím.Moc všem děkuji, jste úžasní :)

super! :kytka: dobre se to cte. Proveri to vas vztah, ktery pokud za neco stoji, tak to pujde i s cestovanim a s docasnim odloucenim. Drzim palce.

A este k tej spominanej xenofobii, mam to podobne. Cim viac spoznavam svet, tym menej stereotypov mam o cudzincoch, o farebnych… xenofob byva zvycajne clovek, ktory nevytiahol paty z domu, pripadne sa vonku ocitol v blbej stvrti a ma preto negativne skusenosti.
Ten, kto zije vonku, zacne vnimat, ze aj medzi farebnymi su tisicky, miliiony individualit a ziju podobny zivot ako my, ze stereotyp o " lenivych negroch", ktory je tak silny v Cechach a na Slovenku, neplati. Ze vonku farebni robia tie najtazsie a zle platene prace, ze mnohi uspesne vystudovali a europanizovali sa. Takze pokial mi nieco dalo cestovanie, tak to je zbavenie sa stereotypov o inych narodnostiach.
A zaroven zbavenie sa komplexov nasho Slovenskeho naroda, ktere mame uplne zbytocne, nie sme o nic horsi, ako ludia hocikde inde vo svete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 11:02

Neuděláme výměnu chlapa??? :mrgreen: Můj partner je stejně vášnivý cestovatel jako ty. Kdyby mohl, je na cestách pořád… Má k tomu i uzpůsobenou práci, jediné, co mu brání být pořád pryč, je to, že má dítě z předchozího vztahu, a pak taky mě. Já mám stabilní práci, nemohu si dovolit být půl roku pryč, ale mám možnost si vzít neplacené volno a zmizet na 2 měsíce a pak ještě měsíc placené dovolené. Ale to je tak vše. Partnerovi to naštěstí stačí, ale úplně šťastný s tím asi není. Těším se, až budu na mateřské, protože budeme v tomto ohledu svobodnější. Po mateřské plánuji mít takovou práci, kde to půjde skloubit lépe, tak uvidíme. To řešení, které jste s přítelem vymysleli, bych ale já nedala a s partnerem bych to asi ukončila. Toto pro mě není vztah…ale někdo má vztahy raději volnější a tohle mu může vyhovovat :nevim: Anonymní T.

• Citovat
  • Upravit
4399
21.11.18 11:44
@Anonymní píše: :D Tak toho se popravdě nebojím. Procestovala jsem toho už docela hodně a upřímně … čím víc poznávám, tím víc miluju lidi venku a nemám moc zájem o lidi v Čr kromě pochopitelně těch, ke kterým mám už nějaký vztah. Na Čr miluju přírodu, myslím, že ve srovnání s mnoha jinými ač se mi to předtím nezdálo máme super zdravotnictví atd… ale ta česká povaha plná závisti je mi fakt silně nesympatická. :D
:roll: Rasista nejsi - jen vůči Čechům,kterým přisuzuješ špatné vlastnosti? :potlesk: A ty nejsi Češka?Nebo si myslíš,že jediná z ČR nezávidíš? Nejspíš jsi se cestováním mnoho nenaučila. Jinak by ti došlo,že lidé jsou všude na světe „pudově“ stejní a všichni v určitých situacích někomu něco závidí anebo přejí. Bez ohledu na národnost. Ale on je rozdíl cestovat jako turista anebo v té zemi vyrůstat, mít obyčejnou práci, děti a všední starosti.Když se ti mezi migranty (předpokládám, že válečnými a ne ekonomickými) tolik líbí a všude je o tolik lépe než v ČR, proč tam nezůstaneš? Žila bys přeci pak v tom ideálním světě, s ideálními lidmi :nevim: Nechápu proč se lidé s takovými názory do ČR vůbec vrací jako do svého domova,když o něm mají takové mínění.

Co se týká tvého vztahu - vztah nutně potřebuje přítomnost druhého, fyzický kontakt, společné cíle, sny. Vy jste každý úplně jiný, jeden z vás by se musel diametrálně změnit. A on to nebude. Pokud budeš jezdit pryč, časem si ho všimne nějaká jiná. Fajn chlapů je málo a on bude osamělý. Teď jen lžeš sama sobě,že to půjde,maluješ si vzdušné zámky,protože nejsi ochotná se vzdát svého životního stylu, ale zároveň nechceš toho muže ztratit. Ale měla sis vybrat - a vybrala sis. Cestování. On tady má jako pejsek čekat půl roku, pak čtvrt, pak zase půl roku…Vsadím boty,že ani on (pokud má nějaké zkušenosti) v hloubi duše nevěří,že to vyjde a jen to zkouší,protože tě taky nechce ztratit.Ale to se stejně stane.Pro společný život musí být minimálně DVA lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 15:19
@ulice píše: :roll: Rasista nejsi - jen vůči Čechům,kterým přisuzuješ špatné vlastnosti? :potlesk: A ty nejsi Češka?Nebo si myslíš,že jediná z ČR nezávidíš? Nejspíš jsi se cestováním mnoho nenaučila. Jinak by ti došlo,že lidé jsou všude na světe „pudově“ stejní a všichni v určitých situacích někomu něco závidí anebo přejí. Bez ohledu na národnost. Ale on je rozdíl cestovat jako turista anebo v té zemi vyrůstat, mít obyčejnou práci, děti a všední starosti.Když se ti mezi migranty (předpokládám, že válečnými a ne ekonomickými) tolik líbí a všude je o tolik lépe než v ČR, proč tam nezůstaneš? Žila bys přeci pak v tom ideálním světě, s ideálními lidmi :nevim: Nechápu proč se lidé s takovými názory do ČR vůbec vrací jako do svého domova,když o něm mají takové mínění.Co se týká tvého vztahu - vztah nutně potřebuje přítomnost druhého, fyzický kontakt, společné cíle, sny. Vy jste každý úplně jiný, jeden z vás by se musel diametrálně změnit. A on to nebude. Pokud budeš jezdit pryč, časem si ho všimne nějaká jiná. Fajn chlapů je málo a on bude osamělý. Teď jen lžeš sama sobě,že to půjde,maluješ si vzdušné zámky,protože nejsi ochotná se vzdát svého životního stylu, ale zároveň nechceš toho muže ztratit. Ale měla sis vybrat - a vybrala sis. Cestování. On tady má jako pejsek čekat půl roku, pak čtvrt, pak zase půl roku…Vsadím boty,že ani on (pokud má nějaké zkušenosti) v hloubi duše nevěří,že to vyjde a jen to zkouší,protože tě taky nechce ztratit.Ale to se stejně stane.Pro společný život musí být minimálně DVA lidé.

:D Nezlobte se, ale tohle je podle mě doost krátkozraké. Já Čr miluju.. jak jsem psala… miluju naší přírodu, zdravotnictví a dokážu najít více výhod. A jsou tady lidi jako můj přítel, rodina a přátelé a jistě i mnoho dalších, které neznám a jsou super a báječní! Ale jinak mi přijde, že česi mají prostě svůj rys osobnosti.. jako každý.. žila jsem v Irsku a ano… Irové mají taky svoje mouchy.. ale jsou jiní. My jsme jiní, Afričani jsou jiní… a všude se najdou blbci i fajn lidi. Tak to je a já to vím. Život v každé zemi má své plus i mínus.. všude.. nikde to není jen růžové a já neříkám, že Čr je nejhorší na světě. Je to můj domov a vždycky se sem budu moc ráda vracet.
Každý jsme jiný a každý to máme jinak nastavené. Vy nejste já a nejsem vy.. vy nemůžete pochopit mě a já zase vás.
Já jsem moc šťastná, že můj přítel je jaký je! Že on mě pochopit dokáže. A oba do toho jdeme s vědomím různých rizik. Víme, že to nebude lehké. Pro příklad.. mě teď běží výpovědní lhůta, takže budu v Čr. On má dva měsíce volna v práci (každou zimu) tak letí na měsíc na Kanáry… a já mu to tak hrozně moc přeju! Stejně tak on se těší až já po pár prvních měsících přiletím za ním a budeme si vyprávět. Třeba si naopak budeme vzácnější.

Vy váš názor podáváte jako hotovou věc… sedí to na mě… musí to sedět na všechny. Jenže každý jsme jiný. Může to dopadnout jak píšete, ale taky nemusí.
Přeji vám štěstí a žádné zbytečné rohořčování nadlidmi, jako jsem já :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.18 15:22
@Anonymní píše:
Neuděláme výměnu chlapa??? :mrgreen: Můj partner je stejně vášnivý cestovatel jako ty. Kdyby mohl, je na cestách pořád… Má k tomu i uzpůsobenou práci, jediné, co mu brání být pořád pryč, je to, že má dítě z předchozího vztahu, a pak taky mě. Já mám stabilní práci, nemohu si dovolit být půl roku pryč, ale mám možnost si vzít neplacené volno a zmizet na 2 měsíce a pak ještě měsíc placené dovolené. Ale to je tak vše. Partnerovi to naštěstí stačí, ale úplně šťastný s tím asi není. Těším se, až budu na mateřské, protože budeme v tomto ohledu svobodnější. Po mateřské plánuji mít takovou práci, kde to půjde skloubit lépe, tak uvidíme. To řešení, které jste s přítelem vymysleli, bych ale já nedala a s partnerem bych to asi ukončila. Toto pro mě není vztah…ale někdo má vztahy raději volnější a tohle mu může vyhovovat :nevim: Anonymní T.

:D :) A můžu se zeptat, jak dlouho už ho ta vášeň k cestování drží?
Ale i když věřím, jak těžké to pro tebe musí být .. je nádherný tohle číst… musíte se opravdu milovat! A váš vztah být tak silný… jste úžasní, že se přes všechno snažíte, aby jste mohli být spolu a šťastný. Moc Vám držím palečky :) Nádherné!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.18 15:24
@My Melody píše:
super! :kytka: dobre se to cte. Proveri to vas vztah, ktery pokud za neco stoji, tak to pujde i s cestovanim a s docasnim odloucenim. Drzim palce.A este k tej spominanej xenofobii, mam to podobne. Cim viac spoznavam svet, tym menej stereotypov mam o cudzincoch, o farebnych… xenofob byva zvycajne clovek, ktory nevytiahol paty z domu, pripadne sa vonku ocitol v blbej stvrti a ma preto negativne skusenosti.
Ten, kto zije vonku, zacne vnimat, ze aj medzi farebnymi su tisicky, miliiony individualit a ziju podobny zivot ako my, ze stereotyp o " lenivych negroch", ktory je tak silny v Cechach a na Slovenku, neplati. Ze vonku farebni robia tie najtazsie a zle platene prace, ze mnohi uspesne vystudovali a europanizovali sa. Takze pokial mi nieco dalo cestovanie, tak to je zbavenie sa stereotypov o inych narodnostiach.
A zaroven zbavenie sa komplexov nasho Slovenskeho naroda, ktere mame uplne zbytocne, nie sme o nic horsi, ako ludia hocikde inde vo svete..

Děkuji! :hug:
Je krásný číst, že tolik lidí smýšlí podobně! :)

• Citovat
  • Upravit
salamio
21.11.18 15:26

Však ono tě to přejde…
https://my.flightmemory.com/Petr0001/

I když je fakt, že tvé cestování je trochu jiného druhu.

• Citovat
  • Upravit
Pidlák Povidlový
21.11.18 15:48
@salamio píše:
Však ono tě to přejde…
https://my.flightmemory.com/Petr0001/I když je fakt, že tvé cestování je trochu jiného druhu.

to jsou pracovní cesty, ne? proč jen střední a severní amerika? a ještě tolikrát? nedostatek fantazie? a po Evropě je nejlepší cestovat po zemi… :P

• Citovat
  • Upravit
salamio
21.11.18 16:15

Jojo, z téměř 96% pracovní :-) Po zemi cestuju soukromě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky