Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22839
8.1.14 19:16

Pripravila jsem si seznam, co si koupim..bude mi to stacit nejlip na cele obdobi? :think:

• 30ks kikko lux plena 70×70
  • 20ks libstatske pleny 70×70
  • 5ks baby lucy bambus. plena 40×40 (misto vkladacky)
  • 6ks ikea pleny
  • separacni pleny popoliny
  • 2ks snapy sponka
  • 3ks rostouci pul bamboliny
  • 2ks vlnacky disana
  • 1ks NB imse vimse svrchnaky zoo (bazos-nove)MAM
  • 1ks M imse vimse svrchnaky zoo (bazos-nove)MAM
  • lanolinova kura ulrich na vlnacky
  • fleece deka na roztrihani

Tak mi to prosim odklepnete A NEBO JESTLI MI NECO CHYBI? NECEHO MALO?
uz bych nerada nic dokupovala..dekuji a uz dam pokoj :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.1.14 19:25

@lucynka25 I já toho mám méně :mrgreen: Krásně stačí, podle mě. Kdybys po něčem později zatoužila, tak prostě dokoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
8.1.14 19:25

Lanolinovou kůru si nekupuj, je to zbytečně drahé, kup si v lékárně ADEPS LANAE, je to surový lanolin, stačí bohatě 80ml lékovka, do které se míchají mastičky a z toho si uděláš lázeň sama, stojí to asi 50 korun a vydrží ti to dlouho a dá se používat i na prasklinky a oděrky na kůži. Jinak myslím že dobrý, jen ty vlňáčky disana chceš který? Na malý mimi doporučuju na suchý zip..
a ty popoliny separačky jsem si ještě stříhala na půl :-)
jo a ještě ta flís deka z ikea, je dobrá, ale mě se po ní synáček strašně prudil, tento flís totiž nedýchá, dýchá jen bambusovej flís, tak jen upozorňuju, ale záleží na dítěti, můj je citlivka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6525
8.1.14 19:53

@Terulisekk Až budeš vybírat separačky, tak jsou viskozové a celulozové. Já měla oboje, ale víc vyhovují ty celulozové a hlavně se dají prát, pokud je mimčo jen počůrá. To děláme takhle hlavně teď a jak mi začal kolem toho 2. měsíce kakat jen občas. Dobré jsou ty Popoliny. Uvádějí až 4 vyprání. Počítala jsem to a po osmém vyprání jsem přestala dělat čárky. Točím je prostě pořád dokola, doku do nich neudělá bobek, pak vyhodím. Ještě se mi nestalo, že by se nějaká třeba rozpadla opráním.
Určitě by to tak šlo používat - novosklad ze čtverce a do toho dát bambus. vkládačku a separačku. Uvidíš, co Ti přiroste k srdci. Mě tohle nějak nepadlo do oka. Takže ani nevím porovnání, jestli to udělá menší zadeček. Asi jo. Ale zas je tam ten novosklad a ten sám o sobě rozměrnější je. No, nevím, jak to vypadá v reálu. Bezkonkurenčně nejmenší zadeček budeš mít v tzv. AIO plenkách - vše v jednom - Já mám Anavy Easy - viz fotka fialové plenky. Na to už nedáváš svrchňáky, ta nepropustná vrstva je tam zašitá, uvnitř je dotyková vrstva (třeba flís v těch našich) a máš u toho zas dvě vkládačky, které dáváš podle svého uvážení a věku dítěte. Dobré je, že ty vkládačky můžeš samozřejmě použít i jinam. Zpočátku mu ta Easyna hrozně protékala (provlhala mu moč kolem nožiček), začala sedět až po druhém měsíci (to je na fotce). Ale zas pro a proti: ty AIO plenky jsou takové na ozdobu + malej zadeček, ale mnohem míň nasajou (než kalhotková plena). Když ji dám (aio), počítám, že musím za 1,5 hodiny, nejpozději za dvě, přebalit. Ty kapsovky, co máš, jsou taky zřejmě ty AIO, ne? Jaké máš? Značku, typ? Foto?
Když jsem chtěla dát nějaký pidi oblečení, dala jsem papírovku. Dostali jsme dupačky, jsou dost úzké. Jak jsme pak šli na návštěvu k těm, co nám je dali, oblékla jsem mu je s papírovkou. Pokud se to někomu nepříčí z eko důvodů, tak proč ne. Já nejsem zatvrzelá eko-matka. :mrgreen:
Svrchňáky se doporučuje prát jednou za 7-14 dní. Zpočátku šlo na svchňáky skoro všechno - kaďák v každý plíně aspoň trochu. Tak jsme přpírali pořád - v ruce. Jsou suché za cca 2 hodiny. Teď přepírám tak za ten týden - v pračce. Jsou spíš načichlé močí.
@lucynka25 Jasný, časem poznáš všechny pojmy a budeš se orientovat raz dva. Já taky koukala, jak puk, když jsem to před rokem začala studovat.
Ty Anavy, co jsem dávala předtím odkaz jsou kalhotková plena - vevnitř máš dvě vkládačky - v ceně pleny. Buď je tam dáš nebo ne. Ale bez nich to jde chvíli - u novoška, kdy tolik nečůrá. My teď dáváme jednu dlouhou do nich a bez problémů mi to vydrží přes dvě hodny, když vím, že nebudu moct přebalit (cestování, procházka, atd. ) a ani to není moc nacucaný, určitě by to pobralo ještě víc. Jak jsem psala, dnes na noc - se dvěma vkládačkama (dlouhou a krátkou) - v pohodě. Přes je třeba dát svrchňáky (dobré jsou jejich Anavácké nebo ty Bambino Mio, když už je máte - ale určitě větší velikost, je to dost balík). Pereš je, jak je třeba - když přebalíš brzo a je počůraná jen vkládačka, tak kalhotkovku nemusíš. Ale mě se to nikdy nepovedlo ;) Většinou už je navhlá aspoň, tak to peru celé. Co se schnutí týká - čím víc to nasaje moče (bambus) - tím dýl to pak schne. Čtverce mi doma uschnou do večera, když je vyperu dopoledne. Kalhotovka z bambusu většinou schne ještě přes noc. Ale pořád mi to nepřijde tak hrozná doba.
Jo, píšete to dobře - sklad ze čtverce, bambus. vkládačka, příp. separačka a navrch dát svrchňáky. Akorát já to vůbec nepoužívám, jak jsem psala. Na doma dávám novosklad + jeden čtverec poskládaný na nudli dovnitř + separačka a svrchňáky. Přebaluju co dvě hodiny + - K dr, na cesty, na návštěvy máme zvířátkové kalhotovky a případně ty AIO - takový plenky na chlubení, jak je to látkování pěkné :mrgreen:
Vkládačky mohou být dlouhé i krátké. Většinou se dají koupit zvlášť, některé firmy je právě mají i v ceně plenek - ty Anavy např. Já mám kluka, takže dávám tu dlouhou, skládám ji víc dopředu. Krátké si tak nějak šetřím, až začne víc čůrat, budou se hodit na dovycpání čehokoliv.

Jak budu mít večer chvilku, pokusím se to nějak sepsat, abyste měly přehled co a jak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 19:55

Holky, vy mě zabijete :mrgreen: Já, než to nadatlím, tak je tu stránka navíc… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.14 19:57
@ncc1701 píše:
No ono to možná vyjde ve finále nastejno jako průběžně kupovat jednorázovky :think: Na to nepotřebuju být nenormálně vydělávající… já používám čtvercovky, mám troje svrchní kalhotky a jsem v tom dohromady možná za dva tisíce. Na furt.

Asi tak nějak. na celé plenkové období dítěte jsem nepotřebovala víc než osmery svrchňáčky. K tomu obyč. čvercovky. Bleskově uschnou. Ty mám už na pátém dítěti, svrchňáčky na třetím. mě to už někdy přijde i jako taková snobárna ty látkovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 20:05

@lucynka25 Já osobně bych nakombinovala 70×70 a 80×80. Můžou se trochu srazit, mimčo povyroste a budou malé. Já mám ty poděděné, každá je jinak velká a už mám vytipované, z kterých udělat novosklad a které složit na nudli dovnitř. Ty větší jsou lepší :D
Kikko lux neznám. Vím, že někdo psal, že se Kikko děsně srazily, ale ty LUX nevím. Libštáty jsou zřejmě super, na ty slyším jen chválu.
Ikea pleny nemám vyzkoušené.
Separačky bych vzala rovnou dvoje. Zpočátku to letí jedna za druhou a já objednala jednu roli a za cca 14 dní už jsem koukala po další. Taky jsem je zkoušela stříhat na půl (bacha, mají dvě velikosti, vzala jsem rovnou ty větší), ale musíš se pak dobře trefit při zabalení, aby to mělo mimčo pod zadkem, jinak máš separačku na nic a hovínko na plence :mrgreen: Takže jsem se stříháním přestala :mrgreen:
Bambooliky jsou super, budeš spokojená. :palec:
Já vlňáky nebrala vůbec. Nechtělo se mi to lanolínovat. Holky je chválej, ale já k tomuhle zatím netíhnu. A přesně jak píše @Lizzi - lanolín kdyžtak v lékárně.
S tím flísem to tak je, někdo to nesnese. Stejně tak se stříháním té deky - některým holkám to vadí, že to není materiál certifikovaný pro děti. To už musí každý podle sebe. :nevim: Dají se koupit i certifikované - např. Bamboolik je má taky v nabídce.

Holky, někdy v dubnu tuším bývá TÝDEN OPRAVDOVÝCH PLEN - to jsou docela velký slevy všude v e-shopech i kamenných prodejnách. Tak jestli můžete, počkejte si na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 20:12

@Šílená Sonja Mě to nepřijde jako snobárna. Spíš to mají maminky pro radost. A proč ne…někomu je to šumák a vystačí se čtverci. Někdo tomu podlehne, proč ne. Bambusky opravdu nasají víc, o tom žádná. A proč někdy nevyužít moderní možnosti, když to jde, ne? To si musí každá ujasnit - na co má finance a do čeho chce mimčo balit.
Já říkám, používám převážně čtverce, ale zvířátkovou kalhotovku mám taky. A jak dr koukala, co to máme pěkného. Brala si na mě kontakt, kdyby prý chtěla nějaká maminka látkovat. Tak to je pěkné, ne?

Jo, ještě jsem slíbila fotky:
Fialové AIO Anavy Easy (malýmu jsou dva měsíce) Žluté a kačenkami (pod tím má novosklad a malýmu je přesně měsíc)
Pasoucí fotečka - je vidět zadeček s plenkou - na doma - novosklad + plena na nudli uvnitř + svrchňáky. (malýmu jsou 4 měsíce)

Příspěvek upraven 08.01.14 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 20:15

@lucynka25 Ještě vem nějaké obyč. čtverce na pusinku a pod hlavičku. Já mám ty Hybler - jsou sice průhledné, na látkování bych je nechtěla, ale na pusinu stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 20:29

@tery16 páááni super..no já zítra nafotím veškerou výbavu ať vidíš co mám:).. v každém případě mám toho až až si myslim..:D

Jinak já musím pořídit už jen separačky..:) ani jsem netušila že jich je více druhů..:D já se dočetla že hlavně jsou dobrý splachovací, že pak bobek i se separačkou prostě spláchnu:D… to že se dají prát mě ani ve snu nenapadlo:D a kolik tak stojí? a jak dlouho balení asi tak vydrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 20:32

Holky.. a mám tu asi 60 čtvercových plen.. plus asi 12 starých přes dvacet let… prostě takový ty klasický čtvercovky co kdysi bývali.. a úplně ty samý tu mám těch 60 nových.. ale nějaký speciální kupovat se mi nechce… maximálně ještě dokoupím ty bambusový vkládačky a tím to hasne pro mě.. jinak teď ty kalhotkový plenky mio měli za 10 korun..tak jsem spočítala kolik by mě stálo to všechno kdybych nakoupila bez akce včera a dneska a vyšlo mi to za 10 tisíc a já to koupila vše za 400 korun… no jo.. 90% sleva.. a dneska 97% sleva.. jsem nadšená:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 20:35

Jo a tedy mám ještě nějaký z toho teska do těch plín.. „mionappy“ bambino mio… a těch mám 8 menších a 3 větší… ty menší se mi zdají takový lepší, ty větší si nedokážu představit že narvu do plen:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 20:45

@Terulisekk Čtverce Ti budou stačit, myslím. Já mám cca 70 a vyjdu v pohodě. V šestinedělí jse žehlila obden - jednou vyprala, další den vyžehlila a pořád dokola. Teď peru za dva dny a žehlím, až mám usušené dvě pračky a vycházím pěkně.
Ty splachovací jsou ty celulozové, co se dají prát. Ta role stojí cca 180-200 kč. Jak jsem psala, zpočátku dítko kadí a čůrá často, takže jsem měla i 10-12 plen za den - většinou každá separačka letěla. My je nesplachovali, manžel se přece jen bál o odpady, vyhazovala jsem je. No, ta role mi právě stačila na nějaký Asi 3 týdny, po 14 dnech jsem začala řešit, kde objednat další. Další role taky vyletěla poměrně rychle, ale už ne takovým tempem. Pak začal kakat méně často, takže jsem je začala konečně prát, takže třetí roli jedu doteď a jednu mám v záloze.

Jen bacha na termíny - ať si rozumíme. Ty máš Bambino Mio svrchňáky. Kalhotkové pleny jsou ty bambusové (většinou, jsou i jiné materiály) savé, přes ty se pak dávají svrchňáky.
Ušetřila jsi, to jo. Ale uvidíš, co Ti bude vyhovovat. Třeba novosklad je dost široký a bude Ti trošku trvat, než se naučíš zastrkat ho do Bambino Mio svrchňáků - jsou takové užší. Třeba ty Anavy a Baby Lucy, co mám vyzkoušené, jsou na tohle lepší. Jsou širší mezi nožkama a lépe tam ten novosklad nastrkáš. Zpočátku je to docela jedno, stejně se ten novosklad nenasaje celý. Ale pak začne víc čůrat a kde necháš čouhat novosklad (nebo cokoliv, co strčíš pod svrchňáky), tak Ti to provlhne na oblečení. Já na tohle pérovala muže, aby si zvykal vše zastrkat pěkně od počátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.1.14 20:46
@Terulisekk píše:
Jo a tedy mám ještě nějaký z toho teska do těch plín.. „mionappy“ bambino mio… a těch mám 8 menších a 3 větší… ty menší se mi zdají takový lepší, ty větší si nedokážu představit že narvu do plen:D
Šmarjá, to vůbec neznám. Co to je?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
8.1.14 20:56
@tery16 píše:
@lucynka25 Ještě vem nějaké obyč. čtverce na pusinku a pod hlavičku. Já mám ty Hybler - jsou sice průhledné, na látkování bych je nechtěla, ale na pusinu stačí.

jo vidis, na to bych uplne zapomela :palec: jinak detatko v pleneckach je rozkosny ;) ty kacenky chci taky, ale budu je mit od bambolika :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí