LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3348
14.8.07 10:00

Zdeenjo ja byt tebou, tak si nedelam starosti ! Zkus se mrknout na fotky do galerie na holky z prosince nebo unora a uvidis, jaky je velky rozdil mezi brisky. Ja mela taky obavu, jestli nerostu malo, pak zas moc a tohle me uklidnilo.Je to fakt strasne individualni.
Pohyby uz citim, je to fakt zvlastni, ale tesim uz na ty viditelne co pujdou pocitit i z venku, at z toho tatka uz konecne neco ma :lol:
Pristi pondeli jdu na velky UZV, tak se strasne tesim. Dneska se mi zdalo, ze jsem porodila, ted v 5. mesici a byla to holcicka Ester. A vypadala jako donosene miminko, jen mi rekli, ze si ji musi do ledna nechat. Asi trosku blaznim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
14.8.07 10:10

Zdenjo - me ted napadlo, ze s nami chodi plavat pani, ktera ma termin porodu o 3 tydny pred mnou a jiz +-2mesice nosi tehotenske obleceni a vypada jako ja par tydnu pred porodem.
Takze je to hodne invididualni. Muzes byt treba rada, ze mas male brisko a zatim ti nijak neprekazi. Ja jsem treba taky jeste nezacala nosit tehotenske obleceni, protoze bych v nem zatim vypadala legracne. A kdyz si dam volne triko, tak mi tehotenstvi skoro nikdo nehada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
14.8.07 10:20

Medanku, Lenko , díky moc za povzbuzení!

Asi to bude i tím, že nejsem žádnej hubeňour, ba dokonce bych řekla, že jsem docela kulatá. Takže mimi je schováno pod špekem a asi tam teda místa má dost.
Na jednu stranu mě to trochu těší, že to ještě není poznat - protože spousta lidí o mém těhotenství ještě neví a já nemám zapotřebí to každému hned cpát. Ale zase na druhou stranu je mi to trochu líto, protože už bych se chtěla cítít víc těhotně :wink: no prostě nevím co chci a pořád se něčeho bojím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
14.8.07 10:54

Ahoj tehule :)
tak se hlasim po delsi dobe. Prave jsem taky objednala kojici polstar v te akci s 2 povlakama :D (slysela jsem na nej same ody a navic se mi blbe spi - mame totiz spolecnou prikryvku a tak si ji nemuzu mackat mezi nohy a tak)

Zdeenjo, s tim briskem se fakt netrap. Kolegyne, co ma termin o 3 tydny pozdeji nez ja ma bricho podstatne vetsi nez ja - takove mela moje dalsi kolegyne az koncem 6. mesice, takze je to fakt hodne individualni :)

PeZo, gratuluju ke kontrole :)

Ja jeste pohyby zadne necitim - uz se me na to porad ptaji kolegynky i mamka :)) tak uz se nemuzu dockat. Ale tusim v prosincovych holkach tam taky kdosi psal, ze je jeste v 21+3 neciti, takze asi mam jeste dost casu :)))
co vy, uz je citite nejak vic, teda hlavne prvorodicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
14.8.07 11:46

Holky kde mate fotogalerii? prosim prosim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
14.8.07 12:01

Sandulko , my ještě fotogalerii nemáme. :? nějak se asi nechceme chlubit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.8.07 12:09

Zdeenjo , to jsme na tom stejně. Taky skoro žádné břicho nemám a to jsem typ „hubeňour“, takže je na mě vidět břicho, i když se dobře naobědvám (pak si připadám těhotně :P ), ale jinak moc ne. Možná je tam takový prťavý, ale není skoro vidět. Já to poznám jen podle toho, že mi nejsou skoro už žádný kalhoty, který mi před těhotenstvím byly, a nosím jen ty, které mi předtím byly volnější (do těch jsem dorostla). Mám max. o jedno kilo navrh, ale ještě nejsem skoro ani na stejné váze jako před těhotenstvím. Ani nevím, jak se tam to mimčo může vejít :).
Taky si říkám, že bych to v práci - kdybych chtěla - mohla tajit snad až do porodu! :)
Jinak co se týče pohybů, tak je občas cítím (nebo mám aspoň takový dojem), ale hlavně večer nebo k ránu, když v klidu ležím v posteli. Jinak vlastně ne. Ale klid, ještě je brzo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
14.8.07 13:19
Zdeenja píše:
Sandulko , my ještě fotogalerii nemáme. :? nějak se asi nechceme chlubit :wink:

a ja te prave chtela videt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
14.8.07 20:12

MAME FOTOGALERII

Takze holky sup sup do ni s fotkama a nechci tady cist nic o zadnych speccich misto tehu briska atd :roll: Ja uz jsem vam tam nechala tri prispevky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
14.8.07 20:18

Ahoj holky, tak koukám, že se to zase rozepsalo :wink:

Zdeenjo-netrap se nad absencí bříška, taky jsem u Adélky dlouho žádné neměla, jenom ten můj špíček, až jsem se sama divila, pamatuju si, že my začalo růst kolem 6 měsíce a na konci jsem se valila jako sud. Takže všeho do času. Teď mám bříško, jako jsem měla v tom skoro sedmym. Říká se, že druhé těhu je rychlejší, co se růstu bříška týče, protože je to všechno povolený 8O

Holky, jdu junkout na tu fotogalerii… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
14.8.07 20:55

Tak holky, něco jsem do fotogalerie taky naházela, bříško ještě musím vyfotit, ale aspoň jsem vám tam dala ukázku, jak jsem vypadala u Adélky. Byl mě teda kus a pak ze mě vyšla Adina 2,63 a 48 cm, takže nikdy není nic takové, jak se zdá :lol:

Nicméně se mi podařilo tam vložit jednu fotku 2×-poradíte mi, jak jí mám vymazat?? A těším se i na vaše fotky, já se raději než sebou chlubím Adinou, i když je to někdy pěkně kvítko 8O

Tak pěkný večer 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
14.8.07 21:54

Ahoj holky, nám bohužel výsledky z tripple testu nedopadli dobře a musím se objednat hned zítra na odběr plodové vody. Mělo by to být nejlépe v 18.TT, takže to je příští týden. Vím, že to ještě nic neznamená, ale bojímbojím aby bylo mimi v pořádku a aby nedošlo k potratu - stále je tam 1% riziko.
Kdo s tím máte zkušenost, můžete mně aspoň ve zkratce popsat, jak to probíhá, za jak dlouho budou výsledky, jak dlouho musím být potom v klidu a jestli má jet radši se mnou i manžel, jestli nemám mět moc pohybu po odběru????? Díky a držte palečky.
Já mám malou genetickou abnormalitu, ale pořád doufám, že bude všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
14.8.07 22:25

Tamuško, to mě mrzí, ale neházej flintu do žita a hlavně buď v klidu. Já jsem měla u Adélky podezření na Down 152:1, šli jsme s manželem nejprve na genetickou konzultaci (byli jsme v Praze kousek od Apolináře), vyplnili dotazník, kde se ptali na všechny příbuzné, kdo na co umřel atd. Pak jsem se objednala k Apolináři na zákrok, musím říct, že byli opravdu profíci, sestřička si s námi před tím sedla a vysvětlila. Měla jsem tam mediky, pan doktor jim to zdlouhavě vyprávěl a já jenom měla zavřené oči a čekala, až to bude..
Pokud si vzpomínám, samotné píchnutí není tak hrozné, chce to se hlavně uvolnit, mysli na něco pěkného, pak ten odběr je trochu nepříjemný, ale celý zákrok trvá sotva chvilku, takže než jsem se nadála, bylo po všem. Jinak ještě než tě píchne, najde si na UTZ mimi a tak trochu ho zažene na jednu stranu a píchne na druhou, takže vlastně mimi je chráněno. Potom jsem musela chvilku odpočívat v předsalonku odběrového místa, byli jsme tam dvě maminky, já vystrašená a paní, co na to šla už potřetí, tak pořád mluvila a já se jenom klepala :( . Potom mě vyzvedl táta, dovezl domů a já jsem odpočívala, což bych rozhodně doporučila i Tobě. Je možné, že ti potom bude tvrdnout děloha, brala jsem magnesium, i mě to trochu pak pobolívalo, ale chce to hlavně odpočívat a být v klidu a věřit v dobrý výsledek.
Budu to moc držet palce, doufám, že pak už budete jenom plni radostného očekávání..
Pokud bys měla ještě nějaké dotazy, písni, pokusím se je zodpovědět..
Pěkný večer :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
15.8.07 07:54

Dobré ranko,

Medanku ,jsi ?ikulka! díky za zařízení fotogalerie. hned se jdu koukat :wink:

Tamusko , neboj, určitě bude v?e v pořádku. dr?ím palce! a co jsem četla v jiných měsících, tak po tom odběru se má rozhodně odpočívat a jet hned domů. dokonce na to dávají i neschopenku.

Jinak bří?ko mě asi včera sly?elo a mám dojem, ?e přes noc docela poskočilo. Sukni u? musím mít vyta?enou nad pupík, jinak mě pasovka ?krtí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
15.8.07 08:37

Tamusko:

to chce klid, u prvního těhu mi vyšlo riziko 1:340, šli jsme ke genetikovi, ten nás objednal na odběr plodovky. Ráno jsem přišla s manželem, nejdříve mě položili na stůl, respektive jsem na něj vylezla, zeptali se mě, jestli jsem alergická na jod, potom koukali ultrazvukem a potom píchli do bříška. To píchnutí jsem vůbec necítila, ten odběr nebolel, akorát jak tam chybělo trochu vody, tak mě bolelo v podbřišku jako u menses. Po odběru mi ukázali v lahvičkách plodovku a musela jsem zkontrolovat jméno a rod.č. , zeptali se jestli mám nemocenskou (tu jsem si byla nechat napsat den předem k doktorovi) a jestli mám odvoz a že mám ještě tak 20 minut sedět a potom se vydat autem - zapomeň na autobus, metro, či tramvaj. Tak jsme sedli s manželem do bufetu a dali si chlebíček a potom jeli. Ten den jsem prospala. No na výsledky jsme čekali asi 4 týdny, jelikož měli v laboratoři hodně práce.
Byly to nejhorší týdny v mém životě - do té doby - potom už byl nejhorší týden jen letos, kdy mi umřel taťka
Potom už jsem byla netrpělivá a vovlala si ke genetikovi a nakonec mi řekli, že je to ok a že to bude holka
Opravdu věř, že to bude dobrý. Tehdy mi genetik říkal, že jen u jednoho případu z 50 se down potvrdí.
Tady myslím jednou proběhla diskuze na emiminu, že jedna maminka dokonce měla výsledky 1:9 a plodovka to vyloučila

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital