Poradna duly
Jana Čurdová
@PetulaPl píše:
@pavlinka77 ne, všude je napsáno po ukončení 14týdnu. Navíc máš určitě průkazku a toto by ti měl spočítat a říct tvůj gynekolog, který ti to dá do průkazky. Takže on ti řekne datum, pokud si sama nejsi jistá datumem.
Mě právě jenom řekla od ukončeného 14tt tj. 14+0 to vše, musím se jí na to zeptat přesně, ale na druhou stranu ve vinohradský nebude takovej přetlak, že kdybych tam přišla 14+1 tak se nic nestane
ale radši ze zeptám, ještě že mám KO každých 14 dní ![]()
@pavlinka77 jj, po ukončení 14t. A zkus se ještě podívat na stránky porodnice, nevím, jak Vinohrady, ale každá ostatní to má napsané.
@PetulaPl píše:
@pavlinka77 jj, po ukončení 14t. A zkus se ještě podívat na stránky porodnice, nevím, jak Vinohrady, ale každá ostatní to má napsané.
A můžu se zeptat proč jsi zvolila motol?
Já ho mám daleko, ale moje kamarádka o něm uvažuje.
Ahoj budoucí maminky
, tak jsem z kontroly doma. Mám další už třetí fotečku miminka. Dnes jsem přesně v 12 týdnu a termín porodu mi vypočítaly na 6.1.2013, mimísek měří 3.8cm, spadla mi trochu placenta dolu, ale to doktor říkal že se srovná… Rodit jsem chtěla původně v Podolí, protože jsem se tam kdysi sama narodila, ale máma a sestra u doktora mi to rozmluvily, moje švagrová si chválí Motol a ségra zase Apolináře, takže zatím vůbec nevím, ale moc se mi líbí v Benešově tak uvidíme
Doktor mě zaůkoloval ať si do 3měsíců dojdu na EKG, k praktickýmu a k zubaři z čehož mám celkem strach, nejsem s ním zrovna kamarádka ![]()
Jinak mi dnes sundali sádru a vypadá to že mi ten loket špatně srostl v pondělí jdu na kontrolu, tak mi to snad nebudou muset lámat ![]()
proti bolesti mi gynekolog dovolil jen paralen nebo modrý panadol, jenže oba léky na tu bolest nestačí.
A co nějaké nákupy? už něco vybíráte?
já jsem dnes koupila trochu kosmetiky pro mimi a je to docela drahý, taky už neví na čem by vydělali…
@pavlinka77 tak odpovím naprosto upřímně: myslím, že v Praze jsou porodnice všechny na výborné úrovni a najdeš na každé i negativa, i pozitiva.
Ale Motol jednoznačně vyhrál z toho důvodu - že když se něco stane, se mnou nebo s miminkem, tak Motol má nejlepší novorozeneckou a dětskou péči nejlepší. A i tu další. Takže věřím, že tam mě i miminko zachrání.
Když se něco stane v Podolí nebo jinde, tak tam těžko budou operovat miminko nebo tak, stejně ho převezou do Motola.
takže proto Motol - kdyby něco… ![]()
@zabickaxyz svět je opravdu malý, vítej Vlašimačko
zrovna dneska tam jedu na víkend za maminou
Benešov je taky ok, ale to tam z Prahy nestihnu ![]()
já mám nakoupeno zatím jen oblečení, na kosmetiku se chystám ![]()
@PetulaPl oblečení zatím nemám žádné, protože nevím jestli to bude kluk a nebo holka??? a kupuješ to nové a nebo po někom?
@zabickaxyz tak zatím jsem sehnala nějaké neutrální soupravičky a oblečení, takže to je dobrý. Ale už moc víc se koupit nedá, protože dneska jak si to všichni říkají, tak prostě je to buď modré nebo růžové. Soupravičku do porodnice jsem dostala od mamči, tak to mám komplet nové. Pak ještě další věci mám nové. Ale už jsem pořídila i použité. Něco jsem viděla na vlastní oči, tak mě třeba troje dupačky vyšly na 105 Kč včera, což je super a nic na nich není, takže je jen vyperu.
No a pak jsem vydražila jeden balík na aukru, kde bylo asi tak 60 věcí, tak cca 10 myslím jsem z toho vyhodila. Takže ušetřit se docela dá. Přeci jenom pak za plenky a kosmetiku a tak, člověk dá mnohem víc
a za těch 7 táců doma to není žádná hitparáda ![]()
@PetulaPl No to si právě taky říkám, nechci vypadat jako nějaká krkavčí matka, ale kdybych měla vše kupovat nové a značkové, tak bych se asi prohla a na ten měsíc nebo dva než z toho mimi vyroste mi to přijde zbytečný, navíc budou ty peníze potřeba jinde jako třeba na kočár, postýlku, kosmetiku, atd… no uvidíme, koupím to asi na půl, půlku nových věcí a půlku od někoho… koukala jsem se na ruské stránky, protože se mimi má narodit v lednu a mají tam moc hezké kombinézy a fusaky tak teď přemýšlím že bych to koupila tam. Přece se říká zima jako v Rusku, takže to tam budou mít možná lepší než u nás… ![]()
@zabickaxyz no a to je taky další problém, že na tu zimu toho moc není a strašně blbě se mi to teď kupuje, když nevím, jak budu mít v březnu velký mimčo. ALe neboj, určitě nejsi krkavčí matka, já to mám tak půl na půl, něco nové, něco použité. Ale holt nemám po kom dědit, takže tak a myslím, že na spuostu věcech to není ani poznat, že je to nové.
Kdy máš termín? Já 03.01.2013
to bude mazec. A ty bydlíš ve Vla?
@PetulaPl já jsem bydlela 20 let v Praze (mám tam rodinu), ale posledních pár let žiju s přítelem ve Vlašimi, zrovna se teď stěhujeme do většího tak mám radost že budeme mít větší, ale zrovna teď mi to stěhování vadí, ale pořád je to ve Vlašimi…
Jinak co se oblečení týká tak je zbytečné kupovat mimču přesně velikost 50, protože rychle roste, takže stačí kupovat 56-62 a to vydrží tak ty dva měsíce a potom zase nákup…
Jinak původní termín jsem měla 4.1. a teď to mám v průkazu vypočítané na 6.1. což není takový rozdíl a navíc se to může narodit už v prosinci a nebo naopak až o 10 dní později… Každopádně už teď se těším jako malá
@zabickaxyz jj, to víš že jo, to se může ještě změnit, hlavně ať to dobře dopadne
já se taky už moc těším ![]()
já pocházím z Vlašimi, jsem v Praze a jezdím za rodinkou do Vla na návštěvy
pak tam s prckem budu asi častěji ![]()
@PetulaPl a @zabickaxyz Jestli muzu damy pridam se. Ja jeste teda nic nekupovala. Doufam, ze se neco podedime, neco mozna koupim noveho. Jako nechce se mi za obleceni davat majlant, radeji koupim kvalitni kocar, hracky (az na ne prijde rada), atd…
@PetulaPl tak to je fajn, to se můžem někdy s mrňouskama projít po parku
… Já teď jezdím do Prahy k doktorovi, za kamarádkama a za rodinou…
@BaBy85 zcela souhlasím, ale myslím že tu potkáme i jiné názory ![]()