Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anais Brno Dcera je teď ve věku, kdy ocení právě ty tobogány a večerní diskotéky
Já třeba ještě na podzim letim bez dcery do Milána, za památkama. Ale já vás chápu, každý očekává od dovolené něco jiného. A v každé životní situaci taky volí jiný druh zábavy. A nemyslím si, že je to špatně!
@Chulimanga ní já když vidí místo a hotel nebo jak tomu říkají, vhodný pro rodiny s dětmi, tak ho ihned mazu z výběru. Já jsem ráda mezi místními lidmi, ideální by byl tak měsíc, ale takovou dovolenku nedostanu. Syn takhle s náma jezdí od mala, na klasické all jsme byli jednou na Mallorce a i tak jsme myslím pokořili rekord v obedovych balíčcích 😀
Jo já dovolenou vnímám jinak, ráda cestuju, takže i teď už mám namyšlené výlety, kam všude bychom mohli a je mi jasné, že tam nejedeme naposledy, protože těch krásných míst je tam tolik… Synovi je aktuálně osm
@Chulimanga ne nemám, ale nemyslím si že Turecko je luxusní destinace za kterou bych byla ochotná dát na týden 80
@Anais Brno píše:
@bigl vzhledem k tomu, že budeme cestovat a ve FR opravdu nevedou typ dovolené pásek na ruku a all inclusive, takje to o místních restauracích a bistrech. Já tam jedu proto, abych byla mezi místními, viděla zajímavé místa.
Moje dovolená není o all.incl. animatorech a auaparku
No a pro mě je dovolená i o tom,
že nevařím a ochutnávám místní pokrmy. Máme rádi to, že jíme a pijeme kdykoliv máme chuť a na co máme chuť. Francie je dost drahá a nàs by to stravování vyšlo sacra draho, to by bylo jak 2 all inclusive dovolené
.
Každý není ochotný se v tomto uskromnit, pro někoho je ta gastronomie a servis, kdy nemusíš fakt nic, součást dovolené.
@Anais Brno píše:
@Chulimanga ne nemám, ale nemyslím si že Turecko je luxusní destinace za kterou bych byla ochotná dát na týden píše: Více
Tak ty ne, někdo jo. Turecko je super destinace, a to jsem toho projela dost. Když vybereš kvalitní resort a nemusíš šetřit. ![]()
@Chulimanga Doporučuji Sea Planet Turecko…nádherný hotel a vlastně vše…*****rádi se tam vracíme a je to tedy levnější.
@Anais Brno Jasný Turecko se dá koupit daleko levněji…80tis je přehnané. Ale musím říct že do Turecka jezdím nejraději
@Anais Brno Tak nejde ani tak o destinaci, ale o služby, které si za to koupíš. Ano, za podobné peníze jsme byli a manželem třeba i v Belize, s letenkou, batohem a 3* hotelem na první noc ![]()
@bigl a kdo píše, že budu vařit??? Francie není o moc dražší než zbytek západní Evropy… Já na dovolené nesedim u baru a neluxuju raut jen proto že mám zaplacené all.. To je ten rozdíl v tom pojetí dovolené.
@Anais Brno Tak ona i all inclusive dovolená nemusí znamenat vysedávání na baru a luxování rautu!
Jo, v levnějších hotelech se to možná děje
Mimochodem já jsem třeba abstinent ![]()
Dámy, dobrou noc a užijte si všichni dovolenou dle svých představ! ![]()
@Chulimanga tak podle toho, jak píše bígl, tak jist a pít, kdy a co se mi kdy zachce… Je dost výstižné… Než být v hotelové restauraci plné turistů, tak si najdu ráda hospůdku, kam chodí místní a ochutnání co mají v nabídce. Člověk se často seznámí se zajímavými lidmi
@Anais Brno píše:
@bigl a kdo píše, že budu vařit??? Francie není o moc dražší než zbytek západní Evropy… Já na dovolené nesedim u baru a neluxuju raut jen proto že mám zaplacené all.. To je ten rozdíl v tom pojetí dovolené.
Zažité klišé lidí, co na all nejezdí. Jak se celá dovolená prosedí u baru a luxuje se raut. ![]()
No nic, nechám tě u toho. ![]()
Pokud se ve Francii budete stravovat po restauracích - snídaně, obědy i večeře, včetně nápojů v průběhu dne, tak se do tebou uváděné částky nedostanete ani náhodou.
.
@Chulimanga tak jestli vrchol blaha a luxusu považujes noční koupání a bazén na zahradě…