Letošní levná dovolená, pochlubte se!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
21.7.22 11:14

My ještě nebyli a ani nevím kam pojedeme, nebo poletíme, budu to řešit až situace nastane :lol:.
Ale brácha byl na superlevne dovolené.
Polsko, nějaká jezera, ubytko ve srubu s polopenzí za 12tis, pro 4 osoby na 7 nocí :lol:.
Srub přímo u jezera, snídaně jim nosili majitele, na večeři chodili do jejich nedaleké restaurace.
Celkem je to vyšlo na 20tis. i s dopravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.7.22 11:26

@bigl Přesně tak Turecko je ve službách top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
21.7.22 11:42
@Amalthea píše:
Díky moc, tak to budeme velmi blízko, taky v oblasti Midounu, tady všichni píšou v jiných diskuzích jak do Tuniska ani zadarmo, tak jsem znejistěla, ale těším se :mrgreen:

Asi záleží jak jste nároční. A kolika hvězdičkový hotel máte vybraný. Jako my tam byli poprvé a nejsem náročná, stačilo a užili jsme si to. Nějaké nedostatky vždy jsou, ale to neřeším. Já bych se vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
21.7.22 11:59
@Big boss píše:
My ještě nebyli a ani nevím kam pojedeme, nebo poletíme, budu to řešit až situace nastane :lol:.
Ale brácha byl na superlevne dovolené.
Polsko, nějaká jezera, ubytko ve srubu s polopenzí za 12tis, pro 4 osoby na 7 nocí :lol:.
Srub přímo u jezera, snídaně jim nosili majitele, na večeři chodili do jejich nedaleké restaurace.
Celkem je to vyšlo na 20tis. i s dopravou.

Polsko je fajn. Tři roky zpátky ubytování v Krakově na kolejích 3000 pro 2 osoby na týden, tam jsme dojeli asi za 5 hodin vlakem. Každý den oběd v restauraci, spousta muzeí a památek a vešli jsme se do 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
21.7.22 12:05

Holky, zajímalo by mě…co Tunis a faraonova pomsta? Je tam taky problém???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
21.7.22 12:40
@Cullenova píše:
@Anais Brno Tak mně ještě nic nevytáhli z příručáku. Vím, co tam patří a co ne, je to všude dohledatelné :). My takhle lowcost lítáme třeba na prodloužené víkendy, byli jsme tak např. Miláno, Budapešť, Londýn, ale k moři vždycky s kufrem :dance:. Já raději poletím 5× do roka než jednou - hlavně toho co nejvíc poznat :dance:. Ale jasně, že pro každého to není. Až mi bude 40 a budu mít odrostlé děti, taky to budu vnímat jinak.

Já ti úplně rozumím. Mě teda už je 40+, mám batole, ale Čedok nebo Exim a All In v resortu, by pro mě nebylo. Zažila jsem jednou Řecko s CK, to bylo fajn, protože jsme měli půjčené auto a na místě jsme stejně jen spali, snídali a večeřeli. Cestuju, abych poznala lidi, kulturu, mentalitu. Poznáš, když trávíš čas s místními (a fakt nemyslím animátora nebo barmana a fakultativní výlet), jezdíš jejich MHD a jíš jejich jídlo v bistrech na trzích. Mám tak projeto opravdu hodně. Nekončím, ani s dítětem. Jen už musím líp vybírat cíl, s batoletem bych si někam do Laosu nevyrazila, to bych měla strach z úrovně zdravotnictví, kdyby něco (z ničeho jiného teda ne). Ale určitě platí, že levná nerovná se automaticky dobrá dovolená.

Pro mě dobrá dovolená je ta, kde vypustím z hlavy všední starosti, ale neumím ležet a chci tu zemi poznat. Navíc mě baví plánovat, hledat, miluju mapy, letiště, letadla, lodě, prostě jsem ve svém živlu. Mluvím s místníma, když se domluvím, kolikrát s nimi jsem dál v kontaktu i po návratu. Ale zas chápu, že to někomu by to nevyhovovalo, nic takového nepotřebuje a chce ležet, spát, opalovat se. 100 lidí, 100 chutí v cestování platí taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.7.22 12:41

@Havlova Dá se v létě koupat v moři slyšela jsem že je dost studené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.7.22 12:42

@truelly Nikdy jsem tam s tím problém neměla spíš to hrozí v Egyptě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
21.7.22 12:44
@Havlova píše:
Polsko je fajn. Tři roky zpátky ubytování v Krakově na kolejích 3000 pro 2 osoby na týden, tam jsme dojeli asi za 5 hodin vlakem. Každý den oběd v restauraci, spousta muzeí a památek a vešli jsme se do 10.

Polsko je zbytečně opomíjená země :) Balt a krásný města. Mazurský jezera třeba taky musí být krása. Nebyla jsem u nich bohužel. Do Krakova se chystám v srpnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
21.7.22 12:48
@Annabela11 píše:

My to nezkoušely, byla zima (asi až na 2 dny), dcera neodložila dlouhý rukáv. Ale prý je studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
21.7.22 12:49
@Mutlice píše:
Polsko je zbytečně opomíjená země :) Balt a krásný města. Mazurský jezera třeba taky musí být krása. Nebyla jsem u nich bohužel. Do Krakova se chystám v srpnu :palec:

Neprohloupíš. A koukněte i do Veličky, je to nádhera. Dojede se tam asi za 20 minut vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
21.7.22 12:55
@Havlova píše:
My to nezkoušely, byla zima (asi až na 2 dny), dcera neodložila dlouhý rukáv. Ale prý je studené.

Teď jsem nedávno četla článek, že pokud budou taková vedra a klimatické změny, tak Balt je dobrá investiční příležitost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
21.7.22 13:04
@Havlova píše:
Neprohloupíš. A koukněte i do Veličky, je to nádhera. Dojede se tam asi za 20 minut vlakem.

Vim o tom. Ja byla kdysi v Osvetimi, ale tyhle doly jsme nestihli. Takze 100% to dame ted. :palec:
Jinak Polsko celkem znam. Ale Krakov mi zatim unikal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.7.22 13:08
@Annabela11 píše:

Dá, ale má tak 19-20. Ale k Baltu se nejezdí až tak kvůli koupačce (to je jen příjemný bonus navíc), ale kvůli jiným věcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
21.7.22 13:38

@truelly V Tunisu jsme ten problém měli. V Egyptě ne. Létàme do Marsa Alam 2 x ročně a jsme už asi zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí