Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AnGo123 píše: Více
@AnGo123, a to máš s tou chlubilkou, snobkou osobní zkušenost anebo si to jen myslíš? Pokud si někdo s tebou chce vrznout anebo kamarádit, nejspíš ho tvoje vzdělání nezajímá?
No a kdo takhle uvažuje, s tím bych přinejmenším kamarádit fakt nechtěl… ![]()
Spíš takhle - nikde to sám od sebe neříkám, ale pokud se někdo zeptá, pravdu řeknu.
@D. C. píše: Více
Ano, mám osobní zkušenst, když se mě to týká
Problém je totiž ten, že obecně muži nemjaí rádi úspěšnější ženy, protože potřebují být „páni tvorstva“. No a co se týče přátelství, tak zjednodušeně řečeno, pokud někomu na vzdělání vůbec nezáleží, je mu úplně jedno, co jeho kamarád dělá a jak vyrostl, těžko si můžete úplně sedět (alespoň mě se za život neosvědčilo pořekadlo, že protiklady se přtahují). No a pokud jsme tedy s prtotějškem stejně „intelektuálně na výši“ a on se zeptá, kde jsem studovala a já to na něho/jí vybalím, začnou poznámky typu: Nojo, to máš bohaté rodiče, já neměla takovu příležitost - taky bych mohla, ale jsem věrna Čechám a podobně… No, a ani do toho nemusíme tahat slovutné univerzity, stačí jen když na sebe v práci či ve společnosti narazí absolventi Karlovky, Masaryčky, nebo nějaké menší univerzity, hned se řeší kdo a proč a jak se „hnal“ do Prahy… ![]()
Mne takhle lhala nej kámoška o Bc. studiu. Ona ho dělala, ale nedala ke konci zkoušky. Vymyslela furt blbosti. Ja na ni hned poznala, ze keca. Jo obcas jsem se i naschval ptala na ruzne otazky, abych ji trosku pritopila za to, ze mi lže. No pak se jednou odhodlala mi to rict, videla jsem jak se poti a je z toho v cudu. No vymackla se, ja jsem ji rekla ja vim, ze me jen mrzi, ze mi lhala. Long story short o par let pozdeji jsem ji sla za svedka a pak sla i ona mne. Vztah, jakykoliv neni jen o jedne veci. A jestli je jinak vas vztah cisty a v poradku, tak neni co resit… hlavne to na nej vybal, nasypej si popel na hlavu, nevymlouvej se na ostatni a ja verim, ze to nebude tak horky.